Raskaus 08.02.2021 Päivitetty 09.02.2021

Vieras kuoli baby shower -juhlien tulitteeseen – USA:n sukupuolikutsuilla on ollut aiemmin vakavia seurauksia

Itse tehdyt tai huolimattomasti käytetyt savupommit voivat aiheuttaa pahaa jälkeä.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
iStock

Vauvajuhlien ammus johti 26-vuotiaan miehen kuolemaan Michiganissa Yhdysvalloissa viikonloppuna, kertoo New York Times. Juhlalaukauksen ammuntaa varten takapihalle tuotu tykin kaltainen laite räjähti, kun se sytytettiin. Mies oli seissyt noin 3–5 metrin päässä laukaisulaitteesta baby shower -juhlissa.

Poliisin mukaan tykki näytti ”lähes omatekoiselta”. Poliisi epäileekin, että laitetta ei ollut täytetty oikeaoppisesti, mikä on aiheuttanut räjähdyksen.

Baby shower- tai gender reveal -juhlia ei suomalaisittain tule helposti ajatelleeksi riskialttiiksi juhliksi. Maailmalta kantautui pelkästään viime vuonna useita uutisia siitä, miten juhlat ovat päättyneet ikävissä merkeissä. Tiettävästi Iowassa kuoli 56-vuotias nainen itse tehtyyn ammukseen gender reveal -juhlissa.

Sukupuolenpaljastusjuhlien lisäksi myös baby showereissa saatetaan kirittää jännitystä järjestämällä vauvan sukupuolesta omanlaisensa spektaakkeli. Erilaisia keinoja paljastaa vauvan sukupuoli lähipiirille on runsaasti, ja osa on varsin kekseliäitä. Esimerkiksi erilaiset värikkäät ammukset ovat kasvattaneet suosiotaan juhlissa.

Räjähteet ovat saaneet aikaan metsäpaloja

Muihin viime vuonna tapahtuneisiin vauvajuhlaonnettomuuksiin kuuluu myös lentokoneen putoaminen Texasissa – pienkoneen oli tarkoitus päästää taivaalle vaaleanpunaista ainetta tyttövauvan merkiksi.

Rutikuivassa maastossa pienikin kipinä voi saada aikaan tuhoisaa jälkeä. Värikästä savua levittämään tarkoitettu laite sytytti Kaliforniassa tuhoisan maastopalon viime syyskuussa. Tuhansia hehtaareita niittänyt palo sai alkunsa sukupuolenpaljastusjuhlista.

Palon sammutustöihin riensi yli 10 000 palomiestä.

Myös vuoden 2017 huhtikuussa maastopalot levittäytyivät Arizonassa saatuaan kipinän gender reveal -räjähteestä. Tuolloin metsää tuhoutui 19 tuhannen hehtaarin edestä.

Gender reveal -savupommit: Turvallisia menetelmiä?

Kaksplus haastatteli lokakuussa bloggaaja Lotta Salosta, joka kertoi lapsien gender reveal -juhlista. Esikoisen sukupuolen paljastamiseen pariskunta oli käyttänyt savupommia. Toisen lapsen sukupuoli kävi ilmi poksautetusta ilmapallosta, jonka sisältä levisi vaaleanpunaista konfettia.

Gender reveal -juhlat voi hyvin järjestää myös ilman savupommeja tai -ammuksia.

Turvallisempiakin vaihtoehtoja siis on kuin savupommit.

Maailmalla gender reveal -juhlat yltävät huimiin mittasuhteisiin, esimerkiksi rakennuksia tai siltoja valaisemisalla.

Näyttävimpiin paljastuksiin lukeutuu maailman korkeimman rakennuksen, Dubain Burj Khalifan, valaiseminen kokonaan sinisin valoin.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Anas Marwah (@anasmarwah) jakama julkaisu

Astetta vähäeleisempään tyyliin sopiva keino voi olla esimerkiksi tietyn värinen kakun sisus, joka paljastuu leipomusta leikkaamalla.

Myös laatikkoon piilotetut, heliumilla täytetyt vaaleansiniset tai -punaiset ilmapallot voi päästää kohoamaan kattoon.

Lue täältä lisää ideoita gender reveal -juhliin.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X