Raskaus 06.04.2018 Päivitetty 21.08.2023

Laskettu aika lähestyy – Näin herttuatar Catherine valmistautuu kolmannen lapsensa syntymään 

Herttuatar Catherinen ja prinssi Williamin kolmannen lapsen laskettu aika on huhtikuussa. Vauvan tuloon valmistaudutaan moni tavoin.

Teksti
Anniina Nirhamo
Kuvat
Lehtikuva / Reuters

Syyskuussa Kensingtonin palatsi vahvisti, että herttuatar Catherine ja prinssi William odottavat kolmatta lastaan. Yleensä kuninkaalliset parit julkistavat uutisen ensimmäisen kolmanneksen rajapyykin jälkeen, mutta todennäköisesti Catherinen pahan raskauspahoinvoinnin vuoksi uutinen kerrottiin tällä kertaa hieman aiemmin.

Lokakuussa palatsi twiittasi lasketun ajan olevan huhtikuussa 2018. Lehdistön muun muassa The Sun on arvellut, että tarkka päivä olisi 23. huhtikuuta.

Toisin kuin prinssi Georgen ja prinsessa Charlotten kohdalla, herttuapari ei ole paljastanut tulevan vauvan sukupuolta julkisuudessa.

Synnytys tutussa sairaalassa

Muun muassa Daily Mail on kirjoittanut aiemmin, että herttuatar Catherine haluaisi synnyttää kolmannen lapsensa kotona. Hän haaveili kotisynnytyksestä jo aiempien lastensa kohdalla, mutta sitä pidettiin liian riskialttiina.

Catherinen ja Williamin kolmas lapsi syntyy todennäköisesti samassa sairaalassa kuin prinssi George vuonna 2013 ja prinsessa Charlotte vuonna 2015. Myös prinsessa Diana synnytti prinssi Williamin ja prinssi Harryn samassa, Lontoon St. Maryn sairaalan kuuluisassa Lindo-siivessä.

Eksklusiivisella osastolla on erityisiä äitiyssviittejä, joissa on tavallisen sairaalavarustelun lisäksi viiden tähden hotellin mukavuudet. Tietty huone on ollut varattuna Katelle maaliskuun alusta asti. Us Weeklyn mukaan se on sama sviitti, jossa myös George ja Charlotte ovat syntyneet. Huone on tarkasti vartioitu ja sinne tehdään säännöllisesti turvatarkastuksia.

Myös St. Maryn sairaala näyttää valmistautuvan näyttämään hyvältä kuvissa, sillä Lindo-siiven ulko-oven viereinen aita maalattiin viime viikolla.

Vauvatiimi valmiudessa

Toki ainoastaan sairaala ei valmistaudu uuden kuninkaallisen syntymään, vaan Catherinen ja Williamin taustalla on kokonainen vauvatiimi. Siihen kuuluu muun muassa erityinen lapsenvahti, Katen äiti Carole Middleton. Carolen on havaittu vierailevan säännöllisesti Kensingtonin palatsissa viime viikkoina, ja hän on hälytysvalmiudessa h-hetkeä varten.

Englannin prinssi George pitää hellästi huolta pikkusiskostaan prinsessa Charlottesta.

Prinssi George piti hellästi huolta vastasyntyneestä pikkusiskostaan prinsessa Charlottesta keväällä 2015.

Kaikki suunniteltu pienintä yksityiskohtaa myöten

Vauvatiimiin kuuluu myös Kensington palatsin henkilökuntaa, joka on järjestänyt kaiken pienintä yksityiskohtaa myöten aina medianäkyvyydestä turvallisuustoimiin ja sairaalajärjestelyihin. US Weeklyn mukaan tiimi on omistautunut valmisteluille ja kaikkeen on varauduttu.

Kensingtonin palatsista on parin kilometrin ajomatka St. Maryn sairaalaan. H-hetken koittaessa sairaalaa tiedotetaan herttuattaren saapumisesta vain viisi minuuttia etukäteen. Tällä pyritään minimoimaan se, että joku pystyisi vihjaamaan Catherinen kotoa poistumisesta. Koska kaikki on suunniteltu niin tarkkaan, lyhyt varoitusaika riittää sairaalalle.

Aiempien lasten syntymän tapaan Catherine ja William viettänevät hetken sairaalassa vauvan kanssa ennen tulokkaan esittelyä medialle. Georgen kanssa he yöpyivät sairaalassa yön yli, mutta Charlotten kohdalla he poistuivat jo 10 tuntia synnytyksen jälkeen.

US Weeklyn mukaan herttuaparin suunnitelmissa on jälleen päästä vauvan kanssa kotiin niin pian kuin mahdollista, Catherinen voinnista riippuen samana tai seuraavana päivänä.

Lähteet: Romper, US weekly, People, The Sun, Daily Mail, Imperial Private Healthcare

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X