Nauti liikunnasta raskaana! Hyvinvointibloggaaja Hilla Stenlundin 6 kultaista ohjetta
Hilla Stenlund on aina liikkunut, myös lastensa odotusajan. Kysyimme, mitä vinkkejä hän antaisi muille odottajille. Armollisuudessaan ne ovat kaukana himotreenistä.
1. Äitiyslomalla on aikaa kävellä!
Kävely on aliarvostettu liikuntamuoto. Se on oivallinen tapa kohottaa peruskestävyyskuntoa ja nauttia luonnosta. Kannattaa tehdä antaumuksella pitkiä lenkkejä. Myöhemmin vaunulenkit ovat aivan parasta liikuntaa.
2. Jatka lajeja, joihin olet aiemmin tottunut.
Raskausaika ei ole hyvä ajankohta aloittaa uutta urheilulajia eikä tehdä maksimaalisia urheilusuorituksia. Harrasta samoja juttuja, mutta kevennä hiukan. Vältä lajeja ja liikkeitä, jotka aiheuttavat painetta vatsaan.
Raskausajan liitoskivut voivat viedä liikuntakyvyn – näin helpotat kipuja
3. Pyydä rohkeasti apua ammattilaiselta.
Jos et ole harrastanut liikuntaa aiemmin ja raskausaikana on herättänyt sinussa halun aloittaa pitämään huolta kunnostasi, kannattaa kääntyä äitiysliikuntaan perehtyneen personal trainerin puoleen.
4. Raskaus on lyhyt aika elämästä. Nauti siitä.
Kaikki eivät voi raskausaikana liikkua syystä tai toisesta. Ole armollinen itseäsi ja omaa kroppaasi kohtaan, vaikka liikunta normaalisti kuuluisikin erottamattomasti elämääsi. Onneksi raskausaika ei kestä ikuisuuksiin – maailma ei kaadu, jos et nyt voi kuntoilla.
Lue myös: Synnytyksen jälkeen – näin vauva ja äiti toipuvat koitoksesta
5. Raskausajan liikunta ei saa tuntua pahalta.
Oma olo on hyvä mittari – jos kohtu supistelee liikuntasuorituksen aikana tai olo on muuten huono, sellainen treeni kannattaa jättää tekemättä.
6. Anna aikaa synnytyksestä palautumiseen.
Lapsivuodeaika kestää kolme kuukautta eikä tuona aikana tarvitse kiirehtiä rehkimään. Meillä on loppuelämä aikaa urheilla – lenkkipolut eivät karkaa mihinkään!
Jaa oma kokemuksesi