Raskaus 05.02.2021

Parhaat äitiysvaateniksit ponnarihousuista tuubihuijaukseen – näin selviät raskaus- ja imetysajasta mahdollisimman vähillä hankinnoilla

Äitiysvaatteisiin ei välttämättä tarvitse upottaa paljon rahaa, jos ei halua. Tavalliset housut voivat mennä kiinni esimerkiksi ponnarikikan avulla.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock
4 kommenttia

Raskausaikana omat vaatteet alkavat puristaa eivätkä enää mahdu päälle. Parhaat äitiysvaatteet istuvat hyvin ja tuntuvat mukavilta, mutta toisaalta niihin ei välttämättä haluaisi kuluttaa paljon rahaa. Ovathan äitiysvaatteet käytössä vain muutaman kuukauden.

Entäs sitten imetysvaatteet? Onko imetystoppien tai rintaliivien hankkiminen välttämätöntä?

Äitysvaatteita on myynnissä edullisesti kirppiksillä, mutta omasta (tai puolison) vaatekaapistakin saattaa löytyä jo valmiiksi raskaus- ja imetysajalle sopivaa vaatetusta.

Kaksplussan toimitus listasi parhaat nuukailuvinkkinsä äitiyspukeutumiseen. Raskaana on lupa hehkua viimeisen päälle ihanissa äitiysvaatteissa, mutta myönnetään: aika paljon mennään myös vetoketjut reteästi auki!

1. Parhaat äitiysvaatteet: mekko ja neule

Jos vaatekaapistasi löytyy rentoja mekkoja, isoja neuleita sekä pitkiä paitoja, sinun ei välttämättä tarvitse hankkia mitään muita äitiysvaatteita kuin hyvät äitiysleggingsit tai -sukkahousut.

2. Housut kiinni ponnarilla – tai henkseleillä

Omilla housuilla voi raskausaikana pärjätä, kun käyttää ponnarikikkaa. Housujen napinläpeen ujutetun ponnarin avulla napin saa laitettua kiinni.

Jos raskausaika osuu talveen, tarpeelliset ulkohousut pysyvät päällä henkseleillä.

Parhaat äitiysvaatteet voivat löytyä omasta vaatekaapista.

Äitiysleggingsit yhdistettynä omaan tai puolison kauluspaitaan sekä perustoppiin ovat toimiva asukokonaisuus raskausaikana.

3. Käy miehen vaatekaapilla

Kun omat huosut eivät enää mene kiinni, kurkista miehen vaatekaappiin. Miehen collegehousut tai jopa farkut voivat istua mainiosti. Myös miesten t-paidat ja hupparit toimivat hyvin äitiysvaatteina.

4. Kauluspaidat ja takit rennosti auki

Samaan aikaan siisti ja rento odotustyyli syntyy auki jätetystä kauluspaidasta, jonka alla on tarpeeksi pitkä perustoppi.

Takkia raskausajalle ei välttämättä tarvitse ostaa, jos tarkenet kulkea ulkona takki auki. Jos olet viimeisilläsi raskaana keskellä sydäntalvea, lainaa puolisoltasi tai lähipiiristäsi miesten takkia. Voit myös laittaa oman villakangastakkisi kiinni nappien sijaan vyöllä.

5. Äitiysvaatteet itse tuunattuna: vyötärölle tuubi

Masutuubin eli tuubimallisen trikookappaleen avulla omista housuista ja paidoista saa muokattua äitiysvaatteita. Tuubilla voi pidentää esimerkiksi omaa vanhaa trikoopaitaa. Sen voi myös asetella housujen päälle niin, että housut voivat olla auki, mutta ne pysyvät silti päällä.

Masutuubin voi saada kaupasta 10 eurolla, mutta sellaisen voi myös melko helposti itse tehdä tukevasta trikookankaasta.

6. Rintaliivien jatkopala

Joskus raskaus tuntuu leventävän rinnanympärystä, vaikka kuppikoon puolesta omat rintaliivit vielä menisivät. Monet vaateketjuliikkeet myyvät alusasuosastolla rintaliivien lisähakasosaa, jolla saat tarvittavat sentit lempiliiviesi jatkoksi selkämykseen.

+ Imetysvaatteita voi löytyä vaatekaapistasi jo valmiiksi

Joitakin imetysvaatteita, kuten imetysrintaliivejä tai paitoja, voi olla hyödyllistä hankkia, jos tulet todennäköisesti joskus imettämään julkisella paikalla.

Monet tavalliset vaatteet kuitenkin helpottavat imetystä mainiosti:

  • Topit, joiden olkaimet ovat löysiä ja helposti olalta pudotettavia.
  • Rennot t-paidat, joiden helman saa vaivatta nostettua ylös.
  • Paidat, joissa on hyvin avara kaula-aukko.
  • Napitettavat paidat.
  • Yöpaita, jonka kaula-aukko on reilu, käy imetyspyjamaksi.
  • Pehmeät, kaarituettomat tai toppimalliset tavalliset rintaliivit voivat sopia hyvin imetykseen.
  • Jos imetyshetkesi tapahtuvat suurimmaksi osaksi kotona, ei rintsikoita välttämättä tarvitse lainkaan.

Kommentit (4)

Käytin äitiysvaatteita raskauden alusta imetyksen loppuun eli tosi pitkään. Joitakin vieläkin kauemmin. Sain kaksi lasta lyhyellä ikäerolla niin ei heidän välissään paljoa tullut ”tavallisia” vaatteita käytettyä. Miehen vaatekaapista ei ollut ollut, kun ei siellä vatsan kohdalle olisi enempää tilaa ollut, mutta hartiat valtavat.

Kaksi vanhempaa kesäpoikaa odottaessani makasin ku valas uimapatjalla uikkareissa tai trikoomekossa. Mutta kolmis olikin keskitalven poika. Miehen pitkikset ja collegehuppari oli parhaimmat. Jokuset käytetyt mammahousut ostin. Niin ja äitiystoppatakin! Kun 4 ja 3 vuotiaiden kanssa oli masusta huolimatta ulkoiltava

En ostanut muuta kun parit liivit ja sopivia alkkareita.. Muuten pidin samoja vaatteita kun ennen raskautta.

Kumilenkillä housujen kaulus suuremmaksi, miehen kauluspaidat on hyviä, vaarilta sain ihania ja hyvää materiaalia, salkkareita oli pakko ostaa ja parit rintaliivit koska rinnat turposivat palloiksi! Imetin myös
Monta kuukautta. Äitiysjousuja oli pakko tehdä parit kun kaksosmaha ei mahtunut kuin markkoihin Onneksi osaan ommella!
Yhdet kävelykengät/ lenkkarit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X