Synnytys 18.01.2018

Muutoksia synnytyksiin pääkaupunkiseudulla: Jorvin toiminta siirtyy Espoon sairaalaan

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Jorvin synnytystoiminta siirtyy Espoon sairaalaan helmikuun lopussa. Synnytysten hoito Espoon sairaalassa käynnistyy 27.2.2018 klo 8.00, Jorvin sairaalaan voi hakeutua synnyttämään siihen saakka.

Espoon sairaala sijaitsee Jorvin sairaala-alueella. Muuttovaiheen aikana synnyttäjien hoitopaikka järjestetään tarkoituksenmukaisimmassa paikassa.

Jorvin sairaalasta Espoon sairaalan neljänteen kerrokseen muuttaa synnytysosasto, synnyttäjien päivystysvastaanotto sekä kaksi synnyttäneiden osastoa. Jorvin sairaalaan jää edelleen yksi 16-paikkainen synnyttäneiden osasto, joka toimii Perhepesämallin mukaisesti.

– Espoon sairaalan synnytysyksikön tilat ovat uudet, toimivat ja nykyaikaiset. Näissä tiloissa on hyvä työskennellä, synnyttää ja syntyä, sanoo Hyksin Naistentautien ja synnytysten toimialajohtaja Seppo Heinonen.

Espoon sairaalassa arvioidaan synnytyksiä olevan vuodessa 4 500. Synnytysosastolla on yhdeksän synnytyshuonetta, kaksi leikkaussalia keisarileikkauksia ja muita toimenpiteitä varten sekä perheheräämö. Synnytysosaston välittömässä läheisyydessä on kaksi synnyttäneiden osastoa, joissa on yhteensä 29 hoitopaikkaa yhden hengen huoneissa. Äidin ja vauvan lisäksi huoneissa voi yöpyä yksi aikuinen.

– Muutosten myötä Jorvin sairaalan lastenlääkäripäivystystä on vahvistettu. Nyt sairaalassa päivystää sekä lastenlääkäri että vastasyntyneiden hoitoon erikoistunut lastenlääkäri, sanoo Hyksin Lasten ja nuorten sairauksientoimialajohtaja Jari Petäjä.

Perhekeskeinen hoitomalli keisarileikatuille asiakkaille

Muuton myötä Espoon sairaalassa otetaan keisarileikkauksissa käyttöön uusi toimintamalli, jossa kätilö osallistuu perheen hoitoon myös leikkaussalissa ja heräämössä.  Toimintamalli mahdollistaa perheen katkeamattoman yhdessäolon koko ajan. Suunnitelmissa on ottaa sama malli käyttöön Naistenklinikalla vuoden 2018 loppupuolella.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X