Synnytystarinat 01.05.2023 Päivitetty 17.05.2023

Kaksplussan suosittu synnytystarinakisa on jälleen käynnissä! Osallistu ja voita 100 euron lahjakortti

Harva asia on yhtä ikimuistoinen kuin lapsen syntymä. Millainen kokemus se oli sinulle?

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Oliko synnytys sinulle upea kokemus vai jäikö jotain kenties hampaankoloon?

Jokainen tarina on kertomisen arvoinen. Siksi haluaisimmekin kuulla, millainen muisto sinulla on kerrottavanasi.

Kisaan voivat osallistua synnyttäneet henkilöt sekä jokainen, joka on ollut synnytyksessä läsnä toisena vanhempana tai tukihenkilönä.

Voittajakertomuksen lähettäjä palkitaan 100 euron lahjakortilla Suomalaiseen Kirjakauppaan. Lisäksi kaikkien kirjoittajien kesken arvotaan 50 euron arvoinen Suomalaisen Kirjakaupan lahjakortti.

Kerro siis meille, millainen sinun synnytyskokemuksesi oli!

Parhaita kilpailutekstejä julkaistaan kesän ja syksyn aikana Kaksplus.fi:ssä – olivat synnytystarinat sitten dramaattisia, ihan tavallisia ja rutiininomaisia, ihmeellisiä tai omituisuudessaan absurdeja.

Osallistumisohjeet

  • Osallistu lähettämällä tarinasi meille sähköpostitse osoitteeseen kaksplus@otava.fi.
  • Kilpailutekstin pituus on vapaa.
  • Laita sähköpostisi otsikoksi Synnytystarinakilpailu tai otsikoi se muuten selkeällä tavalla, josta toimitus näkee, että kyseessä on kilpailuteksti.
  • Kirjoitusta ei julkaista koko nimelläsi, mutta voit jättää sen perään etunimesi tai halutessasi vaikka nimimerkin.
  • Sinun ei tarvitse jättää yksityiskohtaisia yhteystietojasi osallistumisvaiheessa. Tarkkailethan kuitenkin sähköpostia, josta lähetät kilpailutekstin. Kilpailun ja arvonnan voittajille ilmoitetaan voitosta sähköpostitse, jolloin heiltä pyydetään tarkemmat yhteystiedot palkinnon lähettämistä varten.
  • Osallistumisaikaa on 18.6.2023 asti.
  • Osallistumisohjeista poikkeavaa tekstiä ei huomioida arvonnassa eikä julkaista.

Arvonnan tarkemmat säännöt voi katsoa täältä.

Vuoden 2022 synnytystarinakisan voittaja: ”Vauva syntyi 8 minuuttia sen jälkeen, kun päätin puhelun hätäkeskukseen”

Muita synnytystarinoita voit lukea täältä.

Artikkelia muokattu 3.5.2023. Täsmennetty kohtaa sähköpostiviestin otsikoimisesta.

Lue myös

Kommentit (1)

Jouduttiin käynnistykseen vauvan ison koon takia. Aiemman sektion takia, ei voitu lääkkeellisesti käynnistää, joten homma laitettiin pyörimään ballongilla aamulla. Mieslääkäri totesi, että täytetään kunnolla niin pääsen jo tänään osastolle hommiin. Siellähän sitä oltiin jo iltapäivästä, ainoa vaan, ettei se ballonki ollut pohjaan asti laitettu, joten kohdinkaula oli 3cm auki, mutta pohjastaan kiinni.
Okstitosiinia tiputettiin jonkun aikaa, mutta siitä tuli kivut vanhan sektioarven kohdalle. Se sitten lopetettiin ja jossain vaiheessa ennen puolta yötä minulta meni lapsivedet spontaanisti. Omat supistukset eivät riittäneet niin tuupattiin jälleen oksitosiinitippaan.
Max 5min välein pitkiä supistuksia koko yön ja aamulla laitettiin sitten epiduraali. Oksitosiini tippui edelleen aiheuttaen voimakkaita supistuksia tasasin välein. Toisen lisäouuduteannoksen jälkeen jouduin suht nopeasti pyytämään uutta. Ja jälleen uutta. Oloni oli kun ne eivät olisi vaikuttaneet kunnolla. Toinen jalkani puutui täysin pökkelöksi jo ensimmäisen annoksen jälkeen, mutta kun aloin tuntea puutuneisuutta käsissäni soitettiin kätilö paikalle. Hän tutki tilannetta ja lähti avustamaan jotain toista äitiä. Soitimme pian uudestaan kelloa sillä naamani alkoi puutua.
Puudutekatetri otettiin pois ja vohdoin okstitosiini lopetettiin. Monen monen monen tunnin aikana hyvin säännöllisillä supistuksilla olin edelleen vain vähän auki.
Sairaalan anestesialääkärit olivat muualla kiinni niin minulla ei ollut mitään kipulääkkeitä, joten kroppani päätti kajauttaa tajun kankaalle jokaisella supistuksella. Biitä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X