Synnytystarinat 07.09.2018 Päivitetty 14.08.2019

Synnytystarinakilpailun 3. sija: ”Kuopukseni syntyi mummin ja vaarin sänkyyn”

Jokainen synnytys on erilainen eikä aina suunniteltavissa. Kaksplussan synnytystarinakilpailun kolmas sija meni äidille, joka synnytti kuopuksensa varsin vauhdikkaasti.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

”Koko kuopuksen odotuksen ajan ainut asia, mitä jännitin oli, että vauva päättäisi syntyä nopeammin kuin veljensä ja syntyisi autoon. Synnytystä edeltäneenä aamuna lähdimme sairaalasta kotiin, koska supistukset olivat tyssänneet taas jälleen kerran. Vitsailin miehelleni, että ensi kerralla, kun tänne tulen, minulla on vauva kainalossani.
Kun raskaus oli jatkunut 39+3 viikkoa, heräsin aamulla ennen esikoistani ja menin aamupalalle. Muutamia supistuksia tuli, samanlaisia joiden takia olin edellisenä päivänä lähtenyt synnäriltä kotiin odottamaan, että supistukset säännöllistyisivät.
Esikoinen heräsi, ja oma äitini soitti ja kysyi, mitä jos hän hakisi meidät heille. Kello oli 10, kun pääsimme mummilaan, jossa kaksivuotiaat lasteni tädit odottivat. Äitini lähti kauppaan, ja jäin pienten kanssa aamupalalle. Vartin yli kymmenen soitin äidilleni kauppaan, että nyt supistelee niin, että älä jää suustasi kiinni. Pyysin häntä soittamaan miehelleni töihin, että hän voisi tulla kotiin päin.”

”Tämä taitaa syntyä”

”Äitini tuli kaupasta ja oli sitä mieltä, että kipuni olivat niin kovia, että paikalle olisi pyydettävä ambulanssi. Kielsin häntä soittamassa ja sanoin meneväni vielä suihkuun. Pääsin suihkun ovelle, kunnes huusin, että soita ambulanssi, sillä en päässyt liikkumaan.
Puoli yhdeltätoista soitettiin ambulanssi. Koitin vaihtaa vaatteita, mutta kipu voimistui entisestään, joten sanoin, että tämä taitaa syntyä nyt. Äitini soitti hätäkeskukseen ja kysyi, että mahtaakohan ambulanssi olla missä vaiheessa, sillä vauva taitaa syntyä. Siinä samalla auto kaarsi pihaan kellon ollessa 10.43.
Kävelin eteiseen heitä vastaan ja koitin pukea kenkiä jalkaani. En kuitenkaan pystynyt vaan tajusin vauvan syntyvän. Siinä samalla äitini sänky suojattiin, ja juuri ennen kuin aloin ponnistaa, mieheni juoksi viereeni pölyisissä työvaatteissaan.
Kahden minuutin ponnistuksen jälkeen kuopuksemme syntyi mummin ja vaarin sänkyyn kello 10.58. Paikalle oli tullut pari ambulanssia, pari ensihoidon autoa sekä Mediheli. Porukkaa oli eteinen piukassa, ja kaikilla kuulemma vierähti kyyneleet.

Esikoinen ja pikkutädit olivat odottaneet leikkihuoneessa synnytyksen ajan, ja edelleen, kun esikoinen näkee helikopterin, hän sanoo, että äiti vauva syntyy.
Pieni rakas kuopuksemme syntyi vauhdikkaalla syöksysynnytyksellä, josta jäi positiivinen mieli. Tosin jos saamme joskus kolmannen lapsen, niin synnytyksen vauhti jännittää jo nyt.”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X