Uuden äitiyspakkauksen lautanen ja lusikka poistetaan pakkauksesta

Leijonakuvioinen lautanen ja lusikka korvataan kuumemittarilla.

Teksti Toimitus
Kuvat Kela

Kela on päättänyt yhdessä Eviran kanssa jättää lautasen ja lusikan pois, koska muovilautasen valmistuksessa on käytetty bambujauhoa. EU:ssa bambujauhoa ei ole hyväksytty muovisten kontaktimateriaalien osaksi.

Lautasta ja lusikkaa ei ole toimitettu asiakkaille. Ruokalautanen ja ensilusikka -setti hankittiin osaksi lisätuotteita, kun äitiysavustuksen määrää korotettiin. Pakkauksessa on lisäksi lusikka, joka on asetusten mukainen.

Kuumemittari jälkilähetyksenä

Ensi viikolla lähetettäviin äitiyspakkauksiin lisätään kirje, jossa kerrotaan, että kuumemittari toimitetaan jälkilähetyksenä kiireisen aikataulun vuoksi.

– Seuraamme viranomaisten kanssa  tuotteille asetettuja asetuksia. Tämä asetus on valitettavasti jäänyt maahantuojalta huomaamatta, sanoo etuuspäällikkö Johanna Aholainen.

Äitiyspakkaukseen tuotteita toimittavat yritykset tekevät Kelan kanssa kirjallisen sopimuksen, jossa ne sitoutuvat tuoteturvallisuuteen. Äitiyspakkauksen tuotteiden ja niiden valmistusmateriaalien tulee täyttää vaatimukset, joita EU:n ja Suomen lainsäädäntö asettaa turvallisuudelle.

Kaikki äitiyspakkauksen tuotteet kilpailutetaan, eikä tuotteiden tarjoajaa saa suosia kotimaan tai tuotteiden valmistusmaan perusteella. Valtaosa äitiyspakkauksen tuotteista valmistetaan Euroopan ulkopuolella.

Kommentit

1 kommenttia
Avatar

Ehdottomasti kotimaista äitiyspakkaukseen. Kilpailutus pois ja tuotteita vaikka vähemmän. Laatuu on heikentynyt viime vuosina pakkauksessa huomattavasti. En ottaisi kun rahana jos pitäisi valita.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä