Lapsen kehitys 06.10.2022

”Poika suuttui ja meuhkasi tunnin kuultuaan, että on hänen nimipäivänsä” – kilarit, jotka eivät unohdu

Lapsen raivokohtausten vastaanottaminen on raskasta, mutta ainakin niistä jää ikimuistoisia tarinoita jälkipolville jaettavaksi.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock
2 kommenttia

Uhmaikäinen voi vetää kilarit melkeinpä mistä hyvänsä. Sen tietävät niin pikkulasten vanhemmat kuin ketkä tahansa, jotka ovat joskus olleet asiakkaana ruokakaupassa.

Lue myös: Se itku, kun iskä laittoi ”liikaa pyörävoimaa” – 15 ikimuistoista raivaria

Lue Kaksplussan lukijoiden kokemukset ja naura!

Merkkipäivät, nuo murheen päivät

”Meillä on isosisko kiukunnut pitkään ja kunnolla, kun pikkuveljet kehtasivat täyttää vuoden viikkoa ennen hänen 3-vuotissyntymäpäiväänsä. Oli ihan epääääää! Ei nuoremmilla voi olla synttäriä ensin! Ja sama show vuoden kuluttua…”

”2-vuotiaana poika suuttui ja meuhkasi tunnin kuultuaan, että oli hänen nimipäivänsä. Suututti, koska joku oli joskus keksinyt nimipäivät.”

Kilarit leluista

”Vanhempi pojistani veti hirveät kilarit 3-vuotiaana, kun hänen lempipikkuautonsa oli yhtenä päivänä väärän värinen.”

”Tuttuni sai pienenä raivarin, kun hän näki kirjassa nallen kuvan eikä kyseistä nallea voinut taikoa kirjasta hänelle sylinalleksi.”

Eritteet takaisin!

”Vanhin poika veti 2-vuotiaana kilarit, kun märkä vaippa otettiin pois. Hän yritti asettaa vaippaa takaisin paikoilleen huudon saattelemana.”

”Ikuisesti on jäänyt mieleen yhden poikani raivari siitä, kun niistin hänen nenänsä. Anna se takaisin, se on mun räkä!”

kilarit

Eritteisiin liittyvät tilanteet voivat herättää lapsessa vahvoja tunteita!

Omaperäiset kilarit

”Lapseni ovat temperamenttisia, mutta voiton vie neljäs, joka on nyt 3-vuotias. Jokin aika sitten hän veti niin hirmuiset kilarit, että hän päätti kaataa tuolinkin. Häntä harmitti niin kovin, että hän otti tuolista kiinni ja varovaisesti laski sen kumolleen. Pokassa oli pitelemistä, kun toinen oli niin tosissaan.”

”Ollessani noin viisivuotias karkasin päiväkodista uhmapäissäni, koska en saanut heippapusua ja -halia veljeltäni, joka vei minut tarhaan. Aidassa oli rako, josta mahduin ulos ja juoksin kotiin hakemaan sen pusun ja halin äidiltäni – joka joutui lähtemään töistä kesken vuoron kotiin, koska sai päiväkodista soiton, että lapsi karkasi. Omat lapseni ovat samassa tarhassa ja saman ikäsiä. Kauhulla odotan vastaavaa soittoa!”

Termit hukassa

”Meillä raivottin kaupassa, kun 1-vuotias lapsi ei saanut pimppiä. Mietin koko kauppareissun, mitä hän tarkoitti. Kotona tajusin, että kyse oli pingviinijäätelöstä.”

”Meillä puolestaan huudettiin p*llua kassajonossa, kun pillimehut menivät linjastolla. Kiva oli siinä sitten sanoittaa kovaan ääneen alle kaksivuotiaalle, että kotona sitten pillimehua!”

”2,5-vuotias sai eräänä iltana järkyttävät kilarit. Hän alkoi huutaa keittiön lattialla maaten, että ’minä haluan kaljaa! Antakaa mulle kaljaa!’ Lopulta sain tytön tokenemaan ja kysyin, tietääkö hän, mitä kalja edes on. Ei kuulemma tiennyt.”

”Parivuotiaana tytär nousi istumaan keskellä yötä sängyssä ja karjui raivoisasti. Kysyin mikä hänellä on. Hän vastasi: ’Aivokohtaus.'”

Lähde: Kaksplussan Facebook

Lue myös: Nyt tänne niitä heppalettuja! 6 kokemusta siitä, kun aikuinen ei ymmärrä lasta

Kommentit (2)

meijän tyttö täytti 6v ja tietysti kerrottiin että oot 6 vuotta kaameet kilarit sai kun luuli että haukutaan häntä kuusi puuksi huuti ja sanoi että en ole mikään puu

Lapseni oli noin kaksivuotias, kun tarjosin hänelle aamupalaa. Sanoin reippaasti ”nyt aamupalaa!”. Hän sai hirveät raivarit, huusi ja itki ”haluan sitä palaa!!” kun tarjosin leipää. Meitä nauratti, ilmeisesti oli vaikea ymmärtää mitä se ”aamupala” on ja miksi ihmeessä sitä ei voinut ikinä hänelle antaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X