Viimeinkin tukkaa! Katso kampauksia taaperolle – sinäkin osaat tehdä nämä

Näitä kampauksia ei tarvitse vääntää otsa kurtussa. Taaperoiden helpot kampaukset onnistuvat lyhyisiinkin haiveniin.

Teksti Anniina Rintala
Kuvat iStock
Isä harjaa taaperon tukkaa.

Kun vauva-ajan silkkiset haituvat ovat historiaa ja taaperon tukka tuuhentunut silmissä, pääsee vanhempi viimein testaamaan kampaustaitojaan. Mutta millaisia kampauksia taaperolle pystyy tekemään?

Alla olevat tyylit onnistuvat kokemattomaltakin letittäjältä.

1. Kampauksia taaperolle: Pikkusydän

Yllä olevan kuvan kampaus on tehty kosteisiin hiuksiin. Kostea tukka on helpompi käsitellä napakammin kuin kuiva.

Tee pieni ponihäntämäinen tupsu toiselle puolelle päälakea. Jätä sen verran tilaa päänahan ja lenkin väliin, että saat kiepautettua tupsun läpi tyvestään.

Tämän jälkeen jaa suortuvat kahteen osioon, jotka muodostavat sydänmen ääriviivat. Osioita kannattaa pyörittää kierteelle, jotta sydän säilyttää muotonsa. Kiinnitä lopuksi osiot yhteen pienellä hiuslenkillä.

2. Tarzanin kiharat

Kihartaminen ei ole vain tyttöjen hiuksia varten! Jos pikku-Tarzanin kuontalo ei satu olemaan luonnostaan kihara, on kähertämiseen helppoja, hiuksille ystävällisiä tapoja.

Kauniit kiharat saa hieromalla hiuksiin kevyesti hajusteetonta muotoiluainetta, joka tekee hiuksista vähemmän liukkaat. Myös kevyt kostuttaminen kannattaa.

Sitten vain rullaamaan tukkaa esimerkiksi talouspaperista pyöriteltyjen palojen ympärille. Tee rullauksen jälkeen paperilla solmu. Anna rullien olla hetki päässä. Föönaamalla rullanykeröt kuivuvat paremmin. Viimeistele lopputulos hajusteettomalla lakalla kevyesti.

Lue myös: Tarvitseeko pikkulapsen tukka ollenkaan shampoota? Kampaaja ja allergiaekspertti vastaavat

3. Otsis silmiltä!

Tämä kampaus ihastuttaa yksinkertaisella tyylikkyydellään. Kampaa hiukset sivulle ja kiinnitä näyttävä koriste. Juhlakampaus on valmis – ja otsatukka poissa silmiltä!

Juuri nyt trendikkäät sametti ja veluuri sykähdyttävät juhlavuudellaan myös hiuskoristeissa.

4. Kampauksia taaperolle: Pomovauva

View this post on Instagram

Set as lock screen ✔️

A post shared by Jess Klorman (English) (@jessklorman) on

Sopisiko lapselle kampaukseksi katu-uskottava Boss Baby? Tätä kampausta tehdässä kannattaa toisen aikuisen olla lähettyvillä varmistamassa taaperon viihtyminen. Hiusten ajelu voi muuten jäädä keskeneräiseksi…

Leikkaa tukka koneella sivuilta ja niskasta ihan lyhyeksi. Takaraivolle voi jättää esimerkiksi pyörteen kohdalle hieman pidempää hiusta. Kampaa sitten päälaella oleva pitempi huitula haluamaasi suuntaan ja viimeistele kevyesti hajuttomalla muotoilutuotteella.

Lue myös: Yksinhuoltaja-kampaajan keksintö riemastuttaa! Tietysti täälläkin voi olla lapsiparkki ja äidin omaa aikaa

5. Ensimmäiset lettisaparot

Taaperoilla on usein ihastuttava takatukka! Vaikka hiuksissa ei vielä olisi hurjasti pituutta, pienet letin nykeröt ovat nekin suloisia. Tällainen vallaton lettityyli istuu arkeen ja juhlaan.

Kampauksen voi viimeistellä hiuskoristeella. Letteihin kannattaa käyttää pieniä hiuskumilenkkejä, sillä isommat hiuslenkit ovat usein liian suuria ja liukkaita taaperolle.

6. Taaperon irokeesi

Kampaus on helppo ajella koneella. Pidä vain huoli, että lyhyt osio alkaa suurin piirtein samasta kohtaa päätä molemmilta puolilta.

Rajakohdissa voit kevyesti luovia ajoa siten, että hiukset lyhynevät asteittain muutaman sentin matkalta.

7. Elsan kalanruotoletti

Pikku-Elsan klassinen kalanruotoletti onnistuu varmasti taaperollekin, kun muistat tehdä sen kosteisiin hiuksiin. Hellyyttävä kampaus onnistuu melko lyhyeenkin tukkaan.

Lue myös: Syntymähiukset irtoavat monilta vauvoilta, ja tässä on syy siihen

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä