1384 todettua tartuntaa Suomessa - Viralliset luvut antavat valheellisen turvallisuudentunteen

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
THL: Suomessa todettu 1 384 varmistettua koronavirustartuntaa

"Miksi Suomi on kiinni vajaan 1 500 koronavirussairaan takia?" moni ihmettelee kun ihmiset pysyvät vielä 2 metrin etäisyydellä toisistaan nyt ulkona ja kaupoissa ym. ja varsinkin Uudenmaan ulkopuolella todettuja tartuntoja on pikemminkin kymmeniä, kuin satoja.

Virallinen tiedotus antaa nyt todella valheellisen kuvan, kun se ei paljon painokkaammin kerro että tartuntoja on paljon, paljon enemmän kymmenkertaisia määriä ainakin 20-30 kertaisisia todettuihin lukuihin verrattuna.

Ihmisiä on hengitystieinfektioihin sairastuttua ohjeistettu pysymään kotona, ja vain pahemmissa oireissa hakeutumaan terveydenhuoltoon, ettei se ylikuormitu.

Terveydenhuollon puhelinnumerot ovat kuitenkin ruuhkautuneet lisäresursseista huolimatta, joten hengitystieinfektiosairaita on paljon ja melkoinen osa koronaviruksen saaneita.

Sitten on vielä se joukko joka saa sen verran kevyitä oireita, ettei miellä itseään edes sairaaksi pienin kurkkukivuin ja köhin, ja joka potentiaalisimmin tartuttaa muita ollen töissä ja käyden kaupoissa sekä liikkuen ulkona.

Vain murto-osa koronavirusta kantavista on siis, "virallisissa" luvuissa ja Suomi ei ole kiinni vajaan 1 500 ihmisen takia, vaan kymmenien tuhansien tartunnan saaneiden ja tartuttaa levittävien takia.

Ei kannata tuudittautua nyt valheelliseen turvallisuuteen, ja THL ja valtamedia voisi terottaa tätä.
 
vierailija
Nehän sitä eniten tartuttaa, jotka eivät tiedä sairastavansa! Sehän on vanha juttu, että flunssa tarttuu helpoiten ennen kuin se kunnolla alkaa, koska kantaja ei tajua olevansa jo sairas.
 

Yhteistyössä