.

Meillä on jouduttu vieroittamaan kaksi täysimetettyä lasta samasta syystä: esikoinen 6,5 kk:n ja kuopus 4 kk:n ikäisenä. Esikoinen ei suostunut juomaan pullosta yhtään mitään, joten edessä oli pakkovieroitus, jossa istuimme koko perhe lopulta kylppärin lattialla ja itkimme. Mutta parin päivän itkun ja juomattomuuden jälkeen maito alkoikin upota ja lopulta pullosta tuli todella tärkeä juttu. Kuopuksen vieroitin paljon rauhallisemmin noin viikossa siten, että tarjosin ensin aina Neocatea pullosta ja sitten imetin perään ja muutaman päivän päästä aloin tarjoamaan pelkkää pulloa ja vähensin nopeasti imetystä ja lopetin kokonaan heti kun maito alkoi upota kunnolla.

Molemmilla lapsilla on auttanut eniten hedelmäsokerin lisääminen maitoon, noin 1 tl per desi korviketta (allergologimme ohje). Lisäksi kumpikin on huolinut vain Aventin pullot - tai siis Aventin tutit. Esikoisella taisin aloittaa numerolla 4 eli ihan valuvalla tutilla, koska hän vastusteli imemistä. Kuopuksella aloitin numerolla 1 ja vaihdoin sitten kakkoseen kun oppi imemään. Kannattaa kokeilla myös nokkamukia, jotkut huolivat sen ennemmin kuin pullon. Itse jouduin pumppaamaan maitoa molemmilta jonkin aikaa, kuopuksen kanssa pidempään, koska halusin olla varma, että NC käy (kuopus vielä täysimetyksellä tuolloin) - esikoiselle olin kokeillut sitä jo pidempään riisipuuron joukossa, hänellä siis oli käytössä tuolloin 3 kiinteää. Esikoiselle heräsin muistaakseni pari-kolme yötä syöttämään perinteisen maitoyösyötön sijaan päärynäpilttiä, koska ei huolinut pulloa, mutta sitten alkoi pullo maistua öisin. Ja vettähän voi antaa juomaksi ekoina päivinä, jos siis maito ei uppoa.

TSEMPPIÄ - oireeton ja lopulta iloisesti pullosta juova lapsi on kaiken vaivan arvoista (samoin normaalisti syövä ja terve äiti)!!!
 
Meillä siirryttiin juuri pois imetyksestä. Edellisperjantaina jäi päiväimetys kahteen kertaan ja maanantaista päiväimetykset kokonaan pois ja sitten torstaina imetys kokonaan pois. Torstai-iltana huudettiin reilu puoli tuntia rintaa. Sunnuntaina (tänään) poika tunnistaa nokkamukin ja riemastuu siitä. Tänään myös on juotu ensimmäisen kerran kunnolla lähes 6dl jo. Aikaisempina päivinä mennyt ensin vain n.3dl (silloin tosin oli vielä yösyötöt). Poika on nyt reilu 5kk.

Poika ei huolinut tuttipulloa enää, mutta nokkamukiin ihastui.

Voimia, imetyksen lopettaminen on surullista, mutta hyvinvoiva lapsi ja äiti on isompi asia!
 
tosiaan nokkamukejakin on erilaisia, pehmeällä ja kovalla nokalla, sellaisia mistä tulee vaan kun imee, tai sellaisia mistä tulee vaan puree, tai tulee vaan kaatamalla :D
ja tuttipulloja myös moneen lähtöön, toivottavasti joku kelpaa!
 
Meillä heikoimmillaan meni 4dl nestettä vuorokaudessa, alkoi olla huoli kun vaipat ei kastuneet :eek: sitä vaihetta kesti onneksi vain kaksi päivää. Hulluinta on, että nyt, kun rintamaito on poissa, ovat oireetkin lähes poissa. Eli vaikka vaikutti siltä että Almiron ei pojalle kävisi, niin oikeasti ongelma olikin rintamaito.
Tsemppiä!
 

Yhteistyössä