2004 syntyneet

Kokeillaan saanko näkyviin... tässä olisi se meidän uudistettu leikkihuone
JA tossa kunnossa sei ei varmaan tule enää ikinä olemaan :D . Niin tonne takaseinään tulee viellä hyllyt, kunhan ukko ehtii ne väsäämään.
 
Voi kun on nätti leikkihuone ! Meilläkin on yksi pieni huone täynnä tytön leluja ja vaatteita, mutta kun ne lelut eivät pysy siellä, kulkevat tytön mukana ympäri taloa. Etenkin olohuoneen lattia ja pöytä ovat suosituimpia leikkipaikkoja, en jaksa häntä joka päivä komennella laittamaan ne pois.. :/
 
Hui meinataan tippua toiselle sivulle, joten nostoa ja samalla kyselyjä perään....

1. Kuinka pitkät yöunet teidän lapsillanne ovat ja nukkuvatko vielä päikkäreitä?
2. Nukahtavatko helposti?

Ja sitten eri aiheeseen eli JOULUUN

3. Uskovatko joulupukkiin?
4. Mitkä ovat ykköslahja toiveet?

Että tälläista. Ja meillä uham kohtaukset jatkuu ja nyt ei tunnu tuo unipuoli oikein toimivan.
 
Terve, pitkästä aikaa :wave:

Neuvola pitäs tilata, saapi nähdä miten käy pituuden ja painon taas kerran .... Ja suostuuko tekemään mitään testejä B)

Teneriffalta palattiin pari viikkoa sitte ja ollaan piparkakkuja, sen verran rusketusta tuli kahden viikon aikana hankittua :D

Mutta kysymyksiin eli :

1. Kuopus nukkuu n 21 - 8 / 9 välisen ajan, päikkäreitä ei nuku kuin harvoin autossa
2. Tuo nukahtaa heti kun pää osuu tyynyyn ja nukkuu muutenkin niin ettei mikään herätä !

3. Uskoo joulupukkiin ( kuten 7-vuotias isosiskonsakin ... )
4. Aarrepo ( All Aboard oikeesti kirjotettuna mutta poika sanoo tuolla tavalla ) - juna on toiveissa eli Napapiirin Pikajuna - elokuvan juna, muuta ei toivo :D

Uhmaa on toooodella vähän tällä hetkellä meillä, puolitoista kk takaperin oli vielä todella kamala uhma ! Veikkaan että tuo Teneriffan reissu rauhotti pojan totaalisesti, oli muutenkin tuon reissun todella kiltti :eek: Se on iso poika jo, kunhan sen ite muistaisi :ashamed:



 
1.Meilläpä on näin, että tyttö nukkuu yleensä arkisin klo 22-06 ja sitten vielä pph:n luona pari tuntia. Viikonloppuisin aamuisin saattaa nukkua jopa 10:een ! Päikkärit pph:lla klo 12-14, kotona tai mummolassa ei aina niitä nuku enää.

2. Nukahtaa aika hyvin, yleensä pitää lukea hänelle vähän ensin ja hän itsekin sitten selailee kirjoja ennen nukahtamista.

3. Uskoo Joulupukkiin ja 4. joululahjatoiveita on tähän mennessä: keppihevonen, pehmeä Franlin-nukke, pehmeitä koira-tai kissanukkeja (joita hänellä on jo monta !) ja iso Prinsessa-kirja.

Valitettavasti noista toteutunee vain keppihevonen, kun on jo muuta ostettu.. Mutta eiköhän ne muutkin lahjat kelpaa ! :wave:
 
Mäkin voisin pitkästä aikaa jotain kirjottaa. Vastaanpa heti alkuu Viivinin kysymyksiin eli
1. Yöunien kesto on n.21/22-9--->ja monesti tuntuu,että nukkuis aamulla vaikka kuinka pitkään. Joskus jos kello lähenee 10 niin pakko herättää. Eli aamu-uninen siis meillä. Illalla on virkeempi ja joskus höpöttelee iltasin sängyssään ennekuin nukahtaa ja tuossa joku aika sitten oli pissa-janorumbaa,mutta siihen pelleilyyn tehtiin stoppi ja nyt on nukahtanut melkein heti. Päikkäreitä ei ole nukkunut aikoihin enää,mutta autoon nukahtaa pidemmillä matkoilla.

2. Uskoo joulupukkiin ihan täysillä. Itse asiassa en tiedä mitä haluaa joululahjaksi :whistle: ei kauheasti ole kiinnostunut lelulehtien tutkailusta. Isoveli 8vee harrastaa sitä meillä enemmän. Turtlesit ja spidermanit on kyllä in...

Meillä oli tuossa hiljattain kausi,että laittoi joka asiaan hanttiin. No,ei se kausi ihan täysin ole mennyt ohi viläkään,mutta tasaantunut. Tänäänkin vastusteli ulos menoa. sanoin,että sitten meet huoneeseesi ja laitat oven kiinni ja pysyt siellä. Puin pikkuveikkaa tuossa niin tulikin sanomaan,että hän haluaa ulos ja sitten olikin kivaa =) Kai toi on jotain rajojen testaamista taas.

LilliM
 
:D Meillä on tänään nukketeatteria eli hänen mukaan esiteatteri. Eilen tuo neiti askarteli esitys nuket ja tänään haettiin pieni styroksin pala mihin saa nuket kiinni (niin ne nuket hän piirsi paperille, liimattiin pahville taakse teipattiin grillitikku). Nyt tossa tohottaa nukkeja katsomoon ja koittaa komentaa tota kaniakin istumaan paikallaan. Ja esitys alkaa pian.
 
Heipparallaa!

Meillä pojan 4v. synttärit lähestyy kun vuosi lähenee loppuaan.
Eilen ostin talvitoppiksen ja mittasin pojan kotona ja pituutta oli n.112-113cm ja painoa 22kg.

Pian on sitten virallinen neuvola ja saa tietää tarkat mitat.

Joulua täälläkin odotellaan ja usko joulupukkiin on kova.

Lahjatoiveita mm. lääkärinlaukku,kauko-ohjattava auto,pikkulegoja,leikkityökalut ym.

Kauhistelen jo etukäteen tulevaa lahjamäärää!

Kun on siis synttärit samalla.

Meillä nukutaan edelleen hienosti 20.00-21.00 käy nukkumaan ja herää 8.00-9.00.

Päikkäreitä ei nuku mutta joskus nukahtaa autossa jos ollaan liikenteessä.

Ja nukkumaan käy helposti.Iltasadun jälkeen.

Ainut että jonkinlaista pimeänpelkoa on niin että yövalo pitää jättää päälle.

Muuten kiusaa 2kk siskoaan jatkuvasti ja uhma joka vuosi sitten alkoi-jatkuu edelleen.

Ei siis suostu mihinkään yhteistyöhön pukemisen,syömisen ymv. suhteen jos sille päälle sattuu.

Hyvinä päivinä on sitten tosi ihana,aurinkoinen ja auttaa äitiään kaikissa askareissa!

Pitäisi muistaa että on kuitenkin vielä aika "pieni" poika-ja tarvitsee sitä tukea,hellyyttä ja rakkautta aivan kuten ennenkin ja kuin siskonsakin.

Tässä vauva rumban keskellä se vaan helposti unohtuu!
 
Jouskari, meillä kanssa tuo kakkonen on 1-v ja tossa alkukeväällä isompi välillä itse tokaisi että olen pieni tyttö vielä. Tuli silloin äidille ihan tippa linssiin, kun onhan hän pieni ja kaipaa myös syliä.

Täällä tyttö kyselee joka päivä joko avataan joulukalenteria... on se pinen vaikea käsittää kuinka monta yötä vielä .... apua siis joulukuu kolkuttelee jo ihan tossa nurkilla :eek: :xmas:
 
Oho onkos muut kadonneet?

Tuli mieleen (joululahjoista) mitä pelejä teidän lapset leikkii? Ajattelin että voisi ostaa jonkin pelin joululahjaksi (tai siis ehdottaa kummeille tai mummeille) . Tyttö katseli telkusta jotain pingviini peliä, onko joku ihan älytön? Meillä on sellainen Tiksu peli, missä tikruun koitetaan laittaa kainelaista tavaraa niin ettei se pomppaisi (eli saataisiin pysymään tasapainossa), mutta tyttö tykkää, mutta ei suostu laittamaan parin esineen jälkeen siihen enää mitään kun pelästyy sitä pomppaamista niin paljon. Muistipelejä meillä on ja palapelejäkin löytyy moneen lähtöön.

Sitten hyviä ideoita pikkujoululeikeiksi lapsille... meillä on nukketeatteri ja kortit mistä puuttuu sana (tyyliin siis: Elefantti muori, kärsällänsä..... ja sitten lasten pitää keksiä sana eli kuori), mutta jotain vielä. Ai niin ja ongintaakin on. Lapsia on 6kpl. Tää on tälläinen serkusten pikkujoulu... on ollut perinteenä jo 4 vuotta.
 
VIIVIN, ei nyt ihan kadonnut mut aika menee niin nopeesti ja tahtoo olla kortilla tämän vauva arjen kanssa, meidän pikku neiti täyttää ihan just 8kk ja on nyt aika vaativaista sorttia, niin sano tää mun 4v et muista äiti muaki kun mul on kohta ne synttärit :LOL: tää tuli kun kerroin et huomenna saa avata joulukalenterin eka luukun et on joulukuu nii hetihän poika oli et mul on synttärit ja sit on joulu :LOL:

Meillä pojun lahjatoiveet on salama mckviin autot ja kaikki mikä siihen liittyy :p
 
Oltiin mein tytön kanssa laulamassa lasten kauneimmat joululaulut kirkossa.... nooo äiti lauloi ja tyttö tanssi kirkon käytävillä ja sai mukaan muitakin pikkuneitejä. TÄmän takia varmaan onkin LASTEN joululaulut. Oli muuten kiva kirkossa käynti ei synkkä :xmas:
 
Tänään meillä vietettiin esikoisen 4v synttäreitä,mutta isommat kemut pidetään vasta 14.päivä jolloin pidetään myös hänen siskonsa 3v ja 2v synttäritkin samalla koska ovat niin lähekkäin heillä nuo synttärit.Jennalla on nykyään kauhea kyselyvaihe päällä,koko ajan kysellään ihan mitä vaan ja välillä häneltä kun kysyy että mikäs siihen on vastaus niin saa kuulla tosi hassuja juttuja.Hän myös tykkää leikkiä oman pikkuveljen kanssa myös kovasti jolla on ikää 8kk ja hän on myös oppinut justiinsa konttaamaan.
 
Mulla 4,5 tyttö ja vastauksia:
1. Nukkuu 21-06 ja päikkärit pari tuntia, tosin viikonloppusin joskus jää päikkärit väliin.
2. Nukutetaan , tosin yökylässä nukahtaa ihan itse. :heart:
3. Joulupukkiin uskoo ihan kympilä ja kovasti odottaa pukin tapaamista! :xmas:
4. Keijut, prinsessat, kirjotusharjottelut ja nuket on pop!

Mulla olis Teille sellanen kysymys et: Kuinka teidän lapset keksii omia tarinoita? Meillä tytöllä alter ego eli hän on joskus päiväkausia poika 6v. ja kertoo mitä ihmeellisempiä tarinoit ja juttuja tämän pojan elämästä. tyttö on ainoa lapsi mutta tosi sosiaalinenesim. päivähoidossa.....leikinkö vaan tätä leikkiä niin kauan kun tyttö haluaa vai onko joku raja vedettävä? Tyttö ei pukeudu "pojaksi" eikä leikit ole muuttuneet, (nuket, barbit) mutta muistuttelee jatkuvasti olevansa poika ja sen ja sen niminen.....onko muill kokemuksia vastaavasta? toivottavasti tästä sepustuksesta saa jonkinlaisen käsityksen.....kiitos... :wave:
 
Terveisiä 4 v neuvolasta :wave:

Tuoreet mitat nyt 4 v 1 kk ikäisenä 95 cm & 14.5 kg, nyt oli molemmat käyrät pikkisen notkahtanu ylöspäin joten seulasta päästiin läpi tällä kertaa :whistle:

Muutoinkin meni ihan hyvin kaikki, näköä ei antanu tarkistaa kuin toisesta silmästä ja kuuloa ei halunnu lainkaa tarkistaa mutta muutoin osas kaikki tehdä ja piirtää oman kuvan jne vaikka sitä jossai vaiheessa epäilinkin =)

-----------------------------------------------------------------------

Teneriffalla oltiin tosiaan sen 2 viikkoa tuossa loka-marras vaihteessa ja poika kaipaa niiiiin kovasti sinne takaisin =) Reissun aikana tuli muuten huomattua että aikas isohan tuo poika jo on vaikkei äiti sitä aina hoksaa :ashamed:

 
Hei ZANNA74, kerrotko tarkemmin Teneriffan matkasta, että miten meni yöt ja syömiset ? Meillä on tyttö 4,5 vuotta ja kovasti tekisi mieli mennä jonnekin lämpimään, mutta minua pelottaa ihan nuo käytännön ongelmat. Miten pitkät matkat kävellä koneeseen ja pois, pitääkö olla omat rattaat mukana, mitä siellä uskaltaa syödä tai juoda, kun on laps muutenkin niissä kranttu.. Pitääkö ottaa rokotuksia ennen matkaa ylimääräisiä ym.ym. Meillä on vaan tuo yksi lapsi, mutta en ole miehenkään kanssa käynyt kuin Fuengirolassa ja Turkissa kaupunkipaikoissa siis. Kirjoita vaikka y-viestiä, jos haluat ? T:Marja
 
Alkuperäinen kirjoittaja MarjaK:
Hei ZANNA74, kerrotko tarkemmin Teneriffan matkasta, että miten meni yöt ja syömiset ? Meillä on tyttö 4,5 vuotta ja kovasti tekisi mieli mennä jonnekin lämpimään, mutta minua pelottaa ihan nuo käytännön ongelmat. Miten pitkät matkat kävellä koneeseen ja pois, pitääkö olla omat rattaat mukana, mitä siellä uskaltaa syödä tai juoda, kun on laps muutenkin niissä kranttu.. Pitääkö ottaa rokotuksia ennen matkaa ylimääräisiä ym.ym. Meillä on vaan tuo yksi lapsi, mutta en ole miehenkään kanssa käynyt kuin Fuengirolassa ja Turkissa kaupunkipaikoissa siis. Kirjoita vaikka y-viestiä, jos haluat ? T:Marja
Moi !

Laitoin sulle y-viestiä =)
 
Moi!
1. Poika nukkuu n. 21.30- 8+. Päikkäreitä ei ole nukkunut vuoteen, valitettavasti.
2. Nyt on ollut hieman ongelmia nukuttamisen suhteen. Höpöttelee ja kääntyilee jne. Pitkä satu (äidin mielikuvitus on koetuksella) ja paljon silittelyä tarvitaan. Ehkä ottaa takaisin illalla sen, mitä päivällä on jäänyt huomiota vaille.
3. Uskoo pukkiin.
4. "Hyökkäyskone" (lego Star Wars), Salama-rekka. Ne hankittiinkin pukin konttiin =)

Oletteko olleet terveitä? Me on sairasteltu pari kuukautta tauotta. Kurjaa!
 
Mitä isompia ja pienempiä esim. kantapään kautta opittuja viisauksia/niksejä olette lasten kanssa oppineet?


Kun ollaan sairasteltu kovasti, nyt tulee mieleen vaan näitä sairauksiin liittyviä:

- Ventoline yskänlääkettä ei kannata ottaa juuri ennen nukahtamista, koska se nostattaa limaa ja alkuun yskittää siksi vain entistä pahemmin.

- Kurkunpääntulehdukseen auttaa Burana. Meillä sairasteltiin kerran kuussa kurkunpääntulehdusta. Kerran lykkäsin Burana-supon heti kun eka yskäsy yöllä tuli, ja se oli laimeatauti sillä kertaa. Siitä lähtien olen laittanut Buranaa aina heti kun oireita tulee. Joskus tuntuu, että vei tulehduksen pois ennen kunnon alkuakaan. Onko kukaan muu kokeillut? Ketään lääkäri ei ainakaan ole asiasta maininnut.
 
Hei!
Meillä poika sai just hirmu huutokohtauksen pissalla käynnistä ja ulospukemisesta. Aivan kauheaa. Kiihtyy kuin espanjalainen omasta huudostaan. Huh. Välillä olis hyvät neuvot kalliit tämän tempperamenttisen poikamme kanssa.

Missä kaikki 2004v äidit ovat?
 
Hei, oli aika rankka joulunaika ja uusi vuosi, kun tyttö ja isi olivat kotosalla molemmat. Koko ajan piti keksiä tytolle tekemistä, etsiä ruokia, kun ei jouluruuat tytölle kelvanneet ym.ym. Rasittavaa !! Joulupukkia ei nähty, lahjat vaan oli laittanut kuusen alle, kun olimme saunassa ulkorakennuksessa. Täysillä tyttö uskoo vieläkin joulupukkiin silti, ihmeellistä ! Eilen sai kamalan kohtauksen, kun ei nähnyt telkkarista Jope-showta, kun oli kylvyssä !! Voi herranjestas, en jaksa.. :headwall: Onneksi isi jaksaa paremmin tyttöä hoitaa. Kestämistä kaikille äideille !!
 
Moikka :) Kävin kirjoittelee joskus toukokuussa tänne ja taas eksyin tänne :)

Poika oli 4v neuvolassa (synt. 1.8.04) 23kg ja 114cm muistaakseni.

Ruoka
ei kunnolla maistu, päiväkodissa kuulema yleensä menee kaikki, mut kotona ei kauheasti, riippuu tietty päivästä. Aamupalana päiväkodissa puuroa ja leipää, kotona ei mene minkäänlainen puuro, ainoastaan leipä/ jogurtti/ murot, illalla tykkää syödä nuudeleita, muttei niitä kovin usein ole tarjolla..

4vee uhma on ollut syksystä asti päällä, eli alkoi lähes samontein kun täytti sen 4 :whistle: Omaa tahtoa ja tempperamenttia löytyy kuin pienestä kylästä :whistle: Mutta osaa kyllä olla kiltti ja ihanakin :heart: Puolin ja toisin sanotaan toisille aina välillä "rakastan sinua" ja yleensä minä olen kuka sanoo ensin, niin poika siihen, et "niin minäkin sinua" ja halii tai pussaa :heart: Joskus kuulen myös sanat "äiti olet ihana" tai "äiti olet kaunis" :heart: :heart: Voi mu pientä :heart: :heart:

Pikkusisko 1v 8kk uhmailee tuossa isoveljen rinnalla, joten hermo lomaa kaipaisin välillä, mutta eiköhän tää tästä :)

Me reissataan yleensä koko perheen voimin, mies käy pari kertaa vuodessa työmatkalla ulkomailla, on siellä n.3-6 päivää, silloin kän lasten kanssa yleensä keskenään toisella paikkakunnalla isovanhempien luona. :) Mut muutetaan käydään sielläkin porukalla. 2 viikon päästä me lähdetään miehen kanssa kaksin laivalle, että sitä lomaa odotellessa :) Lapset menee mummille "lomalle", toisaalta tuokin reissu olis mahtava tehdä lasten kans kun siellä on lapsille vaikka mtä puuhaa, mutta jos nyt kuitenkin käyn tämän reissun miehen kans ja katson sit miten mukava paikka se on ja jos sit vaikka vuoden päästä noitten viikareitten kanssa suunnataan merille yhdessä :)

Yöunet on n. 11-12 tuntia, joskus nukkuu vielä päikkäritkin n. 1-2 tuntia päälle. Nyt on se kausi menossa, että viereen pitää mennä joka ilta, mutta nukahtaa silleen hyvin ja nukkuu koko yönsä omassa sängyssä (muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta)

Eipä meille tämän kummempaa, mukava oli lukea teidän 4 vuotiaitten (kohta jo 5 vuotiaitten :eek: ) kuulumisia.

:wave:
 
:D No joo ihan yhtenäänhän tänne kirjoitellaan :D :D

MEillä ONNEKSI tuo tyttö menee itse nykyään sänkyyn(sä), on omaksunut kokonaan meidän sängyn omakseen. Täytysi taas alkaa kuljettamaan neitiä omaan sänkyynsä. Nyt siellä nukun minä.

Ihanaa vielä viikko ja päästään laivalle koko jengi, katsotaan sen jälkeen oliko ihanaa ;)

Pian täytyy tilata 5-v neuvolakin (ehtivät tarhassa sitten tehdä sen jonkun kypsyys?testin ennen neuvolaa). Jokos joku on käynyt 5-v neuvolassa. Mitäköhän siellä tehdään?
 

Yhteistyössä