2004 syntyneet

Vähän päivityksiä, täällä neiti on sellaset 102cm ja 13.8kg, siro tyttö. Ja siis syntynyt 4.8.04.

Uhmaa on aikalailla edelleen, ruokaa syö nyt vähän enemmän mutta muuten nirppailee, "äiti mä en jaksa syödä tätä leipää" leivästä otettu pari haukkua, "täs on ihan liikaa" lautaselta siirretty ruokaa puolelta toiselle, muuten koskematon lautanen, että näin.

Lakkaa kynsiään ja tekee muotinäytöksiä meille, ja kun suuttuu helisee ovet ja ikkunat, menee omaan huoneeseen ja paiskaa oven kiinni ja "itkee" ja sit hetken päästä lauleskelee, mutta jos menee kurkkaamaan se aloittaa taas sydäntä raastavan "itkunsa".

Tempperamenttia olis vaikka muille jakaa ja kova olis komentelemaan, jos asiat ei rullaa kun prinsessa niin haluaa, se pistää ison shown päälle, saas nähdä miten kun jouluvauvakin tulossa, kuulemma on kiltisti kun vaava syntyy ja auttaa, mutta jää nähtäväks. :LOL:
Ja periksi siis ei anneta näissä jutuissa, muutenhan tytteli olis ihan mahdoton, kokeilee rajojaan aika paljon mutta uskoo sit loppujen lopuksi.

Sairastanut tosi vähän, korvatulehduksia tainnut olla yksi ainoa kpl ja muutenkin terveenä pysynyt. Tarhasta tullut angiinaa, kihomatoja, parvorokkoa, mutta hyvin saatu kaikki kuriin, nuo kihomadotkin tulivat edellisestä tarhasta mistä vaihdettiin pois, ei siellä edelleenkään asiat ole hyvin, pelkkää tikkuilua vanhemmille ja en ihmettele miks kaikki sieltä haluu pois.

Sit kyssäreihin:

1. Kuinka pitkät yöunet teidän lapsillanne ovat ja nukkuvatko vielä päikkäreitä?
Arkisin menevät19.30 nukkumaan, mutta nukahtavat jossain 20 aikaan ja herätys 5.50 aamulla, nukkuvat suunnilleen 9h yöunet. Viikonloppuisin sit pidempään, johonkin 21.30 asti ja heräävät aika samoihin aikoihin kuin viikollakin. Ei nuku päikkäreitä.
2. Nukahtavatko helposti?
Puolessa tunnissa, vähän supattelua ja sipinää ja sit täys hiljaisuus tulee yhtäkkiä, ihan nätisti ja kiukuttelematta mennään nukkumaan.
3. Uskovatko joulupukkiin?
Isoveikka 7v. ei enää usko ja tää pikkuleidikin supatti viime jouluna että pukki onkin vaali (vaari), mut ei kerrota kenellekkään, eli ei taida vaik kuinka yritettiin. :)
4. Mitkä ovat ykköslahja toiveet?
Lahjatoiveet oli puhuva poni ja prinsessamekko, kummatkin sai.
 
1. Kuinka pitkät yöunet teidän lapsillanne ovat ja nukkuvatko vielä päikkäreitä?

Yöunet on n. 10-12 h, kovasti heräilee tuo 4 v 6 kk ikäinen miten sattuu aamuisin eli 7-9 väliin menee, kotihoidossa kun on edelleen :) Ei nuku päikkäreitä


2. Nukahtavatko helposti?

Päätään ehdi tyynyyn laittaa kun jo nukkuu ...



3. Uskovatko joulupukkiin?

Uskoo ja niin uskoo myös miltei 8 v pojan siskokin, esikko ei usko mutta on jo sentään kohta 12 v



4. Mitkä ovat ykköslahja toiveet?

Junia ja junia ja niitä sai :D
 
Kiva kun tääkin pino ei ole ihan hyytynyt. Kirjoitelkaapa vaan kuulumisianne!

Meillä tuo neiti ilahdutti äitiä tänään. Koristeli täytekakun ja kattoi pöydän ja lauloi ja esitti runon ja tietty ne oma tekemät lahjat. Sain häneltä kaulakorun ja säilytyspussukan esim saksille tms.

Meille on tuolle neidille tullut vaan entistä tärkeämmiksi nuo hevoset. Ollaan luvattu ja varattu vakio tunnit syksyksi ja nytkin on sitten päässyt kerran viikossa ratsastamaan. Kotona leikkii hevosilla ja tietenkin hän on ratsastuksen opettaja.
 
Vastauksia meemeen kysymyksiin:

1. Kuinka pitkät yöunet teidän lapsillanne ovat ja nukkuvatko vielä päikkäreitä?
Illalla nukahtaa n. 20-21 ja aamulla herää klo 6-7 eli semmoset 10 tunnin yöunet ja tällä hetkellä ei kotona ollessa nuku päikkäreitä. Syksyllä jatkaa kokopäiväisenä pk:ssa, ja sitten voi olla että nukkuu taas päiväunet viikolla.

2. Nukahtavatko helposti?
Nukahtaa yleensä aika helposti, tykkää ottaa nukahtamiskilpailun pikkuveikan kanssa ja voittaa sen yleensä aina.

3. Uskovatko joulupukkiin?
Uskovat.

4. Mitkä ovat ykköslahja toiveet?
Oman kaktuksen kuulemma haluaisi.

Meillä tää '04 syntynyt poika on nyt talven aikana oppinu kuukaudet ulkoa, viikonpäivät oppi jo syksyllä. Tuttuja ja helppoja sanoja osaa myös lukea. Ilman apupyöriä ajamisesta ei ole kiinnostunut, mutta ehtiihän sen varmaan vielä opetella kun alkaa olla enemmän haluja oppia se. Uimakoulussa tykkäsi talvella käydä, tosin jalkojen nostaminen pohjasta on vaikeaa, mutta vähitellen opetellaan sitäkin taitoa.
 
Siis ottavatko toisten lapset vielä päikkäreitä.... voi luksusta.

Meillä opetellaan kovasti millä kirjaimella mikäkin sana alkaa ja yllätyin kun tyttö pyysi minun luettelemaan sanat millä esim. polkupyörä kirjoitetaan ja luettelin ja hän kirjoitti ja oikein meni :D . Saas nähdä koksa oppii itse. Minä olen oppinut 5-v lukemaan ja kirjoittamaan ja mies 7-v.

Kuinka monen lapsi osaa jo lukea? Varmasti löytyy niitäkin. Kaverin tyttö luki 4-v ja siskon tyttö 5-v.

Ja palaillaan uhmaan.... mitä te teette kun lapsi ei suostu tekemään jotain vaan alkaa inttää tai huutaa tms.? Meillä onnekis uhma on hiipumaan päin ja toivottavasti ei taas nosta päätään kun tätä utelen.

 
amlo
Meilla mennaan nukkumaan klo 20-21 valilla; uni tulee heti, kun paa painuu tyynyyn. Herataan kouluaamuina klo 7 aikoihin, viikonloppuna voidaan nukkua vaikka yhdeksaan. Paikkareille ei ole aikaa, kun on pitkan paivan koulussa (klo 8.40-15.10) esiluokalla, mutta nyt on muutaman kerran ollut niin vasynyt koulun jalkeen, etta on mennyt nukkumaan pariksi tunniksi paivallisen jalkeen eika se ole haitannut mitenkaan nukahtamista younille.

Nyt pikkuhiljaa alkaa lukeminen hahmottua englanniksi, suomeksi lukemista en halua tassa vaiheessa mukaan 'sotkea'. Yhteenlaskuissa on tosi haka, miinuslaskuja harjoittelee. Kirjoittaa tosi selkeasti vasemmalla kadella. Oman nimen kirjoittaa nyt kaunolla.

Meilla ei ole nyt ollut kovia inttamisia tms. Yleensa yritan selittaa asiaa ja ehka yrittaa kiinniittaa lapsen mielenkiinto johonkin muualle, etta asia unohtuisi.

Kovasti taalla odotetaan ylihuomista, jolloin on synttarit!! Mennaan kolmen kaverin ja kahden aidin kanssa lasten sisaleikkipaikkaan leikkimaan koulun jalkeen ja sitten porukalla pizzalle :p

Synttarilahjatoiveina on Arsenal jalkapallojoukkueen pussilakana ja tyynyliina seka T-paita ja High School Musical 3 DVD. Pitanee huomenna kayda ne ostamassa...

Miten teilla juhlitaan 5-vuotis synttareita?
 
On jännä lukea miten muissa maissa menetellään. Täälä kun tuntuu hurjalta se että vuoden päästä lähtee eskariin niin tosiaan englannissa (siellä te kait asuitte?) lapset ovat olleet jo jonkin aikaa "koulussa".

5-v synttäreitä juhlittiin kavereiden ja sukulaisten voimin. Meillähän synttärit olivat jo maaliskuussa. Olisi kiva kun olisi kanssa mahdollisuus järkätä "helpot" synttärit äidille. Mutta itse pääsin väkertämään tarjottavat ja koristeet ja ongintapussukat. Meillä oli ohjelmassa ensin poniratsastusta (tilattiin paikallisesta ratsastuskoulusta poni.... täällä se ainakin oli aika edullinen mielestäni 60 e kuljetuksineen, talutajinene ja tietty poni) ja sitten grillattiin makkaraa ulkona + leikkejä leikkimökissä, keinussa, pulkkamäkeä (meillä sellainen ihan pieni rinne pihassa). Ja onneksi oli mahtava keli.... lunta ja aurinko paistoi. Sisällä oli sitten kahvitukset ja lapset leikkivät ja ohjattuna oli sitten ihan vaan tuo onginta (sitä en olisi tehnyt, mutta tyttö oli jo kertonut kavereilleen että meillä on ongintaa).
 
amlo
Juu, Englannissa asuteen, tarkemmin sanottuna Lontoossa. Taalla tosiaan kouluelama alkaa niin pienena :( Tama esiluokka on ollut jo ihan oikeaa koulua, vaikka kylla kai heilla on siella valilla vahan aikaa aina leikkiakin.

Ensi syksyna, kun menee eka luokalle, niin eipa taida paljon erota tasta vuodesta - ei siis ainakaan jannita yhtaan eka luokalle meno, niin kuin yleensa Suomessa ruukataan pitaa sita yhtena tarkeimmista etapeista lapsen elamassa.

Olipa teillakin tosi kivat synttarit! Paljon olet nahnyt vaivaa niiden eteen!Oliko ne ongintapussukat vahan niin kuin 'partybags'? Olen kuullut, etta ne ovat tulleet nyt Suomeenkin. Mina en ymmarra sita bisnesta, mutta olen jo pakannut partybagsit kavereille, kun lapset eivat varmaan ymmartaisi, jos eivat sita lopuksi saisi, koska taalla se on itsestaanselvyys joka synttareilla.
 
Joo ilmeisesti sen tapaiset pussukat. Laitoin niihin ihan kynän, pillin (jee vanhemmat varmaan kiittivät), kiiltokuvia ja karkin. SIt oli noita pieniä kanssa ja heille laitoin pienen rusina-askin ja kiiltokuvia. Mein kaveri piirissä on kanssa vakiintunut tuo pussukka tapa, mut meillä se nyt näin onkien :D . Voisi olla ilmankin muttei sitä kehtaa jättää pois kun muillakin on :snotty: .

Onko siellä Lontoossa isojakin luokkia ja maksaako koulu siellä? En kyllä yhtään tiedä englannin kouluista. Telkusta on vaan nähnyt että on koulupukuja tms. Yhden mun puolitutun mies on englannista kotoisin ja hän oli ensin ihmetellyt miksi täällä lapset menee niin myöhään kouluun :D

Mutta ei muutakuin terveisiä ja hyvää kevään jatkoa sinne saarelle! Ja kirjoittelemisiin! :wave:
 
amlo
Meidan koulussa luokkakoko on keskimaarin 30 oppilasta ja opettaja seka apuopettaja, jolla ei ole luokanopettajan patevyytta, mutta on kylla opiskellut opetusalaa.

Koulupuvut on tosiaankin kaikilla jo 2-vuotiaasta lahtien, kun menevat pre-school playgroup:iin eli sellaiseen leikkikerhoon. Joka koululla on oma koulupukunsa, mista erottaa lapset, etta mita koulua kay. Meidan koulun pukuun kuuluu punainen pikee T-paita koulun logolla, punainen collegepusero koulun logolla (ostetaan koulun toimistosta) tai saa olla punainen neuletakki, minka voi ostaa supermarketista. Housuina harmaat tai mustat supermarketeissa myytavat kouluhousut tai tytoilla voi olla myos hame. Ja suosittelevat mustia kenkia, mutta meidan tytoilla ei talla hetkella ole mustia, vaan kayttavat tavallisia kevatkenkia. Koulu myy myos punaisia paallystakkeja koulun logolla. Liikuntatunnille pitaa olla punainen T-paita koulun logolla ja punaiset shortsit seka mustat tennarit, ja ne sailytetaan punaisessa pussirepussa. Kaikilla on myos samanlainen punainen, koulun logolla varustettu koululaukku seka erikseen sininen laukku kirjastokirjalle.

Voi valita, haluaako ottaa omat evaat kouluun vai haluaako koululounaan. Se on maksullinen tyossakayvien vanhempien lapsille, mutta tyottomien/vahavaraisten (jotka saavat sosiaaliavustuksia) lapset saa koululounaan ilmaiseksi. Samoin lapset saavat maitotetran joka paiva ja hedelmia, kun on valipalan aika, mutta meidan pitaa maksaa se maito ja tyottomien lapset saa ilmaiseksi.

Meilla ei ole varaa yksityisiin kouluihin, mitka maksavat jopa kymmenia tuhansia puntia per vuosi, joten meidan tytot on valtion koulussa, mika on siis ilmainen. Luokan tekemista retkista tms. pitaa maksaa joka kerta, mutta muuten ei ole kummemmin maksuja, muuta kuin maitomaksu £9/lukukausi. Ja taallahan on siis kolme lukukautta: syys-, kevat-, ja kesalukukausi, mika paattyy vasta heinakuun lopulla. Koulu alkaa taas syyskuun alussa.

Koulukirjoja ei ole, vaan esim. kotilaksyt saadaan monisteina ja tunneilla tekevat tehtavia monisteista ja liimaavat ne sitten vihkoihin.

Tallaista koulukayntia siis taalla saarivaltiossa
:)
 
Jaahas jos päivittelisin välillä tännekin uusia juttuja =)

5v neuvolassa oltiin huhtikuussa (poika täytti 20.3 ) ja hurjan pitkä poika kun pituutta 120cm ja painoa 24.5kg. Tosin,isoveljensä oli saman pituinen aikanaan,että ei tuo nyt niin yllättänyt. Se vain,että kaikki housut nyt jääneet lyhyiksi,mutta onneksi pian kesä ja toivottavasti shortsikelit...

Uhmaa oli tuossa jokin aika sitten. Aamusta heti herättyään oli todella äkäinen ja ovet paukkui. Sanoin mitä tahansa niin aina veti herneet nenään. Pikkuveljeä kiusasi jatkuvasti ja otti ihan lelujakin sen kädestä. Olin ihan ihmeissäni tästä,koska meidän 5vee on todella tasainen ja helppo luonne muuten. Mutta vaihe meni onneksi pian ohi itsestään...

Seurakunnan päiväkerhossa on tykännyt kovasti käydä,mutta harmi kun sekin loppuu kesäksi. Samoin jumppa jäi tauolle. Oli maanantaisin 2h putkeen jumppamassa ja oli todella hyvä juttu ja poika jaksoi hyvin olla siellä. Nyt sitten kesä tulossa ja ainakin anoppi on taas luvannut kustantaa ja kuljettaakin uimakoulussa =) Selvästi nyt kun ikää on tullut pojalle lisää niin kaipaa jo sitä aktiviteettia,että aika kyllä tulee pitkäksi jos kotona pitää paljon olla. Isänsä mukana on ollut nyt muutaman kerran jokkis-kisoissa ja se se vasta mukavaa onkin. Ja kovasti on iskä kehunut kun ei yhtään ole marissut reissussa vaikka pitkä päivä aina onkin. Huomenna taas reissu tiedossa.

Mutta tämmösiä tuli nyt mieleen,täytyy lukasta vähän pinoa taaksepäin...
 
hei! meillä äitienpäivälahja vm. 2004 Eli 9.5.2004 täytettiin meillä 5v!

5v nvla on vasta kesäkuun 8pv mutta uskoisin et pituutta olis sellanen 110cm ja painoa sellanen 22,5kg. 4v oli 102cm ja 19,5kg. Rotevan puoleinen neiti ollu aina.

Tarhassa kokopäiväisenä ollaan kun mä teen vuorotyötä ja miehellä onneks 8-16 työ.

Uhma alkaa laantumaan onneks ja voi ku se oliki kamala! äidilltään valitettavasti perinyt vahvan luonteen ja temperamnetin :whistle:

Varsinaisia harrastuksia ei vielä ole mutta uimassa käydään paljon. Ilman kellukkeita ei uiminen vielä onnistu mut muuten menee hienosti!
Pyörässä on apparit vielä kun ei ole kiinnostusta neidillä ollu sillä ajamiseen. Nyt jäi fillari pieneks ja olis uuden osto edessä.

Sisaruksia ei ole ja en osaa sanoa tuleekokaan. Mies ei ole oikein lämpenevää sorttia asialle :kieh:

No se onkin joutunu usein välikäteen kun kaksi vahvaa persoonaa on "ottanut yhteen" ja sitä varmaan hirvittää :LOL: mut katellaan..

nukkumaan mennään siinä 20-21 välillä ja aamuisin herätään siin 7-8 välillä. Tyttö on aina ollu hyvä nukkuja. Päikkäreitä ei enää kotona nukuta mutta tarhassa ilmeisemminkin nukkuu.

Meillä osataan laskea ja viikonpäivät, kuukaudet kans.

Mites teillä tää pukeminen? varsinkin tytöt..
Meillä ku ei meinaa housuja saada pidettyy ollenkaan! " tytöt ei käytä housuja" on vastine.. mekko päällä kesät talvet ja joka säällä. Henkien taisto on välillä meneillään.
 
Päivitetääs kans sen verran että 4.5 v - neuvolassa , ylimääräinen neuvola siis, käytiin eilen ja tuoreet mitat :

98 cm & 15.4 kg

Kerrankin käyrät meni miltei kohdilleen joten tyytyväinen täytyy olla =)

Kerhon retki on tulevana keskiviikkona ja sinne on poika kovasti menossa, minä lähden mukaan koska lapsia on paljon ja muutama aikuinen toivotettiin tervetulleeksi =)



 
Meillä kerhon retki takana. Zoolandia oli ihan ok paikka. Sopivan pieni :D . Pomppulinna taisi kyllä olla aika ykkönen (ponin ja aasien lisäksi). Siellä neiti sitten topakkaan totuttuun tyyliinsä sitten ripitti isompia lapsia. Eli pomppulinnassa oli hyppimässä 1,5-5-v lapsia ja sinne tuli noin 10-11-v poikia pomppimaan, niin eikös meidän tyttö sitten meni sanomaan pojille "Senkin RYÖKÄLEET, menkää isompien leikkeihin".... pojat sitten meni takanurkkaan istumaan. Sekään ei näköjään meidän neitiä mielyttänyt vaan kävi sanomassa "No, pussatkaa vaikka sitten toisianne". Fiksuja poikia kun eivät kommentoineet tytölle mitään kummempaa kuin kuin "hö, tyhmää" :LOL:
 
Saako tänne kuikuilla ? :D Täällä 5v tyttösen äiti, syntyi 22.2.2004.

Lueskelin päällisinpuolin noita viestejä ja huomasin että aika monella on uhmakausia meneillään taikka takana. Meillä ne jäi suunnilleen jo kolmevuotiaana poijes.
 
Kukkuu vaan! Tokihan tänne saa kuikuilemaan tulla, sitähän varten nämä ovat :D

Oi onnellista kun on uhma takana.... meillä taas nostaa pahasti päätään. Aina kun pääsen kehumaan että nyt on takana niin johan taas pomppaa. Ihanaa kun kaksi uhmaikäistä talossa, tosin toisella vasta tuo 2-v uhma ja toisella näköjään sitten 5-v uhma, me kun tunnutaan kaikki uhmat käyvän läpi. Jee teini-ikää odotellessa :whistle: ;)
 
Tyttö täytti 5 vuotta, huomenna on neuvola. Sai paljon lahjoja ja kortteja. Eilisiltana halusikin yhtäkkiä tonttumekon ja -hatun päälleen, koska halusi leikkiä joulua !! Ihmettelin, että miksi sinä keskellä kesää nyt joulua jo kaipaat ? Hän selitti, että kun silloin saa taas lahjoja ! On jo ainakin kolme kertaa sanonut, että tulevana jouluna haluaa nähdä joulupukin, ei mennä siis saunaan just silloin, kun se pukki on tulossa.. Eli siis on jostain tilattav a se oikea pukki käymään meillä ! Enää 6 kk jouluun, jipii..

:wave: :xmas:
 
Tunnin ajan teki erilaisia tehtäviä terveydenhoitajan kanssa tyttö, me vanhemmat odottelimme aulassa ja luimme lehtiä. Sitten juttelimme toisen tunnin th:n kanssa, tyttö välillä piirteli ja leikki itsekseen. Mitat: 106 cm pitkä, paino 17, 9 kg, kasvu tasaista. Oikea silmä jotenkin heikompi, karsastusta kuulemma ! Th suositteli lisää liikuntaa esim. jossain ryhmässä ja joka pv pitäisi syödä tai juoda ainakin puoli litraa maitotuotteita. Tyttömme ei nyt ole enää tykännyt juoda paljoa maitoa tai syödä lasten Gefilus-jogurtteja, tavallisia jogurtteja ei suostu edes maistamaan ! Juustoa söisi vaikka miten paljon, mutta kun joudumme antamaan hänelle Levolacia 10 ml joka päivä ummetuksen takia. Maitopuuroa joskus syö.

Tänään tuli myös päätös, että hän pääsee hoitoon päiväkotiin elokuussa, jännittävää ! Tähän asti on ollut perhepvhoitajalla ja on viihtynyt siellä oikein hyvin. Sosiaalinen ja näppärä tyttö on, r-kirjain ei aina tule hyvin, mutta siihen kuulemma annetaan puheterapiaa vasta ekaluokalla. Heinäkuulle pitää varata aika lääkärille, joka kuuntelee sydämen ja keuhkot sekä tutkii tarkemmin näköä. Näinköhän sitä saa jo 5-vuotiaana silmälasit karsastuksen takia, ei tietoa vielä..
 
Meilläkin oltiin karsastuksen takia silmälääkärillä, mutta meidän tytölle ei ainakaan määrätty laseja. Lääkäri totesi että karsastaa silloin kun on väsynyt. Sanoi että seurataan 12-v saakka näin (toivottavasti muistin ton iän oikein , kauan kuitenkin). Lääkäri sanoi että lapsen silmälihas ei ole kaikilla kovin vahva heti vaan vahvistuu tuohon ikään asti ja karsastusta tulee juuri kun lapsi on väsynyt. Että näin meillä.

Oi kun teillä on pieni tyttö =) . Minä olen tottunut näiden meidän hujoppien kanssa ihan toisiin mittalukemiin :snotty: . Isoneiti oli 5-v neuvolassa 114 cm ja 16,5 kg ja pienempikin 1,5-v neuvolassa 86cm ja 11,4kg. Kavereiden lapsukaiset tuntuu aina niin pikkuisilta meidän neitosten rinnalla. Itse olen ollut ihan toista kaliperia kun tytöt saman ikäisenä... taisin olla just ton 106cm ja 12kg. Niin nyt olen itse 165cm ja mies on 191 cm.

Tykkäsikö teidän tyttö piimästä tai niistä maku viileistä? Meilläkin menee ne paremmin alas ja sitten tuo luomumaito jostain syystä maistuu heistä paremmalle. Puurot teen kanssa aina maitoon. Tosin meillä ei ole ongelmaa ummetuksesta.

Onnea tarhaan pääsystä :D . Meillä on nyt tytöllä kahden kuukauden kesäloma tarhasta. Tarha laitetiin kiinni ja tätiti kesäkuuksi lomautetuksi ja heinäkuun pitävät aina kiinni. ONNEKSI olen itse kotona niin ei tuottanut ongelmia hoito.
 
Heippa! Ensimmäistä kertaa vasta olen "eksynyt" Kaksplussan keskustelusivuille ja tämä osui sattuneesta syystä silmiin. Täältä löytyisi heinäkuussa - 04 syntynyt tyttönen. :) Kohta siis varaan aikaa 5-vuotisneuvolaan (tarkistin neuvolakortista: 4-vuotiaana oli 102cm ja 16,5 kg.)

Tyttö aloittaa syksyllä muskarin (Pirkanmaan musiikkiopistossa). Tähän mennessä ei ole ollut mitään varsinaisia harrastuksia, mutta nyt tuntui hyvältä aloittaa, kun kiinnostusta on ilmaantunut paljon (laulujen sanat jäävät kerrasta mieleen ja niitä sitten lauleskellaan koko päivä, myös tanssiminen innostaa. Pianoa pimputellaan harva se päivä). Johtunee varmaan siitä, että itse olen soittanut pianoa 8-vuotiaasta lähtien (edelleen harrastuspohjalla), samoin nuoremmat veljeni. Minulla on aika iso ikäero heihin, varsinkin nuorempaan, joka on vasta 12-vuotias, ja he ovatkin tyttärelleni hyvin tärkeitä, pitävät jonkinlaisia isoveljien virkoja, kun sisaruksia ei tytöllä ole. Joka päivä puhutaan enoista. Nyt on tyttö alkanut olla sitä mieltä, että hän haluaa kaksi pikkusiskoa. Täytyy vaan jaksaa odottaa, kun raskaana en ole, enkä ihan heti tulekaan olemaan, asutaan tytön kanssa kaksistaan. Nämä puheet vain saavat oman vauvakuumeen koko ajan kasvamaan, kun toinen haluaisi olla jo isosisko ja varmasti olisi hyvä siinä...

Tyttö on hoivaajatyyppi, vauvat kiinnostaa, samoin kaikki eläimet (erityisesti kissat ja puput,sekä vasikat, joihin kiinnostus ilmeisesti tulee oman ammattini kautta), omat pehmolelut ovat HYVIN tärkeitä. Pihalla tutkii kaikkia mönkiviä matoja ja etanoita ja kerää aina kukkia vaasiin. Vain kärpäsiä ja ampiaisia tuntuu pelkäävän. Mikään hienostelija hän ei ole (onneksi, kun en itsekään ole ikinä ollut), vain joskus on kiva pukeutua oikein hienoon mekkoon. Toisaalta on myös tottunut poikamaisiin leikkeihin, kun suurin osa tuttavapiirin samanikäisistä lapsista on poikia. Ei siis ole mikään ongelma leikkiä myös pikkuautoilla ja työkaluilla. Legoilla on kiva rakentaa, palapelejä teki upeasti jo alle kolmevuotiaana, ja kirjoja luetaan päivittäin. =) Pyöräilystä on alkanut vasta nyt kiinnostua ja tarkoitus olisi tämän kesän aikana opetella tämä taito. Osaa laskea kahteenkymmeneen, tosin sen paikalla tulee aina tämä kuulu 'kymmenentoista'. B) Kirjaimet tuntee ja nyt osoitteleekin aina telkkarin tekstitystä tyyliin: "Äiti, tuossa oli K niin kuin kissa!" Nyt opettelee muodostamaan kirjaimista omaa sekä läheistensä nimiä.

Hän on tähän asti pysynyt todella terveenä, toivottavasti jatkossakin. Vain normaalia nuhaa ja kaksi mahatautia on elämänsä aikana sairastanut. Aina on ollut hyvä syömään, vain lihakastikkeesta ei tunnu välittävän (ts. lihanpalasista). Herkkusuu hän kyllä on, ja pitää välillä muistuttaa, että mitään hyvää ei voi saada, jos ei ruoka ensin maistu... Nukkunutkin on aina yöt hyvin. Tällä hetkellä hän kyllä herää öisin ja kömpii viereeni, mutta sitten taas jatkaa unia tyytyväisenä. Itse en tähän herää, vaan huomaan vasta aamulla, että jahas, joku on taas yöllä tullut ihan kylkeen kiinni. No, eiköhän hän viimeistään kouluiässä nuku koko yön omassa sängyssään. En ressaa tästä asiasta. Tällä hetkellä olen työtön ja tytönkin nukkumaanmeno on vähän lipsunut, mutta viimeistään klo 22 sammuu valot. Heräilee yhdeksän aikoihin. Päiväunet lopetti kolmevuotiaana. Osaa pukea itse hyvin, mutta ärsyyntyy aina, kun ottaa vaatteita pois ja ne kääntyvät aina väärinpäin. Niin ei kuulemma pidä tapahtua. :p

Leikkipuistossa pitää keinussa saada aina kovat vauhdit ja huvipuistossa menisi kaikista hurjimpiinkin laitteisiin, jos vain pääsisi. Äitiinsä tullut :D Muuten on perusluonteeltaan kiltti ja rauhallinen. Täytyy saada itse rauhassa tutustua uusiin ihmisiin, mutta sitten sitä tekstiä ja leikkiä syntyykin. Kovin pahaa uhmaa ei ole ollut, mutta tietysti on päiviä, jolloin mikään ei ole hyvin, äiti on ihan tyhmä ja sitä rataa. Lyömistä yritti harjoitella jokin aika sitten, mutta sille pistin heti lopun. Päivittäinen kysymystulva on rasittavuudessaan huvittava, tiedonhalu on loputon. Tässä männä päivänä keskusteltiin siitä, miksi kuu näkyy taivaalla. :D Ruoanlaitossa haluaa aina olla apuna. :D

Hupsista, tällehän kertyi pituutta... Toivottavasti sekaan mahtuu vielä lisää väkeä. Hauskaa kesää kaikille! =) :flower:
 
amlo
Mitahan kaikkea ne 5 vuotiaat tekevat siella terveydenhoitajan luona, kun meilla taalla ei ole mitaan tuollaisia tarkastuksia?!

Koulussa oli ollut kuulontarkastus, mutta oltiin just silloin lomalla Suomessa, niin tuli vain lappu kotiin, etta jos on huolissaan lapsen kuulosta, ottaa yhteytta, muuten kuulo tarkastetaan joskus toisena vuonna.
 
vastauksia: VIIVIN, ei se tyttömme suostu edes maistamaan piimää tai epäilyttävän näköisiä viilejä tai jogurtteja ! Maitopuurona syö vain mannapuuroa täällä kotona, hoidossa kuulemma lähinnä banaanijogurttia. Kotona se ei sitten kelpaakaan.. Luomumaitoa on ostettu, itse juon hyla-maitoa, mutta ei tyttö niissä eroa maista. Kevytmaitoa suosittelevat neuvolasta juomaan, mutta eihän se ole kovin hyvää.

ELINDA: Muskarissakin on mekin käyty jo viime vuosi, siellä on ollut lähinnä laulu- ja rytmileikkejä. Lapsia 3-5 vuotiaita n. 9 kpl eikä nyt syksyllä ala mikään erityinen instrumenttiryhmä vielä noin pienille. Siellä on tarjolla esim piano, kitara, huilu tai jopa kantele ! Kotona rämpyttelemme joskus eri soittimia, kuuntelemme ja laulamme usein musiikkia ja Jonna tykkää myös tanssimisesta. Syksyllä hän siirtyy pph:lta päiväkotiin, saa nähdä tuleeko uusia kavereita ja harrastuksia !

Hoivaajatyyppi on meilläkin, eka ammattihaave oli eläinlääkäri ja tutkii nytkin joskus pehmo- tai muovieläimiään. Vauvanukke on myös tärkeä ja kuulemma hoitaa pienempiään pph:n luonakin, suloista..

AMLO: Tyttömme sai tehdä erilaisia näppäryystestejä, palapelin kokoamista, pallon pomputtelua, lukemista, yhdellä jalalla hyppelyä, ruutuhyppelyjä ym.ym. tunnin ajan.. Th tutki myös näön ja kuulon sekä mittasi pituuden ja painon.Toinen tunti sitten juteltiin, me vanhemmat, lapsi ja terveydenhoitaja. Eipä me itse olla mitään erityisiä ongelmia huomattu, kai teilläpäin oletetaan, että vanhemmat itse varaavat aikaa, jos huomaavat jotain..

 
:attn: NOSTOA!!!

Elokuu alkoi ja jälleen aletaan palailemaan takaisin normaaleihin päiväjärjestyksiin.

Uimakoulua enää tämä viikko ja ensi viikolla sitten tyttö takaisin tarhaan. Odottaakin kovasti joitakin kavereitaan kun ei ole koko kesänä nähnyt.

Mitäpä muiden kesät meni ja mitä syksy tuo tullessaan?

Meillä tosiaan reissaattiin pitkin etelä-Suomea. Muumimaailma, Ti-ti Nallen talo, Ikaalisten kylpylä, mökkeilyä ja paaaaaaljon uintia kuului meidän kesään.

Nyt elokuussa sitten alkaa tosiaan tuo tarha taasen ja sitten hän aloittaa vakituiset ratsastustunnit ja balettikin alkaa nyt elokuussa.

Hyvää alkanutta elokuuta!
 
Meillä oli tyttö viime viikon uudessa hoitopaikassa eli päiväkodissa, tykkäsi olla siellä. Harmi vaan, että ei ole muita samanikäisiä tyttöjä, yksi on tulossa kuulemma joskus. Poikia on peräti 5 ja tietty pienempiä lapsiakin.

Heinäkuussa kävimme Korkeasaaressa ja tyttö kävi isin kanssa Muumimaailmassa. Minua se jo vähän tympii, 3. kesä kun halusi siellä käydä.. Helteet olivat aika väsyttäviä, kotosalla olimme, tyttö ajeli polkupyörällä ja tapasimme sukulaisia. Nyt tyttö on vanhempieni luona, kotiutuu joskus ensi viikolla. Muskari alkaa 24.8., jos vaan isi jaksaa ajella töistä edestakaisin hakemaan tytön 25 km päiväkodista ja sitten tuomaan taas kotiin.

 

Yhteistyössä