2005 Syntyneet lapsoset

Meillä Arttu nukkuu ilta klo.19-20 aamu klo.7-8 sekä lisäksi päiväunet n.2h...mut noi lääkkeet vissiin väsyttää jonkun verran ja se vaikuttaa tohon unien määrään.

Arttu oli taas kipee,on allerginen serkkupojille kun on hein jälkeen aina ihan tukkeessa ja nyttenkin nousi kuume 40c ja pojalla oli tehokuuri lääkkeistä viikon ajan,serkkupojista tuli koiran-,home-,heinä-,sekä hevospölyä ja arttu johonkin noihin reagoi kun tietäis vaan että mihin.

Nyt on onneksi kaikki taas hyvin ja ruoka maistuu sekä paino on noussut ja sitä on tällä hetkellä 14kg ja pituutta n.91cm =) tätä kasvua ollaan meinaan odotettu.
 
Meillä Iinu-tyttö oli rankassa influenssassa viikon,,,korkea kuume,yskä ja nuha,,,jälkitautina tuli sitten angiina johon penisilliini kuuri. Lääke menee vaihtelevasti,huutamalla tai sitten ihan kiltisti (maistuu muutes ihan sika pahalle) Onneksi nyt alkaa olla jo parempi olo tytöllä.
 
tiipeli
Heips!

Meilkii pojat vähän nuhassa ja angiinaa pelätään, kun pojan kaverilla olikin angiina, ei vaan tiedetty kun kyläiltiin. Nuhasta huolimatta käytiin luistelemassa, tavallaan ekaa kertaa! Viime vuonna kerran testattiin luistimia jäällä. Ihmeen hyvin tuo pysyi pystyssä ja töpötteli menemään jäällä. Kävelyä tuo meno lähinnä muistutti, mutta samanlaista se oli kuin kentän muillakin lapsilla, joista meiän poika oli kyllä nuorin (nyt tasan 2,5v). Kovasti tykkäs olla vaikka kaatuiliki muutaman kerran. Jatkuisi vaan hyvät talvikelit ja pysyisi flunssat loitolla! :wave:
 
Tervehdys kaikille!

Meillä 11 / 2005 syntynyt esikoispoika ja huhtikuussa syntyy toinen. Nopeasti on aika hurahtanut. Perhepäivähoito aloitettiin noin 11 kk ikäisenä ja ensimmäinen talvi oli todella hankala jatkuvat sairastelun takia. 2-3 viikon välein oli kipeänä; korvatulehdus, nielutulehdus tai muuten vain kova kuume. Sairastettiin myös keuhkokuume ja pari sairaalahoitoa vaatinutta keuhkoputken tulehdusta.

Viime talvesta en todellakaan muista paljoa, niin usvassa se meni univelan ja jatkuvat huolen takia. Töissä yritin jaksaa käydä ja aina vähän väliä hoitamassa todella sairasta lasta kotona. Kuume nousi aina kerralla lähes 40 asteeseen. Poika söi 6 kk aikana 13 lääkekuuria ennen kuin päästiin korvien putkitukseen ja kitarisan poistoon! Toimenpiteen jälkeen elämämme muuttui radikaalisti; sen jälkeen ( toukokuun loppu 2007 ) ei ole pojalla ollut kuin kaksi kertaa nuhaa. Uskomatonta.

Nyt meillä on siis kohta 2v 3 kk ikäinen, oikein reipas poika, joka puhua pälpättää ihan mahdottomasti. Hyvin on nyt terveenä oltuaan kasvanut; kaksivuotis neuvolassa painoa 11 kg ja pituutta lähes 85cm. Pottahommia harjoitellaan hiljalleen, ilman pakkoa. Puolen kymmentä kertaa on jo pisut onnistuttu tekemään pottaan. En ota siitä paineita, kesällä varmasti opitaan paljon kun saa viilettää ulkona pikkuhousuissa tai ihan naturellina. ;) Nykyään poju nukkuu yönsäkin melko lailla hyvin, mitä nyt aika ajoin tulee aamuyöllä viereen kun on nähnyt pahaa unta. Tämä nukkuminenkin on yhtä juhlaa, sillä meillä nukuttiin ensimmäisen kerran yö läpi 1v 8kk ikäisenä. Siihen saakka poika heräili tosi paljon sairastelun takia ja ehkä muutenkin vain sellainen nukkuja.

Olen tällä hetkellä s-lomalla kotona, poika perhepäivähoitajalla 2 päivää viikossa synnytykseen saakka. Sitten jää kotiin kanssamme.
Vauvaa nyt odotetaan innolla. Saa nähdä mikä on sitten suhtautuminen, kun vauva oikeasti onkin jakamassa äidin huomion.
 
Tervehdys!
Meillä maailma muuttunut. Pikku-mies kaverillani hoidossa, pääsin siis yllättäin töihin. 2 viikkoa opeteltu uutta elämää- yllättävän hyvin on sujunut.Tykkää olla hoidossa, kun on kavereita. Ei ainakaan vielä ole näytetty äidille mieltä- kait sellainenkin eteen tulee?! Päiväunista tuossa oli aikaisemmin puhetta, meillä loppui kk ennen kuin täytti 2v. Joskus satunnaisesti nukkuu autossa, muuten ei, mutta sitäkin pidemmät yöunet.
Eipä tällä erää muuta. Tsemppiä kaikille arkielämän pulmiin!
 
Onko teillä ollut "taantumista",kun pikkusisko tai -veli on tullut vuoden ikään?
Nuorimmainen täytti viime viikolla vuoden ja nyt on vähän aikaa tytöllä ollut en osaa vaihde päällä.Tarvis syöttää,pukea ja sylissä pitää.ikäeroa noilla on 1v5kk.
Parantavaa tuulahdusta potilaille!
 
Meillä on ollut takapakkia kuivana olon suhteen ja nyt jo toista kertaa on vaippoihin saatu palata. Poika siis 2v9kk ja pikkusisko 1v2kk. Olen jo luopunut toivosta ja ajattelen,että ehkä sitten kun pikkusiskokin oppii. Silloin tällöin ovat pikkusiskon kanssa vierekkäin potalla olleet :) kun neitikin on osoittanut mielenkiintoa potalla istumisen suhteen..

Valokuvaamossakin käytiin ottamassa tuoreet kuvat lapsista ja samalla osallistuvat päivänsäde kilpailuun =)
 
tiipeli
Äiti-Kengu: samaa meilläkin. Etenkin syöttää saa molempia...pienempi tosi tahtois syödä ite, mutten anna (paitsi "sormiruuan") ja isompi ei suostu missään nimessä syömään ite. Ja pukemisen kanssa ollaan taisteltu jo pari viikkoa, puuh. Ja sykkyyn on tulossa paljon useemmin kun vähän aikaa sitten. Mistä lie johtuu? Päiväkodissa tekee kaiken reippaasti ite.
 
täällä on tyttö 05/05 eli meidän pikku vappu tyttö :D :D :D
meidä pikku neiti eo oo enää 6kk käyttännyt vaippoja tuttikin jäi pois jo 1½,v puhuu pälpättää kovaa vauhtia välillä ei meinaa mukana pysyä maito allergiaa oli pienenä mutta ohi meni onneksi 6kk kun juotiin vaan soija maitoa maito allergia todettii tytölle 7kk iässä tyttö oli 1v3kk kun ei ollut en'' mitäää :whistle: :whistle: onneksi meilläkin on kauppa reissut aika rasittavia vajaa 3.v kanssa ja 6.v paras aika käydä kaupassa kun lapset on hoidossa pääse ihan yksin :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: :LOL: nukkumiset on joka ilta todella tuskaa 6kk iässä tyttö lopetti päivä unet rattaissa kokonaan kotona vaan tällä hetkellä nukkuu jos nukkuu mutta yö unille laitto vasta on kivaa :headwall: :headwall: :headwall: saa tyytön vasta 10tyttö ei vaan nuku!!!!!!!!!!!!!! vaikka nousee jo kuuden aikaan aamulla ylös pikkasen toivotonta :/ :/ :/ :/ :/
 
Kohta kevät koittaa ja edessä ulkovaatteiden osto taas kerran. Meidän neidillä on kaikki ulkovaatteet tähän mennessä olleet haalarimallia. Nytpä aloinkin miettimään entä jos hankkisikin nyt kevääksi takin ja housut. Mielipiteitä, ideoita - kumpi on parempi vai molemmat yhtä hyviä? Miten teillä muilla?
 
Meillä oli syksyllä käytössä sekä haalari ja takki+housut. Omasta mielestäni haalari on käytännöllisempi tuossa pihalla temmeltäessä,mutta housut ja takki taas sitten,kun olemme kaupungilla/muilla asioilla. Sehän on tietysti makuasia =)
 
Moi! Lähes uutena täällä, olen jo jonkun verran notkunut lueskelemassa, mutta vähiin on jäänyt kirjoittelut)
Meillä huhtikuussa 2005 syntynyt poika. Kovasti uhmaava, ei paljoa puhuva.. Pienempi on jo 1v7kk, et aika pienenä tuo isoksi veljeksi joutui opettelemaan =) .

Vaatteita miettiessä aina mietin sitä käyttöä, ehdottomasti hiekkalaatikolle ja rymyleikkeihin haalari, menee vähemmän hiekkaa iholle asti ;)
kauppareissuille ja muuten voi olla kaksiosainen (etenkin jos menee johonkin missä olisi kiva vähän riisua mutta ei jaksaisi kokonaan, kauppaan mennään aika usein nyt talvella kaksiosaisessa, jolloin se takki on nopea riisua ja pukea.. ) (mutta luultavasti itse ostamme kunnollisen haalarin ja sit jotkut verrarit, takin ja housut varalle.. täytyypä alkaa meittiä ;) )

Meillä ei taantumista ole oikeastaan tapahtunut ollenkaan, tai ihan silloin tytön synnyttyä poika lopetti puhumisen (osasi silloin enemmän sanoja oikein kuin nyt.. :headwall: ), mutta nyt on alkanut isommalle tapahtumaan pissavahinkoja, kun pienempi opettelee potalle.. tytölle on hurrattu ja taputettu ja on tarroja saanut, isompi ottanut nokkiinsa ja pissailee nyt housuun ja lattialle.. :/ tarroja on nyt alettu hänellekin taas laittamaan, jos on halunnut, ja pikkusisko kyllä veikallekin taputtaa joka pissojen jälkeen.. =)

 
Huomenet vain kaikille!
Tääl olis joulukuussa 2005 syntynyt poika eli 2v 2kk ja kaamee uhma päällä :kieh: puhuu 3-4 sanan lauseita ja potalla käy kakalla(joskus ehtii pikkasen mannä vaippaan) ja pissalle tulee vasta sit ku se on jo tullu vaippaan.
Äidin pitäis vaan olla ahkerampi ja pitää ilman vaippaa... :whistle:
On myös tyttö, hän on jo 8v tokaluokkalainen ja välillä aika paljonki mustis.
Viimmeistään kesällä pakko saada poika ainaki päiväkuivaksi.

Viime syksynä pojalla oli haalari ja ostettiin takki+housut, mut nyt keväällä se haalari ei enää mahdu, mutta löytyy kyl sitte toinen "huonompi" takki+housut mitä voi kotosalla pitää eikä taida tulla hommattua haalareita.
On niin paljon saanu serkultaan ulko- että sisävaatteita, ettei oo montaa tarvinnut ostaa.
 
Kaverini pääsi töihin joten lapseni on reilu kuukausi sitten aloittanut kunnallisessa päivähoidossa , voi perk... sitä sairastamisen määrää ton jälkeen...joo vastustuskyky kasvaa, mut kun ei muuta ole kun sairautta sairauden perään. :(
Laps ei tykkää olla hoidossa, jää joka kerta itkemään. Kaverille jäi mieluusti.Mutta kait se tässä ajan kanssa B) Mites muilla menee?
 
Aika hiljaista täällä tuntuu olevan,mutta enpä ole itsekkään käynyt aikoihin kirjoittelemassa. Meillä ei olla vielä päivähoidossa oltu,kun olen hoitanut lapset kotona. Meillä siis on poika 3v ja tyttö 1v5kk =) Vietettiin juuri tässä kuussa esikon synttäreitä ja lahjoista oli innoissaan. Varsinkin cars hahmoista ja radio ohjattavasta traktorista :D Kuivaksi opettelu sujuu edelleenkin vaihtelevasti..riippuu miten pientä herraa kiinnostaa potalla ja pöntöllä käydä :kieh: Välillä käy omatoimisesti mitään sanomatta potalla ja toisinaan ei suostu edes houkuttelemalla menemään potalle..Kesällä kyllä jätän vaipat pois ainakin pihalle lähdettäessä,koska nurmikolle pissaaminen on pojasta kivaa. Ehkä siitä saataisiin taas uusi innostus vaipattomana oloon...Meillä kun on kahdesti oltu muutaman viikon jaksoja täysin kuivana ja vaipattomana..On kokeiltu tarrat ja kehut ym,mutta mikään ei tunnu toimivan..
 
Meille on syntynyt 25.03.08 pikkumies mitoin 4800g ja 52cm,synnytys oli nopea vain 50min ja isosiskot 3v5kk,2v4,5kk ja 1v4kk ovat vauvan ottaneet hyvin vastaan.
Meidän 2 vanhempaa tyttöä ovat olleet jo melkein vuoden vaipattomia,ja kolmatta tyttöä opetetaan kuivaksi pysymiseen..mut nyt taas kutsu käy..
 

Yhteistyössä