2005 Syntyneet lapsoset

tiipeli
Meiän poitsulla oli kaveri yökylässä toissa yönä. Saatiin vähän esimakua, millaista on kun tuo pikkuveikka hieman kasvaa ja pojat alkaa enempi leikkiä keskenään. Oli nimittäin RAUHALLISTA! Jopa illallkin, kun yleensä on semmonen meno ja meininkin päällä. Ja kiukuteltu ei yhtään! No, onhan se eri juttu pikkuveljen kanssa, se kun on koko ajan tässä, eikä vain kylässä niinkuin kaveri oli. Oli siis hoidossa meillä 2v tyttö, ei ihan vielä noin muuten vaan aloiteta kavereiden yökyläilyä ;)
 
Alkuperäinen kirjoittaja jaloansku:
Meillä on alkanut nyt aivan kauhea uhma :/ Vähän väliä kokeillaan rajoja ja sitten huudetaan ja hakataan jos jotain ei saa tehdä/ei saa periksi...Myös pikkusiskoa menee muksimaan jos kiellän jostain. Kaupassa heittäydytään lattialle kiukuttelemaan =) Onneksi osaa kuitenkin olla välillä ihana pikkupoika ja äidin pikku apulainen. Halii ja suukottaa pikkusiskoa,auttaa äitiä tiskeissä (rakastaa käsin tiskausta). Olisipa yhtä innokas tiskaaja sitten murrosiässäkin :D
Pikkusiskolla on meneillään eroahdistus vaihe ja meteli on välillä melkoista,kun poika kiukkuaa uhmassa ja tyttö huutaa äidin perään,kun menen vaikka toiseen huoneeseen :whistle: Kohta pääsen järjestämään pikkusiskolle 1-v synttärit ja innolla odottelen jo lähestyvää jouluakin. Tarkoitus olisi leipoa lasten kanssa joulupipareitakin,vaikka luulenpa että taikinaa meinaa mennä enemmän suuhun kuin pipareiksi =)
Meillä kanssa uhmaa löytyy. Ja välillä on niin kiukkuinen neito, että, mutta sitten taas toisaalta, on niin sävyisä ja rauhallinen. Pukemistilanteet ottavat selkeästi pattiin neitoa, ja nyt alkaneet ottaa pattiin myös miuta, koska tiedän, että siitä se huuto ja mekastus taas alkaa. Tyttö on hyvin laiska pukemaan itse, osaa kyllä, mutta heittääntyy taidottomaksi! Houkuttelen sitten sillä ja tällä ja loppujen lopuksi laittaa vaatteet päälleen, mutta jotenkin en muista esikoisella olleen tällaisia kommervenkkeja.
Meillä on myös tänään ohjelmassa piparien paistamista, ja luulen, että molemmat lapset siihen mielellänsä osallistuvat!

:)
 
Täällä tyttö 1v11kk.8.12 ois 2-vuotis synttärit.Nyt en oo likkaa mittaillu,mutta kesäkuussa kun oli neuvola,tyttö oli 12,6kg ja 82,5cm.Pientä uhmaa on ollu havaittavissa.Rattaisiin ei suostuis meneen millään,välillä pelleilee ruualla yms...Tykkää pukemisesta tosi paljon ja varsinkin ulkovaatteista =) Vaipat vielä käytössä vaikka yritämme aika ajoin pottailuakin.Toistaiseksi sinne ei oo tullu mitään.Neitosella on myös 3 sisarusta vm -01, -03, ja -07.Vanhemmat lapset päiväkodissa,mutta nämä pienimmät kotona vielä
 
Hei pitkästä aikaa!
Mulla olis kyssäri rukkasista- eli mitkä olis lämpimät? Hyvät?
Kärrytellessä jo näillä keleillä pojan kädet ovat kylmät kalikat, vaikka on rukkaset kädessä
Joululahjoista- kuvastoja tulee kuvastojen perään ja suurinpiirtein joka toinen tavara pitäisi sieltä saada :eek:
Jotain pientä ostetaan kummit ostaa niin monenlaista.
Tsemppiä arkeen kaikille!
 
Moikka pitkästä aikaa kaikki :).

Ollut muka niin kiire, ettei oo ehtiny kirjotella, vaikka teidän juttuja oon käynykin lukemassa.

Mä menossa taas vaihteex iltavuoroon töihin ja pikku-ukko on mummin ja vaarin kanssa isomamman ja -papan luona, josta kotiutuu tiistaina, sitte saadaan keskiviikkona halipulaa poistaa kun oon vapaalla :D.

Eli niistä rukkasista, meillä on reimatecit olleet jo viime talvena ne parhaat, kylmimmillä pakkasilla laitoin sinne alle lapaset. Sitten myös hans companyn rukkaset on pitäny sormet lämpösinä. Ja ihan tosi pakkasilla (ettei varmasti oo märkää ) meillä oli sellaset about kolmen euron rukkaset prismasta, joissa paksu karvavuori. Tänä talvena nyt ei vielä niin kylmää oo ollu, seittemisen pakkasastetta enimmillään ja noilla reimateceilla on menty, niitä meiltä löytyy useammat, että saa pestäkin välillä (eivät kuivu yön aikana ainakaan meillä ).

Meidän herra myös intona lukenu lelukuvastoja ja siitä lasten suurimmasta lelukirjasta annoin sitten valita, ja lähetettiin sitten mailina toivelistaa menemään. Mä oon tehny nyt tälle joululle periaatepäätösen, että ostan ite yhden lahjan, kun tolla herralla on noita kummeja ja sukulaisia, jotka lahjoo kuitenkin, että ainakin kymmenen lahjaa tulossa sieltä suunnalta. Tällä hetkellä näyttäis siltä, että ostan sen lego duplo -eläintarhasetin, vaikka aika hintava onkin (69,90 halvimmillaan prismassa ja stockalla).

Hyvää ja aurinkoista (ihanaa =) ) viikonlopun jatkoa!
 
Meilläkin toi pikku-ukko on innostunut noista lelulehdistä kun isoveli on hyvin opastanu siihen maailmaan...Arttu halua tukkirekan ja Isoveli Atte haluaa avaruuspuvun ja päästä avaruuteen :eek: aika halpa toiva :LOL:

Artulla taas ollu monta yötä valvomista ja itkua ja huutoa kun maha on niin kipee kun on kaiketi joku uusi ruoka joka ei sovi mut se olis taas kiva löytää :headwall: mulla rupee vanne kiristää päätä nää ruoka herkkyydet...

Rukkasina meillä on just noita halvempia paksuja rukkasia kun pojalla on heikko ääreisveren kierto ni aina on sormet jääsä mut noi pitää kädet lämpöisinä...pitäis taas uusia ostaa.

Myökin ostetaan pojille uhet lahjat ja loput saavatkin kummeilta ja sukulaisilta ja aika vähän on onneksi leluja tulossa kun yritän sanoa sellaista tarpeellista...joten kuulun kastiin tylsä äiti ;)

 
Poika on ollut osastolla viime viikon. Koska kyseessä laajasti allerginen lapsi, astmaatikko, atoopikko ja infektiokierteessä on helvetti valloillaan. Kiusana oli keuhkoputkitulehdus joka aiheutti hengitysvaikeudet. Lisänä korvatulehdus, nielutulehdus, silmätulehdus ja vahinkoaltistus kauralle. Koko viikko meni poikaa paranellessa. Tänä vuonna ei kokeilla mitään ruoka-ainetta, kevät menee altistellessa maitoja ja vehnää. Kesällä sitten pääsemme kokeilemaan jotakin uutta, riippuen siitepölykaudesta...

Joululahjaksi ostin pojalle kans suuren eläintarhan duplolta ja sitten ostettiin sellainen "työkaluverstas". Kummit ja mummot hoitelee loput. Siskot ovat toivoneet jos vaikka mitä, katsotaan nyt mitä he sitten saavat.
Puhetta pojalta tulee ihan hirveästi ja leikkii kaikennäköisiä roolileikkejä (milloin on poliisi/dinosaurus/tarzan) ja autot on pop. Osastolla katseli viedeolta muumeja ja puuha-peteä ja jutteli hoitajille mukavia. :saint:

Tuohon hanska-asiaan vaikea ottaa kantaa kun poika ei varmaan sairastelultaan ehdi olla ulkona mutta reimatecit meillä on ollu.
 
:wave: heipä hei kaikille. olipa hyvä kun tulin leikki-ikäisten puolelle. Meillä poika syntyi 14.1.2005 ja nuorempi poika 2.6.2007. Esikoinen on kova puhumaan ja kyselemään jne. uhmaa on ollu jo jonkun aikaa mutta pikkuisen pahin on tainnut mennä ohi. siinä vaiheessa kun vauva syntyi niin mulle kiukutteli ihan jatkuvasti. nyt ollaan jo saatu oma rytmi arkeen niin on helpottanu. 2,5 v oli pituus 91cm neuvolassa mitattuna ja paino mitattiin kotona 13kg. potalla käy pissalla mutta kakkaaminen ei onnistu vaiks mitä lupais. toinen mikä ei onnistu on hiusten leikkaaminen. ei halua ei. yks päivä antoi etuhiuksia lyhentää kun sai sitten leikkisaksillaan leikata multa. parhaimmat lastenohjelmat on tuomas veturi, puuha-pete, titi-nalle, hupsis, tomi traktori ym ym. kaikkia tykkää katsella mutta hahmoista paras on Autot elokuvasta Salama ja Martti ja Make on kans :)
Traktorit yleensäkin on in... huomaa että on maatilan poika ;)
Joululahjatoiveita on vaikka kuinka, lelulehdet on katsottu läpi monta kertaa. olen sukulaisille yrittäny sanoa että saa ostaa vaatteitakin tai vaikka dvd elokuvia tai sarjoja. Elias on yks mitä kaupassa aina ihastelee.
ei mutta kellohan on jo noin kauheesti. täytyypi hipsiä makkarin puolelle jos ehtis nukkua hetken ennenku pikkuinen herää syömään....
 
Oltiinpas pudottu alas jo listalla :/ nyt pitäis saada enemmän kirjotuksia tähän pinoon...

Artun kanssa oltiin sairaalassa taas yks yö,poikaan tuli taas kurkunpään tulehdus eikä kotikonstein saatu kohtausta helpottamaan joten sairaalaan ja poika sai adrenaliinia suoraan keuhkoihin joka vähän laukas tilannetta...kolme kertaa yön aikana kaiken kaikkiaan sai ainetta kunnes kohtaus laukes ja henki rupes kulkee kunnolla.

Paino on taas tippunu kun poika ei syö...vissiin toi kurkku on kipee ja ollaan nyt ostettu soseita yms. missä ei ole paakkuja ni ne nyt jotenkin menee...

Oletteko jo aloitelleet joulusiivoukset? mie meinasin tänään alotella jos vaikka vaihtais verhot ja laittelis valoja ym. esille...

Sain tietää että odotan kaksosia...mieli on ehkä aavistuksen vielä sekaisin mutta onnellisia ollaan.
 
Moi taas kaikille =) Meillä vietettiin lauantaina pikkusiskon 1-v synttäreitä. Poikakin alkoi heti tohkeissaan leikkimään pikkusiskon uusilla leluilla ja availi paketteja pikkusiskon apuna :D

Joululahjojakin on jo muutamat hankittu. Poika saa meiltä ainakin moottorisahan,koska on toivonut sellaista (isilläkin on) ja junaradan. Salassa on vaan pitänyt ostaa,ettei pojalla mene vielä usko joulupukkiin.. Jouluvalot ja verhot meillä on jo laitettu ikkunoihin =) Luntakin on kivasti satanut ja rakennettiin eilen kylässä olleen vaarin kanssa lumilinnakin pihalle pojan iloksi. Poika tietysti auttoi vaaria kolan työntämisessä. Lähipäivinä olisi tarkoitus leipoa niitä pipareita ja torttuja lasten ja mummon kanssa =)

Hauskaa joulun odotusta kaikille!!
 
Äitee2:eek:nnittelut tuplasti!
Joulua en pahemmin ole vielä alkanut valmisteleen.Työt,kun alkoi 3 viikkoo sitten.Hoidossa ovat sukulaisella,että sai tuo nuorimainen pehmeen laskun.
Tyttö tykkää Salamasta ja ym Autot leffaan liittyvästä.Joulu paketista saattaa hyvinkin löytyä aiheeseen liittyvää.
Hanskoista ei ole pahemmin kommentoitavaa,kun en ole vielä hyviä löytänyt.
Tyttö ottaa pikku-veljeään hyvin leikkeihin mukaan,vaikkakin välillä kovalla kädellä kohtelee.Lauseita tulee myös hyvin.Muutenkin puhe on harppauksella kehitynyt.Kaikkea tarvii ensin itse kokeilla,ennekuin saa auttaa.
Kaikille mukavaa joulun odotusta!
:xmas:
 
Äitee2 Onnee :flower: Alkuun on varmasti järkytys ja sitte hetken päästä helpottaa!! Minä odotin kans kaksosia tän kuopuksen kohdalla mutta toinen meni kesken varhaisessa vaiheessa.

Poika on ollu kipeenä vaan ja osastolla ollaan tasaisesti käyty, päivä tai kaksi... Joulusiivouksia teen sitten päivää ennen. Saunan pesee mies ja kaappeja en edes siivoo. Leipomuksia en voi tehdä kun poika reagoi ilman välityksellä vehnään (ja kaikki hyvät ohjeet sisältää vehnäjauhoja) Mutta näillä mennään. Lahjat on lapsille ostettu ja paketoitukin. Mitään hirveää kasaa ei tänä vuonna tule mutta jokaiselle jotakin mieluisaa.
 
Täällä syyskuussa 2005 syntyneen pojan äiti.
Kovasti alkaa puhetta tulla ja elämä 2veen kanssa alkaa sujua. Saa nukkua täydet yöt ja ymmärtääkin paremmin. Uhmaa toistaiseksi ei ole ollut. Pottailu hyvällä mallilla. Päiväkodissa käyminen käy harrastuksesta. Nyt on keksitty videot, Postimies Pate ja Stuarl Little on ykkösiä. Välillä väännetään kättä videoiden katselusta, tosin on kyllä mainio lapsenvahti niin et saan vaikka lukea lehteä sohvalla sen vartin rauhassa kun poika katselee piirrettyjä.
Pituutta n. 92cm ja painoa 13kg, kummasti kasvaa vaikkei syökään mitään.
Toinen lapsukainen olisi haaveissa mutta eipä vaan taaskaan näytä tärppäävän millään. Esikoista tehtiin 3 vuotta.
Kaikenkaikkiaan aurinkoinen, kiltti, tottelevainen ja ihana poika :heart:
 
Heissan!

Meillä 15.11.2005 syntynyt tytteli. Uhmaa on ja tempperamenttia löytyy!
Potalla käy ja on "kotikuiva", eli ulkona ja unilla vaippa.
Tyttö on muumifani kovasti! Ja kaikki pitää saada mitä veljelläkin (3/02) on.
Tänään juuri näki joulupukin ja kauhea huuto!
 
Meillä on taas uudestaan alettu kiinnostumaan pottailusta ja vaippakin pysyy usein kuivana =) Yritän nyt kovasti kehua ja kannustaa potalle,mutta en kuitenkaan liikaa mainosta asiaa...kotona on saanut nyt juoksennella ilkosiltaan ja käykin usein omatoimisesti potalla ja tulee sitten kertomaan :D Ja kaupungilla käydessä on pyytänyt päästä pissalle. Jospa päästäisiin pikkuhiljaa uudestaan vaipasta eroon ;) Tänään oli pikkusiskon 1-v neuvola ja influenssa piikkien vahvistuksetkin tuli molemmille. Pientä flunssaakin on viikon verran ollut,mutta ei onneksi mitään pahempaa pöpöä ole tullut.

Tervetuloa mukaan kaikille uusille :wave:
 
Äitee2:Onnea paljon tupla vauvoista :flower: Toivottavasti kaikki menee hyvin.Itellä ei menny niin hyvin ku ois pitäny nelisen vuotta sitten ku odotin poikaa.Kohdun keskellä oli omituinen seinämä,ihan kuin puolitettu ja siihen ei saatu ikinä selvyyttä...että venasinko kaksosia vai mitä se "seinämä"tarkotti.Neuvola ultraan menin sit verenvuodon takia ja siellä huomattiin tää seinä.Toisella puolella seinämää köllötteli kyllä vauva,mutta toinen puoli oli tyhjä ja mielenikin oli aika tyhjä kun ei saatu mitään tietoa mistä se johtu.Sen jälkeen mieli laukkaskin melkosen villinä että oonkohan oottanu alunperin kaksosia ja toinen on alkuvaiheessa verenvuotona valunu pois.Aika hirveetä aikaa.
 
Ja poika on nesteytyksessä osastolla. Perkuleen mahatauti. Toivotaan sormet ja varpaat ristissä että poika pääsee kotiin jouluksi. Viime kerralla oltiin viis päivää joten se on siinä ja siinä.
|O |O |O
 
täällä tyttö syntyny10/05. kamala uhma täälläki,jos jotain kieltää tai komentaa,niin laittaa kädet mahan päälle eteen ja hymähtää ja lähtee omaan huoneeseen murjottamaan tai sitte huuttaa äiskällä suoraa huutoa mitä kurkusta lähtee...potalle harjotellan aika hyvällä menestyksellä mut vaippoja viel käyttää..tykkää laulaa jänis istui maassa ja toistaa sanoja ku papukaija...syö hyvin itse...mitat lokakuulta oli 14kg 87cm et hyvin kasvetaan ;)
 
Hei :wave:

Enpä ole aikoihin kirjottanut. Meille syntyi toinen poika 30.11 ja vauva-arka täällä kovasti elellään =) Esikoinen tykkää kyllä kovasti vauvasta ja on koko ajan sitä suukottamassa. Jo aikaisemminkin päällä ollutta uhmaa on edelleen. Pottailussa ollaan edistytty hyvin, joten enää pojalla on vaippa vaan öisin, ulkona ja automatkoilla, kaiken varalta, tosin hienosti osaa sanoa, kun hätä tulee, vaikka housuvaippa jalassa olisikin, pian voisí jättää kokonaan pois. Yönkin jälkeen vaippa on yleensä kuiva.

Meillä on myös vaatteiden pukeminen epämieluista puuhaa. Poika ei itse kyllä juuri pue, vaikka uskon jollain tapaa hänen osaavan. Pikkuhousut on joskus jalkaan laittanut, toki kengät, käsineet ja lakit osaa pukea. Nyt sitä tuskin kannattaa edes opetell, onhan poika ilmoittanut olevansa myös vauva ;) Kunhan tuo pottailu ei enää takapakkia ota.

Joku kyseli rukkasista. Meillä parhaat rukkaset ovat olleet Legon ja Rasavilin.

Todella harmillista Tipusen pojan sairastelu, voimia
:hug: Toivotaan, että poika paranee pian ja pääsee jouluksi kotiin.

Oikein hauskaa joulua kaikille!
 
Enpäs ole kirjoitellut tänne meidän kuulumisia..
Kauheeta miten nopeeta tää aika menee, neiti täyttää jo vajaan 2kk päästä 3v! Tyttötomera on nyt täysin kuiva, vaippoja ei siis ole enää yölläkään, jossain vaiheessa ne kun takaisin laitettiin kun sattui lurahduksia liian usein yöllä, mamma ei jaksanut vaihdella lakanoita ja herätä tisuttamaan pientä miestä!
Puhetta tulee kauheesti, mutta edellen on paljon just siansaksaa=) Juujuu on hyvä vastaus, tyttö kyllä sit näyttää et nyt oli ihan väärin vastattu jos äiti/is ei oo ymmärtänyt asiaa oikein :LOL:
Kovasti tykkää hoita pikuveikkaa, antaa tuttipulloa,riisuu pöksyjä ja etsii tuttia/vaippaa!
Sukset ostettiin kun vielä luntakin maassa oli, ja ai että se olikin mukavaa puuhaa=) Toista nauratti kauheesti, kun ei oikein pysynyt ylä/alamäessä pystyssä!
TIPUSEN POJALLE paranemisia! Toivottavasti pieni pääsee jouluksi kotiin!!Voimia teille kaikille!! Mä muuten hyppäsin sun kelkkaan tuolla laihkari puolella;)
Rukkasista kyselyä ollut, meillä toimii hyvin ihan kunnon nahkarukkaset! Pysyy kädet ihan hyvin lämpiminä!
Äitee2:lle onnea odotukseen!
Meillä typsy kun kattoo mainoksia niin sanoo jokaisen lelun yms tavaran kohalla saanko tollasen(oppi isoveikalta!) Joulupukkia kovasti odottaa, mutta meille se tulee vasta ensivuonna! Yritin selittää ettei pukki kerkee joka paikassa käymään vaan saattaa jättää lahjat ovelle...meillä tontut tuo ne sillä välin kun ollaan sukulaisilla syömässä ;) Kuusta ei ole, jotan tontut ripottelee ne sit lattialle muuten vaan.
Neiti rakasta laulaa, laulaa omia lauluja ja titinallea. Ja on KOKO AJAN äänessä! Nukkuessa sentäs ei puhu, vaikk atoisinaan taitaa höpöttä unissaankin.

Juups, mutta IHANAA JOULUA KAIKILLE!!! :hug:
tirppis
 
Meilläkin 2005 sarjan lapsia, heinäkuun mallia :D Olipa ihana lukea et muillakin vielä käytetään vaippoja tai on hankaluuksia pottailussa. Ollaan käytännössä kotikuivia, yöllä on vaippa. Nyttenkin taitaa olla sama yöllinen jalassa edelleen :snotty: Kun on pysynyt kuivana.. Joinakin päivinä sitten ei kuitenkaan muisteta mennä pissille ajoissa ja tulee lirut lattialle tai missä nyt sattuukin olemaan, niin pidetään sit housuvaippaa varoiksi. Monesti se on ollu ihan uhmallaan ettei mene potalle- kokeilee reaktioita. Myönnetään on olleet vaihtelevia motkotuksesta pieneen komentamiseen
:ashamed:
No. muuten on aurinkoinen ja puhelias tyttö ja sanoo pikkuveljeään sankarikseen ja äitille olet ihana ym. Joten mukavaa ja antoisaa lapsiperhe-elämää vietellään univelkoineen kaikkineen :heart:
 
Meillä on 5.6-05 syntynyt poika,erittäin omatoiminen ja ihana "Uuno" :heart:
Koko ajan menossa johonkin ja siskoistaan ottaa mallia kovastikin.Pampuloita pitäisi hiuksiin laittaa yms :LOL: .No,minkäs sille voi jos suuremmat idolit ovat kaksi diivaa neitosta.
 

Yhteistyössä