2008 marraskuisten lapsoset

No niin, nyt kun 2v. tullut täyteen, siirrytään tänne! =)
Uudet myös tervetulleita mukaan!



Mukana olevat:

Dara + tytöt 11/10 ja 06/01
Hari Mao + tyttö ja poika 10/08 ja pojat 8/02, 11/03
keiju + pojat 10/08 ja 10/04
KuuttiPieni + poika10/08 ja tyttö 06/07
hansu + poika 11/08 sekä teinit -94 ja -95
helmi + pojat 08 ja 04
Luminka + tytöt 10/08 ja 05/07
maikki79 + poika 10/08
maitooo + tyttö 11/08 ja pojat 04 ja 06
manna- + tyttö 11/08
Maotao + tyttö 10/08
noonie + poika 11/08 ja tyttö 10/10
Sanse & Onni 11/08 sekä lapset p01/01, t09/03 & p05/10
unnamaj + tytöt 11/08 ja 7/10
 
Viimeksi muokattu:
Hengessä mukana, vaikkakaan ei ole tullut kirjoiteltua...

Maotao tyttö 11/08

Meillä vieteltiin viikko sitten myös 2-vuotissynttäreitä. Tyttö osasi jo iloita saamistaan lahjoista, koristeluista, ilmapalloista ja tarjoiluista ;)

Muuten meillä ajankohtaista värien opettelu, laulaminen, kaivuri-, nukke- ja tiikerileikit, maalaamiset, muovailuvahat jne.

Mittoja neidillä 2v 92 cm, 14,9 kg, pää 50cm ...

koitetaan paremmalla ajalla kirjotella lisää! Terkkuja kaikille!
 
Heippa! Eipä meitä vielä kovin montaa ole, mutta viriteltäskö vähän joulukeskustelua näin alkuun?
Jokos ootte joulua jotenkin suunnitelleet tai jopa laittaneet? Kovasti tekis mieli jo jouluverhot laittaa ja vähän valoja viritellä... Taidanpa ensviikolla jo laittaa.
Piparitaikina oottaa jääkaapissa pikkuleipureita, iltasella valmistuu tän joulun ensimmäiset piparit!
 
maitooo keksitkin varsin hyvän kyselyn ja erittäin ajankohtaisen =)

Me laitettiin ehkä viikko sitten ulos pieneen kuuseen valot. Sisälle viriteltiin kans, tuohon olohuoneen ja keittiön välillä olevaan tilaan. Tai siis iso oviaukko tavallaan :)
Kynttilöitä polttelen jopa päivälläkin. Vaihtelen fiiliksen mukaan tavallisten ja tuoksuvien väliä ;) Ehdoton suosikki on KANELIN tuoksuinen iso tuikku! Löysin niitä halpa-hallista ja pakko ostaa lisää.

Joululahjoja olen metsästellyt pitkin syksyä. Tytöt saavat paljon kaikkea pientä, tarpeellista ja edullista. Mieluummin kuin yhden ison ja kalliin lelun jolla eivät pitkään jaksa leikkiä.

No, ei tuu nyt kirjoittelusta mitään, molemmat kiipesivät syliin... :)
 
Viimeksi muokattu:
Täällä minäkin!! Eli manna- + tyttö 11/08 ja pian siihen voi lisätä uuden tulokkaan toivottavasti..

En ole ehtinyt kirjoittamaan, enkä kunnolla lukemaankaan. Mayan synttäreitä vietettiin toissaviikonloppuna, vieraita tuli tosin 8 vähemmän kuin piti, yks perhe sairastui, yksi ei ilmoittanut syytä... mutta ihan hyvä niin, ei ois varmaan tila riittänyt! Maya sai mun vanhemmilta sellaisen nuken hoitopöytähirvityksen, joka siis on kiva lelu, mutta mun eka ajatus oli että mihin ihmeeseen me toi tungetaan, on nimittäin sen verran kokoa tolla isolla muovikomistuksella...muut lahjat oli onneksi pienempiä!!
Nyt lempipuuhia onkin kaikki keittiöhommat, nukkejen syöttö ja kahvinkeitto.

mulla on tukala olo raskauden kanssa, en enää pääse kävelee kunnolla. Tällä viikolla muutetaan uuteen kotiin!!! Vähän viime tippaan jäi, mutta onneks päästään muuttaa ennen synnytystä.

pakko mennä taas...
 
Viimeksi muokattu:
Huomenta vaan täältäkin!

Joulua en ole vielä alkanut laittaa, eilen tosin tuli maahan ihana valkea lumipeite ja ajattelin että josko sunnuntaina valot laittaisi etupihalle. Tänään ja huomenna olen töissä, ei varmaan jaksa työn päälle alkaa askartelemaan. Wilmalle ja Oskarille on yhdet lahjat jo olemassa, itseasiassa kiitos sanselle. Tilasin häneltä Wilmalle mekon ja Oskulle paidan, ja ei voi muuta kun ihailla ihmisen käsityötaitoa... Kiitos siis sanse! Pienemmille on myös hankittuna puinen leikkikeittiö, ystävältä ostettu, mutta ihan iskemättömän näköinen. Hienoa. Isommat pojat ovatkin sitten vielä mietinnässä, lelukirjat ovat merkattu läpeensä, eli konkurssi tiedossa... :LOL: Siksipä yritän tehdä mahdollisimman paljon töitä että saisi jotain kolehtia kasaan. Kynttilöitä tekisi mieli kanssa polttaa, mutta en joteinkin uskalla ja toisekseen mies alkaa heti jäkättää että ihan turhaa ja plaa plaa. Meillä on menossa aallonpohja, tuntuu että kumpikin on ihan leipääntynyt toiseen. Jospa tämä tästä. Mies menee tänään työhaastatteluun ja toivon ihan toden totta että saisi paikan, tulisi jotain tekemistä hällekin. Sitten on edessä operaatio hoitopaikan metsästys, mutta mietitään sitä sitten...

Eilen oli ekaluokkalaisen lääkärin tarkastus, ja lääkäri epäili että pojalla on toinen jalka toista pitempi. Jumpparille tuli lähete ja jos ero todetaan isoksi niin veitsen alle käy tie. :( Toivotaan että pian päästääm jumpparille.

Nyt menee kirjoitus mahdottomaksi, Wilma könyää sylissä ja Osku kiipeilee joka paikkaan... täytyy siis mennä. Ihanaa kanelintuoksuista joulunodotusta täältä!

HM ja heimo
 
meillä vietetään Vilhon synttäreitä samanaikaisesti pikkusiskonsa nimiäisten kanssa n. viikon päästä (Vilho täyttää 2v nyt sunnuntaina)
kova uhmaikä pojalla ja ihan hirveitä pitkiä raivareita tullut useesti, tänään onneks vähän iisimpi päivä, sain pojan ilman itkua ja huutoa päikkäreille.
myös yölliset kauhukohtaukset (x3) "viihdytti" meitä tässä yhtenä yönä, muutenkin poika on taas levoton nukkuja, hetken aikaa menikin unet ihan ok mut nyt taas ihan kamalia yöt kun tyttö nukahtaa yöunille 01-02 ja sit Vilho herää puol 7 ja saattaa yöllä valvottaa (+tietty tytön yösyönnit päälle) niin aika poikki ollaan ja silmät ristissä... mut ehkä tää tästä alkaa taas luonnistumaan. mies ei vaan yhtään jaksa valvomisia, on heti mukamas ihan poikki ja sit vaan masentuilee ja tuittuilee... : /

joulua ollaan laitettu sen verran että meidän sängynpäätyä koristaa pienet jouluvalot :)
jouluksi mennään taas mummolaan,pitäis kohta kai ostaa jo junaliput jotta saatais hyvät paikat (yritetään perhehyttiä saada)
 
Joulua en oo sen kummemmi viel miettiny, muutamat lahjat on pienemmille lapsille, tintusta tilasin pipot. Pitäs kai alottaa lahjojen osto, tosin tänä jouluna ei lapset pääse pröystäilee lahjamäärällä. Ole hyvä HM, kiva että ne oli mieluiset =)) Tarkotuksena on siskon tytölle tehä housut ja huppari/takki vuorella joululahjaks, muuten en oo juurikaa lahjoi miettiny =D

Meillä oli eilen Onnin 2v pirskeet =)


 
mannalle tsemit loppuraskauteen!

Ompa Onni tyylikäs mies :) Siisti tuo hattu.

Me käytiin tyttöjen kanssa titi nallen konsertissa =) Pikkasenko tykkäsivät! Meidän kolmevee tosin oli ihan jännityksissä! Pari kertaa tuli ihan itku :( Mahassa asti kuulemma jännitys tuntui.... Pienempi neiti oli vauhdissa mukana, tuttuja lauluja lauleli ja kädet huitoi nallejen tahdissa:heart:
Muutaman hyvän kuvan sain nallejen kanssa tytöistä.
Konsertista puhutaan vielä pitkään, viimeksi tänään leikkivät olevansa salaisuuksien yössä ;)

Yllättävää, ollaan jopa viikko-pari oltu terveinä! :O Nyt ei saakaan sairastua, on koko viikko buukattu täyteen sunnuntaille saakka.
 
Jouluksi me muutetaan uuteen kotiin. viikko ennen Joulua olisi tarkoitus kantaa tavarat sinne. Pojat menevät silloin mummolaan yöksi, joten saadaan sillooin heti kaikki tavarat paikoilleen ja ehkä ylläriksi pojillekkin joulua laitettua :)
Saamme jo viikon päästä avaimet sinne jolloin menemme siivoamaan, vahamaan lattioita jne. Pikku hiljaa rupeamme sitten viemään tavaroita sinne. On kyllä tosi hyvä fiilis olla täysin velaton ja päästä ihanaan uuteen kotiin.

Meillä on nyt Leevi ollut kipeänä viime perjantaista, olihan tuo jo 1,5kk terveenä (tuuletuksen arvoista =) )
Kuurin sai perjantaina angiinan kun kamalat peitteet oli nielussa mutta nyt tuli bakteeriviljelyn tulos joka oli negatiivinen joten virushan tämä. Viime yö meni vielä aivan pyrstölleen :/ mutta äsken mis soiti ja sanoi ettei ole Leevi enää yski´nyt mutta räkäinen kuulema on. Toivottavasti menee piaan ohi.

TÄmmöistä meidän arkeen :)
 
Tervetuloa joukkoon, unnamaj ja tytöt!

Keiju, teillä kans kovasti sairastetaan :hug: Otsollakin edelleen hengitys rohisee, ei oo kunnolla parantunut röhästä, joka on jo 1,5 kk ollut päällä enemmän ja vähemmän.

Luminka, oon kuullut että nuo titi-nallen konsertit on tosi hyviä!

Ja sitten pissa-kakka-asiaan. Meillä on nyt tapetilla kakan saaminen pottaan. Poika alkaa olla käytännössä päiväkuiva, päiväkodissa on jo parin viikon ajan ollut ihan kuivilla vaipoilla, samoin kotona. Mutta kakka ei sitten milllään tule pottaan, vaan aina vaippaan :headwall: Päiväkodissa hoitajakin sanoi jo kohta ottavansa lahjontakeinot kehiin.

Tänään käytiin oikein asioiksemme ostamassa Prismasta tarroja ja mies huomenna töissä laminoi jonkinlaisen taulun, johon niitä tarroja aletaan liimailla aina kun kakka tulee potaan. Ostettiin oikein superhienoja kolmiulotteisia autotarroja. Ei oo nimittäin kovin suuri usko, että niitä alkais kauheella vauhdilla kulua... Ja vähän off topic, ne oli sitäpaitsi ainoat vähänkään poikamaiset tarrat Prismassa, kaikki muut oli jotain pinkkejä sydämiä, kukkia tai prinsessoita :kieh:

Meidän pitäis alkaa pakkailla kans pikkuhiljaa. Tai lähinnä pitäis ruveta raivaamaan turhia tavaroita nurkista niin että olis helpompi muuttaa sit vuodenvaihteen jälkeen. En meinaa uskoa, että me kohta ei enää asuta tässä. Tulee vähän paniikki, kun muutetaan lähiöön, kun oon tottunut asumaan kivenheiton päässä torilta. Mut siellä on sit tilaa olla, oma sauna ja mulle oma ompelunurkkaus :heart:

Mä jään vuodenvaihteesta opiskelijaksi. En meinaa uskoa sitäkään, että ihan kohta mun viimeiset 8 vuotta ollut työpaikka onkin sit historiaa. Päivähoidon kanssa meinaavat alkaa rutisemaan, kun periaatteessa oon työttömyyskortistossa, mutta käytännössä viimeistelen jatko-opintoja. Päiväkoti tarjoaa vain virikepaikkaa ja meinaavat väkisin tuputtaa 10 tai 15 päivän hoitosopimusta. Kysyin ammattiliitostakin neuvoa ja sieltä sanoivat, että ilman muuta päiväkotiin ilmoitat olevasi opiskelija, jos kerran tarvitset täysipäiväisesti opiskeluaikaa (kirjoitan jatko-opintojen opinnäytetyötä). No, toivotaan että valmistun pikapikaa ja sit pääsenkin hakemaan uusia töitä uudella innolla.
 
Huomenta melutalosta!

Täällä tapellaan jo pallosta, meteli sen mukainen... Isommat pojat kohta lähdössä kouluun, pienempien kanssa pitäisi varmaan uskaltautua ulkoilemaan. Eilen illalla käytiin yli tunnin ulkolenkillä ja oli lapsill aihanat omenaposket kun tultiin sisälle! Ja jouluvalotkin saatiin viriteltyä etupihalle, jee! Ja eilen pikkuhiljaa aloin siivoamaan, pesin seiniä ja kaappien kylkiä. Pääsisiköhän sitä tänään kaappien kimppuun? Hiljaa hyvä tulee, yleensä olen alkanut siivoamaan ihan viime tingassa ja itkun ja hammastenkiristyksen kera. Olenpas tyytyväinen itseeni!

Wilmalle on tullut viime päivinä hurjasti sanoa, matkii koko ajan. Oskari sen sijaan ei näytä mitään kiinnostusta puhumiseen, hokee vaan vähän väliä joko "ähee" (whatever that means...) ja "tyaa-a-oo" (tämän sanoo silloin kun joku on ihan tyhmää tms. ). Neuvolakin oli ja täti (tai tyttönen ) meinasi että jos 2,5 vuotiaana ei lauseita tule niin puheterapeutille. Kiva. Muutoin mitat olivat kutakuinkin luokkaa Wilma 95 cm ja 14 kg, Osku 96 cm ja 14,6 kg. En enää ees tarkalleen muista :ashamed: Ekaluokkalainen on 133,3 cm ja 27 kg ja tokaluokkalainen 144,3 cm ja 29 kg. Hujopit.

Nyt täytyy mennä laittaan koululaiset matkaan. Kirpakkaa pakkaspäivää kaikille, ja unnamajlle ja tytöille tervetuloa mukaan!!!!

HM
 
Maikki79 oletko koittanut jos hän kävisi kakalla mielummin pytyllä? Meillä Unna käy pissalla pytyllä ja isompi asia tehdään pottaan jotta voidaan sitten esitellä kuinka tuli iso kuorma-auto pottaan (en tiedä todellakaan mistä tämä kuorma-auto nimitys kakalle on tullut:)). Unna oli täysin kuiva keväällä kun oli vielä hoidossa. Aivan stoppi tuli pottailuun kun vauva tuli taloon heinäkuussa, kaikki sanoivat että aivan normaalia ja ohimenevää.... Noh, nyt siellä kyllä käydään mutta ei todellakaan tarpeeksi usein. Olisi kiva saada toinen edes vaipattomaksi kun tietää että hän osaa ja pystyy jo olemaan kuiva. Päiväksi auttoi kun ostin uusia alushousuja :) Joten vinkkejä otettaisiin täälläkin vastaan kuinka tuon innostuksen saisi taas päälle pottailuun.
 
Huomenta,
ja kiitos Luminka uudesta pinosta!! Ompa meidän "vauvat" jo isoja. nyyh.

Vähän laiska olen ollut tänne kirjotteleen, mutta aina silloin tällöin...

Blogi ja fb vie ilmeisemmin "päivittämisen tarpeen" =)

Joulua laitellaan pikkuhiljaa, tälläviikolla kangaskaupoille ja jotain pientä uutta kotiin....joululahjaostokset suunniteltu, eli puoliksi tehty ;)
Joulunvietto myös jo selvillä, eli millä kokoonpanolla ollaan ja missä milloinkin. Lumi ja pakkanen kivasti vauhditti tätä joulutunnelmaan siitymistä.
Vaan vielä olisi ennen joulu juhlittava esikoisen 6veet; sekä suvun että kamujen voimin. Vasta sitten 100% keskityn jouluun....

Huomenna 2vee neuvola, joten sitten mittoja, itellä ei hajuakaan, paitsi vähän painosta, iso poika meillä on, sen näkee ja tuntee kun pyytää syliin. :heart:

Me lähetään nyt pulkkamäkeen, taitaa olla vähän leudompi kuin eilen, kun oli -10! (ja palelin...)
Muutenkin jo itse kolmatta viikkoa todella flunssainen, ei meinaa mennä m illään ohi...

joulunodotusta kaikille!!

toivoo: helmi ja tonttupojat -04 ja -08
 
Moikka!

Minäkin ilmoittaudun mukaan! Eli hansu, poika 11/08 sekä teinit -94 ja -95.

Ihana veitikka tuo Sansen Onni :)

Onnea uusista asunnoista Keiju ja Maikki! Meillä on myös asunnonvaihtosuunnitelmia, ajateltiin alkaa myymään tää huusholli ja metsästää tontti, josko saatais rakennutettua ihka oma koti :) Mut keväälle menee nää suunnitelmat, nyt ollaan ainoastaan arvioitettu asunto kolmella eri välittäjällä.

Joulua olen laittanut sen verran että kyntteliköt on ikkunoilla ja ulkona havupuissa jouluvalot. Joulumieli tuli sen mukana, kun saatiin tänne eteläänkin lumi, heti piti alkaa kaiveleen valoja esille. Leipomisiin keskityn sitten, kun kuukausi vaihtuu, samoin jouluostoksille rynnätään kunhan saadaan veronpalautukset tilille. Mulla yleensä jää nuo molemmat ihan viime tippaan, nyt yritän tehdä kaiken mahdollisimman valmiiksi heti alkukuusta.

Eipäs muuta tällä erää kuin että tää jatkaa duunia! Oon meinaan yövuorossa ja tarkoitus ois kukkua aamu ysiin....
 

Yhteistyössä