2010 ELOKUISET IPANAT

Pohjosesta täälläkin:wave: itseasiassa Rakkaudesta äidin kanssa samalta paikkakunnalta ja jos oon oikein käsittäny niin vauviksen ja upsy daisyn puolesta välistä:cool:

Me oltiin syyslomailemassa perjantaista lähtien Kuusamossa mökillä, ihanaa oli ja tänään tultiin! Mies pitää viimesen isyysloma viikon nyt ja koululaisilla siis syysloma. Kuusamossa oli reippaasti lunta, joten tytöt innoissaan tekivät tämän talven ekat lumiukot ja -lyhdyt! Karhuja käytiin kattomassa karhupuistossa ja shoppailtiin, levättii ja tehtiin hyvää ruokaa, niin ja herkuteltiin..vaikkei kyllä tarttis:ashamed: mut ku se on vielä mukavampaa lomalla!!

Pikku Janni tykkäs lomailla ja on oikein helppo matkakaveri, nukkui matkat ja reippaasti kulki mukana missä käytiinkin. Neiti on edelleen kuin itse aurinko, jos ei oo nälkä niin asiat valtakunnassa on ihan mainiosti! Kovasti juttelee ja hymyilee, kolme kertaa on bongattu ääneen hekottelu ja se vasta suloista onkin voivoi!!!:heart: Sormien imeskely on ihan ykkösharrastus, kovana kakkosena on mahalleen vänkääminen, harjottelee tosi kovasti ja peri kertaa on onnistunut! Näyttäs olevan kiirus isosiskojen perään. Ja istuun tahtos koko ajan vääntää!

Jospa tästä naamakirjan kautta koisiin!

Jonnuli ja Janni 2,5kk
 
pikaisesti tulin kertomaan, että ristiäiset oli sunnuntaina ja neiti oli kiltisti : ) hänestä tuli Mathilda Minea Marilyn =)
kakasta meidän neiti veti ekat 1,5 kk kakkelia vaippaan joka päivä, mutta nyt hän kakkii vain 4-6:n päivän välein ja sitä sit tulee aikast PALJON siis kerralla...mutta mahavaivoja ei ole ollut, et kait ihan normaalia. =)
nyt nukkuskelemaan.
kiva olis useamminkin tänne keritä...

elovena79 & Mathilda 2kk
 
pohjoisesta myös täällä :wave: Tapaaminen olis kiva ajatus, mutta missä se pidettäs..?

Nättejä nimiä on pienokaisenne saaneet :flower:

Nyt on kaks kertaa käyty vyöhyketarapiassa,Jasmin nautti kyl hieronnasta, ja hoitaja neuvoi miten kotona voi jatkaa ja sai vielä ohjeet mukaan.Sit saatiin siltä hoitajalta tämmöstä Probiotti baby -jauhetta , ihan luontaistuotekaupan tavaraa, kannattaa kokeilla. D-tippoista pietty parin päivän tauko,ja tänään sitte vaihdoin merkkiä. Niin ja kaiken lisäks pukkaa viel hammasta :O ..Nyt on kivasti menny, iltaisin on pari tuntia kitinää ja kiukkua,mutta pientä verrattuna aiempaan. Lisäks käytiin lääkärissä,ja neiti kasvanu hyvin, nyt 4,03kg ( 3025g) ja 52,2cm (47cm),suluissa siis syntymämitat :D

jonnuli Kävittekö siinä Suurpetokeskuksessa kattoon karhuja? Mitä muita eläimiä siel oli?

Mies pitää ens viikon isyyslomaa ja lähetään mökille Kuusamoon,toivottavasti siellä jo lumi maassa,vihaan tätä ankean synkkää pimeyttä : /

Marsa ja Jasmin 8vkoa :heart:
 
Täälläkin asustellaan pohjosemmassa :)

Kyllähän nuo fuckin cerazetet lentää hornantuuttiin! Viime pe alko pieni tiputtelu ja sunnuntaina muuttu kunnon vuodoksi(menkat?), eikä loppua näy. Vaikka lääkäri sano että syyä kauemmin ku viikon niin enhän minä nyt ala testaan että josko tämä vuoto joskus loppus.

Marlin ja Eevi 2kk 1½vko
 
heips taas pitkästä aikaa.. ollu niin kiirus ettei oo ehtiny kirjottelee. Viime viikko oltiin reissaamassa ja samalla käytiin 3v takas kotiin isäsä luota <3 olluki ikävä tätä "äiti,äiti,äiti" jota kuuluu se 100x/minuutti... suu käy koko aika ja jos et jokaiseen lauseeseen ehdi/jaksa vastata ni heti ääni kovenee "vai mitä äiti!!??" mut on se sulonen <3
Pikkujäbä toi reissusta tuliaisina läpi yön nukkumiset -miii laik!!!! nukkuu 22-07, syö ja jatkaa unia n.klo kymmeneen.. todella outoa ku olin valmistautunu siihen et eka vuos valvotaan, edelliset saanu vielä korviketta ja ku sanotaan et korvike lapset nukkuu paremmin mut ei tässä talossa pidä paikkaansa.
Mun "vain tissiä"-periaatekin hieman romuttui viime viikolla ku olin 3päivää+yhen yön töissä, vähä oli ihanaa nähdä ihmisiä ja muutenki tosi kiva oli käydä tekee töitä -osaa arvostaa taas ihan erilailla tätä ainaista himassa oloa.
viikon sisään pitäs menkatki taas alkaa -jos niistä nyt tuli säännölliset alusta asti..toivottavasti ei alkais :p :whistle:

pikkumökö + jico 2,5kk
 
Viimeksi muokattu:
pitkästä aikaa kirjoittelen, yleensä käyn vaan lukemassa :)
Onnea tuoreelle rouvalle ja on kyllä kivoja nimiä elokuisilla.

Neiti on oikein tyytyväinen ja kiltti. Nyt on parina päivänä ollut ongelmia saada nukahtamaan päiväunille ja väsymyshän tunnetusti aiheuttaa kitinää, mut muuten on päästy tosi helpolla.

Huvittavaa lukea täältä, kun muut samanikäiset kääntyilevät jo. Meillä se tuntuu olevan vielä hyvin kaukana. Eikä hän viihdy mahallaankaan, jollei joku ihminen toimi lelumattona. Esikoisella oli kova kiire liikenteeseen ja hän kehittyi vauhdilla, joten ihan jännä seurata nyt vähän verkkaisempaa kehitysvauhtia :D

Nenäfriidaa täälläkin käytetään. Tytsy on saanut pari kertaa kunnon itkuraivarit ja tuolla friidalla se on loppunut kuin seinään. Epäilisin hänen syövän niin antaumuksella, että maitoa jää tuonne jonnekin syvälle painamaan ja tukkimaan. Sen tukkeen kun saa pois, ni sit hän on taas aurinkoinen oma itsensä. Nuhalta ollaan onneksi säästytty.

Onko täällä ketään muuta, joka tanssii vuorovaikutustanssia vauvan kanssa? Me esikoisen kanssa tanssittiin ja nyt tän pienemmänkin kanssa aloitettiin. Reilu viikko tanssittu ja nyt hän alkaa jo pikkuhiljaa viedä :heart: Ihan maailman suloisinta, kun toinen murisee, hekottelee, kiljahtelee ja juttelee innoissaan tanssin hurmassa :) Mulla oli hurjat ennakkoluulot koko tanssia kohtaan joskus, mutta nyt oon ihan myyty. Vähän vielä harjoitellaan ja sit olis tarkoitus opastaa iskääkin, kun hänellä ei oikein tahdo vielä olla yhteistä kieltä tuon vauvan kanssa. On ihan ihmeissään vielä siitäkin, miten itkusta voi tietää onko nälkä vai joku muu hätä? :confused: Ja mikä parasta: ei maksa mitään, eikä vie hirveästi aikaakaan (toisin kuin vauvauinti, jonne kohta taas mennään)

ja siitä kakasta vielä. Ekat kaks kuukautta sitä oli joka vaipassa ja sitä vaippaa vaihdettiinkin ihan koko ajan. Nyt kakkaa enää noin kerran päivässä, eikä yöllä tarvi vaihtaa ollenkaan. Luxusta :)

t. Ruuth ja muru 2 kk ja risat
 
Juu tuo nenäfriida on ehdoton peli pienten nuhanenien kanssa. Se semmonen pikkuniistäjä on yhtä tyhjän kanssa. Tästä neuvolaan ollaan lähdössä, rotaa ois luvassa. Tuun kertomaan strategiset mitat myöhemmin.

-mennis ja poju huomenna tasan 2 kk-

Niin ne mitat oli 5685 g ja 60 cm. Pää 40 cm. Rotan söi mukisematta.
 
Viimeksi muokattu:
tosta rotarokotteesta..
meillekun laitettiin niin viikon sisällä oli pari itkumasukippee kohtausta jotka purkautui kun tytsy päästi lopuksi kunnon kurat housuunsa.
masu oli silloin kun kiljutynnyri kolisi ja purisi mutta loppu het kun kakka tuli ulos.

Suppis ja Neiti kesäheinä Helmi 10vko ?
 
Neuvolassa eilen käytiin niin pikaisesti tulin mittoja laittamaan ennen kuin taas saa alkaa miettiä ruokaa noille isommille.

Pituutta oli kaverilla nyt 60,7 cm ja painoa 6220 g ja nyt on siis noin 2,5 kk:n ikäinen. hienosti siis kasvaa vähän plussan puolella,mutta hyvä niin. kyllä se siitä tasoittuu sitte kun liikkeelle päästään.=) Kovasti tuo jäpikkä koettaakin jaloilla punkea, kun vaan saa vauhtia jostain. Eilen illalla miehelle jo sanoin,että mahtaakohan tää kaveri lähtee aikaisin liikenteeseen.

Muuten menee mukavasti. Vähän masuvaivoja välillä,mutta muuten tosi aurinkoinen tapaus ja hymyilee ja jokeltaa paljon.

Onnitteluja tuoreille rouville:heart::flower:

Katjuska ja Nino 2,5kk:heart:
 
Heips pitkästä aikaa... En ole pitkään aikaan ehtinyt lukemaan ja kirjoittelemaan. Ollaan oltu sen verran paljon reissussa. Tänäänkin oltiin käymässä mun työpaikallani. Oli kiva nähdä työkavereita ja neiti pisti parastaan jakelemalla hymyjään kaikille :heart: Yritän saada tässä lähipäivinä luettua teidän kirjoituksia kiinni.

Lyhyesti kuulumiset: Meillä menee hyvin. Närästys jäänyt vähemmälle ja tyttö oma aurinkoinen itsensä. Toinen silmä vaan on taas tulehtunut ja siihen kokeillaan vielä yksi ab kuuri. Kyynelkanavat ovat ahtaat ja altistavat noille tulehduksille. Kovaa vauhtia tyttö kasvaa ja kehittyy, 9.11 on seuraava neuvola.

Tuo vuorovaikutustanssi kuulosti kivalle ja mielenkiintoiselle. En ollut ennen siitä kuullutkaan, joten täytyy perehtyä asiaan hieman tarkemmin :)

Sipsunen & S sunnuntaina jo 12 viikkoa :heart::heart:
 
Viimeksi muokattu:
Vauvauinnista Onkos muut täällä menossa vauvauintiin? Meillä alkaa vauvauinti jo ens maanantaina! :) Ajatus oli että joulukuussa päästäis alottamaan, mutta kun soitin ja varasin aikaa niin paikka oli vapaana jo marraskuun ryhmään ja kun Niko painaa jo yli 6kg niin ei kuulema haittaa vaikka on pari viikkoa vajaa sen 3kk. :) Ihan hauskaa kyllä päästä jo aloittamaan. :)

Rintarepussa kannettu nyt poikaa selkä muhun päin, kehityspolilla näin suositeltiin ja poika viihtyykin siinä tosi hyvin. Mutta oma selkä nyt tosi kipee, kun en aikasemmin ole siinä paljoa kantanut kun ei Niko ole siinä oikein viihtynyt hirveän hyvin.

Leikkimatolla Niko on myös ruvennut viihtymään hirmu hyvin ja voi pitkät ajat siitä "jumppailla" ja jutella. :D Eilen katoin että joko kääntyy selältä mahalleen kun ihan hilkulla oli ettei mennyt.. :) Toi muuten kun meillä Niko kääntyi 3 vkon ikäsenä ekan kerral mahalta selälleen niin johtui juurikin siitä selän liian voimakkaasta käytöstä.

Chevanne ja Niko 2½kk
 
Me ollaan menossa pikkusen kanssa vauvauintiin, heti kun ikä täynnä. Ohjaan itse vauvauintia, joten uinnin aloitus itsestäänselvyys. Muskaria olen miettinyt. Onko kellään kokemusta vauvamuskarista?
Meille kuuluu ihan hyvää, ristiäiset & siunaaminen lauantaina, ja aikalailla hommat alkaa olla tehty. Ihanaa saada kaikki ystävät ja perhe kokoon:) Ukko kovasti kasvanut, ja jännityksellä odotan nvlaa.

Mielenkiintoiselta kuullosti tosiaan toi vuorovaikutustanssi, pitänee tutustua:) Meillä hekotetaan kovasti ääneen, se jos mikä on ihanaa.
 
Jonnuli - me ollaan just nyt parhaillaan täällä kuusamossa, tai no oikeestaan rukalla. Ollaankohan törmätty ;) ollaan oltu lauantaista asti ja ollaan vielä lauantaihin.
Me ollaan tänäänkin laskettu pulkkamäkeä ja tehty lumiukkoa :)

Tapaamisesta- Pohjoisen asukithan voisi pitää oman tapaamisen?

Suljetusta kerhosta vielä.. onko se ihan tuhoon tuomittu ajatus. Jotenki mua häirittee että kaikki muutkin täällä kulkee juttuja lukemassa..
 
Vuorovaikutustanssista kiinnostuneille voin suositella Jouhkin ja Markkasen kirjoittamaa opusta:perhosen siivin. Se on ainakin ohut ja selkeä :)
Siinä tanssissa siis toistetaan tiettyjä (muutamia) liikkeitä ja tavoitteena on se, että vauva lähtee viemään niitä liikkeitä yhdessä aikuisen kanssa. Tuon tanssin on kehittänyt käsittääkseni neuvolan tädit ja sitä käytetään etenkin, jos vuorovaikutus äidin ja vauvan välillä on häiriintynyt. Joskus pari kk vanhana voi aloittaa tanssimisen ja yleensä lapset jaksaa tanssia ehkä n.8kk vanhaksi.
Yks päivä vaihdoin vaippaa ja tuo pieni nappisilmä tuijotti minua ihan tosi intesiivisesti. Sit kun otin häntä käsistä kiinni, ni alkoi hurja jutustelu ja hihkuminen :heart: Eli aika nopeesti vauvat saa kiinni jutun juonesta!!

Vauvauintiin täällä olis päässyt jo vauvan ollessa pari kuukautta, kun esikoisen kanssa ollaan jo harrastettu, mut jotenkin tuo pieni tuntui meistä vielä niin rääpäleeltä, et mennään vasta marraskuussa. Ihanaa myös esikoiselle, kun hän ei ole päässyt veteen vähään aikaan ja nyt saa bostailla siellä isona :heart:

Suljettu kerho kuulostaa hyvältä. En jostain syystä halua laittaa tänne mitään tietoja, kuvia tai edes vauvan nimeä. Johtuu lähinnä pienestä paikkakunnasta ja uteliaista ihmisistä :D
 
Täällä kans alotetaan vauvauinnit sisarryhmässä. Esikoisen kans käytiin myös uimassa. Ollaan tuossa kolmen viikon päästä menossa Kuusamoon lasten serkun ristiäisiin, ja ajateltiin siellä jo sitten käydä ekan kerran uimassa.
 
Marsa, juu Suurpetokeskuksessa käytiin, siellä oli kettuja, poroja, karhuja, ilves ja ahma. Se on kiva paikka, karhut näkee tosi läheltä. Mut meni kiinni sunnuntaina tältä syksyltä ku karhut meni nukkumaan, kaks mesikämmentä oli vielä sunnuntaina hereillä ku käytiin. Ja lunta oli ainakin tiistaina vielä ku lähettiin!

Upsydaisy, me käytiin maanantaina Rukalla katseleen;) muuten pörrättiin mökillä ja kaupungilla.

Nenäfriida on ihan huippu, nuhan aikana ei oltais pärjätty ilman ja nytkin vielä saa aamusella imutella ku kovat kökkäreet haittaa ruokailua.

Suljettu kerho ok:)

Ihania nimiä vauveleilla, onnea kaikille tasapuolisesti:heart:
 
Kiu
suljettu kerho? Apua? Eikö voisi lukea juttujanne? Kuinka pääsee mukaan, pääseekö? Hieman pihalla olen tästä "toiminnasta":ashamed: Univelkaisena sekoilen ja yritän ymmärtää. Mutta siis mukava lukea samanikäisten lasten juttuja... Jotta pääsisin mukaan laitanko tietoja/viestiä NeitiKatille ? Vae mitenkä? Sanokaa suoraan jos ei mahdollista...
 

Yhteistyössä