3v lapsen syöminen

  • Viestiketjun aloittaja "maikku"
  • Ensimmäinen viesti
"maikku"
Syökö teidän lapsenne 5 x päivässä? Lähinnä tarkoitan näitä jotka ovat kotona?? Meidän 3v suostuu syömään ainoastaan yhden lämpimän aterian. Olen yrittänyt, että söisi 2 lämmintä ruokaa, mutta sit jos suostuu syömään, jää iltapala väliin??
Meidän tyttö on muutenkin aika pieni kokoinen ikäisekseen ja olenkin ollut huolissanin hänen syömisestään.
Mitään "herkkuja" meillä ei ole kuin karkkipäivänä ja sillonkin saa ruuan jälkeen...
 
3 v
3 vuotiailla on tyypillinen kuvio " Pyörittele ruokaa lautasella puolelta toiselle tuntikaupalla mutta älä laita sitä suuhusi, jos vahinko kuitenkin käy on tärkeää olla nielaisematta" "Mitä kauemmin ruoanlaitto kestää sen ällömpää ruoka on"
 
"vieras"
Meillä syödään yleensä neljä vaihtelevankokoista ateriaa. Välipalaa syödään tosi harvoin, koska sitten iltaruokaa ei mene ollenkaan. Lounas syödään usein vasta vähän ennen yhtä ja iltaruoka viiden aikaan, joten eipä tuolla välillä välipalaa tarvitsekaan. Joskus ruokaa menee kaksi lusikallista, joskus pari lautasellista. Väli- ja iltapalaa (=leipää, viiliä, hedelmiä) söisi mielellään vaikka kuinka paljon.
 
"vieras"
3 vuotiailla on tyypillinen kuvio " Pyörittele ruokaa lautasella puolelta toiselle tuntikaupalla mutta älä laita sitä suuhusi, jos vahinko kuitenkin käy on tärkeää olla nielaisematta" "Mitä kauemmin ruoanlaitto kestää sen ällömpää ruoka on"
Niin ja lusikan käyttö on kanssa rajoittunutta! "Osaa täydellisyyttä hipoen erotella lautaselta herneet, raejuuston tai muun vastaavan lempiherkun suoraan suuhunsa, mutta ripottelee muut pitkin pöytiä.."
 
Täällä toisen nirson, 3v pienen pojan äiti. Just neuvolassa uudet mitat katottiin 11.4kg ja 92.5cm :| Meillä oli tässä taannoin hyvä kausi ja tuntui et huomattavasti paremmin maistui.. Mut nyt taas ei tunnu oikein uppoavan kuin ehkä 3 ateriaa kunnolla ja sit se 4 on semmoinen et 2 lusikallista ja sit ei kiitos ja työntää lautasen poissa. Meillä menee lounas huomattavasti paremmin kuin päivällinen ja välipala ei meinaa ollenkaan mennä, ei vaikka mitä ois, ja sit tosiaan jos välipalaa syö, niin voi suoraan miettii et ruokaa ei kyl sit mee..

Juu huolissani olen, varsinkin kun nyt taas huonommin maistuu, välillä huoli jo väistyi kun paremmin söi. Mut eipä tuota voi pakollakaan syöttää..

Neuvolassa kyllä mainitsin et kun punnitus oli aamulla ja aamupala ei oikein maistunut.. Illalla kun ollaan kotona käyty puntarilla niin silloin painanut "parhaimmillaan" 12.2kg ja ihan kuitenkinomromin puntari on.. Noo tää nyt ei asiaan kuulu...

Meillä painon tarkistukseen meno 3kk päästä:/
 
Meillä ei ole koskaan syöty kuin neljä kertaa. Ei ole mahtunut päivärytmiin :D Ainoastaan niinä päivinä kun on päiväkodissa tulee 5 atriaa koska syö välipalan kotiin tultuaan. Mutta kotona aamupala, lounas (lämmin ruoka), välipala ja illallinen (lämmin ruoka) on se millä mennään.

Niin ja jätkä syö kuin hevonen. Ellei ruoka maistu, tulee tavallisesti kahden päivän sisällä kipeäksi.
 
Meidän kuopus on aina syönyt yhden kunnollisen lämpimän ateran päivässä, ison annoksen.
Toistakin tarjotaan usein, mutta se jää enempi ta vähempi närppimiseksi.

Esikoinen on syönyt aina hyvällä halulla 2 lämmintä ( jos on tarjolla )
 

Yhteistyössä