40 + so what, wol 14 (2019)

Viestiketju alueella 'Vauvakuume' , aloittaja kirsillevauva, 30.12.2018.

 1. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Vauvan sydämessä kuului negatiivinen s-aalto eli meille kerrottiin, että vauvalla on vakava sydänvika. Miettiessämme keskeytys asiaa, sydän sitten pysähtyi itsekseen ja keskeytys piti tehdä loppuun rv16.. Elämäni hirvein kokemus. Keskenmenosta/keskeytyksestä toipuminen vie aikaa fyysisesti ja henkisesti. Olen miettinyt samaa. Olen pahoillani puolestanne.. Pitää vaan jaksaa yrittää uudelleen ja uskoa, että ensi kerralla kaikki on toisin.
   
  #826
 2. Hulbertiina

  Hulbertiina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2018
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  70
  Eloveera-79, onpa ollut teilläkin ikävä tilanne. Voimavarat tarvii kyllä aina kaivaa äärimmilleen näissä jutuissa. Onneksi on tällaisia ketjuja, joissa voi purkaa tuntojaan ja saada tukea. Onneksi mulla on myös rakkaani ja perheeni tuki sekä muitakin tukijoita, mutta välttämättä samaa kokeneet eivät ymmärrä, mitä kaikkea siinä joutuu käymään läpi. Seuraava pas:ia odottaessa polilta vaadittiin neljät kuukautiset ennen kuin voitiin siirto tehdä. Kärsivällisyyttä kyllä kysyttiin aika monta kertaa, kun mielessä vaan pyöri, että biologinen kello tikittää, eikä olisi ollut hirveästi aikaa enää odotteluun.

  Täällä menossa kp25/?. Letroton kierto siis menossa ja edelleen limailee. Välissä saattaa olla pari limatonta päivää, mutta sitten se alkaa taas. Ovistestit näyttävät vieläkin lähes plussaa, mutta vielä on viivat olleet haaleammat kuin kontrolliviiva. Saapa nähdä kuinka pitkäksi tämä kierto venyy.
   
  #827
 3. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Odottavan aika on tosi pitkä.. Mä tulin raskaaksi ovulaation induktiolla neljännessä kierrossa. Suosittelivat myös odottamaan uuden raskauden kanssa, jotta kehi olisi kunnolla palautunut. Iän puolesta kehottavat ivf:n syksyllä. Sitä ei ole tehty koskaan aiemmin, joten lopputulos on mysteeri. Tuliko teillä useampia hyviä soluja, kun olette päässeet pakastesiirtoihinkin asti? Se on positiivinen asia. Toivotaan että seuraava pas onnistuu. Onko sulla pcos, kun tikkuun tulee viivoja noin pitkään?

  Mulla ovistesteihin ei tule kunnon voivaa lainkaan, mutta olen silti ovuloinut ilmankin Letroja. LH-huippu on supernopea tai hormonimäärä superpieni. Yleensä Letrokiertoja on varmennettu hcg-pistoksella.

  1.5 viikon päästä toivottavasti alkaa oman kierron mukaiset kuukautiset niin pääsen ultraan ja suunnittelemaan tulevaa. Tällä hetkellä aika on pysähtynyt paikoilleen. Pitäisi ajatella positiivisesti, kun kuitenkin tuli jo kerran raskaaksi ja raskaaksi tulosta ei ole paljon aikaa. (y)
   
  #828
 4. kirsillevauva

  kirsillevauva Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  446
  @Eloveera-79 olen kovin pahoillani, mitä jouduitte kestämään. Voin vain kuvitella, kuinka vaikeaa aika oli. Itsellä on ollut neljä keskenmenoa, mutta pisinkin meni "onneksi" vain 9+6 saakka. Toivon, että saatte vielä elävän vauvan <3
   
  #829
 5. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Samaa toivon sinulle <3. On varmasti ollut raskasta kestää neljä keskenmenoa. Toivottavasti sinäkin saat vielä terveen vauvan kotiin. Pakko pitää toivoa ja yritystä yllä. Lääkärit sanoivat minulle, että hedelmöityshoidot epäonnistuvat eniten siksi, että ihmiset jättävät ne liian aikaisin kesken. Itse olen ajatellut yrittää niin kauan kuin on munasoluja ja sen jälkeen sitten vaikka lahjasoluilla :).
   
  #830
 6. Hulbertiina

  Hulbertiina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2018
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  70
  Joo PCOS on taustalla ja ovuloimattomia vuosia runsaasti. Ilman lääkkeitä vuodot tulee n. 2 kertaa vuodessa. Edellisestä liitosta mulla on toisen ivf:n tuoresiirrosta syntyneet kaksostytöt, jotka täyttävät nyt syksyllä jo 13. Nykyisen suhteen hoitoihin lähdettiin heti, kun se oli mahdollista. Alkuun yritettiin pari kiertoa pelkillä letroilla ja saatiin aikaan kohdunulkoinen raskaus, joka päättyi spontaanisti rv8. Sitten lähdettiinkin jatkamaan ivf:n. Ekasta kierrosta saatiin 2 solua, jotka molemmat hedelmöittyivät. Tuoresiirto sekä pas molemmat negaa. Toisesta kierroksesta saatiin niin ikään 2 solua, joista tuoresiirto tarrasi kiinni, mutta tosiaan keskeytettiin puolivälissä raskautta. Seuraava pas nega. Kuin ihmeen kaupalla saimme vielä kolmannenkin hoidon julkisella, vaikka mulla oli ikä tuolloin jo tapissa, toinen munasarja enää tallella ja huomattavasti ylipainoa, jotka olisivat jo yksistääkin voineet olla peruste hoidon eväämiselle. Siihen vaihdettiin hiukan lääkitystä ja tuloksena oli 6 solua, joista 5 hedelmöittyi ja 3 alkiota siirtoon. Kaikki alkiot hoitojen varrella ovat olleet huippuluokkaa Tayssin mukaan, mutta vain tuo yksi raskaus alkoi. Tuli toki pari kiinnittymisyritystä lisäksi. Nyt oon omatoimisesti syönyt noita letrokuureja, kun niihin luvan sain polilta, mutta seurantaultria ei ole ollut, joten yhtään ei tiedä mitä tuolla alakerrassa oikein tapahtuu. Kierrot niillä kuitenkin pysyvät kohtuullisen säännöllisinä. Ja tosiaan letrokierroissa nuo ovistikkujen viivat haalistuvat ennen vuodon alkua. Todennäköisesti tarvitsisin jonkun pregnylin tai muun irrotuspiikin oviksen loppuun saattamiseksi, koska jotain yritystä siellä siihen suuntaan on, mutta lh-huippua ei meinaa nyt tulla. Tässä tilanteessa meillä vain on aktiiviset hoidot ohi, koska joutuisimme menemään yksityiselle puolelle, mutta rahat on loppu, joten se ei ole mahdollista.
   
  #831
 7. kirsillevauva

  kirsillevauva Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  446
  Kiitos. Meillä on 9 alkiota pakkasessa, joten hyvä tilanne jatkon kannalta. Mentiin niin vanhana hoitoihin, ettei omilla muniksilla ollut tilastollisesti ajatellen järkeä enää yrittää, vaan otettiin luovuttaja :)
   
  #832
 8. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Ymmärrän. Kova tie on teilläkin ollut.. Annetaan toivoa ja sitten se viedään pois. Julkinenkin hoitaa nykyisin yli 40v, jos hoidot on aloitettu alle 40v ja on mahdollisuuksia eli esimerkiksi vastikään alkanut raskaus yms. Minulle kaavailivat jo kevääksi pitkää kaavaa, mutta tulin juuri ennen aloitusta raskaaksi. Syksyllä uusi aika suunnittelulle. Millä tavalla hoitoja muutettiin, että tuli noin monta hyvää solua?

  Uskoisin että vanhemmalla iällä juuri irrotuspiikki olisi hyvä varmistamaan ovulaation. Pregnyl maksaa n. 14 euroa, mutta toki gynekologin pitäisi ensin seurata Letrozolin vaste ja määrätä irrotus ajankohta. Mulla tehtiin kolme kertaa seuratusti ovulaation induktio ja viimeisen onnistuneen kerran tuikkasin lääkkeet itse ilman ultraa.

  Työpaikan kauttakin voi hakeutua gynelle. Tavallinenkin gyne (joka hoitaa esim. lapsettomuuden esitutkimuksia) voi kirjoittaa tarvittaessa lääkkeitä.. :)
   
  #833
 9. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  No tuohan on hyvä määrä mahdollisuuksien kannalta, ja oma lapsihan se on, kun itse odotat ja synnytät :).
   
  #834
 10. Tikkerituu

  Tikkerituu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2012
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  9
  Kovia ootte kokeneet naiset! Ei voi edes kuvitella miten rankkoja nuo epäonnistumiset on.

  Olen siinä käsityksessä että tota Pregnyliä ei enää saa vaan irrotukseen määrätään Ovitrelle (yli 50€), näin ainakin mun gyne sanoi. Ongelmana täällä päin on myös se, etteivät apteekit ilm. ton hinnan takia pidä ovitrellea hyllyssä eli kun irrotuskäsky tulee niin se pitäisi olla tilattuna apteekkiin valmiiksi. Täällä tosin löytyi 1 suurempi apteekki, joka pitää sitä varastossa yhden kappalleen.

  Onko sulla @Eloveera-79 käsitystä miten tuo IVF parantaa raskausmahdollisuuksia vrt ovulaation induktio esim. juuri PCOS taustalla kun ongelmana on nimenomaan ovuloimattomuus? Mietin tossa omaa tilannettaa, voi tosin olla etten IVF:ään olisi valmis kuitenkaan lähtemään.
   
  #835
 11. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13
  Kyllä tuota Pregnyliä määrätään, mutta siinä pitää itse sekoittaa aineet ja "rakentaa" ruisku. Ei ole vaikeaa kun seuraa ohjeita. Ovitrelle on kalliimpi ja helpompi kynä, joka on kääntämällä käyttövalmis. Mulle on määrätty molempia. Pregnylin ja Ovitrellen voi molemmat ostaa jääkaappiin valmiiksi niin ei tule paniikkia, kun tarve tulee (y).

  Mulla ei ole PCOS ja ovuloin ennen Letrojakin oletettavasti joka kuu, mutta ovulaation induktio eli Letrot ja Pregnyl määrättiin iän takia varmistamaan ovulointi. Vaikka tulin raskaaksi nopeasti n. 4kk, niin julkinen suositteli silti ivf iän takia. Ivf voidaan saada useampia soluja kerralla ja munasolut ja siittiöt saatetaan yhteen maljalla kun taas Letroissa vaste on 1-2 johtavaa follikkelia kuukaudessa ja siittiöiden ja munasolujen pitää sen lisäksi löytää toisensa munanjohtimissa. Ajoituksen osuus on tosi tärkeä ovulaation induktiossa. Onnistuneessa kierrossa harrastettiin etukäteen kp 9 sekä Pregnylpäivänä kp 10 n. 12h pistosta myöhemmin että tasan 36h pistosta myöhemmin kp 11.

  Sen verran olen lukenut, että Letroja määrätään myös PCOS:n, koska se tasaa PCOS oireita ja mahdollistaa ovuloinnin. Letroja saatetaan käyttää jopa tukemaan ivf:n pistoshoitoja. Omakohtaista kokemusta tosin ei ole :).
   
  #836
 12. Mymmeli43

  Mymmeli43 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  4
  Pitkästä aikaa täällä. Plussasin tosiaan toukokuussa ja raskaus päätyi keskeytyneeseen keskenmenon mikä todettiin ekassa ultrassa 8+1. Alkion kehitys oli pysähtynyt viikolle 6+1. Odotin lopullista keskenmenoa viikon. Tuli onneksi luomusti ulos ei tarvinnut kaapia tms.. nyt sitten ootellaan kierron käynnistymistä jotta pääsee yrittämään uudestaan.
   
  • En tykkää En tykkää x 1
  • List
  #837
 13. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Tsemppiä.. ainakin tulit raskaaksi, joten on mahdollista tulla uudelleenkin! (y)
   
  #838
 14. kirsillevauva

  kirsillevauva Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  446
  pahoittelut @Mymmeli43 keskenmenosta. Onko ollut rankaa henkisesti? Miten voit?
   
  #839
 15. Mymmeli43

  Mymmeli43 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2019
  Viestejä:
  11
  Saadut tykkäykset:
  4
  Onhan tämä yllättävän koville ottanut. Ekan viikon vain itkin. Meillä olis ilmeisesti ollut lasketut ajat aika liki toisiaan. Miten sinä olet jaksanut menetyksen jälkeen? Eihän tässä auta kuin lähteä uuteen yritykseen.
   
  #840
 16. Tikkerituu

  Tikkerituu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.05.2012
  Viestejä:
  221
  Saadut tykkäykset:
  9
  @Mymmeli43 voimia <3 Toivottavasti pääsette uuteen yritykseen pian.

  @Eloveera-79 mulla meni jotenkin oma ajatus sekaisin ja olin vaan ajatellut että sullakin on ovulaatiossa ongelmaa kun on hoitona ovulaation induktio eli en osannut ajatella että näitä lääkkeitä käytetään tosiaan muidenkin ongelmien hoitona. Hoitomuodot on sikäli kyllä tuttuja. Mulla gyne ei joka kiertoon määrää irrotuspiikkiä vaan vasta jos omaa ovisplussaa ei testiin tule, siksi ei viitsi ostaa lääkkeitä kaappiin jos jää käyttämättä. Mulla on ollut tässä yrityksessa munarakkulan kasvattamiseen letrot, letrot + pistokset (Pergoveris) ja nyt pelkät pistokset.

  Tulispa nyt hyviäkin uutisia tähän porukkaan taas!
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #841
 17. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Lääkärit kai katsoivat, että on parempi vahvistaa ovulaatiota, kun yritys alkoi vasta 39v. Kuukautiset oli ennen keskenmenoa kuin kello ja ultrassa näkyi aina johtofolli ilmankin Letroja. Sen sijaan sitä LH-huippua en saa tikkuun kuin haaleana. Siitä huolimatta lääkärit oli sitä mieltä, että se tapahtuu ja uskoivat luomuraskauteen, kuten sitten periaatteessa kävikin. Silti seuraava vaihe on ivf, koska ikä on nyt 40v. Toivon, että kierto palautuisi omaan uomaansa eli että Pregnyl olisi irroittanut follit/kystat. Toivon että viimeisin lääkäri tiesi oikein :whistle:.. Hirveää vaan odottaa.
   
  #842
 18. kirsillevauva

  kirsillevauva Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  11.03.2018
  Viestejä:
  1 064
  Saadut tykkäykset:
  446
  @Mymmeli43 mulla oli eka keskenmeno keväällä (hoidoista), jossa laskettu aika oli 10.10. Tämä toinen oli muistaakseni 30.1. Ensimmäinen keskenmeno suretti todella paljon, toinen lähinnä vitutti! Ensimmäisessä ehdittiin nähdä sykkivä sydän ultrassa... Viikko minullakin meni pahimmasta toipumiseen. Miten teillä jatko?

  Mulla on seuraava siirto kuukauden päästä alkaviin kuukautisiin, eli elokuun loppuun menee.
   
  #843
 19. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Mä itkin kolme viikkoa putkeen koko ajan. Eikä meinannut tulla loppua. Itkin töissäkin vielä pari , johon palasin kolmen viikon jälkeen. Laskettuaika olisi ollut 1.10..

  Toivotaan, että seuraava yrityksenne onnistuu! (y)
   
  #844
 20. Hulbertiina

  Hulbertiina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2018
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  70
  Kahdessa ensimmäisessä stimulaatiossa käytettiin gonal-f+pregnyl, viimeisessä aloitettiin gonalilla, joka suunnitellusti vaihdettiin 4 pistospäivän jälkeen pergoverikseen ja irrotus ovitrellellä. Vanhemmilla naisilla kuulemma tuolla pergoveriksellä on saatu parempia tuloksia.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #845
 21. Hulbertiina

  Hulbertiina Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  07.06.2018
  Viestejä:
  164
  Saadut tykkäykset:
  70
  Mymmeli43, syvät pahoittelut menetyksestä. Voimia toipumiseen!
   
  #846
 22. Eloveera-79

  Eloveera-79 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.07.2019
  Viestejä:
  52
  Saadut tykkäykset:
  13

  Hyvä tietää. Pitkään kaavaan määräsivät minulle Menopuria ja Pregnylin ja lyhyeen taas Elonvan ja Pregnylin. Kumpaakaan ei ole vielä toteutettu. Ystävälläni taas käytettiin pitkässä kaavassa Gonal-F ja Ovitrellea 39-vuotiaana. Kysyn lääkäreiltä tuosta Pergoveriksestä o_O.
   
  #847
 23. Helmiina1978

  Helmiina1978 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2016
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]

  Mitä ihmettä? Heräsin vasemman puoleiseen kipuun. Pissin kippoon ja tulos tämä.
  Onko Pco pahentunut? Vai kohdunulkoinen?
  Voiko noin räikeä plussa tulla R-testiin LH-piikistä?
  Kp12/30 eikä oo ennen näin aikaisin tullut ovisplussaa. Ei oo edes limoja. Halut hiukan lisääntyneet parin viime päivän aikana, mut vähän.
  Voiko royal geleet ym tehdä tän?

  Mä oon vähän jopa paniikissa.
  Parasta olis jo olis se ovis, vaikka sitä nyt ei oo kyllä hyödynnetty. Kaikki muut vaihtoehdot pelottaa.
   
  #848
 24. Helmiina1978

  Helmiina1978 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2016
  Viestejä:
  624
  Saadut tykkäykset:
  227
  [​IMG]

  Nyt kyllä veti jännäksi.
  Kunnon kuukautiset oli ja meni. Sain niitä ihme haamuja mutta lopetin testaamisen kun vuoto alkoi.
  Pakko soittaa johonkin.
  Mitä tässä vaiheessa nyt saa seville? Ei vielä mitään?
   
  #849
 25. Tammityttö

  Tammityttö Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.01.2013
  Viestejä:
  2 829
  Saadut tykkäykset:
  497
  Saa. Ainakin sen onko raskausmatsku oikeessa paikkaa. Muutahan siel ei näy jos hcg ei oo yli viittätonnia (muistaakseni se on se raja et näkyy jotain sikiömatskua). Mut ainakin se et pussi löytyy. Ystävällä oli hcg vajaa 2000 ja näkyi selkeesti että pussi oli munanjohtimessa.
   
  #850
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti