6v ei tunne surua ?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 11.11.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Lapsi oli hoidossa kun vein mieheni kanssa koiramme eläinlääkäriin piikille koska koiralla oli syöpä eikä enää paljoakaan elinaikaa... kun lapseni 6v tuli hoidosta hän kysyi missä koira on ja itse purskahdin itkuun ja kerroin että koira meni taivaaseen ja lapsi siihen vain sanoi että "okei,miksi äiti itket?" "Jee saanko nyt jonkun hamsterin tai pupun?" Olemme siis joskus keskustelleet että kun koirasta aika jättää niin uutta koiraa emme ehkä enää ota vaan jonkin hamsterin tai pupun.... mua ihmetyttää miksi mun lapsi ei sure yhtään ? Ei kyyneleitä ei mitään tunnetta kun ite olen ihan palasina koska tuo koira oli minulle tosi rakas❤ koko päivänä lapsi ei edes ole miettinyt meidän kuollutta koiraa.... miten teillä tuon ikäiset ovat reagoineet?
   
  #1
 2. Sepi83

  Sepi83 Vieras

 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Sano sille ettei mitään hampsteria tule.
   
  #3
 4. Lispetti

  Lispetti Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.09.2012
  Viestejä:
  32 119
  Saadut tykkäykset:
  3 795
  Onko muuten tunteikas? Kykenee empatiaan jne?
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  No hei, hänhän on vasta lapsi. Ei varmasti ymmärrä vielä pois menoja ja niiden lopullisuutta. Sitten kun alkaa kiduttaa eläviä olentoja, kannattaa huolestua.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Psykopaattiset taipumukset on jo havaittavissa. Vie terapiaan, ehkä voi vielä pelastaa
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

 8. vierailija

  vierailija Vieras

  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Lapsi ei ymmärrä mitä taivaaseen meno tarkoittaa. Eiks se oo aika vau!päästä niin korkealle lentelee...... näin lasten kannalta ajateltuna. Vähän sama kuin lapsi kysyy että mihin isi meni, niin kauppaan, töihin, naapuriin - aha okei, mitä äiti leikitään?!

  Jos olisit edes sanonut suoraa, että kuoli, niin lapsi voisi aloittaa opetella mitä se tarkoittaa. Ikävä ja muukin tulee sit vasta myöhemmin.

  Itse olin hoitajana päiväkodissa ja sinne tuli aamulla 5-6v lapsi jonka sanotaanko oma perheenjäsen oli kuollut yöllä. Sukulaiset toi itse itkien lapsen hoitoon, mutta tämä lapsi mm kysyi minulta ihan samaa, että miksi itkin. Hän katsoi minua oikein tutkien että miksi itken ja liittyykö se johonkin...
  Loppupäivän leikimme legoilla miten äiti-lego oli hyllyn päällä taivaassa ja auttoi hoitamaan eläimiä lattialla (leikki tuli lapsen aloitteesta)
   
  #9
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti