Adoptioneuvonta alkaa 2012

Viestiketju alueella 'Adoptio' , aloittaja Kaarin, 27.12.2011.

 1. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuonne toiseen ketjuun kirjoittelinkin mutta melko hiljaista täällä on. Netin blogi tarjontakin on vähäistä ja itse en oikein sellaista osaa luodakaan mutta tosiaan olisi kiva vaihtaa ajatuksia täällä kun on vasta alkumetreillä. Eli 1.neuvonta saatu vuoteen 2012 ja kv-adoptio mielessä. Kovasti kotona puhuttu ja lähipiirissäkin. Kovasti puhututtaa ku ei oikein tiedä mitä oottaa ja mettii ihan liikaa ku tietää että vuosien matka edessä :) itseäni mietityttää just että hitto jos sanoo jotakin "väärin" tai kuinka kauan neuvonta kestää vaikka tietää että tovi siinä menee..onko kukaan muuten päässy ekan lapsen neuvontaa tohon puoleen vuoteen vai onko se vuosi? Tiedän ettei neuvonnassa hoppua kannata pitää mutta ku tietää että noi odotusajat vaan pidentyny ni tietty kovasti toivoo että toi alku menis sutjakasti :) näitä mietteitä täällä, onko samassa potfskissa olijoita?
   
  #1
 2. A-ML

  A-ML Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Samassa veneessä ollaan. Ens viikolla pitäs tämän matkan kunnolla alkaa. En tiiä oikein miten päin olis ku niin jo jännittää. Toivottavasti meitä alkutaipaleella olijoita on enempi ku ja saadaan aikaseksi oikein hedelmällinen ja antoisa keskustelu.
   
  #2
 3. Liliales

  Liliales Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä ensimmäinen neuvonta on jo takana ja toinen tulossa tammikuussa, mutta ajattelin tähän nyt kirjottaa, kun näin alkutaipaleella kuitenkin ollaan. Mä jännitin myös tuota neuvontaa, mutta jälkikäteen ajatellen ihan turhaan :) Saman tulette huomaamaan varmaan tekin :) Mutta näinhän se ihminen toimii...

  Me käytiin tässä syksyn mittaan myös sellasessa kv-adoptioryhmässä. Siellä oli mukana 7 muuta paria ja käyntikertoja oli neljä (muutama tunti iltapäivällä-illalla). Jos teilläpäin järjestetään tuollaisia, suosittelen ihan ehdottomasti menemään! Mä en ole mikään ryhmätyöihminen, mutta hyvin pärjäsin siellä silti ja siitä sai ihan erilailla tietoa, kokemuksia ja näkemyksiä, kuin mitä oletan neuvonnasta saatavan. Lisäksi viimeisellä kerralla kolme adoperhettä oli kertomassa meille kaikkea ja vastailemassa kysymyksiin. Mittaamattoman arvokasta tietoa mun mielestä :)

  Meidän sosiaalityöntekijä meinasi että voidaan vähentää yksi neuvontakerta tuon ryhmän takia, kun siellä kuitenkin osin samoja aiheita käydään läpi. Se luetteli ne aiheet mitä milläkin kerralla neuvonnassa käydään läpi ja laskin siitä silloin että jos saadaan aikoja samalla tahdilla kuin nyt tämä ensimmäinen ja toinen (ja kolmaskin on jo alustavasti varattu, kotikäynti), niin meidän neuvonta olis ohi aika lailla puolessa vuodessa. Yllätyin että oikeastiko me jo ensi kesänä päästäisiin hakemaan adoptiolupaa! Joten Kaarin, kun asiaa mietit, niin voi tämä alku näköjään aika sutjakastikin mennä :)
   
  #3
 4. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Liliales hienoa kuulla :) juu ja kaikista hauskinta tossa on etä yleensä en jännitä mutta nyt...muuten hoitaako pela teillä neuvonnan? Roi kv ryhmä kuulosti hyvältä ja senpä taka osaks täälläkin kunntoivoo just että sais jakaa kokemuksia/ajatuksia jotka samassa tilanteessa. Omassa ystäväpiirissä ei ole ny adoptioprosissa olevia mutta sellaisia joilla kv adoptiolapsi jo on, ja se on kuitenki jo hieman eri. Hekin kertonee että ku lapsi on.niin ei enä muistakaan neuvonna tai odotuksen ahdistuksia ja pelkoja :)

  Toivotaan että homma lähtis hyvin käyntiibja kärsivällisyyden oppikouluhan tämä on :)
   
  #4
 5. A-ML

  A-ML Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lillales Toi ryhmä kuulostaa kyllä todella hyvälle. Kenenköhän järjetämä se oli? Teillä on tosi hienosti neuvontakin. Itse en uskalla moista toivoa ku meillä on ihan kaupungin järjestämä neuvonta.
  Adoptiovalmennuskurssille ollaan menossa nyt keväällä ja syksyllä käytiin Adoptiolapsen terveydentila-luennolla. Terveydentila luento oli kyllä todella hyvä ja avaava. Tuota kurssia on kans kovin kehuttu ja sielläkin on adoptioperheitä ja ihan aikuisiakin adoptoituja.

  Hyvää ja antoisaa uuttaa vuotta 2012! :hug:
   
  #5
 6. Liliales

  Liliales Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Juu, me ollaan Pelan asiakkaita ja se ryhmä oli Pelan järjestämä. Aluksi harmitti että joudutaan koko ajan ajelemaan pitkää matkaa Pelan toimistolle, mutta nyt kun on huomattu kuinka hyvin ja suhteellisen nopeasti heillä kaikki toimii, niin ei harmita yhtään :) Taitaa tuo kuntien itse järjestämä neuvonta tosiaan olla vähän hitaamman puoleista... Toivotaan nyt kuitenkin että tekin A-ML pääsisitte eteenpäin hyvässä tahdissa. Onkos Kaarinilla Pelan vai kunnan järjestämä neuvonta?
   
  #6
 7. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pelassa ollaan me joten hieno kuulla :) meillä tosin sitten noi maavalinnat kohdistuu ei pelan maihin, sinänsä ois kiva ollu samassa mutta ei voi minkään ku ei oo noita afrikan maita. Pitääkinkysästä sitten että onko tuollaista kurssia :) Liliales onko teillä maavaihtoehto jo selvillä? Kyselikö ne sitä heti?

  Nyt voi jo sanoa että tänä vuonna alkaa homma pyöriin <3
   
  #7
 8. Liliales

  Liliales Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Kaarin, me alunperin ajateltiin myös Afrikkaa, joka sanottiin siellä ensimmäisessä neuvonnassakin. Siellä oli vain puhetta kaikista maista, ja todettiin että tuo maanosa on tuntunut omimmalta. Eihän sitä tarvitse tietenkään vielä siinä vaiheessa varmaksi tietää.
  Mutta nyt viime aikoina Kiinan SN on alkanut kiinnostaa enemmän ja enemmän. Siinä nyt mietityttää raha-asiat, kun niillä on niin tarkat summat/vaatimukset kaikelle, että täytetäänkö me niitä kriteereitä. Mutta näitä asioita on nyt muutama kuukausi aikaa pohtia ja ottaa selvää. Täytyy käydä myös jossain palvelunantajien tilaisuuksissa kuuntelemassa mitä sanottavaa niillä on kunkin maan tilanteesta...

  Piti muuten edellisessä viestissä jo kirjoittaa, että mekin käytiin tosiaan terveydentilaluennolla ja sinne kyllä mun mielestä pitäisi jokaisen hakijan mennä. Ellei sitten ole laittamassa kriteereiksi että vain ihan ehdottoman terve lapsi kelpaa. Siinä lomakkeessa, jonka joutuu täyttämään, kun on niitä kohtia ja sairauksia niin monta ja erilaista, ettei niistä yksinään ota selvää. Tosin vielä mietityttää pitäisikö käydä ihan jonkun lääkärinkin juttusilla niistä...
   
  #8
 9. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuosta kiinan sn-jonosta lukenut paljonki positiivista ja ei täälläkään suljettu pois. Varmaan ajatukset selkeytyy prosessin kuluessa. Hienoa että täälläalkaa ihmiset jutteleen <3
   
  #9
 10. johkunen

  johkunen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  6
  Hei!

  Ehkä varovasti kurkkaan tänne ja mielenkiinnolla luen teidän keskusteluja :)

  Meillä on alkanut oman lapsen saaminen näyttää huonolta ja ollaan siihen tulokseen tultu, että kahdestaan ei haluta vanheta vaan meillä olisi tilaa ja sydäntä jakaa lapselle vaikkei biologinen olisikaan.

  Saanko kysyä, onko teidtä kukaan samalla lapsettomuuden taustalla ja missä vaiheessa esim. pelaan kannattaa ottaa yhteyttä/ kuinka nopeasti se ensimmäinen aika tulee eteen? Jostain olen ymmärtänyt, että lapsettomuushoidot pitäisi hoitaa ensin alta pois, mutta onkohan se niin, ettei tuohon neuvontaankaan pääse ns. päällekäin? Me ollaan kovasti matkusteltu tässä vuosien aikana ja ajatus kv-adoptiosta on noussut pintaan jo pitkän aikaa sitten!

  Toisena mietin ikäpuolta kun meillekin tulee 33 täyteen tässä kevään aikana, että missä vaiheessa pitäisi adoptioprosessi saada käyntiin/ kuinka kauan prosessi vie, ettei oma ikä tule sitten vastaan?

  Eli kuten kirjoituksesta huomaa, niin hyvin alussa mennään näillä ajatuksilla :)

  Oliko muuten kenelläkään vaihtoehtona adoptio Suomesta? Sitäkin tässä pähkäilen vaihtoehdoksi ja mitä eroja näillä on...
   
  #10
 11. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on esikoinen toiveissa ja takana lapsettomuus. Meillä lapsettomuuden syy on sellainen että hoidot eivät auta.

  Itse olemme 30+ pariskunta ja interpedian täti sano että me ollaan suht ajoissa liikkeellä :). Eli tuttuja on jotka 40+ adoptoineet mutta sitten lapsi ollut n.2vee.

  Käsittääkseni lapsettomuus asia pitäisi olla ns. käsitelty mutta tiedän että jotkut hoidoissa ovat olleet vielä neuvonnan aikana. (tähän en osaa mitään varmaan sanoa miten nykyään menee).

  Tuo ikäkysymys on myös vähän maa riippuvainen, interpedian sivuilla esim. hyvin laitettu että minkä ikänen saa mistäkin adoptoida ja kuinka paljon lapsen ja vanhemman ikäero saa olla. Kv-adoptiossa siis eroja maiden välillä ja rajoituksia muutenkin esim. taloudellinen tilanne ja uskonnollinen vakaumus. Ikäasiaan vielä
  Esim. Kolumbiassa oliko se alle 39v piti olla että sai toivoa 0-2v lasta kun taas etelä-afrikassa lapsen ja vanhemman ikäero 40v.

  Ikä teillä ei varmastikaan tule ainakaan kv-adoptiossa vastaan, käsittääkseni kotimaiseen adoptioon suuntautuvat ovat hieman nuorempia. (tälläisen kuvan sain infossa ja jutuista mitä olen lukenut) Kotimaan adoptiossahan saa enemmän varmastikin sitä taustatietoa biovanhemmista ja aikuisena biovanhemman ettiminen helpompaa. Lisäksi adoptoidaan yleensä se 2kk vauva koska se 2kk on se harkinta-aika.

  Meillä kesti Pelan infosta ensimmäiseen neuvontaan neljä kuukautta, joten ei paha. Infoa jouduttiin odottaan pari kuukautta ( eli syksyn ekaan järjestettävään rynnistettiin, lisäksi meillä oli t-todistuksia varten varattu ajat heti infon jälkeen)

  Näitä mietteitä täällä, aika sekavia mutta toivottavasti saapi selvän.

  Mua naurattaa että mustahan on tullu oikein nettifoorumilainen ku ravaan täällä koko ajan...mutta hienoa jos tänne hieman eloa tulisi.
   
  #11
 12. A-ML

  A-ML Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Wuhuu tänään oli eka kerta. Oli tosi mukavaa. Käytiin läpi perhetietolomaketta, prosessin kulkua ja meidän taustoja. Saatiimpa me jo vähän semmonen isompi kotiläksykin. Otsikona Adoptiolasta hakevan elämänkuvaus. Onneksi sen suoritus aikaa on neuvonnan loppuun, koska se on sisällöllisesti kuin elämänkerta. Pitäs kertoa lapsuudesta, harrastuksista, parisuhteesta, lapsettomuudesta, vanhemmuuden merkityksestä jne..
  Seuraava kertakin jo saatiin helmikuulle ja kuulema pyritään !krt/kk noin 8kertaa kaikkinensa kuintekin noin vuoden ajan. Sitäkin se vähän kysyi että ollaanko me ajateltu kotimasta vai ulkomaista. Mahdollisuudet ois iän puolesta kumpaanki. Tiiä sitten miten isot erot on kuintekin esim.odotusajoissa?
   
  #12
 13. johkunen

  johkunen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kiitos Kaarin tosi paljon vastauksistasi! Juuri tällaista pientä infopakettia vähän kaipailin :) Oli myös kannustavaa lukea, että meillä ikä ei vielä tässä asiassa kovasti paina, vaikkakin jatkopäätökset meillä syntyvät varmasti tämän vuoden aikana, ellei tässä jo kevään aikana.
  Mutta siis ymmärsin, että tuota kv/ Suomen adoptiota ei tarvitse päättää ennen infoa/ neuvontaa vaan sen voi päättää sitten sinä aikana taikka katsotaan kumpi soveltuu paremmin mm. iän puolesta? Onko tuo info siis se ensimmäinen asia ja sitten tulee neuvonta/ siihen liittyvät tapaamiset? Olen itse omassa kunnassa töissä, joten varmaan ensin soittelen tuonne pelaan enkä esimerkiksi oman kunnan sosiaali-puolelle jossa "tuttuja" varmasti löytyy!
   
  #13
 14. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  A-ML Hienoa!! Siitä se lähti ja nopeammin kuin ajattelikin lähtis homma rulaan...hyvä jutska!

  Johkunen Hyvä että jos jotian apua olipi :) Juu kannattaa miettiä tätä adoptio asiaakin. Tuosta että Kv vai suomi-adoptio niin kyllä sitä jo kysytään siinä esitietolapussa mutta eihän se kiveen kirjoitettu ole. Sitten se vielä että jos kotimainen niin pela hoitais vissiin neuvonnan ja neuvonta on sitten ns. pitempi ettei odotusaika tuntuisi niin pitkältä. Mutta ensi askel on varmaan soittaa oman kaupungin sosiaalitoimistoon ja kysyä järjestääkö he neuvonnan vai pela? (jotkut ostaa palvelun pelalta) Sitten jos on Pela niin pitää ilmoittautua Pelan infoon joita vissiin noin kuukausittain on. Sieltä saa tuon ekan lomakkeen missä merkattu että info käyty. Jonka jälkeen paperit viedään sinne (meillä oli tosiaan t-todistus ja virkatodistus ja parit lupalaput) ja he hakevat maksusitoumuksen kaupungilta/kunnalta teille ja sen jälkeen kutsu ekaan neuvontaan jonka saa noin kuukauden kahden sisään riippuen jonotilanteesta. Sitten vasta lähtee homma tosissaan pyöriin...me odoteellaan vielä tosiaan ensimmäistä neuvontaa innoikkain tuntein :)
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #14
 15. Liliales

  Liliales Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.08.2011
  Viestejä:
  84
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä vielä johkuselle pari sanaa :)
  Meillä myös taustalla lapsettomuus (enpä vielä ole törmännyt kehenkään adoptoijaan, jolla ei olisi, vaikka varmaan kyllä heitäkin löytyy). Me odotettiin pari kuukautta, että päästiin alkuinfoon, koska tuolla Pelalla niitä järjestetään just kahden kk:n välein. Sitten meni jonkun aikaa (kuukausi?) kerätä kasaan ne lääkärintodistukset ym., koska ei oltu mitään lääkäriaikoja varattu etukäteen. Papereiden lähettämisen jälkeen meni taas se kuukausi varmaan että saatiin kotiin kirje että parin kuukauden päästä saatiin soittaa sos.työntekijällemme, ja sopia eka neuvonta-aika. Ja se aika saatiin sitten taas parin kuukauden päähän. Tuo pari kuukautta on meillä näköjään joku kaava nyt tässä prosessissa ;)
  Me ollaan 29- ja 34-vuotiaat tällä hetkellä ja siis kun vuosi sitten Pelalle soiteltiin, meille sanottiin vaan että ikämme puolesta sovittais vielä kotimaiseen adoptioonkin. Se prosessi kun kestää sen 5-6 vuotta, niin joku ikäraja niillä varmaan on, mitä vanhempia ei oteta. Ja tosiaan alkuinfossa kerrottiin, että kotimaisessa adoptiossa se neuvonta venytetään pidemmälle ajalle, eli tapaamisia on harvemmin, kun odotusaika on noin pitkä. Pelalla muistaakseni on eri ihmiset, jotka hoitaa kotimaista adoptioneuvontaa, joten siellä varmaan ainakin pitää olla heti periaatteessa selvillä, kumpaan suuntaan haluaa... Ja yks asia, joka infosta jäi mieleen, toivottavasti ymmärsin oikein etten "pelottele" turhaan. Kotimaassa bioäidillä on miettimisaika, olisko ollut se 8 vko, jonka aikana saa vielä haluta lapsensa takaisin. En tosin tiedä luovutetaanko vauva jo sinä aikana adoptiovanhemmille tai annetaanko heille tieto vapaasta vauvasta, vai odotetaanko niin kauan että bioäiti on päätöksensä tehnyt, ettei herätetä turhia toiveita...
  Ja tosiaan Pelassa painotetaan, että omalta kunnalta pitää ensin selvittää kuka neuvonnan hoitaa, kunta vai Pela. Ne ei tietenkään halua siellä Pelassa ns. ylimääräisiä niihin infoihinsa ja resursseja viemään. Meidän kunnan nettisivuilta löytyi tieto, että Pela hoitaa, joten meidän ei tarvinnut edes soitella mihinkään ja kysellä. Tämä siis vinkiksi, jos et halua soitella "tutuille" :) Ja toinen vinkki muuten tuohon t-todistukseen liittyen, kaikki lääkärit ei tunnista sitä enää sillä nimellä vaan sen virallinen nimi on nykyään jotain ihan muuta (en nyt muista mitä). Se oli vaan aika hämmentävää, kun lääkäri soitteli ympäriinsä ja yritti selvittää mikä paperi sen pitäisi mulle kirjottaa. Itsekin tiesin mistä on kyse, kun joskus ajokorttia varten sellainen piti hankkia, mutta lääkärillä ei ollut hajuakaan... Ja sitten kannattaa tarkistaa mitä lääkäri sinne ruksailee, miehen papereihin oli tullut ihan väärään paikkaan rasti ja se huomattiin vasta tuolla ekassa neuvonnassa, kun Pelan lääkäri oli pyytänyt lisäselvitystä siitä kohdasta. No nyt saadaan kirjottaa oma selvitys, että sitä rastia ei kuuluisi ollakaan, ja toivotaan että se riittää eikä tarvitse mennä uutta todistusta hankkimaan.

  A-ML, kiva että oli mukavaa :) Hyvällä tahdillahan teilläkin tuo sitten tuntuu etenevän. Olen ymmärtänyt että se neuvontojen väli on käytännössä aina sen n. 1,5 kk, joten neuvonnan kesto riippuu siitä käyntien määrästä. Noista kotimaan odotusajoista tossa yllä jo laitoinkin, tosin en niistä ihan vannomaan mene, kun asia ei ole niin paljon kiinnostanut oman kiinnostuksen suuntautuessa tuonne ulkomaille. Kv-adoptiossa odotusajat heittelee sitten tosi paljon. Toisissa maissa (Kiina, Thaimaa, Kolumbia kai ainakin) puhutaan melkein yhtä pitkästä ajasta kuin kotimaassakin, tai jopa pidemmästä. Toisissa se on sen jotain 2-3 vuotta ja sitten on Kiinan SN-ohjelma, jossa parhaimmillaan joku on kuulemma odottanut kuukauden! Tosin en tiedä olisiko kyseessä ollut pari, joka oli jo valmiiksi Kiina-jonossa ja sieltä siirtyi tuohon SN-puolelle ja sitten onnisti heti. Tosin kuulin yhdeltä siinä meidän ryhmässä olleelta myös tapauksesta, jossa pari oli just siinä Kiinan normijonossa ja siirtyi sieltä SN-jonoon ja sain kahden päivän päästä lapsiesityksen :)
   
  #15
 16. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Pikaisesti vielä tuosta kotimaisesta ennen kotiinlähtöä eli lapsesta saa vasta tiedon kun bioäiti on ns. luovuttanut lapsen lopullisesti ja sitten lapsen saakin melkein seuraavana päivänä hakea kotiin että siinä voi jo sanoa että tulee kiire hankkia kaikki :)
   
  #16
 17. Johanna72

  Johanna72 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.09.2007
  Viestejä:
  406
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meille aikoinaan PeLasta sanottiin, että olemme liian vanhoja kotimaan adoptioon. Olimme tuolloin minä 34v ja mies 37v. Tuolloin meille selitettiin, että kotimaan adoptioprosessi on niin pitkä (tuolloin arvio oli 4-5v), että mies ehtii liian vanhaksi. Kotimaan adoptiossa vanhemman vanhemman ja adoptiolapsen ikäero ei saa olla suurempi kuin 40v. Eli minä olisin vielä sopinut kriteereihin, mutta koska katsotaan vanhemman mukaan, niin kotimaa oli poissuljettu vaihtoehto. Tämä ei meitä haitannut, sillä olimme alunperinkin ajatelleet kv-adoptiota. Mutta tosiaan eipä ole kv-puolen odotusajatkaan lyhyitä, sillä kohta on 40v minulla mittarissa ja edelleen odotellaan.

  Tsemppiä teille kaikille alkutaipaleella olijoille!
   
  #17
 18. A-ML

  A-ML Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitehän toi adoptio lakiuudistus vaikuttaa kotimaiseen adoptioon ja neuvonnan etenemiseen? Eikö se nyt ole niin että kotimaiseen adoptioonkin pitää hakea sitä lupaa? Vai oonko mää ymmärtänyt ihan väärin. Soittelen nyt kuitenkin vielä tuonne pelaan ja vähän kyselen tuosta kotimaisesta. Meillä on täällä tosiaan niin että kotimaisen adoption neuvonnan järjestää pela ja kv-adoption neuvonnan kaupunki.
   
  #18
 19. johkunen

  johkunen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  6
  Kiitos vielä Liliales myös vastauksistasi :)

  Minä sitten reippaana tyttönä soitin pelaan ja kävi selväksi, että meidän kaupungin neuvonnat hoidetaan heidän kautta, eli oikea kontakti!

  Kysyi taustaa ja kun kerroin että loppusuoralla hoidoissa ollaan, niin toivotteli tervetulleeksi infoon :) Ensimmäinen olisi ollut jo huomenna (tulee vähän liian pian) joten menemme näillä suunnitelmilla maaliskuun infoon ja nyt odotellaan kotiin hieman lisämateriaalia postissa!
  Kun kysyi meidän ikää (molemmille tulee 33 täyteen keväällä) niin totesi että sekä kv että kotimaan adoptio vielä mahdollinen. Täytyy siis sitä hieman vielä miettiä/ selvitellä; en ehkä haluaisi 5-6 vuotta odottaa kotimaan adoptiota mutta ovathan nuo kv ajatkin aika pitkät!

  Hei kerrankin osaan tuohon lakiuudistukseen hieman vastata, eli tulevana kesänä tulee voimaan ja tämän virkailijan mukaan niin, että neuvonta tosiaan tulee tapahtumaan nopeammassa tahdissa mutta koska Suomessa jono on niin pitkä, niin jonotuksen aikana tulee olemaan joitakin käyntejä/ kuulumisia. Ihan tarkkaan hänkään ei osannut sanoa tulevia käytännön toimia!
   
  #19
 20. johkunen

  johkunen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  6
  Niin siis jatkossa kotimaan adoptioon pitää myös hakea lupaa, tämän pelasta meille sanottiin!
   
  #20
 21. pure love

  pure love Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.07.2006
  Viestejä:
  392
  Saadut tykkäykset:
  8
  Me olemme kotimaan adoptio jonossa olleet reilun 2-vuotta ja neuvonnan kävimme yhtä nopeasti kuin kv-adoptioissa. Neuvonnan aloitustakaan ei tarvinnut odotella kuin parisen kuukautta, mutta sehän riippuu asuinpaikasta hyvinkin pitkälti :) Alussa oli mietinnässä kv-adoptio, mutta kun pari kertaa kävimme neuvonnassa niin mieli muuttui ja kotimaa alkoi tuntua vahvasti siltä, että siihen näin ensin pyritään. Sosiaalityöntekijämme mukaan tämän hetkinen jonotustilanne on 4-5 vuotta eli puolessa välissä ollaan :D Meiltä myös kysyttiin sitä, että olisimmeko valmis ottamaan lapsen vaikka biologinen äiti ei ole täysin adoptiolupaa vielä antanut vaan harkitsee sitä...olis meillä niinkuin "sijaisperheessä" siihen asti kun ja jos lupa tulee. Ja eikös ne ole nyt nostamassa vielä noita "ikärajojakin"?
   
  #21
 22. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  Me ollaan jotenkin ajateltu tota kv-adoptiota vain. Saa nähdä ekan neuvonnan jälkeen kyselläänkö meiltä tuota, luulen että ei kun ikää jo miehellä reilusti yli 30 mutta alle nelkeet kuitenkin :)

  Mä en oo tutustunu tohon miten toi lakiuudistus vaikuttaa...eli en osaa sanoa juuri mitään. Mutta jos neuvonta menis meidänkin kohdalla sutjakasti niin ois TOSI jees :)

  Joko A-ML saanu tietoa?

  Itse puhuin Helsingin sosi. Etelä-Afrikasta niin he kertoivat että yli vuos suomessa odotusta että noin vuos sitten päälle ku paperit maassa. Kyselin että onko noita bio-äidin tapaamisia ollu niin ei kuulemma neljään vuoteen. Lisäksi vaikka maininta että ei ns. jonoa mutta melko jonossa ne matchataan. Pitäs vielä interpedialle soitella, siellä tarkemmat soittoajat joten pitää kytistää koska töistä pääsee livistään soittaan. Kiinan sn-ohjelmasta juttelin Pelaan ja kuulemma juuri parissa kuukaudessa estitys tulee yleensä ja sitten se puol vuotta odotusta että saa lähteä hakeamaan muksun kotiin. tää voipi olla TODELLA pitkä odotus, tiedät että hoitoa tarvitseva lapsesi on jossain lastenkodissa...paljon puhuttuavaa ja mietittyvää. Mutta edelleen noi kaks meillä johtotähtinä. Ans kattoo.

  Näillä ajatuksin
   
  #22
 23. A-ML

  A-ML Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.12.2010
  Viestejä:
  73
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hellou!

  Pistin miehen asialle kotimaisen adoption suhteen kun Pelaan on niin hölmöt puhelinajat. Odotusajaksi he lupas jotakuinki 6v mikä on pari vuotta enempi kuin kv-adoptiossa. Vauvat on 2-3kk vanhoja ja vauvoja tulee kuulema nyös jonkun verran interpedian kautta Etelä-Afrikasta.
  Homma alkaa siis tavallaan uudelleen ja Pelan info oiskin edessä maaliskuussa. Saas nähä miten nopsaa päästään sitten uudelleen neuvontaan.
  Mitäs muille?
   
  #23
 24. johkunen

  johkunen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.10.2010
  Viestejä:
  706
  Saadut tykkäykset:
  6
  Me ollaan myös menossa pelan infoon maaliskuussa, katsastetaan siis tilannetta ja mietitään omia vaihtoehtoja, eli mitään kovin aktiivista ei vielä koska yksi hoito on keväällä edessä, mutta nyt siis mieli avoinna myös adoption suhteen!

  Osaako joku muuten sanoa, poissulkeeko adoptio mahdolliset sijaisperhe tai sijaisvanhemmuus-kuviot odottaessa?
   
  #24
 25. Kaarin

  Kaarin Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  17.12.2011
  Viestejä:
  130
  Saadut tykkäykset:
  0
  No toivotaan etät Maaliskuu tulee pian johkunen ja A-ML ja sitten taas tietää lisää. Sinänsä hassua että pitää mennä Pelan kautta jos kotimainen, koska taas jonottomasista.

  Täällä odotellaan yhä ekaa neuvontaa. Ei oo enää kauaa..jotenkin toivoo että vaan että toi virstanpylväs tulis täyteen niin sitten jotenkin sais jo niitä tehtäviä jne ja varmaan jotkut ajatukset just selkeytyy ja sitten harhaluulojakin kaatuu.

  Odotellaan...se varmasti tulee oleen tuttu tunne seuraavina vuosina :) Mutta on meillä matkakin jo etelän lämpöön tilattu ja kavereilla käyty ja eletty että ei sentään niiku pyöri liikaa vain tän ympärillä, mutta kummasti melkein päivittäin ajatukset ajautuu..

  näillä merkeillä tammikuun loppua odotellaan...
   
  #25
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti