~*~ alkionsiirroista plussanneet ~*~

Vähän aikaista murehtia synnytystä, mutta olin haaveillut sektiosta. Tänään luin vertailua sektion ja alatiesynnytyksen hyvistä ja huonoista puolista, enkä halua synnyttää, piste. Mitä mä oikein ajattelin kun hankkiuduin raskaaksi?? o_O

10+3
Mä päätin jo aikaa sitten, että jos tuun raskaaksi, haluan sektion. Tähän tosin vaikuttaa mitä suurimmassa määrin mun sairastama tulehduksellinen suolistosairaus (IBD). Tulehtunut alue on peräsuolen alueella, en todellakaan aio ottaa riskiä repeämistä saati välilihan leikkaamisesta. Se on liian iso riski mulle, mutta myös vauvalle. En tosiaan halua, että vauva joutuu synnytyksessä kosketuksiin mun ihan päin prinkkalaa olevan suolistomibrobiston kanssa... :(

Onhan siinä sektiossa riskinsä, mutta suunniteltu sektio on kuitenkin AIVAN eri asia kuin hätäsektio ja jotenkin on ollut pelottelun makua noissa jutuissa, mitä oon lukenut.
 
Mä olen myös miettinyt jo synnytystä, ennen raskaaksi tuloa ajattelin, että tottakai haluan synnytyksessä kaikki mahdolliset kivunlievitykset ja ehdottomasti epiduraalin. Vaan nyt on ajatukset muuttuneet melkeinpä päinvastaiseen suuntaan ja suurin haaveeni olisi, että saisin synnyttää veteen. Lisäksi toivon, että minua ei tarvitsisi ommella mistään kohtaa kasaan synnytyksen jälkeen (en siis todellakaan toivo sektiota, siitä tulee paljon isompi haava kuin pahimmastakaan repeämästä). Tiedän, että nämä toiveet eivät välttämättä toteudu mutta haluan valmistautua synnytykseen sillä ajatuksella, että niiden toteutuminen on mahdollista :). Ollaan myös puolison kanssa puhuttu, että haluttaisiin doula mukaan synnytykseen. Jos alatiesynnytys tuntuu kovin mahdottomalta ajatukselta, asia kannattaa varmasti ottaa neuvolassa puheeksi hyvissä ajoin. Suunnitellut sektiot muusta kuin selkeästi lääketieteellisestä syystä tehdään Suomessa synnytyspelko-diagnoosilla ja sitä varten täytyy käydä pelkopolilla juttelemassa ennen kuin sektiopäätöksen voi saada. Ennen pelkopolin käyntiä on jo ihan hyvä lukea ja perehtyä asioihin mutta pitäen kuitenkin mielessä, että suurin osa sekä alatiesynnytyksistä että sektioista sujuu ilman suurempia komplikaatioita. Se, että jotain voi tapahtua ei tarkoita suoraan sitä, että se tapahtuu juuri itselle. Mielestäni on kuitenkin tärkeää, että jokainen voi kokea itse vaikuttaneensa oman synnytystapansa valintaan jolloin on varmasti helpompi hyväksyä juuri siihen tapaan liittyvät riskit - vaikka synnytys lopulta menisikin eri tavalla, kuin mitä etukäteen ajatteli.
 
  • Tykkää
Reactions: atvk87
Ostin itselleni myöhäisenä joululahja sitten verenpainemittarin. :D Ilmeisesti ne joulua edeltävät paineet johtui sittenkin syksyn stressistä (tai sit mun vanhempien mittari ei toimi luotettavasti), koska nyt ollaan taas mulle ominaisissa alhaisissa lukemissa.
Sivusta huutelen, etta olen nyt sitten kuullut ja oppinut, etta kotimittarit tosiaan taytyy vahan valia kalibroida (en tosin tieda, miten se tehdaan); ne menettavat luotettavuutensa ajan kanssa.
 
Nuorempana ajattelin, etten voisi koskaan synnyttää, olen siihen liian heikko ja pelkuri. Nyt en ole sitä ehtinyt murehtia kun on muut murheet ajankohtaisempia. Yöllä menkkajuilinta piti hereillä ja koko päivän ollut pientä juilintaa. Ahdistaa ja pelottaa!! Rinnat on turpeat ja superkipeät edelleen. Ultraan vielä 8 päivää, huoh :notworthy:(n)

5+4
 
@Silmu75, miksi et halua synnyttää? Itselläni ollut maailman ihanimmat ja kauneimmat luomusynnytykset. Ei ne kaikki yhtä horroria ole :). Nyt toivoisin synnytystä veteen, jos se vain onnistuu. Muistaakseni minulta on kaikissa synnytyksissä puhkaistu kalvot ja sen jälkeen ei ymmärtääkseni saa olla vedessä. Eka synnytyksessä olin ammeessa avautumisvaiheessa, ja se oli mahtavaa!

@Seesam78, hienoa, että sait uuden mittarin. Ymmärrän kyllä, että suolistosairaus vaikuttaa ajatuksiin synnytyksestä. Oletko puhunut lääkärin kanssa asiasta? Mitä ne suosittelee?

@Ellinoora38, reilu viikko vielä, tsemppiä!!!

Itse lähden huomenna ajamaan esikoista Pohjanmaalle opiskelemaan. Olemme hotellissa yön ja tiistai on vapaapäivä.

Olen vähän harkinnut ylimääräistä ultraa, kun ne vetiset valkovuodot jatkuu ja on ollut supistuksia. Katson, miten selviän palkkapäivän laskuista ja arvioin sitten :)
 
  • Tykkää
Reactions: Ellinoora38
@kirsillevauva En kestä yhtään kipua, pelkään että itselle jää jotain pysyviä vammoja (mulla on mm. aina ollut ongelmia suoliston kanssa eikä paha repeämä ainakaan auttaisi asiaa, en tajua miten kukaan jaksaa olla yli vuorokaudenkin syömättä ja nukkumatta tuskissaan - ja pelkään, että vauvalle käy jotain. Joka tapauksessa haluan kyllä käydä pelkopolilla ja jos on synnytettävä alateitse (siis mikäli se vaikuttaa mahdolliselta), niin en halua miestä mukaan vaan doulan. Jos lääkäri/kätilö on yhtä mieltä jostain asiasta ja minä toista, niin mies olisi taatusti ammattilaisten puolella. Mä taas tarvitsen jonkun pitämään huolta, että mun toiveita kuunnellaan vaikkei niitä välttämättä voidakaan toteuttaa. No, saa mieskin tietty tulla jos tahtoo. :D
 
Hei kaikille. Sivusta tulin kertomaan että meidän vauva on syntynyt suunnitellulla käynnistyksellä. Kaikki meni hyvin, vaikka synnytys oli nopea ja raju. Siinä ei sitten muuta ehtinyt kuin ilokaasua saada kipuihin. Kukaan ei osannut kuvitella miten nopeasti synnytys lähti käyntiin, lääkärin valitsema käynnistystapa piti olla lempeä ja hallittu . Vauva on ihana ja niin täydellinen ♥. Tsemppiä kaikille ihan hirveästi, on ollut mukava käydä lukemassa täällä kuulumisia vaikka olenkin vähän vain stalkkeri ollut. Nyt nautin vuosien odotuksen palkinnosta ♥♥♥
 
@Ellinoora38 Mulla oli alkuraskaudessa tosi rajuja juilintoja alavatsassa, muistuttivat menkkakipua, mutta olivat muistaakseni lyhytkestoisempia. Myös nännit olivat tosi kipeät. Huomenna tulee 26 viikkoa täyteen! :) Mulla raskaus lähti tuoresiirrosta, ja lääkäri varoitteli, että onnistunut kiinnittyminen voi aiheuttaa kipuja. Uskon, että kipuja voi hyvin olla myös alkionsiirron jälkeen, etenkin, jos munasarjat eivät ole täysin palautuneet punktiosta.
 
  • Tykkää
Reactions: Ellinoora38
Tää oireiden kyttäys ja testien teko kyllä vaan stressaa enemmän ja jos vois olla ilman niin parempi niin. Täällä onneksi rintoihin on tullut taas turvotusta ja verisuonia näkyviin. Kuten täällä on puhuttu oireet voi vaihdella ei pitäis heti säikähtää mutta ei sille mitään voi.
Minäkin pelkäsin synnytystä esikoista odottaessa ja aina kun oli sektion uhkaa niin salaa iloitsin mielessäni, mutta lopulta syntyi kuitenkin alakautta ja onneksi niin, kaikki meni hyvin ja ajattelin heti että voisin tulla synnyttämään koska tahansa uudestaan. Varmasti sektiokin voi mennä hyvin mutta ei alakautta synnytyskään mikään kauhea ole.
 
Kyllä oireet kummasti vaihtelee täälläkin. Tässä on ollut monta päivää jo ihan hyvä olo, eilen oli taas puoli päivää tosi huono olo ja rinnat kamalan kipeät. Että kai kaikki on kunnossa. :)

Mulle pitäis tulla se kutsu ultraan (on siis Lahdessa kun neuvola Heinolassa) ja neuvottiin soittamaan, ellei sitä kuulu viikon sisällä. Tämä siis torstain neuvolassa, mutta kun on tämä loppiainenkin välissä, niin saa nähdä tuleeko se ajoissa. Kun en tajunnut kysyä edes minne mun pitäis soittaa, äitiyspolille vai sinne naistentautien puolelle, missä kävin kontrolliultrassa. Eikä sieltä kukaan vastaa, soittavat takaisin kun olen töissä ja puhelin pukukaapissa. En tajua miksei kaikkia asioita voi hoitaa netin kautta silloin kun on sopiva hetki!
 
@MatildaM Onnea vauvasta :love: Olisihan se niin ihmeellistä jos sen vauvan joskus syliin asti saisi

@kiia-s Sanopa muuta. Mä odottelin eilen keskenmenovuotoa koko päivän kun oli niin menkkakipee olo yön ja päivän. Tänään paljon parempi tunne vatsassa ja sitä myötä myös mieli. Vaikka iteki tietää, että kaikki tuntemukset voi olla normaaleja ja ne voi vaihdella niin kyllä sitä vaan pelästyy, jos joku olossa muuttuu. Tuntuu että kunpa pari viikkoa pääsis ajassa eteenpäin, niin olis jo jotenkin rauhallisempi olo mutta mahtaako olla vielä sittenkään :p
 
@Ellinoora38 nojoo aina ajattelen et voi kun sais vaan nukkua ekaanultraan asti tää alku on niin piinaavaa, vaikka totta jatkossakin pelkää kaikkea, mutta ehkä kuitenki nämä ekat viikot on ne pahimmat.
Niin ja hyvä että kivut meni ohi eiköhän oo normaaleja kasvukipuja :)
Minä oon huomannu että jos on puristavat housut tai vessahätä niin sillon alkaa tuntua kipuja.
 
Viimeksi muokattu:
@MatildaM onnea onnea <3

@Silmu75 mulla taas on kauhee pelko sektiosta ja siihen joutumisesta! Kun hoitoalkuinen ja lahjasolu niin haluaisin että synnytys edes sujuisi ”luonnollisesti”. Ja sit sektion jälkeen imetyksenkin onnistuminen on haastavampaa. Mut eihän sille mitään voi ja vauvan terveys edellä, mut toiveena ois alatiesynnytys! En oo kipua osannu oikein pelätä koskaan, kyllä synnytyksistä on muutkin selvinny niin miksei mekin:D

ON: mulla ei mitään ihmeellistä. Vointi ollu ihan jepa, vauva monottaa kylkeen. Pikkuhiljaa alkaa vasta konkretisoitumaan että vauva on tulossa ja ei enää kauaa kun meillä on ikioma pieni prinsessa:love: vähän supistuskipuja ollut tänään kun rankkoja työpäiviä takana. Aion nyt pyytää saikkua koska selkeesti tää työ rasittaa, ja yks asiakas löi mua kylkeenkin tossa muutama päivä sitten:devil:o_O en enää hetkeäkään jaksais olla täällä asiakkaiden monotettavana, en fyysisesti enkä verbaalisesti:D

Nyuu ja rv33
 
Miljoonasti Onnea Teille kaikille plussanneille, tietäjän on Huima määrä:rolleyes::rolleyes::rolleyes: Onnea ja rautaisia hermoja!

Niin Ihanaaaaaa @nyuu ja @Aislinn83 :love: Ootte jo ihan Superrrepitkällä, ihan oikeesti ihan lähellä synnytystä:rolleyes::rolleyes::rolleyes: Just ajattelin tossa pari viikkoa sitten että kohtahan teillä alkaa äitiysloma niin sitten juuri Aislinn puhukin siitä:rolleyes: Niin ihanaa ja jotenkin musta niin jännääkin:D
Hassua kun mulla on synnytysvalmennus myös tän kuun lopussa, siis samoihin aikoihin Aislinnin kanssa:)


Ihanasti kuvasit @kirsillevauva noita synnytyskokemuksiasi:love:

Mulla ei edelleenkään ole oikeen mahaa, nyt on 24+1, millonhan se tulee se masukka. Muutenkaan ei oikein ole vaivoja tai oireita, potkuista onneksi tuntee että on raskaana ja kaikki toivottavasti hyvin:rolleyes: Huomenna mulla on Kela-neuvola ja 3D-ultran varasin ensi viikolle, jospa siellä se sukupuoli selviäisi:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ihanaa viikkoa Kaikille:rolleyes:
 
Heippa hei ja anteeksi radiohiljaisuus :oops:

Onnea plussanneille, erityisesti sinulle @Wintersun :love: Hienoa että viimein olet tällä puolella :)

Meille syntyi poika 19.12. :love: ja arki onkin ollut aika hektistä kahden pikkuisen kanssa.
Synnytys oli ihan horrorstory verrattuna ensimmäiseen. Olen ollut synnärillä 04.00 ja 08.00 olin 9 cm auki, mutta siihen se sitten pysähtyi. Vauva oli väärässä tarjonnassa ja ei painanut kohdunsuuta, joten en auennut kokonaan millään, vaikka ponnistuksen tarve (ja lupa ponnistaa ja myötäillä supistusta) oli klo 11.00 alkaen. 6h turhaa ponnistelua oksitosiinin avulla oli ihan hirveää :cry: Lopulta iltapäivällä 17 jälkeen tehtiin vauvan sydänäänten romahteluiden vuoksi päätös sektiosta. Tunsin kipua leikkauksessa ja lopulta minut nukutettiin. Onneksi vauvalla oli kaikki heti hyvin vaikka syntyi napanuora kietoutuneena kaulan ympärille ja minäkin olen suurinpiirtein sinut tapahtumien kanssa..
Nyt on vaan tosi hankalaa kun ei saa nostaa vauvaa painavampaa, joten esikoisen hoitaminen on valtavan haastavaa :(
 
@BlackCat onnea vauvasta. Olipa sulla rupeama ennenkuin sait pikkuisen syliin. Toipumista ja ihanaa vauvantuoksuista arkea!
Itsellä myös jännittäny ettei vaan joutuisi sektioon juuri tuon nostorajoituksen vuoksi. Hankalaa sitten esikoisen kanssa. Tänään oli lri synnärillä. Oli aika yllättäväkin käynti. Vauva ei tosiaankaan ole iso, mittavirhe viime kerralla, ihan niin kuin epäilinkin. Korkeintaan keskikäyrän tuntumassa menee kasvu. Mutta se mikä yllätti niin luultavammin tämäkin tullaan käynnistämään. Mulla on eka synnytys ollu melkein syöksysynnytys. Ponnistusvaihekin vain 10 min, mikä tosi vähän ensisynnyttäjälle. Ei taideta uskaltaa antaa itsellään käynnistyä ku meiltä ajaa synnärille vähintään tunnin. 23 pv on uus aika ja päätetään sitten siitä käynnistyksestä. Ohjeena on nyt lähteä heti, jos supistelee. Toivotaan et pysyis siellä nyt reilu 2 vkoa etten vaan synnytä kesken automatkan! Kanava oli jo pehmennyt ja lyhentynyt. En ole osannut tällaista miettiä, kun kukaan ei ole sanallakaan asiasta vihjannut. Itse en osaa mieltää edellisen synnytyksen olleen nopea, kun käynnistäminen kesti niin kauan. Ja kun supistuksia saatiin aina aikaan, mutta ne välillä hiipui. Mutta tietysti aika lasketaan siitä, kun synnytys on aktiivisesti ollut käynnissä niin kai se aika pikainen on ollut. Ja toisen sanotaan tulevan vielä nopeammin. Haaveilin luomusti alkavasta synnytyksestä mutta jos nyt pitää valita käynnistys tai iso riski siitä ehtiikö sairaalaan niin tottakai olen käynnistyksen kannalla. Hassua ajatella, että meillä voi olla vauva kolmen viikon sisällä.
Rv 35+1
 
Heippa hei ja anteeksi radiohiljaisuus :oops:

Onnea plussanneille, erityisesti sinulle @Wintersun :love: Hienoa että viimein olet tällä puolella :)

Meille syntyi poika 19.12. :love: ja arki onkin ollut aika hektistä kahden pikkuisen kanssa.
Synnytys oli ihan horrorstory verrattuna ensimmäiseen. Olen ollut synnärillä 04.00 ja 08.00 olin 9 cm auki, mutta siihen se sitten pysähtyi. Vauva oli väärässä tarjonnassa ja ei painanut kohdunsuuta, joten en auennut kokonaan millään, vaikka ponnistuksen tarve (ja lupa ponnistaa ja myötäillä supistusta) oli klo 11.00 alkaen. 6h turhaa ponnistelua oksitosiinin avulla oli ihan hirveää :cry: Lopulta iltapäivällä 17 jälkeen tehtiin vauvan sydänäänten romahteluiden vuoksi päätös sektiosta. Tunsin kipua leikkauksessa ja lopulta minut nukutettiin. Onneksi vauvalla oli kaikki heti hyvin vaikka syntyi napanuora kietoutuneena kaulan ympärille ja minäkin olen suurinpiirtein sinut tapahtumien kanssa..
Nyt on vaan tosi hankalaa kun ei saa nostaa vauvaa painavampaa, joten esikoisen hoitaminen on valtavan haastavaa :(
Kiitos! Onnea sinulle vauvasta! Ja paljon toipumista!
 
Oi tuo loppuraskaus on ihanasti jännää aikaa vaikka sillonki voi tuntua et aika matelee eikä vauva synny koskaan, mutta aika kai kulta muistot ja mä vaan niin kaipaan tota aikaa. Vaikka alussa minun maha meni sillon yläkäyrillä niin se kasvu sit tasottu ja en koskaan kokenu että se ois ollu tiellä. Nyt tullu taas vähån luottavaisempi olo tästä raskaudesta nii ihana muistella esikoisen raskausaikaa :D

Tajusin tänään et mullahan on pieniä raskausoireita :LOL: makean syömisestä tulee pahamaku suuhun ja yökkäilen helposti jos suussa on jotain esimerkiksi liikaa hammastahnaa, aamulla jopa tuli ulos vatsahappoja hampaita harjatessa, ja oon ilonen:ROFLMAO: tästä päivästö jos viel kunnial pääsee niin on ylitetty kaikki ne päivät milloin edeöliset on menny kesken..
 
Haikara matkalla :love:

nimim. ... hoito ... monesko tulossa ... LA

Anemonee ... 2.ICSI/1.PAS ... ensimmäinen ... 24.11.2019 (???)
Millionnea ... 3.ICSI... toinen ja kolmas (poika2010) ... 25.1.2020 x2
Sukkis ... 1.PAS (luovutettu munasolu + siittiöt) ... 6.2.2020
shelterme ... 1.IVF/ICSI/1.PAS... toinen ...10.2.2020
Jantzu ... 5.ICSI/1.PAS ... ensimmäinen ... 10.2.2020
[email protected] ... 1.lahjasoluhoito ... toinen ... 10.2.2020
nyuu ... 2.lahjasoluhoito/1.PAS ... ensimmäinen ... 27.2.2020
Nonnakka ... 1.IVF/1.PAS ... ensimmäinen ... 1.3.2020
Aislinn83 ... 2.IVF ... ensimmäinen ... 2.3.2020
Karhurouvanen ... 2.IVF/1.PAS ... ensimmäinen... 26.4.2020
kirsillevauva ... luovutetut munasolut, 2.PAS ... neljäs ... 30.4.2020
miumiu_82 ... 1.ICSI ... ensimmäinen ... ??.4.2020
rouvaNiisku ... 2.IVF ... ensimmäinen ... 7.5.2020
Aallotar19... enkelipoika rv 27...IVF/lahjasolut....20.5.2020
Pupuna112 1. IVF.....ensimmäinen.... 25.6.2020
Silmu75 ...1.IVF 1.PAS (lahjamunasolut)...ensimmäinen... 30.7.2020

Seesam78... 1.IVF (lahjamunasolut)..... ensimmäinen.....30.8
Ellinoora38....2.ivf......ensimmäinen...............2.9.2020
Puhalluskukka
Tulevat tapahtumat :love:

kirsillevauva:
22.1.20 äitiysfyssari
11.2 neuvola
3.4 sairaalakopntrolli radin takia

shelterme:

Jantzu:
8.1 synnytystapa-arvio

Pupuna112:
8.1. neuvola
11.2 rakenneultra

Karhurouvanen:


Aislinn83

10.1. neuvola ja isyyden tunnustaminen
21.1. synnytysvalmennus

Ellinoora38
14.1. varhaisultra
23.1. neuvola

Silmu75
20.1. nt-ultra
21.1 sokerirasitus


Maaliin päässeet (y)
SalamaT ... 3.IVF 3.PAS ... ensimmäinen ... 40+1 ... 1.6.2018
kiuski ... 2.ICSI 1.PAS ... ensimmäinen ... 41+6 ... 7.7.2018
Zoona ... 2.IVF 3.PAS ... toinen ... 35+3 ... 10.7.2018
marrasmai ... 5.ICSI ... ensimmäinen ... 40+3 ... 11.7.2018
lullaby ... 7.IVF ... kolmas ... 41+0 ... 13.9.2018
Choco coco ... 2.IVF 1.PAS ... kolmas ... 41+2 ... 4.10.2018
Iiris80 ... 1.IVF ... ensimmäinen ... 20.10.2018
Mamido ... luomu 2.IVF:n jälkeen ... kolmas ... 11.11.2018
mmmoi ... 1.ICSI 3.PAS ... toinen ... 39+1 ... 19.12.2018
Miitta37 ... 1.IVF/1.PAS ... ensimmäinen
kettuperhe ... 1. IVF ... toinen ... 27.12.2018
An1z81 ... 1.IVF 2.PAS ... ensimmäinen ... 40+1 ... 4.1.2019
Toiveikas81 ... 3.ICSI ... ensimmäinen ... 38+0 ... 14.2.2019
Ismundo ... 1.IVF 2.PAS ... ensimmäinen ... 40+5 ... 14.3.2019
Mandala ... 2.IVF 2.PAS ... toinen ... 36+0 ... 28.4.2019
-dino- ... 2.IVF 2.PAS ... ensimmäinen ... 38+2 ... 29.4.2019
atvk87 ... 1.ICSI 2.PAS ... ensimmäinen... 39+6 ... 22.5.2019
Pimpula76 ... 4.IVF lahja-alkio+lahjasolu/ 3.PAS ... seitsämäs ... 38+1 ... 28.5.2019
love- ... 3.IVF/ICSI/1.PAS ... ensimmäinen ... 41+3 ... 20.6.2019
vipe1986 ... 2.IVF/ICSI/3.PAS ... kolmas ... 39+0 ... 7.7.2019
MaiMei ... 4. IVF/1. PAS... toinen ... 39+6 ... 23.7.2019
Katti75 ... 3.IVF/1.PAS ... toinen ... 40+1 ... 29.7.2019
Ihanapa ... 2.ICSI/4.PAS ... ensimmäinen ... 42+1 ... 4.8.2019
gemmy ... 4.IVF/1.PAS ... toinen ... 40+1 ... 6.9.2019
hillan_kukka ... 4.IVF/2.PAS ... toinen ... 38+1 ... 16.9.2019
Ramiina ... 2.IVF/1.PAS ... ensimmäinen ... 39+1 ... 23.9.2019
Domi ... 5 IVF/1.PAS (18. siirron) jälkeen "luomu" (scratshing) ... ensimmäinen ... 41+6... 11.10.2019
Noran ... 2.IVF/5.PAS ... toinen ... 39+4.....23.11
Rusakkonen ... 6. IVF ... ensimmäinen ... enkelipoika 36+1 ... 01.12.2019
BlackCat ... 1.ICSI/2.PAS ... toinen ... 19.12.2019


************
Päivitykset siten, että ota [ quote ] alusta ja lopusta pois. Jokainen voi päivittää itse tai jättää punaisella värillä / muuten selkeästi päivityspyynnön