Alkionsiirroista plussanneiden vauvaketju vol 2

(Siis apua mitä tälle sivustolle on tapahtunu ihan omituiseks menny mobiilinäkymä..)@MaiMei ihanaa että teillä käy hoitaja, se on kyllä niin iso apu vaikka vähän aikaakin olis. Me kans ollaan nyt aika paljon viihdytty isovanhemmilla et mäkin saan vähän hulia välillä. Toi muna-allergia ei oo kyl yhtään kiva jos puhkeaa tosiaan niin hyvä protskun lähde jos lihattomalla menette. Mutta onhan niitä muitakin protskuja sitten koita vois kokeilla

@-dino- ihana et sielläkin jo liikehditään ❤

@Mandala eikös tuota unikoulua kerkeä myöhemminkin miettimään. Nautitte nyt vaan perhepedistä ja toisistanne Niin vähän aikaa ovat pieniä. Tutista luopumiseen en ota kantaa koska ei kokemusta meillä tuttia mussutetaan uniaikoina lähinnä ja sit välillä leikeissä on mukana saa nähä kasvessa et miten se tutti kiinnostaa sitten.

Neuvola tosiaan oli sillon maanantaina reilu 8kg ja 70cm oli neiti.

Sitpä maanantai-iltana iskikin joku pöpö tänään oli eka pv kun ei oo oikeestaan lämpöä ollut ja neiti olikin lähes normaalin virkeä. Yskä ja räkä vielä vaivaa kylläkin.
Pitää näytillä lähtee varmaan käymään jos rohina vielä jatkuu.
 
Ugggghhh kirjoitin eilen mutta 'tapahtui virhe' ja kaikki meni. On kyllä niin hanurista kun tehdään isoja uudistuksia huonosti, edes hymiöt ei toimi. Ja mikä tää on että osioita poistettu ja yhdistetty (lapsettomuus). En edes löydä paikkaa mistä saisi annettua palautetta.

Nyt vaan pikaisesti pieni vinkki dokkarista mitä aloin katsomaan just Netflixistä, Vauvan Vuosi vaikuttaa tosi hyvältä. Tieteen näkökulmasta tehty.
 
Viimeksi muokattu:
  • Vau!
Reactions: atvk87
Ihan järkky tää uus alusta, ei oo koneella yhtään parempi kuin kännykällä. Toivottavasti tää vielä tästä paranee...

Ihana kuulla @-dino- että teilläkin alkaa liikettä tulla :)

Ja @MaiMei ihan loistojuttu että teillä käy hoitaja, tekee kyllä niin hyvää ne pienet hengähdystauot. Eipä sitä pitkiä aikoja erossa halua ollakaan tietysti, mutta jokunen tunti silloin tällöin tekee pääkopalle hyvää.

Kiitos @Mandala vinkistä, täytyykin tsekata tuo!

Meille ei kuulu mitään erityisempää, tytöllä edelleen autoimmuunineutropenia ja profylaktista antibioottia jatketaan varmaan koko kevään. Sen sijaan kardiologilta tuli kirje, jonka mukaan seuraavan sydänkontrollin (huhtikuussa) jälkeen olisi tarkoitus alkaa ajaa alas sydänlääkitystä. Olishan se jees :) Mietin jo että mahtaa tuntua oudolta jos joskus voidaan olla kokonaan ilman mitään päivittäisiä lääkkeitä, kun sellaista päivää ei ole vielä tytön elämässä ollut. @-dino- olikos teillä jotain lääkityksiä?

Ensi keskiviikkona alkaa päiväkoti, iiks kääks! Käytiin siellä maanantaina palaveeraamassa kun piti käydä läpi tytön lääkitys ja sairaudet. Tuli ihan hyvä fiilis kyllä, päiväkodin tilat on tosi kivat ja lapsen kokoiset, ja tyttökin alkoi heti kaveeraamaan opettajien kanssa. Kyllä silti jännittää ihan tosi paljon, kun tyttö ei oo muutamaa satunnaista tuntia lukuunottamatta koskaan ollut muiden kuin meidän hoidossa.

Paino on noussut hienosti, hyppäsi yhtäkkiä jopa yhden käyrän ylöspäin! Oli hyvät ruoat Teneriffalla :D

Eilen kävin Dextralla muuten juttelemassa uudesta alkionsiirrosta, jännää! Lääkäri teki jonkun huuhtelun kohtuonteloon ja testasi sektiohaavan kestävyyttä. Kuulemma kaikki siltä osalta ok, mikä oli helpottava tieto.
Haluaa kuitenkin tehdä ERA-testin ennen siirtoa, kun meillä on omilla soluilla olevia alkioita enää se yksi pakkasessa. Sen olisi voinut tehdä jo tähän kiertoon ja siirron sitten seuraavaan, mutta tuntui että menee vähän aikataulu tiukalle joten päätin että tämä kierto vielä yritetään kotikonstein ja seuraavaan kiertoon sitten se era-testi. Näillä näkymin alkionsiirto olisi siis joskus vapun jälkeen :)
 
Tää uusi palsta saa kyllä karvat pystyyn eikä tekis mieli edes kirjoittaa tänne

@marrasmai mahtavaa, siirto lähenee lähenemistään! Millaiset fiilikset sen suhteen? Itsellä ainakin toisella kertaa oli ihan erilainen fiilis. Ehkä myös tarpeettoman toiveikas kun olisihan siinä voinut käydä kuin vaan, mutta luotto dextraan ja omaan lääkäriin on niin kova, eikä ollut samoja pettymyksiä pettymysten perään takana niinku silloin dextraan siirtyessä, ja arjen oravanpyörä rullasi kovaa vauhtia yhden lapsen ja töiden kanssa jo.

Ja päiväkotikin alkaa, jännää! Onko teillä siellä harjoittelujaksoa ennen varsinaista aloitusta?

@love- onpas siellä ollut hurjaa niiden pillerien kanssa! Onko sulla aiemmin ollut niitä käytössä ennen raskautta? Onhan ne imetyshormonit myös oma lukunsa myös, mutta tosi hyvä jos alkaa tasoittumaan. On varmaan ihan tarpeeksi rankkaa jo kun puoliso poissa.

Meillä typykän toinen lenssu tässä just loppusuoralla. Olikin vähän rankempaa kuin se eka monta kuukautta sitten. Silloin meillä vielä oli unet parempia mutta nyt sitte huh. Pinnikseen sai illalla nukahtamaan, mutta ei kauaa ehtinyt olkkarissa hengaamaan kun alkoi itkeskely ja ainoa millä sai nukahtamaan oli sylissä rintaa vasten. Joten pari yötä nukuin sängyssä puoli-istuvassa asennossa ja venkslasin vauvaa rinnan, sängyn ja tissin välissä. Ihme kyllä sitä jotenkin torkkui siinä itekin vähän.

Tytöllähän on jo pitkään ollut punaisia läiskiä ympäri kroppaa. Ei varsinaisesti kuivia mutta välillä punaisempia välillä vaaleampia. Ollaan kokeiltu kaikkea perusvoiteesta, pebanthenista, kortisonista kookosöljyyn mutta eipä mitään vaikutusta oo ollut. Enkä ole osannut mitään ruoka-ainettakaan yhdistää tähän. Mennään nyt keskiviikkona lasten ihotautilääkäriä haastattelemaan asiasta kun välillä niitä raapii ihan vaikka pääsääntöisesti ei tunnu vaivaavan.

Konttaus on aivan kulman takana, osaa jo yhtä jalkaa siirtää, mutta jos oikeasti haluaa mennä jonnekin niin ryömii sitten. Osaa nousta istumaan itse myös. On kyllä ollut hauska seurata kun kämpässä ryömien reviiri laajentunut. Menee veikan huonetta tutkimaan usein itsekseen tai meidän tietokokepöytien luo. Usein on aika pitkiä aikoja tyytyväisenä lattialla itsekseen lelujen kanssa tai kämppää tutkien. Usein myös istuskellaan ja hassutellaan koko porukka olkkarin matolla, menee illat nopeasti. Edelleen ihan parasta seurattavaa lapset keskenään vauva ei katso ketään muuta tai naura kellekään muulle samalla tavalla kun veikalleen kolmistaan ollessa päiväunet ollaan nukuttu yhdessä ja kun otan vauvan pinniksestä sänkyyn kun poika nukkuu vielä niin ryömii heti veikan luo naama onnellisuutta loistaen paijailemaan (tökkimään) tai pussaamaan, että toinen heräisi leikkimään ❤ poika tietty välillä ärsyyntyy kun siskonlikka tulee repimään leluja ja antaa tälle jonkun vauvalelun ettei ota hänen lelujaan.

Uskomatonta, että 10kk on kuun lopulla jo täynnä on tällä toisella kertaa uppoutunut täysin siihen pikkuvauvaelämään ilman, että olisi koko ajan odottanut jotain seuraavaa vaihetta milloin olisi vanhempi tai pystyisi enemmän yhdessä tekemään yms niinku pojan kanssa. On ollut siis täysin erilainen matka tähän mennessä, tietty lapsetkin täysin erilaisia.
 
@MaiMei Harmi jos on muna-allerigia, saitteko neuvolasta ohjeita kuinka toimia? Hienoa että hoitaja käy muutaman tunnin viikossa. Toivottavasti ruoka alkais maistuun paremmin.

@love- Kurjaa että ollut siellä noin rankkaa, hyvä kun nyt tasottumaan päin. Ite kans syön minipillereitä vielä, välillä oon kyllä kiukkunen mutta se vaihtelee sen mukaan miten typy syö. Ihania nuo oivallukset arjen helpottamiseksi <3

@marrasmai Huippua jos pääsisitte lääkkeistä eroon pian! Meillä ei oo muutako pegorion mahaa toimittamaan. Matkan varrella on mennyt pulssia alentava lääke ja inhaloitava astmalääke loppu joulukuussa. Ja sielä siirtosuunnitelmat jo selvillä. (Ei tosiaan oo yhtään parempi tämä sivusto koneella ku kännykällä, hymiöt katoilee..)

@Mandala Toivottavasti lääkäri osaa kertoa mikä ihossa vikana. Typyllä kans kuivaa iho, maha tällä hetkellä pahin mutta kortisonilla menee pahin punotus ohi. Harmi että teillä sairasteltu, on se rankkaa.

Me käytiin kontrollissa, kaikki ok. Parin kuukauden päästä laajemmat tutkimukset osastolla ja niiden perusteella dekanylointi suunnitelma. Syöminen on taas huonoa, välillä paremmin ja välillä hirveetä säätöä. Soseiden nieleminen kestää ja kestää. Nyt meni 60g puuroa 35min. Ja pitää olla kirjat ja lelut yms että suostuu edes sen. Ruokasoseet maistuu parhaiten, mut kaikki pitää olla tosi sileetä, 5-6kk soseilla mennään. Maitoki alkanu tökkiä, kantaen pitää juottaa kaikki, jos oikeen on jano niin saattaa saada hetken alussa istua. Oon niin väsyny tähän värkkäämiseen. Mietin vaan että pari kk on lyhyt aika kaiken tämän jälkeen mutta sit jos tää syöminen on tällästä koko ajan niin miten selviän ja saan pidettyä tuon lapsen hengissä ja kasvamaanki ees vähän.

Mut liikkuu jo kovin! Ryömien reviiri laajentunu ja hieman jo hakee polvia mahan alle. Ylöspäin ois kiinnostusta myös. Ja syliin ryömii ja kiipeää! En kestä kuinka ihanaa<3

-dino- & typy pian 10kk
 
Pitipä tulla oikein testaan kirjotusta sivulle, kun tääkin nyt pilattu näin ankeen näköseks "älyversioks" tai mitä nää nykysin on.. :censored: ja siis mitä, vauvakuume, lapsettomuus ym. nyt samaa palstaa?! Hö.
Kyl se vauvakuume senkun nousee kun joidenkin kuukausien jälkeen aika alkaa kullata muistoja sen ekan vuoden rasittavuudesta.. eikä varmaan vähiten siks kun huomenna ois ollu sen viimesen alkion LA, jos ois...mitä tälläsiäkään enää vatvoo ja muistelee, ihan tyhmää.. Vaik oishan se ollu kiva nähä Taysin uudetkin synnytystilat :D Sit ylihuomenna tulee 5 vuotta kun ois ollu kaksosten LA, ei sekään näytä koskaan unohtuvan. Mutta jotain hyvääkin, samana päivänä esikoisen synttärit :love: ristiriitasta aikaa.. Mut kai tää tästä,.. tosin aina välillä käy mielessä kadunko vielä joskus parin vuoden päästä kun lopetin hoidot tähän. No sille ei sit voi enää mitään, eikä niin myöhään tai oikeestaan nytkään järkee ois, mitä on jatkuvasti pakko vakuutella ittelleen..
Aurinkoista kevättä kaikille pikkuväen kanssa! :giggle: (miks hymiöt katoilee ittekseen, tai niitä ei voi aina laittaa, "inserted" ja tulee väärään kohtaan..? ..kyllä on kökkö versio..)
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: Mandala
@-dino- Voi että kuulostaa rankalta tuon ruuan kanssa! Voimia kovasti! Muistan esikois-keskoseni ajalta sen tuskan kun piti koko ajan stressata ja mitata ja punnita että meni ruokaa ja tarpeeksi ja aina kesti syötöissä tosi kauan. Toivottavasti alkaa helpottaa! Ihanaa tuo syliin ryömiminen <3

Meillä myös sitä, viime viikonloppuna kun kerralla rysähti kaksi uutta asiaa: ryömiminen ja hammas! Tai hampaat - molemmat etuhampaat sieltä kurkkii, ja typy oli ihan ihmeissään kun saikin päärynän kyljestä raaputettua hampailla irti purtavaa. Mutta on myös vähän kiukkua ja leluja imuttaa entistä intensiivisemmin. Vauhti kiihtyy koko ajan, tänään nappasin vaavin koiran laatikolta, oli ryöminyt sinne ja oli käymässä läpi luita..!

@Mandala kuulostaa tosi samalta tuo veikalle hymyäminen! Meilläkään kukaan muu ei saa samanlaista iloa aikaan vauvassa kuin veljen naama. Ja annas jos veli vielä hyppii tai taputtaa tai jotain muuta hassua, niin kova rätkätys. No välillä koira saa aikaan samaa, vauva alkaa nauraa kun tuijottaa koiran naamaa, heh! Meidän villakoiralla taitaa olla kestohymy päällä :)

Tänään olis ollut influenssarokotuksen toinen osa, mutta siirrettiin pe-aamuun, kun lääkäri paikalla. Kun siinäkin rokotteessa on sitä kananmunaa. Nyt viikonloppuna söin itse munan, ja tytön peppu meni ihan punaiseksi. Muuta syytä en keksinyt. 8kk neuvolalääkärissä voi asian sitten kuulemma ottaa esille ja vältellä munaa siihen asti.

Mulla on alkanut nousta koronaviruspelko, onko muilla? Ehdin jo ilakoida kaikenlaisesta vapaudesta liittyen siihen ettei ole enää raskaana, eli että voi reissata ja lasketella ja kaikkea, mutta nyt on alkanut ahdistaa toi virus. Todellakaan ei tee mieli nyt suunnitella matkoja. Huvittais vaan vetäytyä kesämökille ruokavaraston kanssa... Vaikka hulluksihan me siellä pienessä möksässä tultais..! Inhottavaa et pitää tällaisia pelätä vauva-auvossa!

MaiMei ja pikkutipu 7kk
 
Siis mitä tälle palstalle on tapahtunut.

Kurja kuulla @-dino- että on syömisen kanssa hankaluuksia. Hyvä jos on löytynyt edes jotain ruokia, mitkä maistuu. Monet lapset ei taida puurosta tykätä, ootko kokeillut puuroon öljyä? Meillä laitetaan öljyä ja 1/3 hedelmäsosetta, muuten ei varmaan söis juuri ikinä puuroaan.

@Mandala kerro sit mitä lääkärissä selvis tai epäiltiin!

Täälläkin tuli lauantaina 9 kk täyteen, ajatella että vauvavuotta on enää 1/4 jäljellä. Nyt on myös ollu saman aikaa meiän lapsena, mitä raskaus kesti. Päivää vaille nelkyt viikkoa. <3
Kuudes ja seittemäs hammas tuloillaan ja pientä räkätautia valitettavasti meilläkin. Kauhee kiipeily menossa ja kävelee tuen kanssa. Paikallaan ei ehdi olla yhtään, pukeminen ja vaipanvaihto on todellisia haastetehtäviä, jossa lapsi huutaa ja painii ja äidillä on hiki.
 
Mandala joo on päiväkodissa neljän päivän tutustumisjakso, joka ollaan sieelä yhdessä vanhemman kanssa, ja sit 5-10 päivää niin että vanhempi on päiväkodin välittömässä läheisyydessä (max 30min matka siis), ja päivät ehkä noin 9-15. Sen jälkeen arvio et pärjääkö jo pidempiä päiviä. Jos vaan pääsis aloittaa. Soittivat tiistaina päikystä että siellä on flunssaa ja noroa, ja tyttö on myös ollut niin räkäinen ettei olla voitu sinne viedä. Ehkä perjantaina...
 
Viimeksi muokattu:
Aargh tätä palstaa!

Dinolle piti vielä lähettää tsempit, muistan tosi hyvin miten hirveetä toi syömistaistelu oli. Meillä alkoi vasta siinä reilusti vuoden ikäisenä kunnolla helpottaa, ja sitten olikin kipeä 3kk putkeen ja taas kauheeta taistelua. Oikeastaan vasta marras-joulukuusta eteenpäin oikeasti ollu syömisen kanssa helpompaa. Pitkää pinnaa ja tsemppiä, jossain vaiheessa helpottaa varmasti!
 
@MaiMei mä muistan saaneeni vähän kuumotuksia sars:ista aikoinaan, mutta näistä muista sen jälkeen (lintu/possuflunssa yms) en oo kauheasti stressannut. Enemmän joskus stressaa mitä kaikkea tarhasta voi tulla (enterorokko, RS virus yms). Niiden takia tulee pidettyä käsihygieniasta huolta koko ajan niin eipä tässä oikein muuta voi tehdä niin en jaksa ottaa kuumotuksia nyt.
Toivottavasti teillä ei pahaksi äidy kananmunan kanssa!

@marrasmai kuulostaa hyvältä systeemiltä siellä. Toivottavasti pääsette paikan päälle kun noro vaara on ohi, hyh!

@lullaby kiva kuulla susta! On varmasti ihan normaalia vatvoa noita juttuja meidän taustoilla varsinkin. Itekkin huomaan välillä ajattelevani että mitä jos, mutta alkiot on annettu pois jo niin se siitä. Tietty nyt huonounisen vauvan kanssa ei tekisi heti mieli muutenkaan, mutta varmaan samalla tavalla alkaa mieli tehdä tepposia sitten kun kasvaa, kuten sullakin.

@-dino- ugh että voin vaan kuvitella miten ärsyttää noi syömisongelmat! Teidän olisi kyllä hyvä päästä jossain jutussa helpommalla..! Esikoisen kanssa ruokaan liittyvät jutut oli kyllä selvästi isoin ärsytyksen aihe aikoinaan, joten voin samaistua hyvin. Eikä meillä edes olisi ollut mikään stressi sen kanssa kun terveenä ja töysaikaisena syntynyt, mutta minkäs mielelleen voi. Nyt oon yrittänyt kovasti ottaa rennommin, ajatuksena että aikuiset päättää mitä ja milloin syödään, lapsi päättää paljon syö. Teillä tietty varmaan tarkempaa, että söisi hyvin.

Mä laitan tytölle kanssa eri öljyjä iltapuuron sekaan. Vaihdellen pistaasi, avokado, extra neitsyt oliiviöljy jne.
Voiko teillä tyttö syödä itse? Jos se on mahdollista niin se voisi ehkä tuoda lisäravintoa mahaan asti jos kiinnostaisi enemmän? Hedelmät, marjat ja vihannekset laittaa tarjolle pienellä vaivalla.

@atvk87 voi sitä teidän mokomaa touhuajaa! Saatko päivän aikana yhtään levätä ilman lasta? Nukkuuko hän päikyt edelleen kiinni sussa?

Lääkäristä tuli "tuomio" laaja-alainen atooppinen iho. Sanoi, että hyvää tässä on se että vaikka kroppa on melkein täysin täynnä niitä niin ei ole paksua ne punaiset ihon kohdat eli kuulemma hoidettavissa paremmin. Ja kuten epäilin niin kortisonikuuri on perus rasvauksen lisäksi ainoa hoitokeino. Ja toivoa sopii, että yleisesti paranee kesällä. Mies sanoi että mitäs jos kuurin aikana yöheräämiset paranisi. Hah, en usko, mutta kyllä varmaan tulisi potkaistua itseään persuuksille, että miksi ei aiemmin aloitettu. Nyt on laitettu ihan silloin tällöin kortisonia.

Annoin tänään jo maistaa leipäjuustoa ja raejuustoa pari suupalaa kun enää pari päivää 10kk rajapyykkiin, tykkäsi kovasti.

Ai niin piti vielä puhua kun huomannut meidän herra melkein 4veen kanssa tuttuja piirteitä. Joskus silloin 1vee aikoihin piti aina kaikki omat tietyt tavarat vaan olla poissa näkyvistä ettei eksy pieniin käsiin mutta se parani sitten iän myötä hyvin ja alkoi kuuntelemaan ja tottelemaan jos pyysi ettei ota. Ei vaan ollut kiinnostunut niistä. No nyt sitten ei voi kynsiviilaa, ponnaria tai mitään jättää näkyviin kun kohta se on hukassa tai löytyy lattialta. Ihan sama vaikka pyydän että ei ota tai ei hukkaa niin ei.
Ja kaaaaaaikesta pitää sanoa sata kertaa nykyäön. "Tule vessan että pestään hampaat. Ala pukemaan. Tule niin lähdetään" ihan kaikesta. Palaa sitten pinna kun oot kolme tuhatta kertaa sanonut eikä vieläkään tapahdu. No kuuluu kaiketi tämä valikoiva kuulokin kehitykseen varmasti..!
 
Viimeksi muokattu:
  • Tykkää
Reactions: lullaby ja atvk87
@MaiMei Ihana ku sielä ryömitään kans. :love: Miten rokotteen kans meni? Korona tietysti mietityttää keuhkosairaan lapsen äitinä, mutta niin ne mietityttää ihan "kotimaisetki" flunssat. Sairastumisen pelossa ei paljon uskalla kotoa liikkua, ei vaan jaksa sairaalassa oloa.

@atvk87 ohhoh, sielähän on jo melkosesti hampaita :oops: ja joo ei oo helppoa varmasti toi pukeminen, typy ei kans oo sekunttiakaan selällään, ei sentään kiukkua kuitenkaan. Meillähän on siitä outo lapsi että se ei tykkää makeesta, ei siis hedelmäsoseet kelpaa :LOL: öljy menee joka ruokaan energialisänä, lisäks vielä energiajauhe.

@marrasmai ootteko päiväkotia päässy alotteleen? Ei oo kiva kyllä yhtään että sielä heti kunnon taudit liikkeellä..

@Mandala Toivottavasti nyt kortisonikuurit auttaa ihoon. Inhottava vaiva mutta onneks kuitenki helposti hoidettavissa. Oliko mies oikeassa yöheräämisten suhteen? :LOL: Oon varmaan sairas ku vähän ootan uhma/tahtoikää, itellä on nimittäin niin rautaset hermot tämän kaiken jälkeen mutta kun tuo tyttöki aika voimakasluontonen. :devil: Typy ei syö ite oikeestaan mitään, makeet ei tosiaan kelpaa. Keitettyjä porkkanoita kokeilin joskus mutta ei niistä kiinnostunu. Maissinaksuja välistä syö. Pelottaaki vähän antaa mitään ku nieleminen muutenki hankalaa.

Isot kiitokset kaikille teille tsemppauksesta syömiskamppailussa. Nyt on luojan kiitos ollu pari hyvää päivää. Alkuviikosta puhkes kaks hammasta kerralla, silläki varmaan osansa. Taas oivalsi uutta kun ei juonut niin alkoki soseet maistua paremmin. Sitä välillä niin sokaistuu ja ahistuu kun kokoajan saa pelätä tuleeko kasvua ettei ymmärrä lapsen tarpeita. Ja tietty myös ku monta ongelmaa nii ei tiiä aina mistä mikäki johtuu. Typyn suolsto ei tykkää äkillisistä muutoksista ja sen takia oksentelua ollu paaaaljon matkan varrella. Trakari taas hankaloittaa nielemistä ja lima/yskiminen saattaa aiheuttaa oksentelua myös. Jospa tämä tästä taas.

Konttausasentoa hakee, välillä pääsee polvien varaan. Syliin ryömiessä ottaa polvista/käsistä tukea ja nousee seisomaan :love: Istumaan ei osaa ite nousta. Jos nostaa kontilleen niin siitä pyörähtää istumaan.

-dino- & typy 10kk (6880g & 67,8cm)
 
Jes hyvä @-dino- että paremmin mennyt ruoan kanssa! Ite ainakin huomannut miten hyväruokaiset päivät jotenkin melkein automaattisesti arvottaa ns hyviksi päiviksi. Ja ihan varmaan on hampit voinut vaikuttaa teillä myös. Mä en hirveästi odota meillä hampaiden tuloa kun mimmi tuntuu reagoivan voimakkaammin eri juttuihin kuin veljensä. Pojasta joskus vaan huomattiin että oho kulmahammas tullut.

Meillä tosiaan viikon kortisonikuuri vei punoituksen ihosta melkein kokonaan. JA pahin heräily kyllä hävisi että hitto soikoon vaan haha. Toki kyllä heräilyä vielä kertyy tosi paljon, mutta oon ehkä maybe tainnut nukkua jossain välissä joku yö jonkun 2h pätkän ellei jopa 2,5h! Enkä oo tällä viikolla edes nukkunut päikkäreitä ite tytön kanssa! Mieskin nukkui sängyssä melkein viikon Nyt sitten poika taas flunssassa ja öisin hyörii kun tulee väliin niin mies palasi sitten sohvalle. Vaikka pojan aikaan pidin sitä aina jotenkin häviönä jos mies joutui sohvalle niin nyt oon kyllä kieltämättä välillä ollut jopa helpottunut kun sitä kuitenkin yöllä tulee stressattua, että saako vauvaa tarpeeksi nopeasti hiljaiseksi jos alkaa itkemään kitisemään, että ehtiikö mies herätä kunnolla. Eipä sitä kyl tarvis murehtia, osaahan hän mennä sohvalle kun tuntuu siltä.
Anyway vähän jänskättää miten ihon käy nyt kun on ainakin viikon tauko kortisonista. Parissa päivässä ei oo ehtinyt mennä takaisin samaan mutta onhan tässä aikaa vielä.

Samaan aikaan oon nyt alkanut rajoittaa päiväunia myös. Jos jostain syystä tullut kolmannet vaikka kauppareissulla autossa niin takuu varmasti aamuyöstä alkaa hillumaan hereillä ja kestää nukahtaa. Tuntui aluksi oudolta ajatukselta näin pienellä rajoittaa unia, pojalla vasta päälle 2vee piti alkaa rajoittaa yksien päikkäriensä kestoa. Anna tytön nyt nukkua reilu tunnin per päikyt, max 1,5h.

Vielä ei konttaa, mutta ylöspäin pyrkisi kovasti. Nousee ihmisiä vasten polvilleen, kiipeilee meidän yli innoissaan. On ehkä jotain eroahdistusta välillä myös. Jos oon keittiössä ja vauva miehen kanssa olkkarin lattialla niin saattaa joskus ryömiä mun jalkoihin kitisemään. Ja joskus ei voi laskea sylistä ilman itkeskelyä.
 
  • Tykkää
Reactions: marrasmai
@Mandala vähän laitto hymyileen että heräilyt nyt kuutenki väheni :LOL: voin kuvitella kuinka miehes hykertelee ollessaan oikeassa. Mut siis vakavasti ihan huippua että nukkuu paremmin (y) oliko ohjeena perusrasvaus kun kortisoni ei mee?

Ihan fiksua rajottaa päiväunia kun yöt tuollasia. Meillä typy nukkuu aamupäivällä 45-60min ja iltapäivällä 2h. Puol ysin aikaan yöunille nukahtaa.
 
Saattaa olla että mies hykerrellyt itsekseen :D joo perusrasvausta jo kortisonin kanssa, sitä kun laitettiin vaan ennen unia. Ja nyt sitten jatkan perusrasvausta tai öljyämistä joka päivä pari kolme kertaa ainakin.

Siis nämä hymiöt ei kyllä toimi. Oon kokeillut kännykän omia sekä tämän typerän palstan omia, mutta ei. Miten voikin muka olla vaikeaa olla ilman emojia hah.

Ihanaa aurinkoista vloppua kaikille. On jotenkin ihan kevät fiilis! Jäi sitten täällä etelässä talvi kokonaan välistä, ekaa kertaa mun elämän aikana :O Ja siis ihan hullua, että kohta juhlitaan 1vee juhlia käääääkkk!
 
  • Rakkaus
Reactions: marrasmai
Hiphei. Ihan vaan piti tännekki tulla hihkaseen että typyn paino alkaa seiskalla :love: ruokailut on nyt olleet helpompia, sekä maito että soseet. Puolitin lisät niin maitoa alko taas meneen. Hampaita tosiaan tulee nyt urakalla kun kahden juuri puhjenneen lisäksi ylös tulossa vielä kolmas. Sitten yhteensä neljä ylhäällä ja kaks alhaalla.

Konttaaminen on ihan kulman takana. Tuossa hetki sitte otti ekat liikut eteenpäin :LOL:

-dino- & typy 10kk
 
@-dino- jes, ihan mahtavaa että siellä rullaa leppoisammin <3

Onpahan eri maailma nykyään näiden rajoitusten kanssa. Meillä esikoinen kotona tarhasta kun siellä on työntekijöistä pulaa ja uudet suositukset kun on, että vain terveydenhuollon lapset menisi. Ollaan nyt aluksi ainakin pari viikkoa näin, tulee kyllä salee tiukkaa tekemään sekin kun pitää keksiä lounasta (vauvalle syötön laiskana purkista usein lounaan) ja tekemistä tuolle touhupakkaukselle eikä museot yms perusmestat ole käytössä puuuuhhh! Mutta minkäs teet. Vauveli tietty tykkää kun on kaveri koko päivän ja parhaimpien tarhakamujen kanssa ollaan ulkoiltu ja aiotaan säännöllisesti ulkoillakin sään salliessa. Ollaan siis vapaa-ajalla muulloinkin tekemisissä niin nyt varsin luontevaa jatkaa niin saadaan vanhemmat hengähdystaukoa ulkoilun merkeissä. Hajoaisin kyllä jos pitäisi yksin näiden kanssa joka päivä pönöttää leikkipuistossa. On tää kyl vaan niin paljon kuluttavampaa kahden kanssa kotona huh.

Muuten ei meille kuulu mitään erityistä uutta. Unet on mitä on ja kortisonin kanssa yritetään löytää paras määrää rasvauspäiviä ja siitä seuraavia taukopäiviä. Kontaten huristellaan kovasti eteenpäin ja yritetään nousta tukea vasten seisomaan, lähinnä ihmisiä ja pehmeitä juttuja vasten. Ja tietty sitten päästetään irti kun onnistuu...!

Kunpa tässä nyt asettuisi maailman meno pian aloilleen ja päästään ns pahimman yli pian. Vaikka tietty nämä rajoitukset hidastaa epidemian laantumista huomattavasti, mutta tietty eihän meidän terveydenhuolto kestäisi muuten.
 
@Mandala ja muut tsemppiä lasten viihdytyksiin ja jos isompia on niin kotiopetukseen. Ei varmasti ihan helppoa niilläkäön perheillä joilla useita lapsia yhtäkkiä jää kotiin ja kaikille pitäis olla tekemistä ettei mee tappeluks.

Mites muut riskiryhmäläiset? Onko pysytty terveenä? @marrasmai @Caro87 ja @mavli nyt ainaki varmaa? Me ollaan tietty niin eristyksissä kotona ku vaan voidaan olla. Kaikki ylimääränen on peruttu. Yöhoitajien riittävyys huolestuttaa, onni että mies on kotona nyt myös niin ei ihan katastrofiksi mene jos pitää alkaa ite valvomaan. Ulkoilla onneks voi ja kelitki on kivat.

Typy oppi viikko sitte nousee istumaan, etenee välillä konttaus/karhukäynti/ryömimis sekoituksella. Ryömien kuitenki pääsääntösesti etenee.

Kontrolliaikoija turha odottaa nyt, minne asti lie menee. Tosi perseestä. Ei tietenkään oo järkevääkään yrittää trakarin poistoa niin kauan ku epidemia päällä. Tää on kyllä oikeen raskaan vuoden loppuhuipennus..

-dino- & typy 10,5kk
 
  • Tykkää
Reactions: atvk87
Hurja tilanne meillä ja maailmalla. Epätodellinen. Harmittaa hirveästi heidän puolesta, joiden hoidot nyt joutuvat tauolle. Muutenkin raskasta hommaa! Ei olis myöskään nyt kiva olla raskaana ja odottaa synnytystä näissä maailmanlopun tunnelmissa.

Me ei mennä nyt 8kk neuvolalääkärille ollenkaan. Oma terveysasema meni kiinni eikä huvita lähteä vielä kauemmas, eikä muutenkaan minnekään terveyskeskuksiin ellei ole aivan pakko. Ollaan ihan kotona vaan. Etäkoulu tuottaa työtä ja harmaita hiuksia jo nyt, vaikka vasta 4. päivä. Tokaluokkalainen ei oo hirveen motivoitunut... Ja onpa vaan yllättävän raskasta kun kolme vaativaa (se, koira ja vauva, no koira vähiten) olentoa pyörii ympärillä ja ruuat ja kaikki. MUTTA, kaikki ovat terveitä, ruokaa on, kaikkea on paitsi vapautta. Mies tekee normaaleja työpäiviä yhdessä huoneessa, mulla sitten on tunti-pari oman rauhan hetkeä illassa. Tekis terää pieni tauko päivälläkin, mutta jospa se tästä, kun esikoinen tottuu kouluhommaan kotona, eikä vastusta ihan kaikkea. Onneksi nyt on tulossa jotain pientä etäopetusta opettajan kanssa, sais olla kyllä paljon enemmän, osalla on ja osalla luokista ei, aika eriarvoista toimintaa, opettajasta riippuen.

Vauva se jaksaa hymytä tietämättä mistään tuon taivaallista! Ja kyllä se hymy vaan piristää! Ihana typykkä! Hytkyy kontillaan ja yrittää nousta kaikkea vasten eli ei kauaa kestä, kun on vaarassa levysoittimet sun muut.

Eipä ois osannut kuvitella että vauvavuodesta tulee tällainen!

MaiMei ja Typsy ensi viikolla 8kk
 
Joo siis tää epätodellisuuden tunne aina välillä iskee otsalohkoon eikä vaan voi ymmärtää että tässä sitä ollaan, elämä tosi rajoitettua eikä tietoa kuin pitkään. Ihanku eläisi jotain elokuvaa..! Ja oma elämä vaa vähän ärsyttää välillä kun ei voi tehdä normitouhuja ja päikkäreille molempien nukuttaminen on veemäistä puuhaa melkein joka kerta. Mutta mitä se sitten onkaan teillä kellä on lisäksi pelkoa, että kotiin ei virusta vaan millään tulisi kun lapsella perussairauksia!
Nythän hallitus linjasi että leikkitreffit pitäis lopettaa myös pienemmissä ryhmissä. Mutta se on kyllä itselle ollut ihan henkireikä käydä kerran päivässä ulkona että lapsilla on tosi hauskaa yhdessä. Meillä neljän lapsen porukka ketkä ei muita lapsia tai aikuisia tapaa niin ollaan jatkettu.

Typykkä oppi sitten nousta tukea vasten eli sitä tietty tehdään jatkuvasti. Hinkua olisi selvästi myös sohvalle nousuun mutta ei onneksi mitään mahdollisuuksia onnistua siinä vielä.

Tsemppiä kaikille näinä ihmeellisinä aikoina <3
 
  • Tykkää
Reactions: atvk87
No meillähän tää oli aika lailla paluu viime syksyyn ja tytön ekoihin elinkuukausiin. Jotakuinkin kotikaranteenissa oltiin silloinkin. Nyt alkoi viimein näyttää valoisammalta, aloitettiin päiväkodissa ja erittäin hartaasti odotetussa uimakoulussa. Neljä päivää päiväkodissa ja yksi kerta uimakoulua oli saldo. Lapsi kotona päiväkodista ja me molemmat etätöissä. Ruokakassit tuo lähetti oven taakse. Mun äiti tuli tänne yhdellö vikoista laivavuoroista, paluulippua ei vielä oo. Täällä sit kökitään kolmiossa kaikki neljä päivät pitkät, kaikkia paitsi lasta ärsyttää ja töihin keskittyminen on vähän niin ja näin.

Suoraan sanoen kyllä v*tuttaa kuin pientä oravaa, JUST kun oltiin pääsemässä jonkinlaisen normaalielämän syrjään kiinni niin eikö vaan iske joku pirun pandemia jota jengi ei edes ota vakavasti vaan perseilee niin että muut joutuu kärsimään. Helvetin helvetti. Voin kuvitella @-dino- että sielläkin pinnaa kiristää. Meilläkin olis sydänkontrolli huhtikuussa, mut en tiedä päästäänkö. Se on nyt jo 3kk myöhässä.

Tyttö voi muuten ihan jees, paljon tulee uusia sanoja koko ajan ja piirtäminen kehittyy. Ruutuaikaa saa nyt vähän kun ollaan niin paljon sisällä, Pikkulia rakastaa yli kaiken. Vikat takahampaat on nyt puhkeamassa alas ja se onkin ollut aika homma. Lähes 2 viikkoa meni särkylääkettä päivittäin kun muuten vaan huusi kivusta eikä syönyt eikä nukkunut. Soitin pariinkin kertaan lääkärille kun hirvitti se lääkemäärä, mutta rauhoitteli että tilapäisesti voi rauhassa antaa, ettei ole mitään järkeä sitä lasta kivulla kiduttaakaan. Nyt näin tänään että ekat huiput on ikenestä läpi. Sit on peräti 18 (!) hammasta jo suussa. On nyt alkanut kieltämään/torumaan itseään kun tekee jotain kiellettyä. Pyörittelee päätään silmät silleen teinimäisesti ylöspäin luotuna ja leuka rinnassa, on niin hupaisan näköinen että tosi vaikea pitää pokkaa välillä :D

Meillä töissä myös tosi epäselvä tilanne, kaikki uudet rekryt jäässä ja kampanjasuunnitelmat muuttuu päivittäin. Onneks mulla on aika keskeinen rooli niin en ainakaan ekana saa kenkää. Toisaalta olen vähän tyytymätön jo aiempiin muutoksiin työpaikallani ja olen hakenut uusia töitä. Sainkin yhden hyvän tarjouksen, mutta arki olisi hankaloitunut vielä entisestään niin lopulta päätin raskain sydämin kieltäytyä. Kieltämättä 500e enemmän palkkaa olis ollut jees, mutta nykytilanteen valossa ehkä ihan hyvä etten oo koeajalla seuraavaa puolta vuotta. Toisessakin prosessissa oon, mutta se on paussilla kun rekryäjällö on koronavirus. Että semmosta.

marrasmai ja tyttö 1v8kk
 
Moikka! Mä tulen tänne kans pikkaisen kirjoittelemaan, kun nyt mäkin poksahdin ja saatiin meidän prinsessa tälle puolelle maailmaa :) Huomenna tulis kolme viikkoa täyteen hänellä!

Meillä on menny tosi hyvin tää alku. Vähän tuossa alkuviikosta pelkäsin että nytkö meilläkin sit alkaa masuvaivailu, kun koko yö meni huutaessa ja pierua äkertäessä. Mutta, so far ainakin, tuo oli joku yksittäinen kipuilukohtaus, ja nyt muut yöt ja päivät on menneet taas ihan todella mukavasti. Vähän tietty nyt alkoi epäilyttämään tuo nukkuminen, kun vauva nukkui eilen lähes koko päivän ja tänään sama homma! Ollut sirkeänä ihan vai pienet hetket. Mutta jos tää ei oo vaarallista ni kiva vaan mulle, että on vähän helpompaa tää kotoilu. Mies on ollu nyt viisi päivää putkeen töissä ja tekee 12h työvuoroja, niin on vähän yksinäistä välillä ollut. Varsinkin kun tän koronan takia ei pääse kotoota mihinkään ja ei oikein kukaan voi tänne tullakaan :/
 
En oo varmaan 4kk käynt lukemassa mitään ei siis vaan ole ollut aikaa..

Teini,taapero,vauva ja nyt vielä kotiopetus :O

Meillä siis menee hyvin silti.
Pieni on jo 8.5kk ja nousee tukia vasten ja konttailee hirmuvauhtia paikasta toiseen.
paitsi et korvakierre on tämän kolmannen kohdalla sitten tosi. 4 tulehdus meneillään ja seuraavaksi olisi puhkaisu edessä :( kokemuksia?
Yöt meillä on mennyt alusta asti et herätään monta kertaa ja vain äiti kelpaa.. yritettiin unikoulua mut huusi 30min putkeen miehelle joten siirrettiin myöhemmäksi kun siihen huutoon herää myös 2 vuotias.
Mitat oli 9320g ja 72,7cm

Jaaha en taas kerkeä muuta tässä kommentoimaan mut yritän päivänmittaan keretä nyt ees lukemaan:)
 
  • Tykkää
Reactions: marrasmai
Pitää tulla nostaan ketjua ku vallan tipahtaa etusivulta :LOL:

@Mandala voi sieläki tyttö pystyasennossa. :love: Harmi just ku leikki ikäset lapset kärsii tästä eristyksestä eniten.

@marrasmai kaikki sympatiat sinne suuntaan ♥ alkionsiirtoki vielä siirtyy. Melkosen kuulonen urakka tuo hampaiden teko. No kohtahan ne on kaikki tullu (y) ihana "esiteini" ♥

@nyuu onnea vauvasta ja tervetuloa tälle puolen :) ihana että on mennyt hyvin.

@vipe1986 harmillinen korvakierre tullut teille. Mut kiva että muuten elämä mallillaan. Tsemppiä kotikouluun!

Typy kans oppi nouseen tukea vasten! ♥ Jotenki ihan uskomatonta vauhtia kehittyny nää pari kuukautta! Konttaaminen ei kiinnosta, ryömien pääsee nopeempaa. Kädet menis mutta jalat ei pysy perässä ja sit jatkaa ryömien.

-dino- & typy ihan just 11kk
 
  • Rakkaus
Reactions: marrasmai