Alkuraskauden seulonta, np-ultra ja viikkojen vastaavuus

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja iK, 04.01.2019.

 1. iK

  iK Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.02.2015
  Viestejä:
  434
  Saadut tykkäykset:
  194
  Kävin juuri np-ultrassa viikoila 13+5. Meni harmittavan myöhälle joulunpyhien vuoksi.. Kaikki ultrassa ultraajan mukaan hyvin, mutta itseä jäi huolettamaan viikkojen heittäminen. Tiedän yhdyntäajankohdan (jonka mukaan voisi olla 14+0) sekä ovulaation testin ja kipujen perusteella ja sen mukaan on laskettu 13+5. Muita yhdyntöjä ei tuossa kuussa ole. Mittailijaa seuratessani aika lailla oli niin että raajat vastasivat mielestäni tuota 13+5 (tai jotain sinnepäin 13+) mutta mahan ympärys ja pää-pyllymitta olivat joka kerralla päiviä yli 14 ja pään halkaisija vastasi parhaimmillaan 15+0. Ultralaite on hyvä ja näin itsekin että sai hyvin mitattua.

  La muuttui, ja merkitsi nyt viikoiksi 14+4. Itse ”tiedän” ettei tämä tavallaan ole mahdollista mutta ymmärrän että ultran mukaan mennään. Eihän tuo nyt mikään järkyttävän iso heitto ole, mutta jäi silti mietityttämään. Puhui kuitenkin että rakenteetkin näyttävät hänen mielestään kehittyneemmiltä, tai ainakin 14+ vastaavilta. Mitään huolestuttavaa ei löytänyt.

  Mistä tämä voi johtua? Olen ymmärtänyt että noin rv20 asti kasvu olisi suht samanlaista kaikilla. Silti luen että toki heittoja ollut muillakin. Mitä kokemuksia teillä? Pään ympäryskin mietitytti kun iso mutta ainakin ”sisältö” näytti olevan normaali.

  Miten aina tarvii olla jostain huolissaan....
   
  #1
  Viimeksi muokattu: 04.01.2019
 2. Montecea

  Montecea Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2018
  Viestejä:
  158
  Saadut tykkäykset:
  62
  Alle viikon heitot mitoissa on tosi yleisiä ja niiden vuoksi ei yleensä edes laskettua aikaa muuteta. Vauvat on kuitenkin yksilöitä, pitkäjalkainen tai isopäinen voi olla sitä jo kohdussa. Ja vaikka periaatteessa tiedät ovulaation ajankohdan (ilmeisesti testin vuoksi?), testit yleensä näyttävät ovulaation 1-2 päivän tarkkuudella. Kivutkin voivat johtua joko irtoamisesta tai irtoamassa olemisesta. Ovulaatiosta hedelmöitymiseen ja hedelmöitymisestä kiinnittymiseen kuluva aikakin voi hiukan vaihdella. Näiden yhteissummana käytännössä vain lapsettomuushoidoissa olleet voivat tietää esim. hedelmöitymishetken tarkalleen, muilla siihen liittyy aina pientä virhemarginaalia.

  Jos ultraaja ei ollut mitoista huolissaan, koittaisin minäkin olla olematta, vaikka se varmasti vaikeaa onkin.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #2
 3. VauvaMatkalla

  VauvaMatkalla Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2019
  Viestejä:
  1
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tämä ei varmaan ole aloittajalle enää ajankohtaista mutta siltä varalta että joku muu miettii samaa.
  Meillä on koeputkihoidolla alkunsa saanut raskaus ja alkion ikä tiedettiin päivälleen raskauden alkaessa. Silti varhaisultrassa 7+0 alkio vastasi 7+2 tai 7+3. Myös nt ultrassa oli suunnilleen saman verran edellä ja tämä siis molemmissa ultrissa luokiteltu normaaliksi. Nyt 15+1 ja kaikki mennyt hyvin.
  Eli ei se kehitys ole ihan niin päivälleen samanlaista kaikilla.
   
  #3
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti