¤¤ Allergiset kullannuput -vol.3 ¤¤

Viestiketju alueella 'Lapsen sairaudet ja allergiat' , aloittaja Luppis, 08.01.2009.

 1. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nalle Puh: meillä alkoi allergiaoireet varmaan jo synnärillä... ja viimeistään siinä noin 3 viikon iässä muistan alkaneeni miettimään, että "ei tämä normaalia" voi olla... Toivotaan että nyt on kyse vaan siitä suklaasta teillä. Ihanaa kuitenkin, että muutoin on mennyt todella hyvin!

  Ievan ravitsemusterapeutilta saamaa ohjetta rasvalisästä en "kummastellut". Totesin vaan että se on korkeampi määrä kuin yleisohje, jota annetaan mm. neuvoloissa 1 vuotta täyttäneen ravitsemuksesta, ja Ievan lapsen kohdalla ihan aiheellinen määrä on ravitsemusterapeutin antama ohje. Hieno, että se soijamaito, olikos se nyt Nutrilon Soija (?), näyttäisi sopivan. Oikein mukava lisä ravitsemuksenkin puolesta ;)
   
  #151
 2. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Lyyti-mammalle pikkukakkosesta sen verran, että kun antaa ajan kulua ja esikoisen tilanne allegioiden osalta rauhoittuu (ihan varmasti rauhoittuu!!), päätös pikkukakkostoiveesta tulee helposti, jos vaan sitä vauvakuumetta pukkaa. En mä silloin pahimpaan aikaan voinut kuvitellakaan toista lasta. Sitten kun tilanne saatiin hallintaan sille tasolle, että lapsi saatiin kuntoon ja jatkettiin elämää kiinteiden kokeiluina joskus onnistuen, joskus epäonnisesti... niin siinäkin vakaassa vaiheessa meni ainakin puoli vuotta ennen kuin toista lasta uskalsi alkaa tosissaan toivomaan. Sen verran rankkaa se eka puoli vuotta vauvan kanssa oli, että toiset puoli vuotta piti siitä toipua. Nyt sitten on LA huhtikuun alussa :heart:

  Olen muuten varaamassa kontrolliaikaa esikoiselle allergologilleen, (inho)realistina mietin jo, että varaisinko tupla-ajan varmuuden vuoksi :/ Voihan sen toisen ajan sitten perua, jos ajalle ei ole tarvetta :whistle: Toisaalta puhelimitse saa kakkosen mahdolliset allergiaselvittelyt alulle milloin tahansa tutun lääkärin kanssa. Huh ja hei, kaikkea sitä jo pienessä päässään miettii valmiiksi ja varustautuu |O Taitaa olla allergikkolapsen äidin ominaisuus.
   
  #152
 3. Silencio

  Silencio Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä on nyt 1-vuotissynttärit takana:) Ievalle lohdutukseksi vielä, että juuri tajusin että meillähän samanikäinen poika on tähän mennessä kasvanut hyvin pelkällä Neocatella ja pääasiassa maissilla, jonka lisänä menee nyt vain poro joka päivä. Aprikoosi on alkanut aiheuttamaan lehahdukset ja tattari menee maissi-tattari näkkärissä. Ja muuta en ole saanut ruokavalioon - jopa maa-artisokka aiheutti monen yön valvomiset, ripulit ja pyllyn palamisen. Eli tavallaan, kun kuopuksen suolisto on paremmassa kunnossa, niin ruoka imeytyy ja kasvua tulee pelkällä neocatella n. 6-7 desiä/vrk ja kahdella kiinteällä. Kun taas esikoisella aikanaan oli paljon aikaisemmin kiinteitä ruokavaliossa ja kaikki vitkivit ja kalsiumit ja maitohappobakteerit, niin koska hänen suolistonsa oli niin tulehtuneessa tilassa, kaikki ruoka tuli aina ripulina pois. Eli juuri mikään ei imeytynyt, vaikka verikokeissa ei varsinaista imeytymishäiriötä löytynytkään. Ja lisänä on ollut vielä tämä kasvuhormonikuvio. Mutta edellisen höpinän pointti on se, että itse on vaikea vaikuttaa kolmeen isoimpaan asiaan, jotka tähän ravitsemukseen vaikuttavat:
  1. allergioihin
  2. imeytymiseen ja suoliston kuntoon
  3. ruokahaluun

  Lyyti-mamma: Tuli vielä mieleen, että allergologimme kerran mainitsi, että ripuli ja suolisto-oireet ovat tyypillisiä juuri viljoille ja että vihanneksista tulee useammin iho-oireita. Tosin perunasta usein juuri suolisto-oireita. Eli ehkä minäkin lähtisin vielä miettimään viljoja? Meillä tattari aiheutti esikoiselle kovasti suolioireita aikanaan, mutta sehän voi tietty olla ihan mikä vaan - myös ihan mikä vaan, jota itse syöt?

  NallePuh: Ekan kerran huomasin oireita kakkosella synnärillä, kun leuassa oli sitkeästi punainen läiskä imetyksen jälkeen. Lastenlääkäri sanoi, että hankauksesta johtuu, mutta eipä johtunut. Meni kuitenkin hyvin kahteen kuukauteen saakka siten, että jätin pelkästään suklaan, hiilihappopitoiset juomat, sipulin, paprikan, kahvin pois, mutta sitten ristiäiskakusta tuli kovasti yöhuutoa ja masuvaivaa, joten sitten tein johtopäätökset ja aloitin maidottoman ja munattoman dieetin [lisäksi jätin suosiolla heti histamiininvapauttajat pois]. Mutta toivotaan teille vielä parasta!!!
   
  #153
 4. persvakoonasana

  persvakoonasana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  16 180
  Saadut tykkäykset:
  0
 5. persvakoonasana

  persvakoonasana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  16 180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Luppis: Meillä oli nyt tarkoituskin ottaa kaikki mahdolliset energiat lapsen ruokavalioon, kun kasvu oli pysähdyksissä ja labroissa häikkiä. Ei meilläkään joka aterialla mene 1dl lusikkaruokaa, mutta joskus sitten saattaa mennä jopa 2dl. Muroja etenkin uppoaa itse asiassa useinkin tuo 2dl. :) 1dl on siis tavoite. Niin, ja liha oli se, mitä eniten korostettiin nyt tärkeäksi. Rasvasta; meillä siis tosiaan aiemmin oli rasvalisäohje 1-2tl, joten siihen nähden tuo 5-6tl on iso määrä, vaikka onkin Keijua eikä öljyä.
   
  #155
 6. persvakoonasana

  persvakoonasana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  16 180
  Saadut tykkäykset:
  0
  ahmutar: Nutrilon Soija (Luppis: Maidon voisi nyt jo vaihtaa tuonne etusivun listaankin, kun oireilua ei ole ollut.) on juomana, ja se tosiaan helpottaa nyt vähän ravitsemuksenkin kannalta. Ja kuten Lyyti-mamma totesi, niin soijan sopivuudella saa aika paljon pelivaraa eväisiin, kun pääsemme pian testailemaan soijavalmisteita ruoanlaitossa ja soijajogurttiakin voisi varmaan kohta puoliin kokeilla. :)
   
  #156
 7. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Vastasyntyneen allergiaoireista, että jälkikäteen kuvista katsottuna huomaa kuinka meidän pojalla tuli synnärillä paljon punaisia läikkiä kasvoihin. Saattoihan ne toki olla ihan normaalejakin läiskiä syntymän jälkeen... Lisäksi hän raapi tooodella paljon kasvojaan siellä. Hänestä tuli todellinen Scarface ennen kuin laitettiin pienet sukkaset kätösiin. Ei muilla vastasyntyneustä ollut sellaista määrää naarmuja kasvoillaan, vaikka ei ollut suojia käsissä.

  Ei noista asioista kukaan meille mitään sanonut synnärillä. Kaikkea piti ihan "normaalina", kun ei ensisynnyttäjänä oikeastaan mistään mitään tiennyt. Pelkästään perushoitotoimenpiteissa pyllynpesuineen ja vaipanvaihtoineen oli jo niin paljon opettelemista :whistle: Punaiset läikät ja se hillitön raapiminenkin olivat häipyneet kotiutusvaiheessa. Tilalle tulikin sitten se silent-refluksi :(
   
  #157
 8. persvakoonasana

  persvakoonasana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  16 180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Voisin ahmutar peesailla lähes täydellisesti sinun kirjoitustasi vastasyntyneen oireista. Meillä iho alkoi tosin merkittävästi huonontua vasta n. viikon vanhana (läikkiä oli jo aiemmin) ja silent refluksia alkoi esiintyä joskus vajaan kuukauden vanhana, kai... :/ En muista enää tarkasti. Refluksihan meillä hävisi kokonaan, kun tyttö oli kolmisen kuukautta vanha ja iho-oireilukin vaihteli jatkuvasti siten, että koko ajan oli pientä ihottumaa, mutta välillä enemmän. Itse aloimme epäillä asiaa aika varhain, mutta kait sitä jotenkin halusi kieltää allergiat. Silloinen terveydenhoitaja otti kyllä huolemme tosissaan, mutta lääkärin kommentti oli "punapigmenttisen herkkä iho". :whistle: Aika kauan vissiin täällä palstallakin kyselin ja pohdiskelin, ennen kuin hyväksyin allergian olemassaolon.
   
  #158
 9. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Allergiaoireista. Sekin allergiadiagnoosia viivästyttää ja "allergia vai ei-allergia" -vatvomista varmaan aiheuttaa, kun allergiaoireet voivat vaihtua ajan myötä. Ensin tulee esim. iho-oiretta ja vanhemmat miettivät voisiko olla allergiaa. Sitten iho-oireet häviävät ja todetaan "ei se ollut allergiaa". Tilanne näyttää hetken hyvältä. Tilalle on kuitenkin saattanut tulla nenän hieromista ja hieman myöhemmin alkaa nieleskely. Silent-refluksi -oireet pahenevat ja alkaa tulla lähes alituista tyytymättömyyttä ja huonoa nukkumista. Tai vauva puklailee suunnattomasti alkuaikoinaan ja itkeskelee puklaillessaan. Jossain vaiheessa puklailu vähenee normaaleihin määrin ja laitetaan aikaisempi puklailu "vauvuuden" piikkiin. Ylenmääräisen puklailun hävittyä, alkaakin kakka menee todella oudoksi ilman mitään näkyvää syytä...

  Meillä pojan maitokokeilu on jatkunut. Ns. käsitellyt maitotuotteet ovat menneet hyvin alas. Sokeri- ja hedelmäsoseen määrääkin on saatu roimasti alaspäin Bulgarian jogurtissa. Puuroista ja jogurtista saa jo noin 4 dl maitotuotteita per vuorokausi. Mutta se raaka maito ei maistu edes Nutrilon Soijaan sekoitettuna. Pakkaa sekoittaa flunssa: ei tiedä mikä sen osuus on juomattomuuteen. Vaihtoehtoja on muitakin: välittömät allergiaoireet (suun kutinat, silent-refluksi), ennakkoluuloisuus uutta makua kohtaan... Tuota ennakkoluuloisuutta on ollut aikaisemmin korviketta vaihtaessa. Iän myötä ennakkoluuloisuus uutta "maidon" makua kohtaan on mielestäni lisääntynyt. Jos kyse on tuosta ennakkoluuloisuudesta uutta makua (erityisesti happamuutta) kohtaan, miten paljon sokeria olette laittaneet korvike-/maitomääriin?? Olin yhteydessä pojan lääkäriin ja hän sanoi, että voidaan jatkaa ns. raakana juodun maidon (mixinä Nutrilon Soijan kanssa) tarjoamista mutta määriä ei saa nostaa ennen kuin flunssa on ohi. Ei taida olla tällä hetkellä pelko että nuo määrät nousisivat :whistle: Hyvä kun saadaan puoli desilitraa maitoa juoduksi vuorokauden aikana.
   
  #159
 10. Silencio

  Silencio Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Muistelen lääkärimme ohjeen olleen, että 1 tl hedelmäsokeria per 1 desi korviketta. Toivotaan nyt ahmutar, että maito kävisi!!!
   
  #160
 11. NallePuh82

  NallePuh82 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  3 951
  Saadut tykkäykset:
  0
  Ei meilläkään se maito enää kotioloissa meinannut upota. Ihmeellisesti joi siellä lääkäriasemalla mukillisen maitoa, mutta kotona alkoi sitten takkuaminen. Mä olin jo välillä ihan kypsä siihen tuputtamiseen ja suostutteluun. Isäni sitten onneksi auttoi pahimman yli ja sai muksun juomaan maitoa. Antoi juoda maitoa suoraan tölkistä ja muutenkin sikailla sillä eli ei ehkä mikään paras vinkki. Porsastelu ei sitten jatkunut kotona vaan pikku hiljaa alkoi maito maistua ihan kupista.
   
  #161
 12. NallePuh82

  NallePuh82 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  3 951
  Saadut tykkäykset:
  0
  Nyt vielä yksi kysymys tuosta vehnäaltistuksesta! Eli oletteko te keittäneet mannapuuron jo kotona valmiiksi ja lämmittäneet sen vain mikrossa lääkäriasemalla vai valmistaneet puuron mikrossa lääkäriasemalla? Onko väliä minkä merkkistä puuroa ostaa, mitä te ostitte? Taisi tulla jo useampi kysymys.... :/
   
  #162
 13. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  NallePuh82:
  T. suositteli Raision Anna Manna puuroa. Niitäkin taisi olla kaupassa eri versioita. Valitsin sen perusmallin, jossa on ruskeapalmikkohiuksinen tyttö. Tuote(varmaan myöskin pakkaus) on nykyisin vaihtunut Nalle-sarjaan mutta on yhä Raision tuote. Tuotteen sisältö on yhä sama (kysyin tuota aikoinaan Raisiolta). Mä tein puuron kotona valmiiksi, niin ei tarvinnut siinä lääkäriasemalla hermoilla mikron kanssa. Harjoittelin yhden kerran etukäteen ja tein altistusta varten puuron illalla etukäteen, kun altistusaika oli varhain aamulla.

  Pitäisiköhän meidänkin aloittaa jonkunlainen porsastelu sen maidon kanssa jossain vaiheessa :kieh: Huomaa kyllä että itsellä pinnaa saa venyttää kun ei se maito uppoa...
   
  #163
 14. Piija

  Piija Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Täällähän ollaan ahkerasti keskustelu!
  Kiitokset kaikille tsemppaajille! :flower:

  Meillä on seuraava aika lääkärille (T.) helmikuun viimeisellä viikolla jolloin olisi vehnäaltistus. Jos kaikki menee hyvin, eli neiti on altistuskunnossa.
  Piti kyselemäni kanssa tuosta vehnäaltistuksesta, mutta ohjeita jo tuossa tulikin eli mannapuurolla mekin mennään.
  Meillä kakka tulee edelleen ripulina, tosin vaan sen kerran päivässä joten tahti on normaali, mutta koostumus ei... :/ Tosin muutamana päivänä ei kakannut ollenkaan... Ripuli on kestänyt nyt reilun viikon, en tiedä miten kauan pitäisi vielä odotella ennen kun pitää alkaa karsia jo ennestäänkin niukkaa ruokavaliota. ProSymbioflor on ollut kuitenkin tauolla jo tovin.
  Pelottaa, että se on kaurapuuro tai peruna.... joiden lisäksi meillä ei ole kuin Hollen hirssipuuro ja bataatti, joten siksi pelottaa tämä nuorallatanssi nyt tosissaan.

  Ja neiti nappasi viikonloppuna kaupan hyllyltä tarjolla olleen Paussi jugurttikeksin... Imeskeli sitä tovin ennen kuin huomasin. Ei siitä kyllä mitään välitöntä reaktiota tullut. =)
  Mä olen tehnyt peruna-kauraleipäsiä, mutta ei meidänkään neiti niitä syö. :/ Laittaa vaan paloiksi ja leikkii niillä... Nyt on muutenkin ahdistus päällä tämän tilanteen vuoksi, niin ei jaksa oikein tuputtaakaan/keksiä kikka-kolmosia....

  Nyt täytynee lähteä töistä kotiin, tsemppiä kaikille!! :heart:
   
  #164
 15. NallePuh82

  NallePuh82 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.10.2006
  Viestejä:
  3 951
  Saadut tykkäykset:
  0
 16. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tässä linkki Raision sivulle, jossa on se NalleManna Mannasuurimo:

  http://raisio.materials.fi/index.php?auki=15&pg=15&mat=15
   
  #166
 17. Minttu mamma

  Minttu mamma Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.05.2007
  Viestejä:
  212
  Saadut tykkäykset:
  0
  Aion vähän valittaa, joten saa vapaasti hypätä yli..
  Oon yrittäny löytää syyllistä aina vaan pahenevaan refluksiin ja löytyihän se: possu! Voi vattu, muuta lihaa ei ole käytössä. Olen antanut poroa kahtena päivänä (la-su) ja tyttö on flunssainen ja kiukkuinen yms pientä, mutta refluksi on vähentynyt selvästi. Tänään taas annoin possua ja ero on suuri. Nyt en oikeastaan tiedä miten kannattaisi edetä. Lääkärin (T.) kanssa oli puhetta että poroa yritetään rotaatioon, mutta pitäiskö mun nyt yrittää antaa pientä määrää joka päivä, että possun sais jätettyä huoletta pois? nz-lammas on vielä kokeilematta mutta kai tämä poro täytyy ensin kattoa loppuun saakka.
  Tämä juttuhan vaan vaikeutuu vaikka luulin, että se helpottuu kuukausi kuukaudelta. :headwall:
  Anteeksi valitus, mutta tuntui hyvältä kirjoittaa tänne. Luen teidän kirjoitukset paremmin, kun en ole näin väsähtäneellä tuulella.
   
  #167
 18. persvakoonasana

  persvakoonasana Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2007
  Viestejä:
  16 180
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minttu mammalle tsemiä :hug:, ja eikös tämä ole juuri oikea paikka valittaa. ;)
   
  #168
 19. miiak

  miiak Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.11.2008
  Viestejä:
  89
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä kestettiin perunaa viikko ja sitten loppu..aluksi meni kolme päivää oikein hyvin ja sitten alkoi pikkuhiljaa pahenemaan niin että 7 päivänä itki vaunulenkillä ja jopa autossa..tosi mietin kyllä sitäkin, että voiko kiinteä ruoan aloitus aiheuttaa vaivoja? Koska pojalla ei ole minkäänlaista ihottumaa, ainoastaan vatsa kolisee TODELLA kuuluvasti ja paljon piereskellään ja haju on myös aika karmiva..ajattelin, että jos oltaisiin kolme päivää ilman ja kokeiltas sitten uudestaan..

  Tämä on kyllä kauheen vaikeeta tän allergian kanssa..poika on esikoinen eikä ole ns. vertailukohdetta mitä itkua pitää normaalina ja mitä asiaankuuluvana..toiseksi olisi kiva jos jossain olisi joku paikka jossa joku antaisi käytännön vinkkejä mitä pitää selvänä oireena, kuinka kauan kannattaa yrittää, miten kauan täytyy jo todetun epäsopivuuden jälkeen pitää taukoa ennenkuin aloittaa uuden kokeilua..

  Minttu mammalle jaksamisia =)
   
  #169
 20. Sssalla

  Sssalla Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.03.2007
  Viestejä:
  4 390
  Saadut tykkäykset:
  1
  Kyllä allergiset lapset syövät erikoisia ruokia, nimim. tyttö sylissä edessään maissisose+kaurapuurokokeil+kana - mössö :p
   
  #170
 21. Anna86

  Anna86 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  10.10.2007
  Viestejä:
  260
  Saadut tykkäykset:
  0
  miiak: Harmi kun peruna ei sovikkaan! :( Oletko tutustunut histamiini.com sivustoon? Siellä on hyviä vinkkejä allergisten vanhemmille!

  minttu mammalle jaksamisia! :hug:

  Nallepuhille hirmuisesti onnea pikku vaavin johdosta! :heart: :flower: Pidetään peukut pystyssä että pikkuinen säästyisi allergioilta!

  Me käytiin tänään taas allergialääkärillä (T.T) ja samalla otettiin ravitsemuslabrat. Nyt ois tarkotus illalla alottaa riisi. Riisin jälkeen kokeillaan auringonkukkaöljyä ja sen jälkeen kaupan riisimaitoa. (sit m.m kanaa, amaranttia, mangoa, persikkaa, mustikkaa, mustajuurta...) T meinas että Adalla on sen verran hyvin kiinteitä (maissi, vadelma, hirssi, aprikoosi, parsakaali, kukkakaali, maa-artisokka, päärynä ja kalkkuna), et sit ku joskus päätän lopettaa imetyksen niin pelkkä kaupan riisimaito + kalkki ja VitKiv riittää. Imetystä olin ajatellut jatkaa vielä muutaman kuukauden. Vehnäaltistus on suunnitteilla loppukeväälle, toukokuuhun. Sovittiin että yritän saada allergiasairaalasta ajan altistukseen.
  Ensi viikolla saadaan sit tietään ravitsemuslabrojen tulokset. Toivottavasti kaikki on ok.
   
  #171
 22. ahmutar

  ahmutar Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.10.2007
  Viestejä:
  1 200
  Saadut tykkäykset:
  0
  Minttu mammalle tsemiä, ja rutkasti, vaikeaan tilanteeseen! Kyllä se vielä teilläkin helpottaa, ihan varmasti. Toivottavasti jo pian!

  miiak: jos lapsi muuttui todella tuskaiseksi ja itkuiseksi vatsan oireiden takia, niin kyllä se peruna lähes satavarmasti sen takana, varsinkin jos muita muutoksia ei ole ollut ja peruna aloitettu hyvinvoivalle lapselle. Onko yleensä tullut iho-oireita?

  NallePuh82:n vehnäaltistuksen kuulumisia odotellaan :wave: :wave:
   
  #172
 23. Piija

  Piija Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.06.2007
  Viestejä:
  412
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tosiaan, NallePuh82:n vehnäaltistuskuulumisia odotellessa. Toivotaan parasta!

  Minttumammalle ymmärtäväiset tsemppaukset, täällä samanlaiset olotilat. :hug:
  Mikään ei taas tunnu menevän putkeen. Meillä ripuli vaan jatkuu. Kaurapuuro jätettiin nyt tauolle. Neiti yskiikin taas tuolla nukkuessaan. :eek: :'( :( |O

  Yritin muuten aloittaa uutta ketjua, siis vol.4:ta, mutta kuten näkyy, en siinä onnistunut... Kesti sen verran kauan kopioinnit sun muut ja pieleen meni, että en enää tänään jaksa yrittää uudestaan. :ashamed:

  miiak: Meillä tuo Älyttömän pahan hajuinen kakka (ja paukut) ovat yleensä olleet yksi merkki ruoan sopimattomuudesta. Ja meillähän ollaan aina oireiltu suolella (ja pukluilla) .
  Tiedän kokemuksesta miten hankalaa noita normaaleja ja epänormaaleja itkuja on tulkita. Onneksi täällä voi välillä avautua ja saada mielipiteitä samassa veneessä olevilta.

  Hyviä öitä kaikille! |O
   
  #173
 24. Dora09

  Dora09 Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.08.2004
  Viestejä:
  769
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mitkä on noita histamiininvapauttajia? Suklaasta meillä selvästi tulee masuvaivoja, eilen söin suklaapatukan ja vauva heräsi kovaan huutoon, siis ihan yhtäkkiä alko huutaa ihan hirveesti eikä rauhottunu sylissäkään kun vasta sitten kun tuli kunnon röyhtäys. Sen jälkeen ei ole ollut mitään.
  Nyt meillä on 5pv syöty nz-lammasta eikä vieläkään ole mitään siitä tullut joten alan jo uskomaan että se sopii. Kun tosiaan yleensä oireet tulee heti. Seuraavaksi ajattelin kokeilla Symbioflor1:stä.
   
  #174
 25. Silencio

  Silencio Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2008
  Viestejä:
  148
  Saadut tykkäykset:
  0
  Histamiinia esiintyy tonnikalassa, sillissä, anjoviksessa,
  makrillissa, sardiinissa, äyriäisissä, pinaatissa, munakoisossa,
  sinihomejuustoissa, parmesaanijuustoissa, puna-ja valkoviineissä,
  oluessa, hapankaalissa, salamimakkarassa, kaakaossa (suklaa),
  banaanissa, pähkinöissä, tomaatissa, mansikassa ja raparperissa.

  Edellistä pahempi ryhmä on vielä tämä eli histamiinia vapauttavia ruokia ovat esim. mansikka, kaakao (suklaa), munanvalkuainen, tomaatti, ananas, papu, pähkinä, äyriäiset, kala, sitrushedelmät ja alkoholi.
   
  #175
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti