¤¤ Allergiset kullannuput -vol.3 ¤¤

Localoba
hmmm... on siis oikeanlaista ja vääränlaista allergiaa... :headwall: voi pyhä jysäys!

Olen tähän asti aina kironnut allergioitani, mutta olen näköjään saanut hyvää hoitoa aikuisiällä ja tiedän enemmän kuin moni lääkäri. On se kumma, että lääkäreiden mielestä on normaalia, että vauvat/lapset kärsivät, eihän aikuinenkaan söisi ruokia, jotka aiheuttaa pahaa oloa?

Eka liha-annos syöty eilen ja yöllä valvoimme hieman yhdessä, kun oli olo kuin ois syönyt itsensä ähky kuntoon. Tosin pojan olosta en osaa sanoa, ilmavaivoja oli vähän, joissa lammas "tuoksui". Nyt olo ok kummallakin.
Eilen tarttui kaupasta mukaan kurpitsapikkelsi ja tölkkiparsa, testaus että toimiiko nuo, sais vähän lisää makuja. Keitetty kiinankaali aiheutti liikaa ilmavaivoja.
 
Adalgin
Passaako liittyä joukkoon tummaan... Täällä olis 6/08 poju,jolla maitoallergia ja käytössä almiron, kiinteissä käytössä vain bataatti, muut aiheuttaneet 0,5 - 1 vuorokauden sisällä seuraavan

http://www.aijaa.com/v.php?i=3579571.jpg

Tässä opettelen koko ruokakokeilun maailmaa, seuraavaksi vissiinkin kiehautan kesäkurpitsaa lautaselle... Mutta vinkkejä kaipaisin kokeiluihin, mitä kannattaa kokeilla ja miten se kannattaa valmistaa esim. poro
 
ahmutar
Adalgin: Passaapa hyvinkin liittyä seuraan :D

Eipä mulla noihin valmistushommiin ole paljoa vinkkejä, kun olen aika poropeukalo... Poron liha, kuten yleensäkin lihat, kannattaa vauvalle valmistaa keittämällä tai uunissa (ei paistamalla) ja soseutettuna pakkaseen pikkuannoksina. Itse käytin esim. jääpalapakastelokerikkoa apuna pienten eri kokoisten lihahippusten pakastamisessa. Lokerikon päälle ennen lihahippusia laitoin muovikelmua. Kelmusta lihan hippuset sai helposti irti pakastumisen jälkeen. Hippuset laitoin pieneen pakastelaatikkoon.

Mitä olet jo kokeillut?
 
Luppis
GALLUP: Mitä pesuaineita ja rasvoja käytätte allergiselle lapsellenne? Onko vastaan tullut jotain epäsopivaa?

Meillä pesuun käytetään joko perussaippuaa (sitä saa kaupasta 3 l kanisterissa) tai SebaMedin lastensuihkusaippuaa. Perusvoiteena on Apobasen sinien tai punainen. Poskiin ruokailun jälkeen Ceridal Lipolotion (vesipesun sijaan pyyhitään tällä). Lactacydia käytettiin pesuun pienenä satunnaisesti mutta siinä on (en tiedä onko uudessa versiossa) maitoproteiinia, joten jätimme sen pois.

localoba: Alle 6 kk ikäiselle tehdään maitoaltistus, jonka perusteella kirjoitetaan B-lausunto. Tämä toimitetaan Kelaan ja sitten noista korvikkeista saa korvauksen (paitsi Neocatesta). Jos vain Neocate sopii, sen korvattavuuteen tarvitaan vielä valvottu altistus sopimattomalla pilkotulla apteekin korvikkeella (Almiron, Nutramigen, Profylac). Jos lapsi on yli 6 kk, maitoaltistuksen LISÄKSI tarvitaan soijamaitoaltistus. Eli kannattaa hoitaa tuo korvattavuusrumba ennen 6 kk ikää niin jää soijakokeilu pois. Meillähän siirryttiin soijamaitoon 6 kk iässä ja se olikin/on ainoa sopiva korvike (kokeiltu: Almiron, Nutramigen, Neocate, NAN, Tutteli Omneo). Tämä taitaa kuitenkin olla aika harvinainen kuvio..
Kiinteistä: aloittaisin ihan perunalla (Oolannin pakasteperunamuussi) ja varovaisesti. Jos perunasta ei tule oireita, niin sitten joko luumua (mikäli peruna on kovettanut vatsaa) tai jotain kasvista esim. kukkakaalia tai kesäkurpitsaa. Tämän jälkeen jos kaikki edelleen ok, jokin hedelmä (esim. aprikoosi, persikka) sitten marja (esim. ruusunmarja, mustikka) ja sitten vasta liha (esim. possu, poro). Viimeiseksi jättäisin ehkä sen viljaryhmän ja siitä ensin kokeilisin kauran. Tämä on nyt vaan mun omaa pohdintaa.. ja tietty jos jossain vaiheessa alkaa näyttää siltä ettei mikään meinaa sopia, homma täytyy miettiä uusiksi. Ja jos olet huomannut imetysdieetin aikana jonkin olevan erityisen paha ja oireita aiheuttava, niin sen kokeilu kannattanee jättää hamaan tulevaisuuten. Jos löydätte sopivan korvikkeen, ei noilla kiinteillä niin kiirettä ole. Eikä tietysti imetysdieetinkään aikana.
 
Adalgin
Kokeiluista:
kokeiltu ollaan tähän mennessä peunaa, maissia, porkkanaa, kukkakaalia, kauraa, riisiä, possua, kanaa, omenaa, päärynää, mangoa, banaania, punaisia viinimarjoja.
Kaikki noista ei ole satavarmoja negatiivisia, koska vasta nyt alan hiffaamaan tämän kokeilurytmin, tuli tuossa mentyä liian nopsaan yms.
Muutenkin kesti aikaa hyväksyä, että ihottuma ei ole "vain" ihottumaa, vaan kysessä on jotain muuta. Vaikka itse ole ns. terveydenhuollon ammattilainen, ei näitä asioita vaan käsitä kun ne omalle kohdalle sattuu... suutarin lapsella ei ole kenkiä...
mutta nyt alkaa tämä homma vähän kirkastumaan...

GALLUP: Mitä pesuaineita ja rasvoja käytätte allergiselle lapsellenne? Onko vastaan tullut jotain epäsopivaa?
Tällä hetkellä pesuaineena Acon Baby mousse wash ja ceralan -perusvoide. Sopimattomia on dexpantenolia sisältävät voiteet ja ainu kylpyöljy jotka olivat ihan must esikoiden hoidossa.
 
Localoba
Kiitos Luppis! Selvensi suuresti tilannettamme.

Adalgin tervetuloa
Ikävältä näytti kuva :( Meidän pojalla iho-ongelmat jaloissa, käsissä ja kasvoissa, en osannut ajatella, että vaippa-alueella olisi muuta kuin vaippaihottumaa.
 
Ieva
Tervetuloa Adalgin! :)

Luppiksen gallup: Pesuaineena käytämme pelkkää vettä, peppu pestään toisinaan Aqualan L -perusvoiteella ja kädet joskus Natusanin Top to Toe Washilla. Perusvoiteena käytössä on vaihdellen Essex Plus tai Decubal, Apobase Oily Creme, jos iho on erityisen kuiva. Bepanthenia kuluu myös säännöllisesti ja Sibicortia kuurina silloin tällöin.
 
Localoba
Hyvää ystävänpäivää! Minä olen täällä huuli pyöreänä, sillä poika (ja minä) on nukkunut hyvin viime yön (syötiin kolme kertaa) ja tänään syönyt heräämisen, klo 9, jälkeen vasta kaksi kertaa ja nukkui 2,5h päikkärit. Samat vaatteet aamusta asti (kun eivät olekaan likaantuneet)... Tällaistako on "normaali"vauvan hoito? Totuin siihen, että vaatekertoja kului kahdeksankin päivässä ja aina vaippa täynnä kakkalitkua. Ihokin on lähes kunnossa.
Tuo Rela taisi olla se viimeinen ongelma, testaan sen vielä huomenna, tänään oli välipäivä.

Eilen tajusin, että pulloa pitää testata maitoaltistusta varten ja poika pienen protestoinnin jälkeen veteli 50 ml noin 10 minuutissa! Paukutan tässä henkseleitä, kyllä on viisas lapsi! Katsotaan miten seuraavalla kerralla käy...
 
ahmutar
Alkuperäinen kirjoittaja Luppis:
GALLUP: Mitä pesuaineita ja rasvoja käytätte allergiselle lapsellenne? Onko vastaan tullut jotain epäsopivaa?

Luppiksen pesuaine ja rasva -galluppiin
tämän hetkinen setti:

Kylpyveteen laitetaan toisinaan Natusan Top to Toe -pesuainetta (pesun jälkeen huuhdeltava) tai Aco Baby Bath Oil -kylpyöljyä (ei edellytä huuhtelua). Nykyisin käydään myös välillä suihkussa.

Vauva-aikaan pelkkä vesi oli paras kylvyssä. Yllämainitsemani pesutuotteet eivät silloin oikein sopineet, mutta nykyisin ne toimivat hyvin.

Joku mieto lasten shampoo päänahan ja hiusteen pesuun pitäisi hankkia. Pojalla on siis jo sen verran hiuksia, että käydään parturissa, ja lievästi kertyy karstaa päänahkaan. Onko kenellekään hyviä ehdotuksia shampooksi? :wave: :attn:

Vartalon iholle Essex Plus -voidetta ja kasvojen iholle Aco Miniderm -voidetta tai Essex Plus -voidetta.

Satunnaisiin lieviin ihottumiin vaippa-alueella ovat toimineet yleensä punainen Bepanthen ja toisinaan noin 1-2 päivän kuurina käytettynä mieto hydrokortisonivoide.

Localoballe onnittelut hyvästä tilanteesta!

 
ahmutar
Maidosta... Meillä yhä seuraillaan. Raaka maidon poisjättö selvästi helpotti tilannetta. Jogurteilla ja puuroon keitetyllä maidolla tilanne näytti jo melkeinpä lähes normaalilta. Sitten kokeiltiin uudelleen juustoa, joka alkoi yllättäen maistumaan pojalla (kun ei juustoa silloin alkuvaiheessa kelpuuttanut). Tuloksena oli peppuihoa punaiseksi polttava kakka ja levottomuuksia öihin... Kolmen päivän kokeilun jälkeen juusto pois ja jatketaan nyt taas jogurteilla ja puuroon keitetyllä maidolla. Onko siis mahdollista, että jogurttituotteet ja puuroon keitetty maito sopisivat mutta juusto ei..? :/
 
NallePuh
Pesuaine- ja rasvagalluppiin vastailen, meillä ollaan käytetty pesuaineena mitä milloinkin, esim. natusanin lapsille tarkoitettuja pesuaineita mutta useimmiten pestään pelkällä vedellä. Vessassa meillä on Dermosilin hajusteeton saippua ja sillä pesen kakat. Rasvana meillä tällähetkellä Essex lotion ja Locobase repair. Ahmutar Acollahan on myös lapsille tarkoitettu shampoo, sitä ajattelin seuraavaksi kokeilla.
Kyselinkin tossa maitohappobakteeri-alotuksessa että onko normaalia että mhb laittaa aluksi mahan sekaisin? Meillä on nyt viikon ajan kokeiltu Symbioflor1:stä ja alotettiin allergialääkärin ohjeen mukaan 2x 2 tippaa/päivä kahden päivän jaksoissa, sitte 2x 4 tippaa/päivä ja nyt menee se 2x 10 tippaa/päivä. Maha meni heti löysälle ja edelleen on maha löysällä. Muita oireita ei ole tullut. Jätän nyt symbioflorin tauolle ja katson meneekö kakka normaaliksi.
 
Minttu mamma
Gallup: ei juurikaan käytetä pesuaineita. Lactasydia on ja sitä olen joskus pienen tipan laittanut pyllynpesuun. Rasvoina Aqualan ja sininen Apobase sekä Bepanthen. Poskiin laitan joskus Elivon hoitovoidetta ja siitä posket voi vähän punoittaa.
Kokeilin eilen aamulla, kestäisikö tyttö pienen määrän riisiä, esim 1tl viikossa. No ei kestä! :headwall: Vaikea käsittää miten yhdestä teelusikallisesta dr Kousan riisiä voi tulla niin kipeäksi. Nyt on tilanne jo rauhoittunut, mutta vaippa-alue on tulipunainen. Se on samanlainen kuin Adalginin lähettämässä kuvassa, mutta laajemmalla alueella. Ja kipeä tuntuu olevan. Onko Adalgin (ja muutkin) joku voide rauhoittanut teillä tuota ihoa vai parantaako sen vaan aika?
 
Piija
NallePuh: Me aloitettiin ProSymbioflorilla ja meillä myös meni vatsa ripulille. Tosin en tiedä johtuiko tuosta Symbiosta vai mättääkö jokin muu. Jätettiin mhp pois, mutta edelleen on kakka ollut löysää ja väriltään välillä vihreää, keltaista ja vaaleanruskeaa....
Rotaatiossa ollut kaura on nyt myös jätetty tauolle, katsotaan onko siitä apua.
Lääkäri sanoi, että tuo Symbio on voinut laukaista jotain, niin että nyt sitten joku muukin ruoka-aine aiheuttaa oireita.... Pelkään tosin pahaa, ettei se ole tuo kaura, vaan peruna.... :( :kieh:

Minttu mamma: Muistan tuon saman epätodellisen tunteen, kun kokeilimme aprikoosia n 2tl... Siitä tuloksena 2 vkon hurja ripuli ja täysin palanut pylly. Silloin käytimme Bepanthehia helpottamaan oloa ja kyllä se taisi vähän auttaakin. En tiedä, oisko vielä joku parempikin aine olemassa?

Meidän ensi viikon vehnäaltistus muutettiin normaaliksi kontrolliajaksi, sillä neidin vatsa on edelleen sekaisin ja öisin itketään (jo kohta kilpaa) edelleen... :(
4 viikkoa jo tätä p....aa eikä valoa tunnelin päässä näy. Vehnäaltistus nyt sitten maaliskuun lopussa, näillä näkymin.

t. Väsynyt, masentunut ja turhautunut allergisen neidin äiti
 
Luppis
Oletteko tarkistaneet ettei Lactacydissä ole maitoproteiinia? Kesällä sitä viimeeks ostin ja siinä pullossa kyllä oli.

piija: :hug: Pelkälle Neocatelle vaan. Haet ite saikkua väsymyksen takia ja parantelette kotona rauhassa. Vaikka mikä minä tietysti olen neuvomaan.. tuli vaan mieleen.


Vihreä ripuli on myös täällä ja nyt illalla paukautti huulensa sohvankulmaan niin että ylhäältä huulesta katkesi joku jänne (?). Ei kuulemma haittaa, sanoi sh päivystyksestä (soitin ja kysyin, mitä tehdään). |O
 
Adalgin
Minttu mamma Meillä ei tuohon punoitukseen auta muut kuin aika. Kortisonikin on aika tyhjän kanssa, laitan sitä toivoen että jos se edes vähän kutinaa poistais.

Nyt muuten on iho tosi hyvässä kunnossa, ainoastaan vähän ihottumaa kyynär- ja polvitaipeessa sekä ranteissa ja nilkoissa. Haaruskin on ensimmäistä kertaa puoleen vuoteen normaalin näköinen . Annoin siis rauhoittua kunnolla. Huomenna ajattelin sitä kesäkurpitsaa työntää suuhun... Siis maitomitallinen bataatin seassa
 
Lyyti-mamma
Heippa vanhoille ja uusille :wave:

On ollut hivenen rankemman puoleista ja oon vaan "varjoillut" täällä...

NallePuh82
-paljon tsemppiä myös täältä :hug:

NallePuh:
Meillä meni kans aluksi masu löysälle symbioflorista, sitten vähitellen tasoittui, kunnes taas sbf1 löysytti vatsan... Ei kuitenkaan ihan ripulille asti mennyt siitä valmisteesta..

Piijalle tsempit - Toivotaan helpotusta...

Meillä kanssa ollut täällä siitä saakelin vehnäaltistuksesta 5vkoa ripulia, paino lapsukaisella tipahti reilusti, ihottumaläikkiä ym yövalvomista... SItten viime viikolla oli lääkäri ja jätettiin hänen ohjauksella koko viljaryhmä pois, rypsiöljy, kana,kalkkuna ja possu samoin tauolle. Tilalle kerta heitolla lihoiksi peura ja poro, öljyksi oliiviöljy. Maitohappobakteerit kiellettiin. Imetysdieettiä tiukemmaksi -ja nyt alkaa kakka olla koostumukseltaan tasaista, löysää mutta enää ei imeydy vaippaan. Ja pojalla on kokoajan ollut nälkä, eli tunnin välein syö. Tankkaa vissiin koko kuukauden edestä. Eli lääkärimme arveli, että viljat,rypsiöljy ja viljaa syövät elukat olis poissa muutaman kuukauden. Ja sitten saadaan kokeilla jotain uutta viljaa (amaranttia)... Riisiä ja maissia saadaan antaa varovaisesti aikaisemmin... Että kaduttaa koko altistus. Näitä kuulemma tapahtuu -se oli lääkärin kokemus. Ei ihan hevillä halua uutta vehnäaltistusta. No nyt pitää olla tosi tarkkana...

Välillä sitä kyllä harmittaa niin kovaa... :headwall: Kun monta viikkoa menee että saa ruokavaliota kursittua kokoon, sitten yksi teelusikallinen heittää paljon pois...

Luppiksen galluppiin: Meillä on käytössä helokkiöljy kuiviin kohtiin,bebanthen ihottumiin ja kamomillavoidetta ajoittain kun on sitkeämpiä ihottumaläikkiä. Pesuaineita meillä ei oo vielä käytössä -joku shampoo pitäis löytää kanssa kun tukkaa alkaa pojalla olla reippaanlaisesti... :flower: Onko teillä luppis joku uusi kokeilu mistä ripulit?
 
Minttu mamma
Kokeilin eilen laittaa kortisonia, mutta tyttö kiljui kipuitkua ja pesin sen heti pois. Bepathenia laitoin. Nyt punainen alue on muuttunu ruskehtavaksi ja iho kovettunut, joten se taitaa kuoriutua pois niinkuin palovammoissa. Voi itku.

Ei meillä olekaan Lactacydiä vaan Avesydiä (sininen). En löydä siitä mitään mainintaa maitoproteiinista. Tuoteselosteessa lukee lactic acid. Lactacydistä löysin netistä tuoteselosteen jossa luki, ettei se sisältäisi maitoproteiinia.
 
Luppis
Lactacydistä: siitä on tullut nyt uusi versio, hyvä jos ei enää ole sitä maitoproteiinia.

Meillä käytetään pyllynpunoitukseen Natusanin Sinkkivoidetta, sitä itse asiassa laitetaan jo ihan pieneenkin punoitukseen ja toimii. Bepanthen on välillä käytössä, ei vissiin taida vaan meillä sopia yhtä hyvin, poskiin sitä ei ainakaan voi laittaa kun sitten vasta lehottaakin.

Eilen tosiaan tuli kaksi vihreää ripuli/löysää kakkaa.. tänään ei ole vielä kakanut ollenkaan. Mä täällä sormet kyynärpäitä myöten ristissä odotan ja toivon että kakka olis nyt sitten jo kiinteempää.. yleensä kakkaa aamulla tai viimestään lounaan jälkeen ja kun nyt ei siis ole kakkaa näkynyt, niin se on yleensä merkki siitä että vähän kovalla on. :/ Tulipas analyysi. Viikonloppuna annettiin vaikka mitä - en edes ilkeä niitä tänne laittaa mutta todennäköisin syyllinen on mustaherukka, jota sai poikkeuksellisen paljon ja se löysyttää kyllä vatsaa. Ihan varma en sen sopivuudesta ole mutta toisaalta ei tee pitkäkestoisempaa ripulia vaan sen kerran kaksi on löysempää ja sillon kakka on selkeesti siitä mustaherukasta (värin perusteella). Oiskohan nyt sitten marjat paremmin sulaneita ja siitä toi eilinen tummanvihree väri sen sinisen sijaan?

 
reginarento
hei kaikille saanen littyä seuraanne?!
mulla 5kk ikäinen tyttö kohta jo 6kk. prick-testin mukaan oli allerginen kananmunalle ja vehnälle. mutta kaikkia ruokaaineita eivät pystyneet testailemaan kun iho niin kurjassa kunnossa. tyttö juo neocate-maitoa ja välillä ollaan testailtu ruokia, annoin muutama päivä sitten riisiä tytölle ja oireet ilmeni toisena päivänä, iho oireita;ihottumaa kasvoissa käsissä ja jaloissa. toissapäivänä aloin antamaan perunaa ja tänään aamulla annoin 3.kerran perunaa. nyt luulen, jos oikein näen silmilläni, enkä vain kuvittele omiani että olisi ihottumaa, eilisestä alkaen, ja mun mielestä koko ajan lisääntyy.en tiiä mitä mä teen tän asian kassa kun tuntuu että en voi mitään syöttää neidille.
rupeaa jo ahdistamaan.
tyttö silti tosi hyvällä päällä eikä oikein näytä olevan moksiskaan muuta kuin silloin kun ihottumat tulee ja silloin kutiaa ja lujaa, ja yrittää raapia itseään joka paikasta.
lääkärin neuvosta ensin oli kokeiltava riisiä, sitten peruna, jokin marja ja jokin hedelmä. parin viikon päästä olis uudelleen aika sairaalaan katsomaan mikä tilanne.. mutta jos mikään näistä neuvoista ei sovi mitä kokeilen sitten?
rasvaillaan tosi paljon käytössä ceridalin tosi rasvainen voide ja öljy. silloin tällöin pahempiin ihottuma alueisiin cibicort.