¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 4 ¤¤

Luppis
Tervetuloa allergisten lasten äitien maailmaan!


Ketjussa ( ellei jopa löyhässä hirressä ) roikkuvat:

Piija ja tyttö 10/2007 (Neocate)
Krisu ja tyttö 10 /2007 (Neocate, Prepulsid)
Luppis ja poika 10/2007 (Nutri Soija, Zantac)
ahmutar ja poika 05/2007 (Nutrilon Soija, Losec)
NallePuh82 ja tyttö 07/2006 (Neocate, maito , Losec)
Helmiina82 ja tyttö 12/2007 (Neocate)
pohjolan neito ja poika 10/2007 (Neocate)
lyyti-mamma ja poika 12/2007 (imetysdieetti)
sirpiina ja poika 12/2007 (Oatly H+, Zantac)
santtu70 ja poika 11/2007 (imetysdieetti, Neocate)
Ieva ja tyttö 01/2008 (Nutrilon Soija)
anna86 ja tyttö 02/2008 (imetysdieetti)
leinikki ja poika 02/2007 (Neocate, Losec)
roosakaisa ja tyttö 09/2007 (Almiron Pepti)
Farrah ja tyttö 02/2008 (imetysdieetti)
Dora09 ja tyttö 06/2007 (riisimaito)
Sssalla ja poika 08/2006 (riisimaito) & tyttö 11/2007 (Almiron Pepti)
Kaniini ja tyttö 08/2007 (maito)
miiak ja poika 10/2008 (Neocate)
Silencio ja pojat 06/2005 ja 01/2008 (esikoisella riisi/kauramaito ja kuopuksella Neocate)
Minttu mamma ja tyttö 04/2008 (Almiron Pepti)
Localoba ja poika 11/2008 (imetysdieetti)
Adalgin ja poika 06/2008 (Almiron Pepti 1)
Tica ja poika 10/2008 (Almiron Pepti 2)Aikaisemmat viestiketjut löytyvät täältä:

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1023252

http://kaksplus.fi/keskustelu/t997211

http://kaksplus.fi/keskustelu/t943784

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1144420 - vol.1

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1243643 -vol.2

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1284862- vol. 3

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1132579- kauppareissuvinkkejä

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1292227-ruokavinkkejä


www.histamiini.com - allergiapalsta, mm. osto- ja myynti-ilmoituksia (tällä palstalla korvikkeiden ja muiden elintarvikkeiden myynti ja lahjoitus(?) kielletty)TERVETULOA KESKUSTELUUN MUKAAN KAIKKI HALUKKAAT!!B)
 
santtu70
moi ja tervetuloa kaikki uudet!

me ollaan vähitellen toivuttu 9 päivää kestäneestä vatsataudista...kovaa oli, mutta nyt toivottavasti helpottaa...julkisen puole lääkärit kiinnostuivat allergiasta ja laittoivat lähetteen yliopistolliseen hoitoon...no nyt sitten kuulin, että olemme saaneet lähetteen vehnäaltistukseen ja prik-testeihin...kysymättä minulta mitään tai että olisimme lääkärin kanssa tehneet minkäänlaista hoitosuunntelmaa...onko muille käynyt näin?

tuota vehnää en anna vielä altistaa...just toivuttu soijasta ja vatsataudista...pitäis nyt keskittyä ruoka-aineisiin ja löytää pikaisesti jotain kukkakaalin rinnalle...

ja priks...meillä se on tehty jo 4 kk ikäisenä...tosin tulos voi olla eri nyt, mutta kun poika reagoi viiveellä kaikkeen, niin mitä iloa meille on tästä...onko jonkun muun lasta testattu kerran vuodessa prikseillä?

huh! että otti kupoliin...sitä vaan haluais kuulla toisen lääkärin mielipiteen ei rynnätä heti testijonoon....
 
Localoba
Tänään oli maitotaltistus ja tulos: jatketaan kotona. Sairaalassa tuli vaihtelevasti oireita. Ensin ei mitään, sitten lehahti ja tuli toosi löysä kakka ja lehahdus levisi ja muuttui punaisemmaksi ja sitten rauhottui, sitten ei tullut oireita. sitten raivottiin tuttipullolle ja annoksen (50ml) välillä vaihdettiin vaippa (kakka kiinteä) ja taas alkoi lehahdus... ja tuli yks näppy vatsaan. Jatkettiin annos loppuun ja poika nukahti ja oireet rauhottui. :eek: Miten tuosta mitään diagnosoi?
Lehahdus tapahtui pääosin alueilla, joissa oli ollut iho-ongelmia, joten varsinaisesti uudet ihoalueet ei reagoineet, paitsi tuo vatsan näppy. Nyt sitten katsellaan kotona ja pyritään juottamaan Nania 1-2dl päivässä ja lisäksi minun pitäisi aloittaa maitotuotteiden käyttö.
Vähän hämmentynyt olo. Toivottavasti homma ei leviä käsille.
 
ahmutar
Localoba: kannattaa varmaan olla tosi varovainen imetysdieetin purkamisessa. Jos homma tosiaan kääntyy allergiaoireiluiksi, niin rintamaidon puhdistuminen vie aikaa. Osa lääkäreistä ei edes pidä tarpeellisena imetysdieetin purkamista altistusvaiheessa silloin kun lapselle annetaan suoraan maitoa.

santtu70: aikamoista sanelupolitiikkaa sairaalan taholta tuo suunnitelma... ja vieläpä keskustelematta kanssasi. Onko edes lasta nähty siellä kertaakaan? Kyllä meillä lääkäri ehdottaa ja minäkin välillä ehdotan, asioista keskustellaan ja yhdessä päätetään esim. altistusaikataulu. Ollaan hyvinkin samoilla linjoilla ja näkemyksissä ei ole oikeastaan loppupeleissä edes ollut eroa.

Piijalle, Lyyti-mammalle ja minttu mammalle voimia... Erityisesti Piijan tilanne huolettaa, kun käyt töissä ja samalla hoidat oireilevaa lasta.
 
Adalgin
Liitähän Luppis minutkin hirteen eli Adalgin ja poika 06/2008 (Almiron Pepti 1)

Juu eilen päivällä testasin sen kesäkurpitsan (sellainen maitomitallinen bataatin seassa), illalla alkoi tulla kylkiin ryhelmää... Tänään oli ihottumaa kyljissä, vatsassa, ronkassa, reidessä, sääressä nilkassa ja se perhanan punoitus nivusissa. :headwall:

Mitäpä seuraavaksi... ajattelin testata Jekovitin (en ole D-lisää antanut kun tuota korviketta horii kiitettävästi) tai sitten rypsiöljyn tai vadelmia tai.....
 
Localoba
no niin, nyt sitten oireillaan :(
Iltaimetyksen jälkeen mentiin iltapesulle ja poikapa alkoi hulluna kynsimään vatsaansa. Naama punoittaa ja silmäluomet hieman turvonneet. Mitäköhän yö tuo tullessaan. Helpointa ottaa poika viereen nukkumaan kuin pinnasänkyyn.

Kiitos ahmutar, tällaista vähän epäilinkin :(
 
Silencio
Me ollaan kotiuduttu Kanarialta eilen ja sain itse oikein kunnon migreenin - nyt takana 24 tuntia ja alkaa ilmeisesti hieman helpottamaan:) Reissu meni muuten hyvin, paitsi että kuopus sai koneessa käsiinsä sellaisen minikokoisen kahvimaitopaketin, jonka tietty puri rikki sekunnissa - ja tuloksena kivat oireet heti lennolle eli lievää anafylaktistakin oiretta tuli, siis sellaista velttoutta ja väsymystä, mutta ilman Epipeniä selvittiin, eli annoin heti reilusti Ataraxia ja homma asettui sitten. Tosin kolmen päivän ajan oli suolioireita ja pyllyn punoitusta, mutta kaiken kaikkiaan oireet olivat kuitenkin lievempiä kun olin odottanut - eikä reissu tästä kärsinyt kovinkaan paljon (=yöunet). Esikoinen söi suht vapaasti kaikkea - toki maitoa yritettiin välttää, mutta vaikka osaan jonkin verran espanjaa ja kyselin nuo ruoka-asiat, niin eihän siellä oikein ymmärretä, että jos ruuassa ei saa olla maitoa, niin ei siinä saa olla lisäksi voitakaan jne. Eli esikoisella alkoi pukata pientä oiretta viikon puolivälissä, mutta onneksi on mennyt jo noin lieväksi, ettei siinä sitten juuri muuta tehty, kuin annettiin Ataraxia ennen iltaruokailua:)

Rohkenin tänään jopa antaa kuopukselle riisiä sisältävää Schärin leipää, jonka lykkäsivät hotellilla kouraan. Hommaa sotkee jonkin verran se, että iho alkoi heti täällä Suomessa mennä huonompaan suuntaan, sehän oli niin hyvä siellä Espanjan lämmössä tuosta maitovahingosta huolimatta. Eli esikoisesta poiketen kakkonen on myös selvä atoopikko, mikä mutkistaa tätä oireiden tulkintaa...

Localoballe jaksamisia, kyllähän tuo maitoaltistuksen tulos ihan selvältä kuulostaa:( Harmin paikka!!!
 
NallePuh
Kirjottelin tossa edellisessä ketjussa että epäilen ettei Symbioflor sovi, se on nyt ollut tän viikon tauolla. Nyt kuitenkin aloin epäilemään jos kuitenkin Piltin kuningatar-sose aiheuttaa löysän vatsan ja ihottumat. Sitä tyttö ei ole nyt saanut kahteen päivään eikä maha ole enää niin löysällä, ihottumia on ja tyttö raapii kovasti. Meillä siis oli käytössä aiemmin Muksun vadelma-mustikkasose jossa ei ollut mitään lisäaineita mutta sen valmistus lopetettiin ja sitten otettiin Piltti käyttöön. Piltissä on pektiiniä ja kalsiumsitraattia. Aloiteltiin samoihin aikoihin Symbioflorin kanssa tai pari päivää aiemmin ja koska silloin ei mitään tullut niin uskalsin alkaa kokeilemaan symbiofloria, yleensä kun meillä oireet tulee heti. Onkohan toi pektiini yleensä kuinka allergisoiva? Harmittaa kun en tiennyt että se Muksu lopetetaan, olisin ostanut kaupat tyhjäksi :D . Nyt on flunssakin tullut tytölle, on ihan räkänen, viime viikolla oli yhden päivän kuume. Niin ja sitä piti kysellä että kannattaisiko kokeilla Xyzalia jos auttaisi kutinaan kun meillä semmonen avaamaton pullo tuolta löytyy. Ei olla aiemmin sitä eikä mitään muutakaan allergialääkettä kokeiltu.
 
Localoba
Kiitos Adalgin ja Silencio.

Tänään lutkuteltu pullosta 2x50ml Nania eikä pojalla oikeastaan mitään oireita. Nyt minä vasta hämmentynyt olenkin. Itse jatkan vielä koko dieettiä.

Toinen nilkka ja keskisormien nivelet alkaa oireilla NZ-lampaanlihan syönnistä, mutta en nyt tuon maitokokeilun aikana ota riskiä ja vaihda muuhun lihaan. Turhauttavaa, että nämä reumaoireet alkoi jo näin pian, argh! No, ainakin tiedän mikä siihen on syy ja tämän kanssa on eletty ennenkin, toisin kuin vauvan kanssa, joka on kyllä minulle kaiken tämän vaivan arvoinen!
 
ahmutar
Maitokokeiluista. Meillä pojalla on ollut tästä päivästä lähtien kaikki maitotuotteet tauolla. Kaikenlaista epämääräistä oireilua on ollut "hiljaa hiipivän" kasvavasti: nyt jo selvää refluksia nieleskelyineen yms., yöheräilyä, voimakkaita mielialan vaihteluita, raivareita, syömiseen liittyvät kieltäytymiset ja temppuilut... Losec Mups otettiin käyttöön kuurimaisesti tukemaan toipumista. Että näin. Kai se oli sitten tässä...

Jotta tilanne ei olisi liian selkeä |O niin viime päivinä olen alkanut epäilemään myöskin korvatulehdusta pojalla. Jotain sellaista voisi olla myös noissa oireissa mukana. Maitoallergiaoireilu kun saattaa herkästi edistää korvatulehduksen syntymistä.

NallePuh: oliko muuten teillä Phil and Teds -sisarusrattaat käytössä? Muistelisin että kirjoittelit ja kyselit niistä tuolla lastentarvikepuolella. Jos oli näin, niin miten ovat "pelittäneet"? Ollaan Phil and Teds -rattaat todennäköisesti ostamassa jo tänä viikonloppuna. Olisí mielenkiintoista kuulla miten on mennyt niiden kanssa, mitä lisävarusteita olet kokenut tarpeelliseksi jne. Kirjoittele vaikka yv:nä...
 
NallePuh
ahmutar ei ole meillä noita sisarusrattaita, me ei olla hankittu vielä mitään sisarus/kaksostenrattaita mut tossa keväämmällä olis tarkotus jotkut hankkia mut en vielä tiedä mitkä. Oon miettinyt nimimerkin vaihtoa kun täällä taitaa olla muutama Nalle Puh-nimimerkillä niin sekottuu. Ja varsinkin kun täällä allergiaketjussa meitä on kaksi nallepuhia =) .
 
NallePuh82
Mä olen miettinyt nikin vaihtoa myös, mutten ole saanut aikaiseksi =) Meillä täällä on tilanne rauhoittunut kaikin puolin. Toissa päivänä aloiteltiin vehnää uudelleen ja vielä ei oireita ole tullut. Viimeksi altistus katkesi kuumeeseen ja nuhaan. Omakin terveys on nyt paranemaan päin mitä ilmeisemmin ja nyt näyttää, että selvisin säikähdyksellä eli tulen notkumaan täällä myös tulevaisuudessa.
 
NallePuh
Hyvä juttu NallePuh82että teillä tilanne parempi!
Meillä viime yönä nukuttiin heräilemättä =) . Ja tytön ihottumat ja kutinat on rauhoittuneet ja kakkakin oon taas normaali :) . Eli taisi sittenkin johtua siitä piltin kuningatarsoseesta eikä symbioflorista. Harmi vaan kun nyt ei ole mitään valmista marja/hedelmäsosetta mikä kävisi tytölle. Nuhaa tytöllä on ollut pari päivää ja kunhan se paranee niin päästään vihdoin kokeilemaan kesäkurpitsaa.
Vauvalla poskissa on ollut pientä näppyä ja pylly punottaa ja on pientä näppyä sielläkin, mikä olisi hyvää rasvaa vauvalle? Eilen illalla vauva nukkuin piiitkät unet ja sitte kun heräili niin tankkas oikein kunnolla ja vähän ajan päästä tuli kaikki pihalle. Ihan pelkkänä maitona ei semmosena "normaalina" limasena pukluna. Ja sitä maitoa tuli paljon ja kaaressa! Mut yön nukkui taas hyvin eikä muuta oireilua ole ollut joten seuraillaan.
 
ahmutar
Juu, liikaa eri nallepuheja minulle :D Hienoa kun NallePuh82 hengailet jatkossakin täällä...

Äh, sairastelua. Tänä aamuna nousi pojalle nopeasti lämpö 39,4 asteeseen ja etenevässä määrin yskimistä, nuhaa, silmien rähmimistä... Käytettiin tänään poikaa varuilta korvalääkärillä, kun on ollut lisäksi pidempään yöheräilyä ja isoja mielialan vaihteluita. Ei mitään oiretta korvissa, oikein priimakunnossa. Lääkäri epäili että voisi oireet olla influenssaa. Kuulemma joitakin tapauksia ollut viime aikoina.
 
Silencio
Hienoa, että voit paremmin NallePuh82! Tietämättä mitään tilastasi sain viestistäsi käsityksen, että jostain vakavasta on ollut kyse? Jaksamisia sinulle!

Ja tsemppiä ahmuttarelle sairasteluun!

Influenssaa on muuten liikkeellä paljon enemmän kuin viralliset tilastot kertovat. Koko meidän perhe sairasti todennäköisesti influenssan (oireet täsmäsivät täysin, samoin pitkään jatkuva yskä sen jälkeen), mutta eihän siinä mitään nielutestestejä tehty, kun kuopus välttyi kerrankin sairaalareissulta:) Eli astman kanssa on tullut selvää parannusta Singulairin aloittamisen jälkeen. Toki kortikosteroidilääkitys edelleen maksimilla, mutta ennen jouduttiin siitäkin huolimatta aina spiiraan tai jopa osastolle happiviiksiin. Kai tämä maaginen yhden vuoden ikä alkaa sitten toimia kuopuksellakin:) Taas on uusi nuha ja flunssa, mutta silti heräsi vain kerran viime yönä. Pienempänä ei saanut nukuttua ollenkaan kipeänä, mutta nyt on siis jo niin iso poika, että nukkuu kohtuullisen hyvin nuhaisenakin:) IHANAA!
 
Ieva
Heippa kaikille :wave: Hengessä ollaan mukana, mutta nyt kun olen aloittanut työt, ei ole oikein jaksanut kirjoitella. Eikä meillä oikeastaan ole mitään erityisiä kuulumisiakaan tällä hetkellä... Viime viikolla Hattara kävi isänsä kanssa kontrolliravitsemuslabroissa ja lääkäri soittaa niistä nyt tulevalla viikolla. Sitä seuraavalla viikolla on käynnit molemmille allergialääkäreille ja vehnäaltistus. Ruoka maittaa nykyään hyvin, onneksi. Ainiin, kokeilimme viikko sitten naudanlihaa (luin jostain, että vain n. 10% maitoallergisista oireilee naudanlihalle); peppu paloi samantien, mutta suurempia oireita ei tullut. Olkoon nyt kuitenkin sitten poissa kuvioista vielä, kun meillä on muut lihat rajoituksetta käytössä. Nyt emme kokeile mitään uutta ennen vehnäaltistusta, mutta vähitellen sitten jotain uusia kokeiluja taas.

Jaksuja kaikille sairauksien ja oireilujen kanssa painiskeleville! :hug:
 
sirpiina
Heippa!
No voihan voisilmä, kirjoittelin tuossa pitkät rimput äsken, nyt kun kerrankin jaksan ja kerkeen tähän koneen ääreen.. ja minun tuurillani ne loruilut hävisivät jotenkin näköjään jonnekin bittiavaruuteen....

Teidän kuulumisia on ollut kiva lueskella, vaikken ole ehtinyt itse kovin aktiivinen olemaankaan täällä kirjoittelurintamalla. Meilläkin on ahmutar sitä influenssaa podettu koko perheen voimalla ja osaa olla kova tauti! Kuumetta piti sen kokonaisen viikon verran ja siihen tuli sitten kaikenkarvaiset jälkitaudit lisäksi, eli nielu-, korva- ja poskiontelotulehduksia. Kovasti sympatioita sinnepäin!

NallePuh82:llekin terkut, kiva että olet selvinnyt pahimmasta. Olipa tuo sairaus/sairaudenuhka mikä tahansa niin onhan se kamala stressin paikka koko perheelle.
Niinkuin stressaa tämä allergiasuokin, meillä kun on tämän pojan kanssa yritetty hikisesti löytää uusi maito tuon Nutrilon Soijan tilalle, joka ei sitten enää uuden koostumuksensa ansiosta enää käynytkään.

No nyt on sitten kokeiltu Laktoositon maitojuoma ja soijajuoma, jotka eivät käyneet... nyt näyttäisi tuo kaurajuoma soveltuvan, joten laittaisitko luppis tuonne ylös perutietoihin meille kaurajuoman (Oatly H+).

Ja Dora09:lle onnittelut hienosta nimimerkistä, meinasi kyllä oikeasti välillä "Puhit" sotkeutua toisiinsa, näin on paljon selkeämpää!
 
Minttu mamma
Löysin mielestäni hyvän taulukon ulkomaisten viljojen ravintoarvoista. Laitan tähän linkin jos osaan..

http://www.leipatiedotus.fi/default.aspx?path=4;175;205;254
 
Localoba
kiitos Minttu mamma!

Huomenna on soittoaika allergialääkärille. Nanit on nyt juotu, ja joka päivä yksi hernekeitto satsi vaipoissa ja tänään niitä oli kahdet. Join itse lasin piimää ja söin 4 viipaletta edam juustoa (kyllä maistui!!) ja sittenhän ne oireet taas pojalla paheni. Lisäksi sai lieviä rintaraivareita, jotka tulivat tutuksi ennenkuin tajuttiin, että kyse olisi allergioista. No, toivottavasti lääkäri nyt suostuu uskomaan ettei maito tässä muodossa pojalle sovi. :(

Oli mukava lukea Silencion lomasta, itseä alkaa jännittää jo parin tunnin reissu kotikaupungissa. Mietityttää missä saa vaipan vaihdettua, jos tulee kaikki läpi, ja onhan varavaatteet matkassa jne. jne. Kyllä, murehdin liikaa, sillä kaikki liikkumiset on sujuneet ihan hyvin *koputtaa puuta*.