¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 7 ¤¤

Localoba
¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 7 ¤¤
Tervetuloa allergisten lasten äitien maailmaan!


Ketjussa ( ellei jopa löyhässä hirressä ) roikkuvat:

Piija ja tyttö 10/2007 (Neocate)
Krisu ja tyttö 10 /2007 (Neocate, Prepulsid)
Luppis ja poika 10/2007 (Nutri Soija, Zantac)
ahmutar ja poika 05/2007 (Alpro-soijamaito)
ahmutar ja tyttö 04/2009
NallePuh82 ja tyttö 07/2006 (maito)
Helmiina82 ja tyttö 12/2007 (Neocate)
pohjolan neito ja poika 10/2007 (Neocate)
lyyti-mamma ja poika 12/2007 (imetysdieetti)
sirpiina ja poika 12/2007 (Oatly H+, Zantac)
santtu70 ja poika 11/2007 (imetysdieetti, Neocate)
Ieva ja tyttö 01/2008 (Nutrilon Soija)
anna86 ja tyttö 02/2008 (imetysdieetti)
leinikki ja poika 02/2007 (Neocate, Losec)
roosakaisa ja tyttö 09/2007 (Almiron Pepti)
Farrah ja tyttö 02/2008 (imetysdieetti)
Dora09 ja tyttö 06/2007 (riisimaito) & tyttö 01/2009 (Neocate)
Sssalla ja poika 08/2006 (maito) & tyttö 11/2007 (riisimaito)
Kaniini ja tyttö 08/2007 (maito)
miiak ja poika 10/2008 (Neocate)
Silencio ja pojat 06/2005 ja 01/2008 (esikoisella riisi/kauramaito ja kuopuksella Neocate)
Minttu mamma ja tyttö 04/2008 (Almiron Pepti)
Localoba ja poika 11/2008 (Nutrilon Soija)
Adalgin ja poika 06/2008 (Almiron Pepti 1)
Tica ja poika 10/2008 (Almiron Pepti 2)
taaperotx4 ja poika 03/2008 (Nutrilon Soija)
vanilja-77 ja poika 12/2008 (tutteli)
lonelylily ja poika 10/2008 (imetysdieetti)
ursulainen ja poika 05/2008 (Almiron Pepti2)
Coombs ja poika 12/2008 (imetysdieetti)
weiss ja poika 5/2008 (maito käy)
rakuuna ja tyttö 01/2009


Aikaisemmat viestiketjut löytyvät täältä:

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1023252

http://kaksplus.fi/keskustelu/t997211

http://kaksplus.fi/keskustelu/t943784

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1144420 - vol.1

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1243643 -vol.2

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1284862- vol. 3

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1325856 - vol.4

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1391829 - vol.5

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1422540 - vol.6

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1132579- kauppareissuvinkkejä

http://kaksplus.fi/keskustelu/t1292227-ruokavinkkejä


www.histamiini.com - allergiapalsta, mm. osto- ja myynti-ilmoituksia (tällä palstalla korvikkeiden ja muiden elintarvikkeiden myynti ja lahjoitus(?) kielletty)TERVETULOA KESKUSTELUUN MUKAAN KAIKKI HALUKKAAT!!B)
 
haidi84
laitan tänne vielä tämän valitusvirren... kiitos teille avusta kärsivällisyydestä, vaikka valitukselta tämä tuntuu...

joku kysyi miksi kokeilen maitotuotteita jos oireita tulee... Niin, eipä niitä maitotuotteita viitsi kokeilla kovin usein jos aiheuttaa oireita.. kysyinkin aiemmin, voisiko sopia hapanmaitotuotteet, esim. vauvajogurtit, vaikka korvike ei sopisikaan? tarkoitus on kuitenkin selvitä tästä allergiasta ja se, onko se mennyt ohi ei selviä, jos ei kokeile... tosin ei sitä tietysti kannata kovin usein kokeilla se on selvää.. tässä on itselläkin sellainen hyväksymisvaihe menossa, ei meinaamillään hyväksyä, ettei jokin sovi lapselle, mutta kyllä tässä alkaa pikkuhiljaa sen ymmärtää...

siitä ummetuksesta vielä... onko siis yleistä, että soijakorvike aiheuttaisi sellaista palamaista kakkaa?? nestettä olen yrittänyt antaa tarpeeksi, vielä korvikkeen (nyt n.6dl päivässä ) lisäksi vettä välillä, mutta ei vettä paljoa mielellään juo. ostin ohramallasuutetta, jos se auttaisi, mutta eilen illalla kun kokeilin eka kertaa heräsi yöllä itkemään mahakipua.. sit aamulla tuli kakkaa mut edelleen palamaisena saakelin korvikkeet, kun kaikissa on ongelmansa. ihollakin on sitkeä kolikon mutoinen läiskä poskessa, joka punoittaa enemmän joka juonnin jälkeen, haalenee välillä...ei silti ole tullut yhtä kovaa lehahtelua/ kutisevaa ihottumaa kuin maidosta.

pakko tilittää, mutta on tää kyllä p..tä ku ei tiedä sopiiko joku vai ei, sietääkö tuollaista kakkavaivaa ja pientä röpelöä iholla vai ei...
 
haidi84
Vielä siitä kasviestrogeenistä... onkohan olemassa mitään tutkimuksia siitä vaikuttaako soijakorvike poikavauvalla jotenkin huonosti sen kasviestrogeenin takia? netissä on sellaista tietoa, että alkaa vähän pelottaa tuo korvikkeen käyttö... serkkutyttö juonut soijakorviketta vauvana ja munasarjoissa kystiä, yhteyttä näillä asioilla tosin eí tietysti voi tietää.. pojan kohdalla kai vaikutukset olis jotenkin enemmän siihen suuntaan, että hedelmällisys alenisi.... taitaa tuo almiron pepti taas kutsua käyttäjäkseen.... vainoharhainen saatan olla...
 
ahmutar
haidi84: nopeasti googlaten löysin seuraavan tekstin wikipediasta:

"Infant formula
Soy-based infant formula (SBIF) is used for lactose-intolerant infants and for infants who are allergic to cow milk proteins. It is sold in powdered, ready-to-feed, and concentrated liquid forms.

Some reviews have expressed the opinion that more research is needed to determine what effect the phytoestrogens in soybeans may have on infants.[32] Diverse studies have concluded there are no adverse effects in human growth, development, or reproduction as a result of the consumption of soy-based infant formula.[33][34][35] One of these studies, published in the Journal of Nutrition,[35] concludes that there are:

...no clinical concerns with respect to nutritional adequacy, sexual development, neurobehavioral development, immune development, or thyroid disease. SBIFs provide complete nutrition that adequately supports normal infant growth and development. FDA has accepted SBIFs as safe for use as the sole source of nutrition."

Lähde:
http://en.wikipedia.org/wiki/Soy

Tämän mukaan soijakorvikkeen käytöllä lapsille ei olisi heille hormonaalisia vaikutuksia. Tuosta wikipedian sivulta löytyy myös linkit jutussa viitattuihin tutkimuksiin.

 
Localoba
haidi84
sori, ei pitänyt laittaa keskustelua poikki kohdaltasi, mutta 7:n luonnin jälkeen alkoi kone tökkiä.

Tuosta soijasta: itselläni olen todennut, ettei soija sovi, kun tulee olo kuin olisi syönyt tiiliskiviä ja monesti nousee raudanmaku suuhun. Kertoo ruoansulatuksen ongelmista. Muita oireita ei ole eli ei oikeasti allergiaa eikä oikein ummetustakaan. Tämä ei varmasti helpota pähkäilyjäsi.

Jos on kaksi pahaa, niin kannattaa valita se pienempi paha. Eli pistä korvikkeiden plussat ja miinukset paperille ja katso mikä niiden perusteella paras (?)

Jaksamista :hug:
 
Coombs
Käytiin tänään polilla pojan kanssa prickaamassa se 5kk rokote. Oliko pentavac, vai mikä lie... Pienen patin teki. Niin teki taas myös negatiivinen kontrolliaine. Rokotettiin kuitenkin, kun niin pientä reaktiota näytti. Eka puol tuntia meni ihan ok, sitten alkoi hieroa kasvojaan ja kiljua. Kasvot meni punaisiksi ja nokkospaukamille. Vartalolle tuli punaista näppyä ja n. tunnin päästä rokotuksesta punaisia laikkuja ja nokkospaukamaa. Kiljui koko ajan.

Kiinteät jätetään nyt myös tauolle muutamaksi päiväksi. Jätin eilen antamatta iltaruuan ja nukkui koko yön. Muuten yöt menny taas reuhaamiseksi ja heräilyksi. Katsotaan onko vaikutusta. Sitten kokeillaan kesäkurpitsa ja riisi. Peruna, bataatti ja porkkana jää toistaiseksi pois. Samoin kotimaisia viljoja kokeillaan vähän myöhemmin.

Me käydään pojan kanssa ihan julkisella puolella allergologilla ja olen ollut tosi tyytyväinen. Sama hoitaa meidän muitakin lapsia, eli tuntee koko perheen. Aikaakin on aina reippaasti varattu.
 
Minttu mamma
Hei!
Ollaan niin lomatunnelmissa, että on jäänyt kirjoittelu vähemmälle. Hurjalta kuulostaa tuo Coombsin lapsen reagoiminen. Meidän oireet tuntuvat sen rinnalla vähäisiltä.
Meillä on ollut sitä limaisuus ja rohinaongelmaa ja myös yöyskää. Se Flixotidekin oli kokeilussa ja vähensi limaisuutta.. mutta se jätettiin tauolle. Noh, olen nyt antanut tytölle Gavisconia parin viikon ajan ennen yöunille menoa. Ajattelin kokeilla, olisko siitä mitään hyötyä vaikka taitaakin olla aika tehoton lääke. Mutta ihme ja kumma, limaisuus on loppunut! Se alkoi pikkuhiljaa vähenemään (ei heti) ja nyt on ollut pari täysin rohinatonta päivää. Ensimmäistä kertaa neljään kuukauteen. Jatkan lääkkeen antoa vielä pari päivää varmuuden vuoksi ja sitten kokeilen jättää sen pois ja katsotaan, tuleeko rohina takaisin. Onpa sitten sekin testattuna. Kuinkahan pitkään tuota Gavisconia saa antaa?
 
Coombs
Tänään löi sitten rokotuksesta oikein kunnolla paukamat. Koko kroppa taynnä nokkospaukamaa ja punotusta. Kasvot myös ihan kirkkaan punaiset ja näppyläiset. Ääni meni käheäksi ja hengitys hankalammaksi, koko poika vetelän oloiseksi.

Päästiin lääkäriin saman tien, kun soitin suoraan omalle sairaalallääkärille. Päästiin siis ohittamaan päivystys, kun vähän takaovesta mentiin. Hyvä palvelu! Otti kuvat pojasta ja pisti kiireellisen lähetteen taas iho- ja allergiasairaalaan.
Nyt sitten Ataraxia kolmesti päivässä siihen asti, että helpottaa ja sitten kiinteitä uudestaan.
Hengitysäänet oli puhtaat, kurkussa limaa ja vähän turvotusta, senkin toivotaan hoituvan Ataraxilla.
On tää melkosta sompailua kyllä.
 
taaperotx4
mistähän voi johtua kun meitin poika on tämän päivän aikana vääntänyt ainakin viidet vetelät vaippaan ja muutenkin on ollut taas tosi kiukkunen kokoajan kun on ollu hereillä mut suurimman osan ajasta on vaan nukkunut,ja taas se raapiminen on hällä alkanut..ei olla kyllä nyt annettu sitä nutrilon soijaa kun se ei sovi hälle niin hän on juonu tota soijamaitoo mut voiko tuo johtua sitte siitä..harmi kun sille lekurille pääsee vasta kuukauden päästä
 
ahmutar
taaperotx4: jos Nutrilon Soija ei sopinut, ei kaupan soijamaito todennäköisesti myöskään sovi! Kyseessä lienee soija-allergia. Kaupasta voisi kokeilla mieluumminkin kaura- tai riisimaitoa, jos ne viljoina käyvät lapselle. Tai voit myös antaa kalkin apteekin hyllyltä tablettina yms. ja juomavetenä vettä.
 
ahmutar
Mulla on nyt niin harva tuo pää, että en muista olenko tänne kirjoittanut, että tyttövauvalla on todettu maitoallergia ja juomana on Neocate. Almiron Pepti -altistus on elokuun alkupuolella. Pojalla on poissa ruokavaliosta enää maitoproteiini, jolle on vähitellen siedättymässä myös. Maitoa voidaan antaa kerran viikossa jogurttiannos. Yhden kanssa kun allergiat helpottuu, toisen kanssa taival on vasta alussa. Tytöllä on ikää kohta 4 kk. Kunhan Almironin valvottu altistus on tehty, niin päästään kokeilemaan kiinteitä. Deetippoja on aloitettu varovaisesti ja ainakin pienissä määrin Deetipat näyttäisivät sopivan.

 
Dora09
Meillä on 2v tytöllä tullut mukavasti ruokia lisää esim. peruna, sipuli, Piltti aprikoosi, banaanista ei tule muuta kun joskus löysä kakka banaanin syönnin jälkeen, kanaa kokeiltiin kerran viikossa mutta se ei käy. Vauvalla (tänään 6kk) käy Muksu päärynäsose ja luultavasti bataatti. Maha on vähän kovalla ja päärynä ei kai löysytä tarpeeksi että jos kokeilis sitten luumua. Meillä on isomman maitoaltistus ja vauvan Almiron altistus myös elokuun alussa joten ennen sitä ei ehditä uusia kokeilemaan. Ahmutar: paljonko Neocatea pitää juoda ettei tarvi antaa d-vitamiinia? Meillä vauva juo lähes litran päivässä.
 
Luppis
haidi84: Jos on maitoallergia, ei kannata maitoa kokeilla ainakaan puoleen vuoteen uudestaan. Ihan turhaa ajanhukkaa koska lehmänmaito on korvattavissa helposti ruokavaliossa: proteiinia muualta lisää ja rasvaa öljynä. Soija voi alkuun ummettaa ja uusia korvikkeita kannattaa kokeilla ainakin se kaksi viikkoa jos ei pahoja oireita tule että tietää, sopiiko. Soijassa on kasviestrogeeneja mutta esim. vaihdevuosien hoitoon niitä täytyy syödä todella paljon, jotta on apua. Korvikkeessa ei ole "täys"soijaa vaan ainoastaan proteiinia. Kasviestrogeenijäämiä voi toki olla mutta niiden nimitys on ehkä vähän harhaanjohtava: eivät ole sama asia kuin estrogeeni. Meillä poika on juonut 6 kk iästä Nutri soijaa 5-12 dl/vrk enkä ole ollenkaan huolissaan, päinvastoin. Muut kokeillut korvikkeet eivät sopineet ja tämä on ollut suorastaan pelastus. Epäsopiva ruoka tai korvike voi laittaa suoliston niin huonoon kuntoon etteivät ravintoaineet imeydy kunnolla ja siitä on varmasti lapsen kehitykselle enemmän haittaa kuin noista kasviestrogeeneista.

NallePuh82: Laittaisitko teidän ruoka-ainelistaa? Ottaisin siitä vähän vinkkejä ;)

Piija: Mites teillä?
 
NallePuh82
Meillä on jo tosi hyvä ruokalista =) Mun mittapuun mukaan jo lähes normaali, vaikka hedelmä ja marja osastolla on aikas hiljaista. Rotaatio on siis historiaa ja meillä on käytössä: maito, käsitelty kananmuna, vehnä, ruis, riisi, maissi, tattari, hirssi, bataatti, peruna, herne, porkkana, kurkku, salaatti, sipuli, banaani, suklaa, nauta, possu, lammas, riistalihat, soija, vattu...Öljyjä menee jo ruoan seassa, leivonnaisissa yms. Mausteita sietää jo aika hyvin ja lisäaineet eivät aiheuta enää ongelmia juurikaan. Mansikkaa menee jo jogurtissa ja jäätelössä, mutta tuore teettää oireita. Viime aikaisista kokeiluista epäsopiviksi on löytynyt kala, tomaatti, tuore mansikka. Muuten on jo enemmän sopivia kokeiluja kuin epäsopivia! Tosin tämä kesä on mennyt aika sairastaessa, joten kokeiluja ei ole nyt tullut kovin tehtyä. Nenä vuotaa ja astma on ollut välillä huonompana, pöh.
 
Localoba
Ollaan otettu kaikki keinot käyttöön ja käytiin parantajalla (joku sanoisi puoskarilla). Käski lopettaa heti kaikki kiinteiden kokeilut. Tämä ohje ei tilannetta pahemmaksi tee, joten ollaan pelkällä Almironilla nyt kuukausi, kunnes on allergologille aika. Katsotaan miten tilanne kehittyy ja mitä sieltä sitten sanotaan. Kiinteiden taukoon perustelua on kyllä sekin, että pojalla ekan kerran tuli aavistus verta kakassa ja kakka on joka kerta erilaista, joko t.vihreää vettä tai vaaleanvihreää ryynimäistä. Ilmavaivat huudattaa öisin.
Pari viikkoa on tullut päivittäin vähän kirkasta limaa nenästä, taitaa ennustaa pujo allergiaa?
Korviketta uppoaa nyt n. 14dl/vrk, kun on tuota ripulimaista kakkaa.
 
Fiiu
Localoba: Kurja tilanne teillä :hug: Saitteko mielestänne apua parantajalta (ohjeiden lisäksi)? Saako udella minkälaisella parantajalla.. niitä kun on sen verran, ettei voi lähteä arvailemaan. Tuollainen verenvuoto saa aina pelästymään. Saatko allergologiin yhteyttä ennen varattua aikaa? Tuli vaan niin elävästi mieleen esikoisen allergiataival aikoinaan. Hänellä tosin veri oli mustaa hiutalemaista (vähän niinkuin kahvinporoa) ja todettiin sisäinen verenvuoto jostain syvemmältä suolistosta. Seuraavana päivänä tuli iso musta hyytymä. Onneksi ei sen pahempaa mutta tuo "oire" tuli peruna-altistuksesta (suosittelivat antamaan McDonaldsin ranskalaisia perunoita, ilman suolaa, kun ovat niin moneen otteeseen käsiteltyjä ja niissä ei pitäisi olla mitään allergisoivaa)... no, rypsissä ne on paistettu joten siitä ne oireet sit tuli. Tämä selvisi myöhemmin tosin kun allergologi viimeiseksi (ennen kun laittoi lähetteen allergiasairaalaan) vaihtoi korvikkeen NutriJuniorista (ei taida enää olla sen nimisenä) Neocateen. Nutrissa sitä oli ja Neocatessa ei (muistaakseni). Meillä pojalla oli siis jatkuva ripuli epäsopivan korvikkeen takia ja mikään ruoka-aine ei tuntuvut sopivan kun suoli aina reagoi jollekin uudelle. Neocate kun saatiin niin ripuli hävisi ja suoli toipui oltuaan aikamoisessa rasituksessa.

Mä olen nyt puolestani neljättä päivää maidottomalla. Tyttö oksenteli, oli mahavaivoja, ummetusta, ilmavaivoja. Kiinteinä päärynä ja kesäkurpitsa (oli uutena tuolloin) ja jätin sen pariksi päiväksi mutta tilanne ei muuttunut. Siksi nyt tuo maidoton (tuli oikeastaan mieleen siitä kun yhtenä päivänä kirjasin useamman jäätelön ruokapäiväkirjaan ja tuli noita mahaoireita enemmän). Tilanne rauhoittui kivasti, ei oksentelua, ei pukluja, ei ummetusta, vähemmän ilmavaivoja ja tyytyväisempi tyttö =). Tänään sitten mokasin :headwall: kun syötiin pitsaa niin senhän päällä oli tietty juustoa... oivalsin vasta syötyäni kun katselin pitsaa et siinähän on maitoa :headwall: :headwall: :headwall:. Siitä kun söin pitsan, imetin ensin tunnin päästä, ei oireita, sitten kahden tunnin kuluttua ja toisen syötön jälkeen 10 minuutin päästä alkoi oksentelu :eek: Voiko lapselle tulla oireita todella tulla noin nopeasti ja pienestä määrästä jos äiti on syönyt jotain epäsopivaa (en haluaisi tehdä liian hätäisiä johtopäätöksiä)??? Nyt on tunnin aikana ensin oksentanut, sitten puklaillut maitoa (välillä nieleskellyt kun noussut ylös).

Tyttö ei ole koskaan saanut korviketta joten en tiedä miten reagoisi lehmänmaitoon jos itse joisi. Enkä nyt tässä tilanteessa aio kokeillakaan.

Kuinka kauan muuten maidotonta kannattaa kokeilla ennenkuin ottaa sen takaisin? Ajattelin kuitenkin jatkaa maidottomalla vielä. Mietin sitäkin, että kun mennään allergologille niin pitääkö lapsen olla oireeton silloin? Harmi, ettei nyt olla allergologin virallisessa valvonnassa...

Fiiu ja tyttö 5,5kk :heart:
 
Luppis
NallePuh82: Teillä tosiaan on jo muhkea ruokalista. Meiltä nuo viljat puuttuu edelleen, seuraavaksi aion panostaa lihapuoleen kun tuo viljojen testaus on vienyt niin paljon aikaa.. sopivat pieninä määrinä silloin tällöin mutta ei oikein mikään jatkuvasti annettuna. :/

Localoba: Jospas nyt kokeilisitte sen sopiamttoman Almironin tilalla jotain muuta..?

Fiiu: Kaksi viikkoa maidottomalla-soijattomalla-kananmunattomalla ja sitten varovasti ensin maito mukaan. Oireet voivat olla dieetin jälkeen voimakkaammat kuin ennen dieettiä ja tulla nopeasti, joten varovasti. Kun menette allergologille, ei ole väliä, onko oireeton vai ei. Altistuksessa täytyy olla oireeton ja mielellään sen 2 vkoa.
 
Localoba
Fiiu
M-L parantaa käsillä. Käsittely kesti n. tunnin ja sen ajan poika makasi sylissäni tai oli M-L:n sylissä. Syöttäminenkin onnistui samalla. Hänen käsien kautta kulkee "voimaa" joka toisinaan auttaa, toisinaan ei, tapauksesta riippuen. Miehelläni ja minulla ei ollut minkäänlaisia odotuksia hoidon suhteen ja olimme molemmat positiivisesti yllättyneitä hoidosta. Taustaa hän tiesi sen verran mitä mieheni äiti mahdollisesti oli hänelle kertonut, mutta muutoin hänellä ei voinut olla tietoa poikamme tilanteesta ja vaivoista. Hän osasi kuvata tilanteen hyvinkin konkreettisesti.

Tuo verikakka ei ollut hälyttävä. Verta näkyi vain kerran eikä paljon eikä ollut onneksi tummaa.

Meillä maitoa kokeillaan seuraavan kerran vuoden ikäisenä (päätös siis kun altistus oli tehty).

Luppis
saatiin IAS-soittoaika keskiviikoksi, niin kysyn lääkäriltä olisko mahdollista kokeilla muuta korviketta. Mutta onko seuraava sitten Neocate? Me kait joudumme kuitenkin soijan kokeilemaan?
 
taaperotx4
Taas tulen kysymään teiltä kokeneemmilta että onko teillä muiden lapsilla ketkä voi syödä banaania niin semmoista oiretta että aina kun syö banaania niin rupee pieruttamaan kauheasti ja ne näyttää tekevän kipeää pojalla.
 
ahmutar
Eikös banaani saata kovettaa vatsaa..? Meillä pojalle pienempänä kävi banaani noin puolikas banaani maksimissaan per päivä. Jos hän söi enemmän, niin vatsa meni kipeäksi ja itki yöllä. Nykyisin hän pystyy syömään monta banaania päivässä ilman vatsavaivoja. taaperotx4: mä kokeilisin pienempää määrää banaania kerrallaan. Pojalla muuten aikoinaan peruna teki aluksi kivuliasta paukuttelua. Annoin perunaa niin vähän bataatin joukossa, että paukuttelua ei tullut. Vähitellen kuukausien ajan nostin perunan määrää. Nykyisin perunaakin hän voi syödä mielin määrin.
 
taaperotx4
Alkuperäinen kirjoittaja ahmutar:
Eikös banaani saata kovettaa vatsaa..? Meillä pojalle pienempänä kävi banaani noin puolikas banaani maksimissaan per päivä. Jos hän söi enemmän, niin vatsa meni kipeäksi ja itki yöllä. Nykyisin hän pystyy syömään monta banaania päivässä ilman vatsavaivoja. taaperotx4: mä kokeilisin pienempää määrää banaania kerrallaan. Pojalla muuten aikoinaan peruna teki aluksi kivuliasta paukuttelua. Annoin perunaa niin vähän bataatin joukossa, että paukuttelua ei tullut. Vähitellen kuukausien ajan nostin perunan määrää. Nykyisin perunaakin hän voi syödä mielin määrin.

no meillä poika ei saa ees kerralla puoltakaan banaania ja silti rupee paukuttamaan aina kovasti.Yleensä annan pari kolme viipaletta hälle yhellä kertaa mut oon ruvennu miettii että pitäsköhän lopettaa sen anto kun maha tuntuu siitäkin menevän ihan löysälle
 
taaperotx4
no ei varmasti kannatakkaan..ja taas tuolle pojalle on ruvennu tulee niitä jälkiä poskiin ja selkään mistä aikasemmin oon laittanu kuvankin..ois kiva kyllä tietää että mistä ne nyt vois johtua..kaiketi ehkä banaanista tai sitte jostai muusta