¤¤ ALLERGISET KULLANNUPUT - vol. 7 ¤¤

Meillä palattiin takasin Neocatelle ja kokeillaan sitte vielä Almironia kun tilanne on rauhoittunut. Isommalle näyttää nyt käsitellyt maitotuotteet käyvän pari kertaa viikossa. Kaura pitäis nyt kotialtistaa, en tiedä viitsiikö ennen vehnäaltistusta, se on 23pv.
 
haidi84: taitaa olla niin, että Almiron sopii aika harvalle. Sen lisäksi, että se aiheuttaa allergisia oireita, niin se voi pahentaa myös rakenteelisen refluksin oireilua. Almiron on tosi juoksevaa, juoksevampaa kuin tavallinen maito. Ja kun sitä lisää ruokaan, niin se muuttaa sen ruoankin ihan velliksi.
 
Täytyy nyt kysyä teiltä, että onko kukaan kokeillut lapselleen hampunsiemenöljyä (jos tarvitsee rasvalisää ). Siinä olis peräti 84% monityydyttymättömiä rasvahappoja, kun rypsiöljyssä on 34%. Mutta nimensä perusteella kuulostaa vähän epäilyttävältä.. ;)
 
Öljyistä: oleellista niissä on omega-3/omega-6 suhde. Rypsiöljyssä tämä on ihanteellinen. Jos suhde on oikea, se vähentää elimistössä tulehdusvälittäjäaineiden tuotantoa, mikä on hyväksi erityisesti allergisella ja atooppisella ihmisellä. Vaikka hamppuöljyssä on paljon monityydyttymätömiä rasvoja eli pehmeää rasvaa, siinä on MUISTAAKSENI paljon omega-6 rasvahappoja. Jos aloitat hamppuöljyn, täytyy rinnalla aloittaa kalaöljy tai ainakin pellavansiemenöljy. Myös vättämättömien rasvahappojen saanti on turvattava eli linoli ja alfalinoleenia olisi saatava riittävästi.

Eläinrasvoista tärkeitä rasvahappoja on mukavasti possun rasvassa, jota kannattaa myös kokeilla osana rasvalisää, jos rasvojen kanssa on ongelmaa.

Jos ei ole varma näistä rasvajutuista, kannaatt ksysä ravitsemusterapeutilta lisää.

Itse lähtisin kokeilemaan öljyjä/rasvoja seuraavassa järjestyksessä: rypsiöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy, kalaöljy, maissi/soijaöljy, MCT. Ja jos rypsiöljy sopii, sinistä keijua kannattaa kokeilla myös.
 
Kiitos Luppis paljon vastauksesta. Meidän täytyisi varmaan mennä ravitsemusterapeutille, koska mulla ei ole riittävästi tietoa näistä asioista. Mutta onneksi tämä palsta auttaa. =) Öljyistä vielä sen verran, että ilmeisesti Camelinaöljykin olisi hyvää rasvakoostumukseltaan? Vaikka kylläkin sen maku on vähän tunkkainen.
Onkohan muita ruoka-aineita, jotka vaikuttavat elimistön tulehdustiloihin, paitsi nuo rasvahapot. Joko hyvään tai pahaan suuntaan.
 
:wave: :wave: Auttakee viisaammat!!! :wave: :wave:

Moi. Minkäikäisenä lapselle voi alkaa antaan esim kaura- tai soija-jogurtteja? Itsellä siis 8,5kk maitoallerginen tyttö. Ollaan siirrytty reilu kuukausi sitten Almiron Peptistä, Nutri Soijaan juoman suhteen... Ajattelin, kun normaaleita hapanmaotovalmisteita voi aloitella 10kk iästä, mutta kun esim kaura- ja soija-juomia ei alle 2-vuotiaalle... Niin miten noitten muiden juttujen kanssa. Ja oletteko käyttäneet ruuan valmistuksessa kaura- tai soitavalmisteita mistä iästä alkaen??
 
Heips, tovi vierähtänyt viime kerrasta, lukemassa olen kyllä käynyt. Meillä täällä aika rauhallista,iho on nyt suhtkoht. hyvässä kunnossa ja pahoja ahdistuksia joissa olemme käyneet sairaalassa on nyt ollut vain yksi. Muutamia allergisia ahdistuksia on ollut.mm. kaakaokupista, joka oli unohtunut lattialle tyhjänä mutt sen verran makua siitä kumminkin sai. Myös lattialta löytyneet suklaanmurut ovat aiheuttaneet pahoja oireita.. Maitoa emme ole nyt maistelleet pidetän nyt vähän taukoa nutramigenista kun tuli vähän niitä epäselviä oireita, lihoista ollaan nyt maisteltu sorsaa,joka kyllä maistui hyvin.. Jospa se tästä:) Hyvää syksyn jatkoa :wave:
 
Mitäs seuraavaksi kokeilisi?
Siirryttiin soijalle ja nyt sopii tattari. Sitä menee 2x1dl puurona päivittäin.

Epäonnistuneet soijalla:
Päärynä: aiheutti huutokutinan 4. päivänä, kun annoskoko oli rkl.
Porkkana: ekasta teelusikallisesti pamautti kutisevan paukamaviidakon kaulalle.
Luumusose Bona, joka sisältää tapiokatärkkelystä: 2krt 1/2tl ja posket alkoi kutista samoin tein.
Viljapossu: 1tl, polvitaipeet raavittiin rikki. Päivä väliä ja uusi kokeilu n. 1/4tl ja yleiskutina ja kitinä alkoi ja loppui, kun annettiin Ataraxia. Possua kokeiltiin uudelleen, kun ei voitu olla 100% varmoja, että oireet oli possusta.

Almironilla kokeiltiin kukkakaalia, banaania, bataattia, mustikkaa, raakaa porkkanaa
:ashamed: (äidin moka), kesäkurpitsaa, riisijauhoa eikä mikään käynyt. Näistä osa pitäisi varmaan kokeilla uudelleen, mutta mitä muita voisin yrittää?

Perunalle (niin ja kotim.viljat) on allerginen. Kurkkua ja vesimelonia on silloin tällöin saanut n. 1tl. Nyt etsisin kuitenkin jotain ravitsevampaa. Soijaa menee pahimmillaan jopa 1,9litraa päivässä.
 
Localoballe muutamia kokeiluvinkkejä: ruusunmarja, vadelma, aprikoosi tai persikka, hirssi, quinoa, amarantti, uuden seelannin lammas, poro ja kana (jos ei ole epäilystä kananmuna-allergiasta).

Toivotaan että nyt uuden korvikkeen myötä sopivia kiinteitä löytyisi paremmin!!

 
mehän välteltiin nykyään isoja määriä soijaa, maitoa, viljoja poislukien maissi, riisi, tattari. noh, nakeilla sitten lihaa altisteltiin.. nyt on kolmas päivä ja ihottumathan siitä tuli :/ sentään meillä on kana ja kalkkuna!
 
Kirjottelenpa välillä meidän kuulumisia. Isompi on syönyt nyt viikon vehnää, aluksi meni maha kuralle mutta se meni ohi, tänään annoin täysjyväpastaa, viimeksi siitä tuli oireet joten katsellaan miten nyt käy. 8kk ikäisellä ei ole vielä yhtään kiinteää, viime viikolla kokeiltiin aprikoosi ja oireet tuli kolmantena päivänä, maanantaina kokeilin vauvalle Altheraa ja on nyt ripuloinut kaksi päivää. No onneksi Neocate pitäisi olla suht sopivaa, pitää vaan tehdä se soija-altistus ennen kuin saadaan siihen korvattavuus.
 
Epätoivossa jälleen... vaikkei enää tunnukaan niin pahalta olo. Kokeiltiin aamupäivällä NZ-lammasta 1/4 tl ja karmee huuto ja itku alkoi n. 15min syömisen jälkeen. Ihossa ei selviä merkkejä, mutta jokin oli pielessä. Onneksi Atarax helpotti sitten oloa ja unien jälkeen poika oli taas oma itsensä.

Tällä hetkellä kummallinen ruokalista on korvikkeen lisäksi: tattaria n. 2dl, 1tl lakkaa siivilän läpi puristettuna ja 1/2 maissinaksu, myös vettä opetellaan juomaan. Maissinaksu on kiikun kaakun, mutta onpahan edes jotain mihin poika saa kuutta hammastaan käyttää. Lakasta tuli ensin huutoa, mutta kun ymmärsin siivilöidä siemenet pois, niin tilanne helpotti. Posket kuitenkin siitä lähtevät edelleen punoittamaan, jos määrää kasvattaa.
 
Ei sopinut tytölle sitten vehnä. Ehkä myöhemmin kokeillaan 2krt viikossa jos sietää vehnäleipää. Voi kun tyttö oli niin onnellinen kun sai syödä leipää. Toivottavasti oireet helpottaa äkkiä ja saadaan taas yöt nukuttua. Vauvalla kesti limaripuli 1vk Altheran kokeilun jälkeen. Nyt pitäis Almiron koittaa uudelleen kun oireet tuli niin viiveellä viimeksi. Odotan niin että sais jonkun kiinteän sopimaan vaikka korvikkeella kasvaa hyvin ja on ihan tyytyväinen, yötkin nukkuu todella hyvin. Localoballe :hug:
 
Taaperotx4: Se voi olla myös joku mauste, joka olisi syyllinen. Mä olen huomannut, että ainakin meillä kaikki mausteetkin pitää kokeilla erikseen.

Dora09: Mä en nyt muista, että mitä teillä on käytössä, mut sopisiko esim. Farinan leipäjauhot? Siitä tulee ainakin minusta helposti ihan hyvää leipää.
 
kiitos Dora09, tänään poika ollut onneksi oma ihana itsensä ja vetää nyt sikeitä parvekkeella. Äiti saa syödä rauhassa ja surffailla ;)
Tänään illalla kokeillaan vauvauintia ja vähän jännittää. Poika on tykännyt kovasti kyllä vedestä ja onneksi se paha päivä oli eilen eikä tänään.
 
NallePuh82: riisijauhoista olen yrittänyt jotain leipää tehdä mut eipä siitä kovin hyvää tullut, Farinan täysjyväriisileipä ois hyvää mut viimeksi kun kokeiltiin niin ei sopinut tytölle =(.
 
Jos vaikka vaihteeksi päivittäisi kuulumisia. Vajaan kahden viikon päästä meillä ei enää ole "vauvaa", kun poika täyttää 1v!

Korvikkeen lisäksi nyt tattari, banaani ja hirssi näyttäisi käyvän. Hirssistä posket aivan punaiset, mutta eivät kutia. Tänään vihdoin löysin tattarinäkkileipää ja poitsu aivan tärisi kun pääsi sitä syömään. Voi sitä hymyn määrää ja leveyttä!

Hätäisenä laitoin jo öljynkin samalla kokeiluun eli rypsiöljyä testaillaan. Kummastakaan uudesta aineesta ei ainakaan välittömästi tullut oireita. Tosin öljyä annettiin vain n. 1/5 tl eikä niin pienillä määrillä ole ennen mitään testailtu.

Soija-korvikkeen määrä on pudonnut noin litraan päivässä eli varmaan päästään ravitsemusterapeutille ja aloittamaan "lisämömmöt". Allergologille on aika ennen kuun vaihdetta.

Epäonniset kokeilut ovat (ne mitä nyt muistan) maissinaksut, lakka, mango, kukkakaali, NZlammas. Lakkaa ja mangoa voisi ehkä kokeilla rotaatiolla, mutta katsotaan vielä muuta ensin.
 
Tattarista on muuten tuon näkkärin lisäksi olemassa myös pastaa. Siitäkin saa sormiruokaa, kun keittää napakaksi. Jos öljy käy, niin voi kokeilla myös tattarilettuja. Mä tein kyllä ilman öljyäkin alkuun, mutta meinasivat vähän palaa pannuun kiinni :whistle: Mä laitoin maustamattomaan vichyveteen tattarijauhoja ja meillä maissijauhoja, mut sä voisit kokeilla tota hirssiä tai sitten ihan pelkkää tattarijauhoa. Sekaan laitoin sitten sokeria ja rasvaa ja pannulla vaan paistoin pieniä lettuja. Sekaan saatoin lisätä aina jotain kokeilussa/rotaatiossa olevaa esim. pinaattia tai jotain sosetta.

Meillä kävi vaahterasiirappi ja sitä annoin noiden lettujen kanssa!
 

Yhteistyössä