Apua 10kk vauvan uniongelmaan

Viestiketju alueella 'Vauvat 0-12kk' , aloittaja Kapris, 05.07.2019.

 1. Kapris

  Kapris Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2018
  Viestejä:
  25
  Saadut tykkäykset:
  5
  Löytyisiköhän täältä vastaavaa. Lähes kaikki uniongelmat joista olen lukenut liittyvät nukahtamiseen tai heräilyyn. Meillä nukahdetaan melko helposti itse omaan sänkyyn (kuten pienestä pitäen) ja suurin osa öistä menee 1-2 tutin laitolla. Huonoja "huutoöitä" on ollut yksittäisiä alle kerran kuussa.

  Nyt viimeisen kuukauden aikana on huonoja öitä ollut paljon, joko muutamn yön välein tai pahimmillaan viiden yön putki. Meillä tämä tarkoittaa sitä, että vauva herää 3-4 aikaan itkemään, eikä siihen auta muu kuin syli tai vieressä olo. Itku loppuu lähes aina kuin seinään kun aikuinen tulee viereen, ja vaikka odotellaan että rauhoittuu, jatkuu itku heti kun vierestä lähtee pois. Ei ole syönyt öisin enää pitkään aikaan, mutta nyt yöhuutoon joskus korvike auttaa - joskus ei. Itku jatkuu n. 2h kunnes vauva nukahtaa, nukkuu aamuun ja hetää tyytyväisenä.

  Mikä ihme tuon yöllisen huutokohtauksen voi aiheuttaa ja mitä kannattaisi koittaa?

  Päivisin syö ja juo hyvin ja nukkuu ok päikkärit. Yöllä tarjottu vettä /silitystä / puhdasta vaippaa / syliä /joskus epätoivoissa särkylääkettä jos itkisi hampaita... annetaan myös itkeä välillä kun ei ole selkeää hätää. Ei itke paniikinomaisesti vaan välillä nyyhkyttää ja välillä parkuu kiukkuisesti.

  Kokemuksia, ehdotuksia?
   
  #1
 2. Mandala

  Mandala Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.04.2011
  Viestejä:
  3 965
  Saadut tykkäykset:
  983
  Eikös 10kk iässä suurinpiirtein voi olla eroahdistus aikalailla pahimmillaan, jospa olisi sitä? Silloin varmaan vaan hyvä on tarjota läheisyyttä jos havahtuu eroahdistukseen keskellä yötä.
   
  #2
 3. Montecea

  Montecea Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.02.2018
  Viestejä:
  154
  Saadut tykkäykset:
  61
  Eroahdistusta minäkin oisin tullu ehdottamaan. Siihen kuulemma saattaa auttaa jos päiväsaikaan koittaa tarjota sitä läheisyyttä oikein extrapaljon, esim. kantaa liinassa tai repussa paljon ja iltaisin sylittelee ennen nukkumaanmenoa tavallista enemmän.Menee sitten ajan kanssa ohi.

  Hampaat on tietty toinen vaihtoehto.
   
  #3
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti