APUA!! koira vetää KOKOAJAN hihnassa..

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja koiranomistajille, 22.01.2008.

 1. MissTropic

  MissTropic Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.05.2009
  Viestejä:
  2 152
  Saadut tykkäykset:
  0
  meillä oli sellainen valjas systeemi,missä kainaloista naru kiristi jos veti. oppi nopeesti eikä vedä enää,nyt normaalit valjaat käytössä.
  lisäksi tarvii opetusta,suunnan vaihtoja ja pysähdyksiä jos vetää. netistäkin löytyy tietoo ja vinkkejä jos ei kouluttajalle asti halua tai voi lähtee.
  nyt kun vielä kohtuu nuori niin aloita heti.
   
  #51
 2. "Nappula"

  "Nappula" Vieras

  Saako torua koiraa hihnassa jos ei saa kehua? :D Sitten myös se että tämä ranskis ärisee jos ruoka kuppiin mennään koskemaan sen syömis aikana. Ja asialle voi tehdä mitä?:D
   
  #52
 3. Eipä löytynyt apua täältä. :( Eli meillä on 5 v. kk. mäykky, joka vetää ihan ÄLYTTÖMÄSTI. Huh heijaa, kun on lenkillä sen kanssa! Olisiko kenelläkään mitää neuvoa? Pysähtymiset/kääntymiset ei auta kun koira vaan vetää, sinne minne vaan ollaa menossa... :(
   
  #53
 4. "vierailija"

  "vierailija" Vieras

  Meillä on noin 2 v. suomenajokoira uros. Se tarvii liikuntaa aika paljon että se pysyy hyväs jamas ja siksi kesällä pitää lenkitää sitä hirmu paljon kun se ei saa olla vapaana irti (vaikka asumme maalla). Mutta mä en jaksa & pysty paljoa lenkittää sitä sillä se VETÄÄ. Kun se on ajokoira (ajoikoirilla on kova metsästysvieetti ja siksi todella vaikeita opettaa) jolla on intoo paljon ja kova metsästysvietti ja sitä on mahdotonta hallita. Ollaan kokeiltu valjaita, ( vetää viä) ja kuristuspantaa, normaalia kaulapantaa mutta se ei auta.Nyt ollaan hankkimassa kuonopantaa toivottavasti auttaa.
   
  #54
 5. "just"

  "just" Vieras

  Harjoittelette ensin kontaktin kuntoon. Paljon treeniä niin sisällä kuin ulkona. Kun kontakti paikalla olossa pysyy, alat vaatimaan kontaktia ensin askeleen seuraamisessa jne..
  Lopulta lenkillä annat kulkea sen rauhassa (mutta vetämättä) ja kun joku tulee vastaan-> kontakti ja seuraaminen-> palkka.
   
  #55
 6. "auttaja"

  "auttaja" Vieras

  En oo mikään koira-asian tuntia mutt tää voi ehkä auttaa. Kun lähette lenkille sinun PITÄÄ olla itsevarma, rauhallinen ja päättäväinen. Ota mukaan lenkille namuja ja aina kun koira ei vedä niin palkitset namuilla. Lenkillä pidä huoli että koira ei ohita sinua (koiran pitää kulkea sun vierelläsi ta takana sillä se kunnioittaa ja pitää johtajana sinua) jos koira on ohittamassa sinua nykäiset hihnaa taaksepäin jos ei auta pökkäät kylkee ja sanot jonkin kieltoäänen ( kieltoäänen pitää olla aina sama) ja kun se tottelee niin nameja tai kehuja. Toivottavasti onnistutte.
   
  #56
 7. törvi

  törvi Vieras

  minulla on viisivuotias voimakas karjalankarhukoira uros ja se veti todella paljon mutta kun oli kärsivällinen ja pysähtyi aina kun se veti tai nykäisee vain hiukan hihnasta.jos koiralle korottaa ääntä se alkaa itse toimimaan melko samalla tavalla esim agressiivisesti tai muuten epämiellyttävästi.yleensä koirani haukkui muille kokeilin kuonokoppaa mutta koirasta tuli todella vihainen joten päädyin lievään sähköpantaan ja se auttoi eikä maksanut kuin 250e
   
  #57
 8. maissihiiri

  maissihiiri Vieras

  Voi apua teijän kanssa....!!! Nyt romukoppaan ne kaikki kuristusketjupannat ja hihnan kiskomiset yms!! Niillä saatte aikaan vain pahemman vetävän koiran, joka kaiken lisäksi ennen pitkää alkaa käyttäytyä aggressiivisesti.
  Koulutusta, koulutusta ja koulutusta. Posiitivisen vahvistamisen kautta. Suosittelen kaikille (vetävien) koirien omistajille kirjaa "Kiskomatta paras", Turid Rugaas. Meillä tämän metodin käyttäminen auttoi huomattavasti jo 3 päivässä. Ja kyseessä nuori uros, joka kiskoi ja kiskoi koko ajan, tällä hetkellä hihna kiristyy ehkä kerran tai kaksi lenkin aikana!
   
  #58
 9. Mulla on kans 6 kk ikäinen saksanpaimenkoira, joka vetää ainakin osaksi. Aluksi se ei vetäny fleksissä, kun leikitin sitä sellasella heittolelulla, joka toimi. Mut heti ku lelun jättää pois ni se alkaa vetään, varsinkin alku lenkistä ja silloin on täys työ pitäämisessä kun tulee muita koiria vastaan ja kaiken lisäksi haukkuminen. olen kokeillut kuonopantaa ja vedonestovaljaita, joissa koira ei pysty vetämään, mutta kuono pannasta sille tuli hiertymä kuonon ympärille, ja valjaista kainaloihin, joten en oo niitä viittinyt pitää. olen kokeillut pysähtymistä ja nykäisyä, (toinen koirani oppi nykäisy taktiikalla olemaan vetämättä ja kulkee nätisti hihnassa.) Seuraavaksi on aikomuksenani jättää fleksi kokonaan pois, koirankuiskaaja ohjelmissa, Ceasar käyttää kuristus pantaa ja lyhyttä hihnaa. täytynee kokeilla sauraavaksi.. Koirakoulu alkaa meillä onneksi ens. kuussa.


  epe
   
  #59
 10. Mä en halua edes ajatella, kuinka pahoja fyysisiä vammoja taikahihna voisi aiheuttaa mun koiralle :(
   
  #60
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti