Apua miten epäterveellistä ruokaa ihmiset syö! :0

  • Viestiketjun aloittaja hmm
  • Ensimmäinen viesti
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Saara:
Aika pitkä ketju siitä että ap ei tykänny jauhelihakastikereseptistä :) Pienet on ongelmat ihmisillä.
No onhan tässä nyt opittu, että öljyn kuumentaminen on sama asia, kuin vedyn puhaltaminen molekyylien läpi ja että ruokakerma on osa paholaisen suunnitelmaa. Minulle ainakin oli opettavainen ketju. :)
 
Halikatti
Alkuperäinen kirjoittaja Pallas:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
No kyllä se suola on ihan epäterveellistä kaikille. Ei verenpainetta tarvitse vielä olla liikaa, mutta kyllä se suola kertyy kaikkien verisuoniin kalkiksi. Tietenkin kohtuus kaikessa! Suolaakin pitää syödä, muttei liikaa.

J.
Miten suola muuttuu kalkiksi?

Suola EI kerry verisuoniin kalkiksi, ap. Se, miksi olet ehkä sekoittanut asian, johtunee siitä, että NIILLÄ henkilöillä, joilla on kalkkeutuneet verisuonet, liian korkea verenpaine voi aiheuttaa esim. aivoverenvuodon tai sydäninfarktin. Heidän kannattaa välttää suolaa, ettei verenpaine nousisi.

Itsellänikin on alhainen verenpaine, ja kysyin lääkäriltä, onko minun haitallista syödä suolaa, ja hän sanoi, ettei ole. Ainoa haitta voisi olla se, että totun suolaisen makuun ja jos vp vanhemmiten nousee, täytyy sit tottua suolasta pois...
 
Jenis
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kuohukerma kestää kuumennusta paremmin kuin vispi. Molempia voi käyttää leivontaan. Ja kyllä ruokakerma on saatanasta :D
Miksi? Nykyään käytän paksua ruokakermaa kastikkeisiin, miksi kuohukerma olisi parempaa?
 
Jenis
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kuohukerma kestää kuumennusta paremmin kuin vispi. Molempia voi käyttää leivontaan. Ja kyllä ruokakerma on saatanasta :D
Miksi? Nykyään käytän paksua ruokakermaa kastikkeisiin, miksi kuohukerma olisi parempaa?
No kato mitä sen ruokakerman sisällysluettelo kertoo, ja kato sitten mitä kerma sisältää.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Saara:
Aika pitkä ketju siitä että ap ei tykänny jauhelihakastikereseptistä :) Pienet on ongelmat ihmisillä.
No onhan tässä nyt opittu, että öljyn kuumentaminen on sama asia, kuin vedyn puhaltaminen molekyylien läpi ja että ruokakerma on osa paholaisen suunnitelmaa. Minulle ainakin oli opettavainen ketju. :)
Niin ja suola muuttuu verisuonissa kalkiksi. Tässä menee kemiat uusiksi.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kuohukerma kestää kuumennusta paremmin kuin vispi. Molempia voi käyttää leivontaan. Ja kyllä ruokakerma on saatanasta :D
Miksi? Nykyään käytän paksua ruokakermaa kastikkeisiin, miksi kuohukerma olisi parempaa?
No kato mitä sen ruokakerman sisällysluettelo kertoo, ja kato sitten mitä kerma sisältää.
No meillä on 4% ruokakermaa ja 20% vispikermaa, joten aika tasoihin menee. Puhdas kerma on asia erikseen.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
Vesi on terveellistä eikä mitään kakkaa.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Saara:
Aika pitkä ketju siitä että ap ei tykänny jauhelihakastikereseptistä :) Pienet on ongelmat ihmisillä.
No onhan tässä nyt opittu, että öljyn kuumentaminen on sama asia, kuin vedyn puhaltaminen molekyylien läpi ja että ruokakerma on osa paholaisen suunnitelmaa. Minulle ainakin oli opettavainen ketju. :)
Niin ja suola muuttuu verisuonissa kalkiksi. Tässä menee kemiat uusiksi.
Ai niin, sekin vielä. Kyllä on tiede jäljessä kun kaksplussalla on uusimmat faktat.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
No joo siis kyllähän mä itsekin käytän jonkin verran suolaa ja mm lihalientä, jossa suolaa on myös. Mutta puhunkin nyt siitä, ettei sitä tarvitse teelusikka kaupalla sinne sekaan laittaa...

Jos käytän kermaa, laitan 15% ruokakermaa max 1/4 purkillisen (oli mikä ruoka tahansa).. ei vaan kaipaa edes enempää.

Itse teen jauhelihakastikkeen ihan niin, että ruskistan jauhelihan pannulla ja laitan hieman vehnäjauhoja päälle. Sekoitan jauhot kunnolla lihaan ja kaadan seoksen kattilaan, jossa on valmiiksi tehty kuuma lihaliemi. Kastike suurustuu. Laitan joukkoon paljon tomaattipyreetä. Ja se on siinä. Tietty mausteet tuli jo ruskistamisvaiheessa. Mutta ei siihen voita tarvitse. Enkä laita ikinä kuin vähän aromisuolaa (tosi ripauksen).
En todellakaan jaksanut lukea ketjua läpi, mutta minusta tuo ap:n tapa on ihan kamala. Aromisuola, lihaliemikuutio(jos siitä tehty) sisältää yleensä aina aromivahventeita, ruokakermassa on vaikka mitä täyteaineita ja lisäaineita ja tomaattipyrekin on melkoisen prosessoitua tomaattia. Vehnäjauho on semmoista valkoista höttöä että ei kiitos, vaikken mikään karppi olekaan.

Hauku vaan muiden ruokia, niin minä saan ihmetellä moista E-määrää arkiruuassa :whistle:
 
Jenis
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kuohukerma kestää kuumennusta paremmin kuin vispi. Molempia voi käyttää leivontaan. Ja kyllä ruokakerma on saatanasta :D
Miksi? Nykyään käytän paksua ruokakermaa kastikkeisiin, miksi kuohukerma olisi parempaa?
No kato mitä sen ruokakerman sisällysluettelo kertoo, ja kato sitten mitä kerma sisältää.
No meillä on 4% ruokakermaa ja 20% vispikermaa, joten aika tasoihin menee. Puhdas kerma on asia erikseen.
Häh? Siis kerma vs. "ruoka-creme"?
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
Vesi on terveellistä eikä mitään kakkaa.
:LOL: ihana
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
Vesi on terveellistä eikä mitään kakkaa.
Mä en haluakaan ostaa kaupasta vettä piilotettuna ja pakattuna erilaisiin tuotteisiin vaan haluan ruokatarvikkeeni puhtaana, alkuperäisessä muodossa, ilman kemiallista muokkausta jne.
Veden saan omasta hanastakin, jos tarvitsen.
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Kuohukerma kestää kuumennusta paremmin kuin vispi. Molempia voi käyttää leivontaan. Ja kyllä ruokakerma on saatanasta :D
Miksi? Nykyään käytän paksua ruokakermaa kastikkeisiin, miksi kuohukerma olisi parempaa?
No kato mitä sen ruokakerman sisällysluettelo kertoo, ja kato sitten mitä kerma sisältää.
No meillä on 4% ruokakermaa ja 20% vispikermaa, joten aika tasoihin menee. Puhdas kerma on asia erikseen.
Häh? Siis kerma vs. "ruoka-creme"?
Älä multa kysy. Minä käytän sitä mitä jääkaapista löytyy, vaimo päättää yleensä taas mitä sieltä löytyy :) Mutta hyvää tuosta paksusta ja kevyestä ruokakermasta tulee.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
Vesi on terveellistä eikä mitään kakkaa.
:LOL: ihana
Eix ookin? :saint:
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
Ei nyt ollut kermaa kaapissa, mutta tällaiset löytyivät netistä:

Maitokolmio:
Pastöroitu vähälaktoosinen Kahvi-ja ruokakerma
Valmistusaineet: Pastöroitu kerma

Valio Ruokakerma 15%:
Kerma, stabilointiaineet guarkumi ja natriumsitraatti, muunnettu tapiokatärkkelys

Arla Keittiö Gourmet ruokakerma INTO:
Kerma, stabilointiaine (karrageeni).

Ei noi valmistusaineet nyt niin pahoilta vaikuttaneet, vaikka kahdella kolmesta siellä jotain muitakin aineita oli. Aika vähäistä kuitenkin. En oikein jaksa uskoa kenenkään terveyden noiden vuoksi olevan pahassa vaarassa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja Hoh:
Kuohukermaa sekä ruokaan että kakkuun! Ei sisällä mitään ylimääräisiä aineksia ja sitä riittää ruokaan pienenpikin määrä. Vai millä te luulette että ne ruokakermat on laimettu?
Hä? Siis laimennettu miten?

Tää on erinomaisen viihdyttävä ketju, jatkakaa olkaa hyvät :D
Lukekaa seuraavalla kerralla kuohukerman ja ruokakerman tuoteseloste.
Kuohukermassa ei luo kuin kerma.
Ruokakermassa litania alkaa sanalla vesi, maito jne sekä kaikki e-lisäaineet päälle, niinkuin monessa muussakin tuotteessa. Mitä kevyempi tuote, sen pidempi tuoteseloste ja ja sitä tod. näköisemmin siellä on se vesi yhtenä raaka-aineena niiden kirjainten seurana. Lukekaa hyvät ihmiset niitä niitä tuoteselosteita ja tulette yllättymään mitä kakkaa suuhunne pistättekään.
Jopa margariineissa on suurin osa vettä.
Ei nyt ollut kermaa kaapissa, mutta tällaiset löytyivät netistä:

Maitokolmio:
Pastöroitu vähälaktoosinen Kahvi-ja ruokakerma
Valmistusaineet: Pastöroitu kerma

Valio Ruokakerma 15%:
Kerma, stabilointiaineet guarkumi ja natriumsitraatti, muunnettu tapiokatärkkelys

Arla Keittiö Gourmet ruokakerma INTO:
Kerma, stabilointiaine (karrageeni).

Ei noi valmistusaineet nyt niin pahoilta vaikuttaneet, vaikka kahdella kolmesta siellä jotain muitakin aineita oli. Aika vähäistä kuitenkin. En oikein jaksa uskoa kenenkään terveyden noiden vuoksi olevan pahassa vaarassa.
Mutta miksi käyttää edes noita ylimääräisiä aineita, kun on saatavana se puhdaskin tuote?
Muuten, monikaan ei tiedä että muunnettu tärkkelys tarkoittaa geenimuunneltua tuotetta ja ainakin usassa maissin geenimuuntelu on yhtenä syynä ihmisten lihavuuteen.
 
Jenis
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Älä multa kysy. Minä käytän sitä mitä jääkaapista löytyy, vaimo päättää yleensä taas mitä sieltä löytyy :) Mutta hyvää tuosta paksusta ja kevyestä ruokakermasta tulee.
Selevä, sano sille vaimolles sitten että kattoo sen tuoteselosteen :)
 
Ja vielä mietintään kun joku sanoi veden olevan terveellistä. Niin onko kuitenkaan?
Hanaveteen joudutaan lisäämään kaikenlaisia aineita, jotta PH-arvot, bakteerit, väri ja maku pysyisivät ihmiselle siedettävällä tasolla sekä putkistolle sopivana :whistle: :ashamed:
 
Helekutti
Alkuperäinen kirjoittaja äitineljälle:
Muuten, monikaan ei tiedä että muunnettu tärkkelys tarkoittaa geenimuunneltua tuotetta ja ainakin usassa maissin geenimuuntelu on yhtenä syynä ihmisten lihavuuteen.
EIKÄ TARKOITA!!!!!! Muunnettu tärkkelys on turvotettua, kuivattua ja jauhettua. Sillä tavoin se saadaan helposti liukenevaan muotoon ilman kuumentamista. Voi hyvää päivää sentään taas....
 
vieras
Alkuperäinen kirjoittaja Jenis:
Alkuperäinen kirjoittaja vieras:
Älä multa kysy. Minä käytän sitä mitä jääkaapista löytyy, vaimo päättää yleensä taas mitä sieltä löytyy :) Mutta hyvää tuosta paksusta ja kevyestä ruokakermasta tulee.
Selevä, sano sille vaimolles sitten että kattoo sen tuoteselosteen :)
Eiköhän tuo ole katsonut. Ei tuossa mitään ihmeellistä minusta ollut. Luonnonmukainen ei automaattisesti tarkoita parasta vaihtoehtoa. Ja takaan että ruokakerma ei ole pahin lisäaineiden lähde siitä mitä syön. Luulen että makkarat ja valmismarinadit sisältävät myös aimo määrän terveydelle haitallisia aineita. Uskon kehoni kuitenkin pystyvän hoitelemaan ne.
 

Yhteistyössä