Aurinkorasvojen käytöstä

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 15.05.2018.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Kuinka kauan aurinkorasvan suoja kestää iholla? Eli siis minkä ajan kuluttua rasvaa pitää laittaa uudelleen?

  Mietin vain kun 3,5v käy kerhossa 2 kertaa viikossa, ja nyt on tännekin tullut sellainen helle että pitänee tällä viikolla laittaa lyhythihaisissa kerhoon. Aikaisempina kesinä ei juuri olla rasvoja käytetty, vaatteilla suojattu enimmäkseen, mutta nyt liikkuu niin paljon ja on niin kuuma että on ihan läkähdyksissä pitkähihaisessa.. ja kerhossa ulkoilevat paikassa jonne paistaa koko ajan suoralta taivaalta, menevät ulos n. klo 11 ja kotiin haen vähän ennen 12.

  Eli: onkohan hyötyä jos laitan kotona aamulla n. kahdeksan aikoihin rasvaa lapselle, vai onko suoja sitten jo tuohon 11-12 mennessä hävinnyt? Että olisiko parempi laittaa se rasva mukaan ja pyytää kerhotätejä rasvaamaan ennen ulos lähtöä.. ovat vain hieman nihkeitä kaiken "ylimääräisen" muistamisen suhteen..
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Jos laitat sk 50 rasvaa niin pitäisi riittää n.8 tunnin ajaksi. Yksilöllistä kyllä, mutta noin niinkuin suurinpiirtein.
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Ei todellakaan riitä 8 tuntia! Aurinkorasvan SPF-arvo (eli suojakerroin) kertoo UVB-säteiden suoja-ajan. UVB-säteet ovat ne, jotka vastaavat ihon palamisesta+ruskettumisesta ja UVA-säteet niitä, jotka menevät syvemmälle DNA:han asti. Huolehdi, että aurinkorasvassa on molemmat suojat.
  Sen, kauanko suoja riittää riippuu ihotyypistä. Tämän voi laskea kaavalla:

  5 minuuttia x suojakerroin.

  Eli jos palaa normaalisti 5 minuutissa, niin suojakerroin 50:llä voi suorassa auringossa olla palamatta max 250 minuuttia, eli noin 4 tuntia. On kuitenkin muistettava, että vesi ja hikoilu poistavat aurinkovoidetta iholta. Aurinkorasvaa suositellaan lisättäväksi 2 tunnin välein, jotta suoja säilyy riittävänä. Eli kannattaa ottaa vaikka spray -mallinen rasva lapselle mukaan hoitoon. Ihmeellistä, jos kerhossa eivät tajua laittaa lapsille rasvaa. Sanoohan sen järkikin että tuolla muuten palaa!
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

 5. vierailija

  vierailija Vieras

  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä lapsilla käytössä uv-paidat, housut joskus. Ovat lapsille kelvanneet näilläkin helteillä (+27°C varjossa) eivätkä ole valittaneet hiostaviksi. Vaaleat sävyt ilmeisesti heijastaa auringon paahdetta ja kangas itsessään on viileän tuntuista. Päässä lippalakit ja aurinkolasit. Uimarannalla läträtään fysikaalisella aurinkovoiteella.
   
  #6
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti