Diabeetikko - älä ihmeessä mene elokuviin

  • Viestiketjun aloittaja vierailijask
  • Ensimmäinen viesti
vierailijask
Verensokerimittarin tarkistaminen oli viimeinen niitti elokuvateatterin vartijalle – väitti naiskolmikkoa häiriköiksi ja retuutti ystävän ulos salista Helsingissä
Finnkinon mukaan nuoret naiset häiritsivät näytöstä kännykän käytöllään ja lopulta heidät jouduttiin poistamaan salista.

Finnkinon vartija väitti naiskolmikon häirinneen elokuvissa Helsingissä. Vuonna 2008 Tennispalatsin elokuvasalissa näytettiin oopperaa. (KUVA: Jenniina Nummela)
Satu Pajuriutta HS

Julkaistu: 14.9. 8:27



Kolme naista poistettiin Finnkinon elokuvateatterista toissa lauantaina. Yksi seurueeseen kuuluvista kertoi järkyttyneensä, kun järjestysmies tarttui häntä käsistä kiinni ja raahasi pois kesken näytöksen.

Finnkinon mukaan parikymppiset naiset häiritsivät lauantai-illan elokuvanäytöstä kännykän käytöllään ja lopulta heidät jouduttiin poistamaan salista.

HS:n haastatteleman 23-vuotiaan naisen mukaan tilanne meni toisin. Hänen mukaansa järjestyksenvalvoja tarttui hänen ranteisiinsa ja retuutti hänet salista sen jälkeen, kun hänen ystävänsä oli vilkaissut verensokerimittaria esityksen aikana.

Nainen kertoi, että kahdella hänen kaverillaan oli puhelimet esillä juuri ennen elokuvan alkua.

”Tulimme viime tipassa, kun viimeiset mainokset olivat loppumassa. Itse panin puhelimen laukkuun äänettömälle. Kaverini katsoivat vielä puhelimiaan tämän jälkeen. Salihenkilökunta huomautti, että niitä ei saa näkyä ja kaverini panivat ne pois laukkuun”, nainen kertoo.

”Kun leffaa oli kulunut jonkin aikaa, kaverini tarkisti nopeasti verensokerimittarinsa. Hänellä on diabetes.”

Naisen mukaan tämän jälkeen järjestyksenvalvoja tuli ja käski poistua salista.

”Ystäväni yritti näyttää verensokerimittaria, johon tulee valo samalla tavalla kuin kännykkään. Tätä ei kuunneltu ollenkaan, vaan väitettiin meidän olleen kännykät kädessä. Olin ihmeissäni ja yritin kysyä, että oliko työntekijä nähnyt puhelinta juuri minulla, kun se oli ollut koko ajan laukussa.”

Naisen kertoman mukaan yhtäkkiä järjestyksenvalvoja otti häntä ranteista kiinni ja lähti raahaamaan penkkiriviltä kohti sivukäytävää.

Salin ulkopuolella kolmikko vaati, että paikalle kutsutaan poliisit ja partio kävikin Tennispalatsilla kello 21.54.

”Minulla näkyi vielä ranteissa punaiset jäljet.”

Naisen mukaan poliisi mainitsi rikosilmoituksen mahdollisuudesta, jos haluaa tutkituttaa, oliko järjestyksenvalvojalla tilanteeseen nähden liian kovat otteet.

Finnkinon turvallisuuspäällikkö Henri Kurki ei ollut välikohtauksen aikaan tapahtumapaikalla, mutta hän on tutustunut raporttiin tilanteesta. Sen mukaan elokuvateatterin työntekijöiden käsitys tapahtumien kulusta on toisenlainen.

”Siinä on ollut häiriköintiä salissa ja puhelimista on käyty sanomassa pari kolme kertaa. On myös tarjottu sitä vaihtoehtoa, että puhelimet voi jättää henkilökunnalle talteen näytöksen ajaksi. Siitä nousi niin kova meteli, että heidät oli pakko poistaa”, Kurki sanoo.

”Tilanteessa on tullut sanaharkkaa ja lopulta järjestyksenvalvoja on kokenut, että on parempi poistaa asiakkaat salista ja on sitten lähtenyt käsivarsikuljetuksella siirtämään. Jos asiakas kokee, että voimakeinoja on käytetty väärin, voi totta kai tehdä rikosilmoituksen, ja se on sitten poliisin ja oikeuslaitoksen tehtävä arvioida tilanne.”

Turvallisuuspäällikkö Kurjen mukaan kyseinen välikohtaus käydään työntekijöiden kanssa tarkkaan läpi ja pohditaan miten kyseisessä tilanteessa voisi viestiä siten, että kaikille asiakkaille jäisi hyvä hyvä mieli.

”Yleensä huomautuksella pyritään saamaan asiakas ymmärtämään tilanne. Joskus haasteena on, kuinka monta kertaa voi huomauttaa ja kuinka pitkälle antaa tilanteen mennä. Kännykässä ongelmana on se valo, josta muiden leffakokemus häiriintyy.”

Kurjen mukaan häiriötilanteita leffateattereissa tulee eteen silloin tällöin.

”Useimmiten ilmoitus tulee toisilta asiakkailta esimerkiksi nuorisojoukosta, joka juo salissa salaa alkoholia. Tällöinkin yritämme ensin puhumalla saada tilanteen selvitettyä ja muistutamme, että toiset ovat tulleet katsomaan tänne elokuvaa.”

Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm kertoo, muiden asiakkaiden kännykänkäyttö salissa leffan aikana on asiakkaiden yleinen valituksenaihe Finnkinolle.

”Se voi olla myös sukupolviasia, että häiritseekö kännykkä vai ei. Mutta palautetta siitä tulee, että elokuvan aikana käytetty kännykkä häiritsee. Siksi pyydämmekin ennen näytöstä, että ainakin perinteisissä elokuvanäytöksissä pannaan puhelin pois”, sanoo Lindholm.

”Yksi syy kännykän käytön kieltoon on myös se, että tällä halutaan estää elokuvan kuvaamista. Mutta ennen elokuvan alkamista on ok käyttää kännykkää ja meillä on wifi saleissa.


http://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005366937.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=3fa10e809375a5bd5f713278527028ef
 
Jotenkin vaikuttaa siltä, että emännät ovat aika yksipuolisen "totuuden" kertoneet toimittajalle. Vahtimestari todennäköisesti joutunut useaan kertaan puuttumaan heidän käytökseensä ja lopulta saanut tarpeeksi.
 
vierailija
Draamakuningataret liikenteessä.
Toivottavasti joku paikanpäällä ollut voi kertoa, mitä hämyisessä teatterissa oikeasti tapahtui.
Sinänsä aika tuore sokuritapaus, jos piti harjoitella elokuvateatterissa mittarin käyttöä.
 
  • Tykkää
Reactions: .....

Yhteistyössä