Eettinen lihansyönti

  • Viestiketjun aloittaja "Aino"
  • Ensimmäinen viesti
"Aino"
Rupesin tässä miettimään tuota tehotuotettujen eläinten kohtaloa ja eihän se kiva asia ole ollenkaan. Mieleeni kuitenkin heräsi kysymyksiä.

Millaisisissa oloissa luomulihaksi tuotetut eläimet kasvavat?
Millainen tarjonta luomulihaa (broileria, nautaa, porsasta) on kaupoissa?
Kuinka paljon Suomessa on tiloja, joilla kasvatetaan eläimet luonnonmukaisemmin?
Saako Suomesta broileria, joka ei olisi pilattu geneettisellä muuntelulla?
Kuinka voisin syödä lihaa eettisemmin?
 
"Aino"
Jos tiedätte jonkin hyvän luomutilan Varsinais-Suomessa, niin linkkiä saapi laittaa tähän ketjuun :)

(Tämä eettinen lihansyönti ei näköjään herätä juurikaan keskustelua)
 
"vieras"
Riistaa kannattaa syödä. Ja yleensäkin vähentää lihansyöntiä, ihmisen ei todellakaan tarvitse syödä niin paljon lihaa kuin suomalainen keskivertojamppa sitä vetää.

Samoin maitotuotteissa kannattaa valita luomuvaihtoehto ja niidenkin käyttöä vähentää.
 
vv
Minäkin olisin kiinnostunut tästä. Hirveä ja poroa meillä syödään jonkun verran, sitä kun saadaan tutuilta, mutta muuten luomulihan saanti on hankalaa. Olen kerran nähnyt marketissa luomujauhelihaa, mutta muuten en ole luomulihaa löytänyt. Edes Stockan herkussa ei tunnettu luomulihaa. Ollaankin vähennetty lihan syöntiä ja lisätty kalan syöntiä, toki huomioiden myös siinä eettisyyden. Vastikään luin lehtiartikkeli luomulampaan tuotannosta, jossa siis hamiteltiin sitä, että vaikka lihaa olisi tarjolla, ei tästä maakunnasta löydy teurastamoa luomulampaalle, joten liha joudutaan myymään tavallisen lampaan seassa (pelkkä kasvatushan ei riitä, vaan myös teurastamon pitää olla luomuhyväksytty).
 

Yhteistyössä