eilen viim. käyttöpäivä jauhelihalla.

  • Viestiketjun aloittaja puupöö
  • Ensimmäinen viesti
puupöö
mulla on eilisen päivän jauhelihaa. siis eilen oli viim.käyttöpäivä. en tiiä voiko sitä käyttää tai tuskin siitä kipeeks tulis mutta ehkä ällöttää kun se on lihaa. käytättekö te? vai heitättekö roskiin ennemmin??
 
FACEPALM
Ovatko ihmiset oikeasti niin PERKELEEN avuttomia etteivät osaa katsoa ja haistaa sitä lihaa vaan tuijottavat niitä käyttöpäiviä.

Jos liha on säilytetty oikein se on mitä todennäköisimmin syötävää. Se on hyvin helppo tarkistaa.
 
"vieras"
Minut haukuttiin vähän aikaa sitten täällä, kun annoin koiralleni jauhelihan jossa oli edellispäivän päiväys. Jauheliha näytti ja tuoksui hyvältä, mutta olen silti kuulemma paska koiranomistaja, kun syötän koiralle pilaantunutta roskaa :D
 
"sondersson"
Hajusta ja väristä tietää voiko käyttää. En ikinä tuijottele päiväyksiä, monta kertaa ollut pilaantunutta vaikka päiväystä pitäs olla monta päivää jälellä.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja puupöö;27958893:
just niin avuton olen niin kuin kaikki te muutkin ku täällä kyselette. kai sitä kysyä saa
Eihän täällä saa mitään kysyä. Ihan sama mitä kysyt, olet silti aina rasittava, avuton, tyhmä ja idiootti =)
 
"TMV"
Jauheliha pilaantuu tosi herkästi, sen takia sen kanssa kannattaa olla varovaisempi kuin mitä tulisi ehkä oltua joidenkin muiden ruokien kanssa. Ite harkitsisin tapauskohtaisesti... Jos liha on ollut koko ajan kylmässä (siis oikeasti kylmässä, max. +4 C) eikä näyttäisi tai haisisi pilaantuneelta, uskaltaisin varmaan käyttää.
 
perkeleen avuton ihminen
Mutta mitä tehdä, jos lihapaketin viimeinen käyttöpäivä on mennyt pari päivää sitten, mutta liha tuoksuu ja näyttää kuitenkin hyvältä? Pihlajasaaren mukaan aistinvarainen tutkailu ei välttämättä näiden tuotteiden laadun varmistamiseksi riitä.

– Lihan pilaantumisen aiheuttavat pilaajabakteerit eivät välttämättä ole ihmiselle vaarallisia, vaikka monet niin luulevat. Aistinvaraisesti esimerkiksi liha voi olla priimaa, mutta siinä saattaa olla sen sijaan muita vaarallisia ja päältäpäin huomaamattomia bakteereja, kuten listeriaa tai salmonellaa.
Tiesitkö: Elintarvikkeiden käyttöpäivämäärissä on tämä selvä ero - Artikkelit | Makuja

Pilaantumismuutoksia aiheuttavat bakteerit ovat erittäin harvoin yhteydessä ihmisen sairastumiseen. Käytännössä voidaan ajatella, että pilaajabakteerit ja ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit ovat kaksi eri ryhmää, vaikkei tämä ryhmitys olekaan taksonomiaan tai muuhun tieteelliseen järjestelmään perustuva. Tieteellisessä kielenkäytössä nimitystä pilaantunut ei tulisi käyttää, ellei tarkoiteta aistinvaraisesti vialliseksi todettua elintarviketta. Lehdistö saattaa kirjoittaa, että "listeriabakteeri aiheutti elintarvikkeen pilaantumisen", vaikka oikea ilmaisu olisi: "listeriabakteeri teki elintarvikkeesta ihmisravinnoksi kelpaamatonta". Ilmaisutapojen painottaminen voi tuntua liioitellulta, mutta on erittäin tärkeää, ettei kuluttajille synny väärää mielikuvaa terveydellisten riskien tunnistamisesta aisteihin turvautuen. Aistinvaraisesti moitteeton elintarvike voi aiheuttaa ihmisen sairastumisen.

Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim - UUSIN NUMERO
 
"huoh"
Mutta mitä tehdä, jos lihapaketin viimeinen käyttöpäivä on mennyt pari päivää sitten, mutta liha tuoksuu ja näyttää kuitenkin hyvältä? Pihlajasaaren mukaan aistinvarainen tutkailu ei välttämättä näiden tuotteiden laadun varmistamiseksi riitä.

– Lihan pilaantumisen aiheuttavat pilaajabakteerit eivät välttämättä ole ihmiselle vaarallisia, vaikka monet niin luulevat. Aistinvaraisesti esimerkiksi liha voi olla priimaa, mutta siinä saattaa olla sen sijaan muita vaarallisia ja päältäpäin huomaamattomia bakteereja, kuten listeriaa tai salmonellaa.
Tiesitkö: Elintarvikkeiden käyttöpäivämäärissä on tämä selvä ero - Artikkelit | Makuja

Pilaantumismuutoksia aiheuttavat bakteerit ovat erittäin harvoin yhteydessä ihmisen sairastumiseen. Käytännössä voidaan ajatella, että pilaajabakteerit ja ruokamyrkytyksiä aiheuttavat bakteerit ovat kaksi eri ryhmää, vaikkei tämä ryhmitys olekaan taksonomiaan tai muuhun tieteelliseen järjestelmään perustuva. Tieteellisessä kielenkäytössä nimitystä pilaantunut ei tulisi käyttää, ellei tarkoiteta aistinvaraisesti vialliseksi todettua elintarviketta. Lehdistö saattaa kirjoittaa, että "listeriabakteeri aiheutti elintarvikkeen pilaantumisen", vaikka oikea ilmaisu olisi: "listeriabakteeri teki elintarvikkeesta ihmisravinnoksi kelpaamatonta". Ilmaisutapojen painottaminen voi tuntua liioitellulta, mutta on erittäin tärkeää, ettei kuluttajille synny väärää mielikuvaa terveydellisten riskien tunnistamisesta aisteihin turvautuen. Aistinvaraisesti moitteeton elintarvike voi aiheuttaa ihmisen sairastumisen.

Lääketieteellinen Aikakauskirja Duodecim - UUSIN NUMERO
Niinjust eikä sitä lihaa kannata edes syödä koska karjalle on syötetty teurasjätteitä ja kasvuhormoneja.

Facepalm. Hankkikaa nyt ihmiset järki ja elämä.
 
määä
[QUOTE="huoh";27958955]Niinjust eikä sitä lihaa kannata edes syödä koska karjalle on syötetty teurasjätteitä ja kasvuhormoneja.

Facepalm. Hankkikaa nyt ihmiset järki ja elämä.[/QUOTE]

Mutta kun totuus on se, että sä voit syödä pilaantuneen makuista lihaa, etkä sairastu, koska sen hajun ja maun aiheuttavat jotkut helvetin maitohappobakteerit, jotka eivät ole vaarallisia.
Ne taas jotka ovat, eivät haise tai maistu. Tietysti käy järkeen, että näiden määrä voi kulkea käsi kädessä. Tai sitten ei?
Että se siitä avuttomuudesta ja maalaisjärjestä.
 

Yhteistyössä