~Elokuiset 2020~

Viestiketju alueella 'Odotusaika' , aloittaja slallapau, 25.11.2019.

 1. Appelsiiniomena

  Appelsiiniomena Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2018
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  180
  Kävin heti tsekkaamassa tuon preggersin :) vielä en tosin uskalla ladata jos joutuukin poistamaan, oon vielä vähän varpaillaan (n)

  Tänään kyllä kävi kaikki hajut nenään, miten voikin jotkut ihmiset haista pahalle :cautious: kunnon huonoa oloa ei ole vielä ollut mut välillä joutuu vähän nieleskelemään.
   
  #201
 2. Evananna

  Evananna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2019
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  31
  Mullakin esikoinen -09 :)
  Ite halusin neuvolan tietylle viikolle, että voin käydä siellä lomalla, joten varasin pari päivää plussattuani. Ja hyvä niin koska sain viimesen ajan sille viikolle. Ajat voi olla kortilla kunnasta riippuen. Yleensä eka neuvola on noin rv8-9 ja sieltä saa lähetteet seulantaverikokeisiin, jotka tulisi muistaakseni käydä ottamassa rv9-12.
  Jos siis osallistuu sikiöseulontaan.
  Mutta ihan miten itestä tuntuu. Tiiän ettei neuvolan peruminen oo kivaa :unsure:
   
  #202
 3. Kyfi

  Kyfi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mä tein plussan la päivällä eikä se viiva ollut tänään vahvistunut, onpas turhauttavaa vaikka haluan uskoa että kehitystä tapahtuu mutta hitaasti.. . Oireita myös hyvin vähän ollut, tosin ei muissakaan raskauksissa ole kovin paljoa ollut. Tänään palasin töihin pitkän sairasloman jälkeen ja mä aloin jo nyt haaveilla äitiyslomasta! ♥️ Ja tänään siis rv4+3
   
  #203
 4. Kyfi

  Kyfi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mun mielestä se menee aina 4+6.. 5+6 koska viikossa 7 päivää, ja kuuden päivän jälkeen tulee sitten täysi viikko. ♥️ Korjatkaa jos olen väärässä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #204
 5. Varpu 88

  Varpu 88 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2019
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  1
  Hei sattuuko kellään koskaan ollu bartholiniitti? Eli häpyhuulenrauhasen tulehdus
  Mulla on nyt ilmeisesti kyseinen tulehdus päällä ja koitan huomiseen vitkutella kun päivystykseen en haluu tuntitolkulla mennä odottamaan varmaan antibiootit tulee vaikka nyt tähän alkuun en todella mitään kuuria haluais heti syödä..
   
  #205
 6. Aavikkokettu

  Aavikkokettu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2019
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  10
  Millainen tuo oikein on tarkemmin siis se patti siinä? Mulle tuli ihmeellinen patti hieman ennen plussausta, n. viikko sitten ja ei ole lähtenyt pois. Täytyy seurata, oisko se tota mullakin.

  Pelottaa omalla kohdalla et ois kondylomaa kun sitä aikanaan mulla ollut ja oli tosi työläs silloin hoitaa pois. Sen aiheuttaa hpv-virus ja eikö sitä sanota että monet virustaudit aktivoituu raskausaikana?
   
  #206
 7. heidihm

  heidihm Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  1
  Mä jäin ekassa raskaudessa sairaslomalle joskus rv34 supistusten takia. Ensin kirjottivat mulle äpkl saikkua kontrollikäyntiin asti (1vko), mutta kun supistukset ei kuitenkaan kypsyttäneet paikkoja niin työterveydestä piti mennä jatkot hakemaan sitte. Lähinnä siks, että on työterveyshuollon tehtävä pohtia olisko mulle voinu löytyä jotain kevyempää työtä mikä ei olis aiheuttanu supisteluja. No sairaalaosaston sh:lle ei yllätysyllätys sellasta löytynyt niin työterveydestä kirjottivat sairasloman äippäloman alkuun saakka.
   
  #207
 8. Varpu 88

  Varpu 88 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  08.04.2019
  Viestejä:
  6
  Saadut tykkäykset:
  1
  Luulin alkuun että on jonkin sortin finni mut se on nyt kasvanut ja laajentunut koko toiselle häpyhuulelle ja nyt sattuu pirusti jo ja myös jo nivunen kipee.
   
  #208
 9. rosemarie

  rosemarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  86
  Mä en ole vielä uskaltanut varata neuvolaa vaikka ehkä pitäisi.. Maanantaina varhaisultra ja ajattelin, että jos siellä olisi kaikki ok niin soittelisin tiistaina neuvolaan. Sillon on kyllä jo 7+2, mutta eiköhän sieltä joku aika joskus löydy.. (n)
  Nyt taikauskoisena vielä tuntuu, että jos huomenna soittaisinkin neuvolaan niin aivan varmasti menee kesken.
   
  #209
 10. Helema

  Helema Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  24.11.2019
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  31
  Mulla oli neuvola-aika varattu mutta peruin sen, kun tää vuoto alkoi. Neuvolasta sanottiin, että jos vaatii seuraamista (eli ei ole keskenmeno), niin ottaa sitten yhteyttä. En kuitenkaan uskalla ennen tuota ensi viikon uusintaultraa varata neuvola-aikaa, kun jo kahdesti tänä syksynä olen neuvolan joutunut perumaan. Kolmatta kertaa en enää jaksa.

  Tänään sitten alkoi aamulla oikein kunnolla etoa. Ei meinannut kahvi mennä alas vaikka yleensä olen semmoinen kahvilalli. Onneksi vielä ei tarvinnut oksentaa. Ekassa raskaudessa pahoinvointi oli aivan jäätävää aina jonnekin viikolle 16 asti :sick:
   
  #210
 11. Kyfi

  Kyfi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mulla oli ensimmäisessä raskaudessa myös, mutta muissa ei ole ollut. Lähti pois heti synnytyksen jälkeen..
  Mulla oli myös rv10-40 pissi tulehdus jota ei saatu pois... Joka viikko ravasin näytettä viemässä. Nytkin tulee varmaan tehostettu koska mulla aina oireettomat olleet
   
  #211
 12. Sunshine90

  Sunshine90 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.07.2019
  Viestejä:
  17
  Saadut tykkäykset:
  4
  Mukavaa kuulla kaikkien kuulumisia!

  Itse oon tällä hetkellä sairauslomalla pahoinvoinnin vuoksi. Viimeisen viikon ajan on ollut jatkuvaa etovaa/vellovaa oloa ja aina välillä yökkäilyä. No, eilen aamuyöstä alkoi sitten kunnon oksentelu, päivän mittaan sain jotain aina pysymään sisällä. Nyt on vähän parempi olo, hitaasti nousin ja syön hitaasti pilttiä/viinirypäleitä. Me matkustettiin sunnuntaina niin ehkä sekin pahensi tota eilisen oloa. Eilen tietenkin siinä huonossa olossa ehdin ajatteleen pahimmat ja jostain löysin, että rypäleraskauteen kuuluisi poikkeavan paha pahoinvointi. :sick: Meillä pystyy itse ilmoittamaan sairauslomaa max. 5päivää, jos pitkittyisi niin hakeutuisin neuvolaan.

  6 päivää varhaisultraan(y)
   
  #212
 13. Aileen

  Aileen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2016
  Viestejä:
  70
  Saadut tykkäykset:
  20
  Soitin nyt sitten kuitenkin neuvolaan ja varasin ajan, ettei jää liian myöhäiseksi. Neuvolan laskujen mukaan nyt olisi 5+0, mutta epäilen kyllä että maksimissaan on 4+5. Laskurit netissä näyttää 4+3 ja 4+4 o_O

  Keskenmenneessä raskaudessa en päässyt pahoinvointiasteelle saakka ja -08 kun olin raskaana lähinnä oli sellainen huono olo ja hajut etoi. En siis ikinä oksentanut. Nyt jotenkin odotan jopa jos tulisi oikein huono olo. Ihminen on hullu. Jotenkin sitä ajattelee että se konkretisoisi asian. Luin kyllä jostain että raskauspahoinvointi olisi jollain tavalla geneettistä, eikä oma äiti ole raskaana oksennellut.

  Tämä ryhmä on kyllä ihana, kun voi lukea muiden kuulumisia ja avata omia ajatuksia. Kumminkaan kovinkaan monelle tutulle ei voi vielä kertoa.
   
  #213
 14. Pörröviltti

  Pörröviltti Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2019
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  2
  Noista tulehduksista: Mulle ainakin sanottiin, että just raskausaikana aktivoituu herkästi kaikki hiivat/pissatulehdukset/bakteerivaginoosit ja muut. Kannattaa varmaan mennä lääkäriin jos epäilee jotain tulehdusta, koska ainakin toi bakteerivaginoosi kuulemma voi nostaa tota keskenmenoriskiä ja siitä oon panikoinutkin..Antibiootti oli vähän pakko ottaa, mutta aika monia kai voi syödä raskausaikana kuitenkin!

  Soitin aamulla töihin ja kerroin raskaudesta. Harmittaa tosiaan kertoa näin alussa kun on niin epävarmaa, mutta tää on jo kolmas puhelinsoitto tässä reiluun viikkoon kun oon "kipee" niin koin parhaimmaksi olla nyt rehellinen. Jos kesken menisi niin varmaan ois pakko silloinkin olla saikulla. Kerroin myös lähimmälle työkaverille, koska tiesin hänen huolestuvan kun oon taas poissa ja arvelin hänen laskevan 1+1 eli arvaavan kuitenkin. Taikauskoisena pelkään nyt, että menee heti kesken kun oon tälleen mennyt näin alussa kertomaan.

  Otin myös selvää työterveydestä ja tosiaan voin sinne mennä :)! Helpottavaa, että voi vaan varata ajan sitten jos tulee joku saikkutarve tms eikä tarvii mennä tonne päivystykseen jonottaa!

  Mä olen myös ihan sekaisin noissa viikoissa :LOL:. En ymmärrä pitääkö ne laskea edellisten menkkojen alusta vai laskenko tuosta mitä se lääkäri sai ultralla viikko sitten? Jos menkoista, laskettu aika olis elokuussa, jos tosta ultrasta niin menis heinäkuulle. Ultrassa siis näkyi toi sikiöpussi (?) ja joku sikiökaiku, termit hukassa...

  Neuvolan varausta itse vitkutin muutaman päivän plussasta, vaikka ohjeistus netin mukaan oli et heti pitäs soittaa.. Soitin sitte ja ei ollut iltapäiväaikoja enää laisinkaan, otin sitten joulun seutuun ajan kun oon lomalla. Ajat voi siis olla tosi kortilla! Itseäni myös hieman stressaa, siis jos lasken nyt tosta ultrasta niin toi neuvolakäynti on vähän myöhäseen. Sanoivat neuvolasta, että ei haittaa kun siellä vaan jutellaan ja ei ultrata. Neuvola on siis mulla jos ultrasta laskee niin viikolla 9 +.. Sitten tuleekin varmaan kiire ekaan ultraan ja näinköhän niillä on aikoja antaa? Voiko käydä niin, että aikaa ei vaan löytyisi oikealle/oikeille viikoille, eikö toi oo aika tarkkaa (parin vkon haitari?) ton ekan ultran kanssa? Vai onko noilla joku velvollisuus kaikille järjestää oikeaan aikaan eka ultra kun oon heihin kuitenkin ollut ajoissa yhteyksissä raskauden tiimoilta.
   
  #214
 15. Appelsiiniomena

  Appelsiiniomena Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2018
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  180
  @Pörröviltti hienoa että pääset sinne työterveyteen eikä tarvitse päivystyksessä jonottaa. :) mä sanoisin että jos haluat seulonnat niin silloin heidän pitää järjestää se ultra niin että on oikeaan aikaan. Silloin vaan ei ehkä voi alkaa aikaa vaihtamaan jos se ei sovikaan.

  Aamulla oli hieman huono olo suihkun jälkeen ja hampaita pestessä meinas tosissaan tulla ylös. Hassua miten sitä onkin hullu ja oikein toivoo että olisi huono olo. Esikoisesta muistan että oli etova olo mutta kertaakaan en oksentanut, jossain vaiheessa perunamuussi oli ainoa mitä pystyin syömään. :ROFLMAO:
   
  #215
 16. Marilainen

  Marilainen Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  13.03.2019
  Viestejä:
  42
  Saadut tykkäykset:
  42
  Mä soitin tänään neuvolaan. Sain ajan vasta loppiaisen jälkeen... Omien laskujen mukaan silloin rv9+4.

  Vähän aiemmin olisin ehkä halunnut mutta minkäs teet. Kuulin myös, että siellä on ultra :love: Neuvolatäti käski käydä ostaa raskaus monivitamiimeja, muuten ei puhunut ruokavaliosta ym mitään. Jotenkin oletin, että puhelimessa käytäisiin asioita enemmän läpi kun ensimmäinen raskaus.

  Varataan varmaan varhaisultra kerran meni noin pitkälle tuo ensikäynti.

  Mulla sovellukset preglife, raskaus + ja vau.fi. En oo vielä päättänyt mistä tykkään eniten :D
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #216
 17. Aavikkokettu

  Aavikkokettu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2019
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  10
  Kyllä mäkin varmaan töissä kertoisin jos pahoinvoinnin ym raskauden aiheuttamien juttujen takia joutuisi paljon olemaan pois.. Tsemppejä sulle ja toivotaan @Pörröviltti et toi helpottaa!

  Mulla välillä ollut ellotusta, suurin merkki on kuivat silmät ja jano, menkkamainen juilinta välillä mahassa sekä tosi kipeät ja varmaan yhdellä kuppikoolla kasvaneet rinnat. Tietääkseni äitillä ja siskolla ei ole ollut oksentelua, toivon et se sama ois mullakin!

  Onko muilla nännit kokoajan pystyssä kun raskaana? Sekin oli alussa itseasiassa yks merkki ennen plussausta. Mulla on tosi laiskat nännit ja ne ei kyl sillee nöpötä ikinä. Nyt ne törröttää tosi selkeästi ja pitänyt jo ostaa sellaset nännisilikonikuppisysteemit. Häiritsee kun normi-rintsikoilla kolmenkin paitakerroksen alta nännit paistaa ja ei oo mulle tyypillistä :LOL: onko täällä muita nännivaivaisia :D
   
  #217
 18. Aavikkokettu

  Aavikkokettu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2019
  Viestejä:
  36
  Saadut tykkäykset:
  10
  @Marilainen mulle kans neuvolantäti ohjeisti syömään monivitamiinia ja sitten rautaa foolihappoa ja olikohan d-vitamiinia. Mietin vaan et eiks noi yleensä monivitamiinissa jo ole, ainakin tossa minkä itse ostin.. no kuitenkin, luetteli se täti mulle ruokaohjeistuksia myös.

  Kertoi, että heillä odotusajasta on opas netissä ladattavissa ja tulostettavassa et sieltä tutustua. Yllättävän vähän tosiaan asiaa ensimmäisellä kerralla tuli.

  Olihan se muuten niin et jos on harvinaisempi veriryhmä eli O- niin sitä ja siihen liittyjiä riskejä kerkeää tutkia tässä raskauden aikana myöhemminkin? Jos siis miehellä se joku tietty eri veriryhmä, mies ei itse tiennyt mikä veriryhmä hänellä on. Jäänyt mieleen et vaikuttaisi enemmänkin mahdollisesti toiseen raskauteen jos miehen veriryhmä tietyllä tavalla siitä poikkeaa
   
  #218
 19. Appelsiiniomena

  Appelsiiniomena Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.01.2018
  Viestejä:
  417
  Saadut tykkäykset:
  180
  @Marilainen @Aavikkokettu mä oon syöny jo pari vuotta niitä raskausvitamiineja, niissähän tosiaan on kaikki mitä tarvitaan. Kysyin keväällä lääkärissä että onko haittaa syödä vielä lisäksi foolihappoa tai rautaa, lääkäri sanoi että ei ole. Eli olen keväästä asti syönyt lisäksi yhden tabletin foolihappoa sekä olin juuri vuoden rautakuurilla koska ferritiini oli liian alhainen. Lisäksi otan d-vitamiinia myös erikseen. Tiedän myös että oon aika huono syömään monipuolisesti niin tuskin saan kaikkea tarpeellista ravinnosta.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #219
 20. Evananna

  Evananna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.12.2019
  Viestejä:
  60
  Saadut tykkäykset:
  31
  Mä söin pelkästään foolihappoa tän 8kk kun yritettiin raskautta ja neuvola sanoi että raskausmonivitamiinissa on sama määrä foolihappoa ja niinhän siinä onkin. Vaihdoin sit Mama monivitamiiniin :)
  Puhelimessa myös ohjeisti itse tutustumaan Eviran ruokasuosituksiin ja Naistalon sivuihin. Esikoisen ja keskimmäisen aikaan 2009-2011 kaikki oli lapuilla mut nykyään kaikki tiedot löytyy netistä.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #220
 21. Kyfi

  Kyfi Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Viestejä:
  18
  Saadut tykkäykset:
  6
  Mulla yleensä ollut jokin raskaus monivitamiini jota olen raskaus ja imetys aikana ottanut. Nyt en vaan saa mitään aikaiseksi, en varattua neuvolaa enkä hommattua vitamiineja.
   
  #221
 22. rosemarie

  rosemarie Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  19.06.2018
  Viestejä:
  171
  Saadut tykkäykset:
  86
  Mä nyt sitten keräsin rohkeuteni ja soitin sinne neuvolaan tänään. Oon vähän taikauskoinen ja nyt tietysti pelkään, että varmasti heti menee kesken kun neuvolankin jo varasin. Mutta ensimmäinen käynti olisi 23.12. :barefoot: Silloin olisi viikkoja 8+1. Vähän huonosti heillä tosiaan oli enää aikoja. Olisivat halunneet viikon myöhemmin, mutta mulla työvuorot sellasia ettei onnistunut.

  Onko jollakin muulla noi raskausvitamiinit aiheuttaneet pahoinvointia? (n)Mä huomaan ihan selkeästi, että ennen vitamiinin ottoa olo on hyvä. Siitä tunnin päästä alkaa hirveä pahoinvointi ja ruokaa ei saa alas. Täytyy varmaan vaihtaa se niin, että otan iltaisin enkä päivisin. Muuten aika oireetonta edelleen..
   
  #222
 23. Emilia.

  Emilia. Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  28.11.2019
  Viestejä:
  3
  Saadut tykkäykset:
  1
  Huomasin samaa, kun popsin niitä raskautta toivoessa. Sitten tietenkin elättelin toiveita aamupahoinvoinnista, kunnes yhdistin vitamiineihin :D Enää ei ole tullut, kun olen selkeästi syönyt ne aamupalan yhteydessä.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #223
 24. Hedvig

  Hedvig Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.07.2019
  Viestejä:
  156
  Saadut tykkäykset:
  65
  Oikein hyvä että voi asioida työterveydessä eikä tarvi sinne päivystykseen lähteä (y) Toivottavasti olot ja tulehdus paranevat!

  Minäkin tuossa ihmettelin omaa ekaa neuvola-aikaani. Aika on minun logiikan mukaan kun olisin jo viikoilla 9+6, eli suht myöhään ajatellen niitä sikiöseulontajuttuja o_O No kaipa he osaavat arvioida että aika riittää niihin tutkimuksiin sitten.

  Tänä aamuna tasavahvat viivat - ellei testiviiva jopa vahvempi joten lopetan testailut tältä erää. Jossain kohtaa viikkonäytöllinen digi kuitenkin vielä pakko tehdä :D

  Lämpimiä ajatuksia kaikille kanssaodottajille! :love:
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • Ihana! Ihana! x 1
  • List
  #224
  Viimeksi muokattu: 10.12.2019
 25. heidihm

  heidihm Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  Viestejä:
  9
  Saadut tykkäykset:
  1
  Meillä täälä on ensimmäinen neuvolakäynti aina rv8-10, esikoisen raskaudessa oli eka käynti 9+0 ja se oli ”aikasin” kunei ollu viikoista ihan varmuutta ja seulaverikokeita ei aikasemmin saa ottaa.. Nytki odotan ensikäynnin ajottuvan sinne loppiaisen tienoille 9+ viikolle, vielä en oo soittanu mut varmaan tällä viikolla soittelen.. Sielä sit lähete np-ultraan ja hyvin saatiin aika viimekskin SATKS (y) Mut näissähän on tosiaan aika paljonki paikkakuntakohtasia eroja :)

  Tänään tein clearbluen viikkonäyttötestin, näytti 2-3vko niinkun oletus olikin, loppuviikosta vois olla 3+ ehkä.. Aivan jäätävää pahoinvointia pitänyt täälä, päivät tärisen peiton alla ja nieleskelen oksennusta :sick:Jännä kunei esikoisesta ollu juuri mitään pahoinvointeja, tissit vaan oli saakelin kipiät!
   
  #225
  Viimeksi muokattu: 10.12.2019
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti