en tajua, miten saatoin suostua "vesirokko kutsuihin".. tyttö on nyt sitten sairaalassa

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "Manta", 14.03.2012.

 1. justjoo

  justjoo Vieras

  Mitaliako sä odotat?! Kukaan äiti tai vanhempi ei varmasti ehdoin tahdoin lastaan sairaalaan halua...Ja kun on huoli lapsestaan tai kenestä tahansa, ja syyttää muutenkin jo itseään, niin tällasella tekstilläkö toista tsemppaat?? Aivan yhtä hyvin, vaikka sun lapses voi jäädä auton alle, saada aivokalvontulehduksen jne.jne.. Odottaisitko edes vähän empatiaa muilta ÄIDEILTÄ?? Kellään meistä kun ei kristallipalloa ole, jolla voisi etukäteen lapsensa suojata kaikelta pahalta, odottamattomalta yms..niin toisen äidin syyllistäminen nyt on ainakin raukkamaisinta mitä voit tehdä! Häpeä edes..
   
  #76
 2. Hilpuri Tilli

  Hilpuri Tilli Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  21.06.2007
  Viestejä:
  6 799
  Saadut tykkäykset:
  51
  Sikainfluenssaepidemian aikaan meidän kylällä näitä ainakin järjestettiin, ja ainakin yksi tartutettu lapsi joutui tehohoitoon.

  Varsinaiset influenssakutsut olikin sitten ryhmiksessä, jossa kaksi hoitajaa sikainfluenssassa töissä ja koko 12 lapsen hoitoryhmä sairastui.
   
  #77
  Viimeksi muokattu: 14.03.2012
 3. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Ei voi kun ihmetellä nykyvanhempien idiotismia - harmi vain että lapset joutuvat kärsimään. Mihin on terve maalaisjärki kadonnut?!
   
  #78
 4. Saraldo

  Saraldo Vieras

  Toivon ap:n lapselle pikaista paranemista :hug:. Ja toivon, että ne, jotka ovat harkinneet vesirokon tartuttamista lapseensa, ymmärtäisivät nyt, miten järjetöntä touhua se on. Ei kukaan mitään vatsatautiakaan lähde tieten tahtoen hankkimaan. Vesirokkoa ei tänä päivänä ole pakko sairastaa, ja vaikkei rokote välttämättä olisikaan teholtaan sataprosenttinen, suurimmalla osalla se taitaa toimia oikein hyvin. Ainakin meidän kohdalla se on toiminut, sillä vaikka päiväkodissa on kolmena eri vuonna kiertänyt vesirokkoa, tyttö ei ole siihen sairastunut. Ottakaa se rokote tai odottakaa, että tarttuu itsekseen jos tarttuu, mutta älkää nyt ihmeessä lähtekö sitä tautia mistään hakemaan.
   
  #79
 5. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Erona ap:n keissiin on nyt kuitenkin se, että hän tiesi mitä teki kun meni kutsuille. Sinun mainitsemasi asiat ovat ennakoimattomia onnettomuuksia. Nääs.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #80
 6. rokotus

  rokotus Vieras

  Vesirokon komplikaatioista pitäisi puhua enemmän. Neuvolassa esimerkiksi! En ymmärrä, miten siitä ei puhuta, ja edelleen tänä päivänäkin "vesirokkokutsut" ovat yleisiä. Toivottavasti pian noiden kutsujen sijaan puhuttaisiin siitä, että lapset kannattaisi rokottaa vesirokkoa vastaan rokottaa, se kun nykyään on mahdollista. Kenenkään ei tarvisi sitä sairastaa, eikä yhdenkään lapsen "turhaan" kuolla :(

  Neuvolassa rokotetta ei mainosteta kuulemma epätasa-arvon takia, kun kaikilla ei ole varaa sitä ottaa.

  Paranemisia ap:n lapselle!!
   
  #81
 7. "minä vaan"

  "minä vaan" Vieras

  Oma poika 9v eikä ole sairastanut, minäkään en ole sairastanut. rokotteita ei olla hankittu, eikä poikaa odottaessa edes sanonut että sellaista edes olisi tai että olisi hyvä ottaa kun poika syntyy. Kannattaako pojalle rokote hankkia? itselle ilmeisesti kannattaa. saako reseptin jos vain soittaa ja pyytää ja käy hakemassa? täällä ei arvauskeskuksessa ole aikoja sairaillekkaan. vai kirjoittavatko yksityisellä reseptin puhelin soiton perusteella ja käy haemassa?
  Pojalle saan koulun lääkärin kautta jos haluan.
   
  #82
 8. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Nuo "vesirokkokutsut" olivat yleisiä silloin, kun vesirokkoon ei ollut vielä synteettistä rokotetta. Ja siihen aikaan ne olivat ihan järkeviäkin, koska tilastollisesti vesirokko kannattaa sairastaa lapsena, kuitenkin yli vuoden ikäisenä. Ihan kaikissa taudeissa on kuitenkin olemassa se riski, että jollekin tulee taudista komplikaatioita.

  Nykyisin vanhemmat ovat hankalassa tilanteessa, kun tulee ristiriitaista tietoa. Yksi kannattaa rokotetta, toinen taas vastustaa niitä. Vanhemmat joutuvat itse päättämään, rokotetaanko lapsi vai ei, ottavatko rokotteen riskit vai taudin riskit. Jos tekee väärän valinnan, on ihan normaalia olla vihainen ja tuntea myös syyllisyyttä tapahtuneesta.

  Ap:n lapselle toivon pikaista paranemista.
   
  • Tykkään Tykkään x 1
  • List
  #83
 9. "juupas"

  "juupas" Vieras

  ¨senpä takia meille otettiin lapsille vesirokkorokotteet. tyytyväisiä olemme.
   
  #84
 10. juuopas

  juuopas Vieras

  [QUOTE="minä vaan";25876386]Oma poika 9v eikä ole sairastanut, minäkään en ole sairastanut. rokotteita ei olla hankittu, eikä poikaa odottaessa edes sanonut että sellaista edes olisi tai että olisi hyvä ottaa kun poika syntyy. Kannattaako pojalle rokote hankkia? itselle ilmeisesti kannattaa. saako reseptin jos vain soittaa ja pyytää ja käy hakemassa? täällä ei arvauskeskuksessa ole aikoja sairaillekkaan. vai kirjoittavatko yksityisellä reseptin puhelin soiton perusteella ja käy haemassa?
  Pojalle saan koulun lääkärin kautta jos haluan.[/QUOTE]

  Juu, soitto vaikka terveydenhoitajalle riittää. lääkäri kirjoittaa vaikkae-reseptin ja haette rokotteen, ilmainen se ei ole, maksaa n.80e mutta on hintansa väärti!!kouluterkka voi sitten pistää rokotteen!
   
  #85
 11. Madicken04

  Madicken04 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  24 106
  Saadut tykkäykset:
  1
  Ap:n lapselle pikaista paranemista!

  Itselleni tämä olikin sitten muistutus rokotuttaa kuopus. Isompien kohdalla tuota en juuri ajatellutkaan ja kerkesivät sitten päiväkodista saamaan taudin aika pieninä. Tytöllä meni helpolla ja pojalla tapansa mukaan oli rankempi mutta ilman vakavampia seurauksia. Nyt ei oikein tee mieli enää ottaa mitään riskejä nuorimman kohdalla.
   
  #86
 12. doolia

  doolia Vieras

  Flunssakin tappaa ja vatsatauti ja monet muut "harmittomat". Vesirokko tappaa verrattain vähän, joten siinä mielessä se kannattaa lapsena sairastaa ja hakea jostakin. Rokotuksen komplikaatioihinkin kuolee pari ihmistä vuodessa, joten ei se rokottaminenkaan vaaratonta ole!
   
  #87
 13. "ylva"

  "ylva" Vieras

  Muistakaa, että rokote ei edes suojaa vesirokolta vaan sen voi saada rokotteesta huolimatta.
   
  #88
 14. "minä vaan"

  "minä vaan" Vieras

  [QUOTE="ylva";25876500]Muistakaa, että rokote ei edes suojaa vesirokolta vaan sen voi saada rokotteesta huolimatta.[/QUOTE]

  no kannattaako sitä edes sitten hankkia?
   
  #89
 15. Beep

  Beep Vieras

  Niinhän se on, ei nämä rokko-rokote-asiat ole niin mustavalkoisia kun jotkut antaa kirjoituksissaan ymmärtää. Ehkä ymmärtävät sen kuitenkin itse, mutta tässä kohtaa kun pitää naputtaa iskee laiskuus ja mennään helpoimman kautta?
   
  #90
 16. Keittiönoita

  Keittiönoita Vieras

  Mikään rokote ei ole täysin turvallinen. Ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaan. Aina on olemassa riski, että oma lapsi sattuukin kuulumaan niihin, joka saa rokotteesta komplikaation. Kuitenkin ihmiset usein ottavat lapsilleen rokotteet, joista "on kokemusta vuosikymmenten ajalta". Siitäkin huolimatta, että se rokote on vuosikymmenten aikana muuttunut ja niiden vuosikymmenten aikana jotkut epäonniset lapset ovat saaneet rokotteesta komplikaatioita.
   
  #91
 17. "minä vaan"

  "minä vaan" Vieras

  [QUOTE="minä vaan";25876511]no kannattaako sitä edes sitten hankkia?[/QUOTE]

  niin?
   
  #92
 18. Madicken04

  Madicken04 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  24 106
  Saadut tykkäykset:
  1
  [QUOTE="minä vaan";25876545]niin?[/QUOTE]

  Haluaa pienentää sairastumisen riskiä ja mahdollisesti sairastuessa saada tauti kärsittyä lievempänä ja ilman vakavia seurauksia? Näissä ajatuksissa itse ainakin haluan kuopuksen rokotuttaa.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #93
 19. "vieras"

  "vieras" Vieras

  [QUOTE="A.P";25875816]siis EI SAA OIKEIN JUOTUA, EI JAKSA edes pillillä limpparia & keuhkoista ahdistaa[/QUOTE]

  :hug: Tämäkö oli syy ottaa sairaalaan vai mikä? Mikä sai teidät sinne ylipäänsä hakeutumaan? Moni on täällä jo kysynyt ja varmasti aiheellinen tieto kaikille!

  Ymmärrän, että harmittaa ja tollainen vastahyökkäys on törkeä. Eivät vaan osaa suhtautua siihen, että itse ovat olleet osallisina teidän lapsen sairastumisessa. Silti se ei ole heidän syynsä eikä kannata katkaista välejä. Syytät nyt itseäsi, mutta toimit kuitenkin miten parhaaksi näit. Samalla tavoin on toiminut moni ilman sen kummempia seurauksia. Teillä vain kävi huono tuuri. Periaatteessa se huono tuuri olisi voinut käydä vaikka rokotteesta, saada siitä vesirokon tai että se aikuisena ei olisikaan enää tehonnut.

  Meillä sairasti lapsi samanikäisenä vesirokon. Sai sen eskarista. Tiedottivat kyllä, että sitä on liikkeellä, mutta eivät mitenkään erityisesti varoneet. Pikemminkin tuntui olevan se mentaliteetti, että tartutetaan nyt nämä, jotka eivät vielä ole sairastaneet. Esim. jos kesken päivän lapselle nousi kuume ja/tai huomattiin näppyjä, ei soitettu kotoa hakemaan vaan annettiin olla päivän loppuun. Tarttuihan se varmaan jo aiemminkin, mutta silti vähän kyseenalaista touhua.
   
  #94
 20. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Minä taas olen eri mieltä. Vesirokko on rokkona kuitenkin sieltä kevyimmästä päästä. Ja minusta joku vakavampi tauti olisi hyvä sairastaa itse. Muuten vastustuskyky ei opi toimimaan tehokkaasti. Tietenkin sitten on niin, että aina joku sairastuu vakavasti, valitettavasti. Mutta uusia tauteja kehittyy kaiken aikaa. Jos kaikkea vastaan on rokotettu, tavallinen flunssakin on pian vakava.
   
  #95
 21. "mmmm"

  "mmmm" Vieras

  oikeasti? sikainfluenssakutsuja? miksi?
   
  #96
 22. "Vieras"

  "Vieras" Vieras

  No joo, en vastusta rokotusta enkä itse lapsiani lähtisi tartuttamaan, mutta se että yksikään rokotettu lapsi ei ole kuollut, ei mielestäni kerro mitään. Ottaen huomioon, kuinka harva ( onneksi) ylipäätään vesirokkoon kuolee, niin rokotettuja kuitenkin on aika pieni osa väestöstä, niin eihän se nyt mikään ihme ole että siihen porukkaan ei mahdu niitä kuolleita.
   
  #97
 23. Hmm...

  Hmm... Vieras

  Vesirokkorokotteen komplikaatioihin ei ole tainnut kukaan kuolla. Eniten haittavaikutuksia taitaa olla vaarallisimmilta taudeilta suojaavilla rokotteilla. Mieluummin sivuvaikutus kuin isorokko tai keltakuume.
   
  #98
 24. "puddighinu"

  "puddighinu" Vieras

  Onneksi meillä vesirokkorokote kuuluu (vapaaehtoisena) rokotusohjelmaan, molemmat lapset saivat MPR+vesirokkopiikin.
   
  #99
 25. Gjxzj

  Gjxzj Vieras

  Pikaista paranemista ap:n lapselle. Ja tän ketjun ansiosta sain muistutuksen vesirokkorokotteesta. Pitää soittaa tk:een heti huomenna ja pyytää resepti ja piikkiaika.
   
  #100
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti