Ennenaikaiset supistukset

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "vieras", 18.05.2013.

 1. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Synnytin esikoiseni keskosena liian aikaisten supistusten takia. En muista siitä paljoakaan.

  Odotan nyt toista lasta ja olen viikolla 21+0 eli viikko 22 alkaa. En tiedä oliko eilisellä helteella vaikutusta (otin aurinkoa, yritin kyllä juoda, mutten tiedä joinko riittävästi). Jälkikäteen luin, että auringonotto on ihan ok, mutta nestehukka voi aiheuttaa supistuksia. Koko illan oikea reisi nivusista asti "supisti". Menkkamaista kovaa jomotusta lähes koko ajan. Join paljon vettä, lepäsin ja aamulla ei enään kipuja. Kipu oli selvästi erilaista kuin aiemmin tulleet liitoskivut, jotka tuntuvat veitsen iskuilta.

  Olen ehkä vähän liian herkkä pelkäämään, koska viikkoja vielä näin vähän.

  Eikö supistukset tapahdu niin, että ensin vatsa kovettuu ja samaan aikaan sattuu "menkkamaisesti"? Itselläni kun ei tapahtunut tätä vatsan kovettumista aina samaan aikaan. Toki noitakin kivuttomia harjoitussupistuksia on ollut, mutta tiedän, että ne on täysin normaalia.

  Voiko mahdollinen menkkamainen supistuskivulta tuntuva kipu olla vain kohdun kasvukipua, koska ei suoraan liity vatsan kovettumiseen? Lapsi potki välillä samaan aikaan, tosin eri suuntaan mistä kipu tuntui.

  Ja mitä näillä viikoilla voisi edes tehdä, jos ennenaikaiset supistukset alkavat? Juoda vettä ja levätä. Eikö jotain lääkkeitäkin ole mahdollista saada, vai voiko näillä viikoilla vielä? Turhaan tässä varmaan stressaan, koska tuo oli vielä pientä. Lähinnä pelkään, että kivut tulevat seuraavalla kerralla kovempina. Näillä viikoilla lapsi kun ei todennäköisesti tulisi selviytymään. Ensi viikolla on rakenneultra, jos näitä vielä tulee. Tarkistavatkohan samalla jos pyydän?
   
  #1
 2. *****

  ***** Vieras

  Hei! Kyllä varmasti ultrassa voivat tarkistaa kohdunkaulan tilanteen. Noilla viikoilla voidaan jo aloittaa lääkitys sairaalassa, jos siihen olisi tarvetta, verenpainelääkettä taidetaan ainakin käyttää. Millä viikolla esikoisesi syntyi? Ymmärrän varsin hyvin huolesi, koska itsekin synnytin ennenaikaisesti, kyllä se tätä raskautta kovasti varjostaa. Itselläni ei ollut yhtään kvuliaita supistuksia, kivuttomia vain, mutta silti synnytys käynnistyi. Jos oireesi ovat nyt loppuneet, ei varmaan ole syytä huoleen!
   
  #2
 3. nk

  nk Vieras

  Ne näkee synnyttäjän tiedoista että edellinen raskaus päättyi ennenaiksesti että jos sen takia olet varmasti kovemmassa tarkkailussa.

  Jos synnytys olis alkanut niin supistuksethan eivät lopu vaan tiivistyy ja kovenee jatkuvasti eli tuskin syytä huoleen. Otat vaan asian puheeksi äitipolilla niin eiköhän siellä asia selviä.
   
  #3
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti