ensihoitaja-koulutuksen pääsykokeet

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja minä, 18.04.2008.

 1. minä

  minä Vieras

  Millanen on kuntotesti siel???
  tuli kutsu pääsykokeisiin ja kuntotestiki ois eessä..
   
  #1
 2. äippä 84

  äippä 84 Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.06.2007
  Viestejä:
  2 010
  Saadut tykkäykset:
  84
  amk- pohjainen koulutusko?
   
  #2
 3. minä

  minä Vieras

  ihan ammattikoulussa
   
  #3
 4. ensihoitaja

  ensihoitaja Vieras

  ...ei ammattikoulusta valmistu ensihoitajia...
   
  #4
 5. pöö

  pöö Vieras

  tarkoitatko lähihoitajan koulutusohjelmaa? ja sen kuntotestiä?
   
  #5
 6. tt

  tt Vieras

  lähihoitaja voi suuntautua ensihoitoon, joten jos hän on ammatissaan ensihoitajana, hän on ensihoitaja.

  toki "pätevämpi" on sh koulutuksella ensihoitaja..
   
  #6
 7. siiri

  siiri Vieras

  vai pelastusopiston?
   
  #7
 8. ap

  ap Vieras

  lähihoitaja koulutusohjelmaa tarkotan
   
  #8
 9. ensihoitaja

  ensihoitaja Vieras


  Lähihoitaja, joka on suuntautunut ensihoitoon on ammattinimikkeeltään Lähihoitaja. Riippumatta työpaikasta. Ensihoitajan ammattinimikettä voi käyttää vain ensihoitaja-amk. Ei edes sairaanhoitaja.
   
  #9
 10. pöö

  pöö Vieras

  jos en ihan väärin muista, niin kaveri oli niissä pääsykokeissa ja siellä testattiin ihan peruskuntoa, voimaa ja kestävyyttä. Ja ihan keskiverto kunto riittää, toki jos on paljon hakijoita niin ei siitä vähän paremmasta kunnosta haittaakaan ole... Mutta mitään yltiösuoritusta ei vaadita. Ehkä vähän kannattaa treenata ja kiinnittää huomiota ruokavalioon...
   
  #10
 11. Onko ensihoitaja-amk -pääsykokeissa kuntotesti?Jos on, niin millainen?Millainset pääsykokeet ovat muuten?
   
  #11
 12. Madicken04

  Madicken04 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.11.2004
  Viestejä:
  24 106
  Saadut tykkäykset:
  1
  Onko siinä joku kuntotesti?

  Eikö kaikille lähihoitajakouluun hakevilla ole samat pääsykokeet? Tai siis eikö tuo suuntautumisvaihtoehto päätetä vasta opiskeluiden aikana?
   
  #12
 13. ensihoitaja

  ensihoitaja Vieras

  osa kouluista on luopunut kuntotesteistä. voimaa ja kestävyyttä testattiin; kuntopiirityyliin ja 'ihmisnuken' raahaamista tietyn matkan. ei ylitsepääsemätöntä mutta rapakuntoiset karsiutuu...
   
  #13
 14. lili

  lili Vieras

  on ollut ainakin.
   
  #14
 15. ap

  ap Vieras

  kyllä, erikseen oli ainaki oulussa haettavana lähihoitaja -koulutus(jossa valitaan suuntautuminen myöhemmin) ja sit erikseen koulutusohjelma joka suuntautuu suoraan ensihoitoon.
   
  #15
 16. ensihoitaja

  ensihoitaja Vieras

  ...ei varmaan olisi pahitteeksi kuntotestit hoitoalalle ylipäätänsä. Ei se saisi olla opiskelijoita karsiva, mutta työnkuva on sellainen että kuntoa tarvitaan (fyysisesti raskasta monikin työ). Mutta sillai voitaisiin opiskeluaikana jo kiinnittää huomiota kunnon ylläpitoon ja lisätä liikuntatunteja tms. Ehkäpä näin saataisiin terveimpiä hoitajia... Huvittavaa kun puhutaan sisar hento valkoisista - sairaaloissa on paljon kaikkea muuta kuin hentoja töissä ;-) Toki niitäkin löytyy =)
   
  #16
 17. ap

  ap Vieras

  ja tosiaan hain molempiin koulutuksiin, ja molempiin tuli pääsykoe kutsu. ensihoitajan koulutusohjelmaan kuuluu kuntotesti,kun taas normaaliin lähihoitajan koulutusohjelmaan ei.
   
  #17
 18. Millaset on muuten ne pääsykokeet? Ihan uteliaisuudesta kyselen. Oon ite jo sairaanhoitaja, joten voisin hakee esim ambulanssiin töihin jos haluisin
   
  #18
 19. ap

  ap Vieras

  kuntotesti alko tosiaan joo huolettaa kun raskauden jälkeen oon tässä vasta kuukauden ajan todella aktiivisesti harrastanut liikuntaa. kai siellä ei juoksemaan kuitenkaa laiteta?:D
   
  #19
 20. Sepi

  Sepi Vieras

  No itse hain oulun ammattikouluun lähihoitajaksi ensihoidon koulutustohjelmaan, niin ei meillä ollut kovin kummosia testejä. Selkälihaksen staattinen kestävyys, painoja vähän nosteltiin, vähän koordinaatio kykyä mitattiin, sekä paareja kannettiin vähäsen. Sitten oli vielä samat kaikki testit mitä muillekin lähihoitaja hakijoille esim psykologin haastattelut yms kirjalliset tehtävät.
   
  #20
 21. Esa Mokki

  Esa Mokki Vieras

  Ensihoitaja ei ole nimikesuojattu. Kaikki ensihoidon parissa työskentelevät voivat käyttää nimikettä ensihoitaja.
   
  #21
 22. nää teijä tekstit ovat aika hajanaisia neuvoja ja tietoa ei niistä saa erkkikää selvää toine sanoo tätä ja toine tota. Olen itse juuri ylä asteella ja kysyisin siitä koulutuksesta. kun sinne kouluun haetaan pitääkö siinä hakea molempii samaa aikaa siis lähihoitajaks ja ensihoitoon? ja jos sinne pääsykokeisiin saa sitte niinku kutsun ni onko ne kirjalliset testit jotai iha perus juttui mitä peruskoulus opetetaan? kunto testi ei kuulosta pahalta jos siellä iha peruskunnol pärjää ja kyl mä ny iha päästäni terve oon. oon yrittäny hankkii tästä koulutuksesta tietoo eli jos on tiietoa tai vinkkejä kirjotelkaa pliiiiiiiiiis!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   
  #22
 23. mun ukko aina silloin kiroo kun kollega on pieni ja heiveröinen nainen;(....toivottavasti sulla on voimaa sitten niihin hommiin tarpeeksi kun kantelet satakilosia potilaita!
   
  #23
 24. hemuli

  hemuli Vieras

  Asian vierestä mutta tuttu poika joka on n 2m pitkä ja painaa n. 100kg loukkaantu ja sitä tuli hakemaan lanssilla mies ja pieni nainen ja ne ei kahdestaan saanu nostettua sitä poikaa lanssiin :D piti liikunta ryhmän poikien auttaa nostamisessa. Melko huvittavaa tossa tilanteessa ku oli vaan jalka homma, mut entä jos olis ollu pumppu tjtn. :/ kyllä siinä saa se riskimpi tyyppi tehdä palkkansa eteen töitä.
   
  #24
 25. mä vään

  mä vään Vieras

Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti