Epilepsiasta..

Omilla muksuilla ei ole,mutta siskon tytöllä on. 5 vuotiaaksi asti lääkärit olettivat,että krampit ovat kuumekouristeluja vaikka olivatkin epilepsia kohtauksia. Olivat aika rajuja,eli kroppa kramppasi ja vaahtoa tuli suusta,mutta kestoltaan silti kuumekrampin luokkaa. Lopulta tytöltä otettiin aivosähkökäyrä siis 5 vuotiaana ja selvisi lopulta syy. Outoa käytöstä lääkäreiltä,koska kuumekramppeja ei yleensä esiinny enää 5 vuotiailla. Nyt siskon tyttö 14v ja lääkityksellä kohtaukset ovat pysyneet kurissa =)

 
esteri
Vanhimmalla lapsellamme (7.v) on todettu epilepsia 3.5 vuotiaana. Aluksi oli kuumekouristuksia mutta myöhemmin selkeästi epilepsiakohtauksia. Oman aktiivisuuden takia saatiin epilepsia-diagnoosi kun otettiin yhteyttä lastennurologiin. Kohtaukset olivat kuumeettomia, niihin liittyi kouristeluja, pakkoliikkeitä ja puheen kehityksen viivästymistä. Eeg täysin normaali, eli se ei välttämättä yksin riitä diagnosoinnissa. Nyt on estolääkitys, mutta edelleen tulee ajoittain kuumakouristuksia.
 
astaemilia
Kaverin lapsella "kouristus/tärinäkohtauksia" sekä silmät "muljahteli", poika oli 5kk, epäiltiin epilepsiaa.
Yksi lääkäri laittoi lähetteen lasten neurolle (johon myöhemmin tuli aika 1 1/2kk päähän, onneksi ei jäänyt odottamaan.
Meni samana päivänä yksityiselle neurologille ja verikokeissa verensokeri 1,1 (normaali 4-5)....lähete lastenklinikalle, kuukausi tutkittiin...insuliininliikatuotantoa haimassa.
Harvinainen sairaus ja vähän tiedetään joten kun tutkivat pienen lapsen em. oireita täytyis aina muistaa tarkistaa verensokeri ym labrat.
Hyvää vointia teille, toivottavasti syy selviää pian!!