erityislapsi ja päivähoitomaksut

riippuu niin kunnasta,esim. helsingissä saat maksaa kaikesta (vaikka osa ihan lain mukaan pitäis olla ilmaista,valitusta juuri rustaan) ja jotkut pikku kunnat on tehneet päätöksen että kaikki keharit saa ilmaisen hoidon,oli se kuntouttavaa tai ei \|O
 
Meillä lääkäri kirjoitti lapun että hoito kuntouttavaa ja ilman mitään aneluja kunta antoi kokopäivähoidon puolipäivähoidon hinnalla. Poika tarvisi vain puolipäivähoitoa mutta lääkärin, kuntsarin jne. mielestä kokopäivähoito rutiineineen on parempi kuin pätkäpäivä. Käsittääkseni se on ihan kirjoitettu joihinkin pykäliin että kuntouttavan päivähoidon on oltava ilmaista.
 
mitä tukia
Neuvookas nyt minuakin avutonta...lapsi2 v 8kk, todettu motorisen kehityksen viivettä johon sai vuoden ajan fysioterapiaa. Nyt aloitettiin puheterapia, menossa päiväkotiin vuoden alussa. Puheterapeutti lupasi kirjoittaa lausunnon, jolla saisi erityislapselle sopivaa hoitoa.

Mitä tukia minun on mahdollista nyt sitten hakea? Entä päivähoitomaksut?Käsitin, että lasta aletaan käyttää myös mahdollisesti toimintaterapeutilla toisella paikkakunnalla, jos tämä täytyy tehdä työajalla, saako jotain korvausta Kelata?

Olisin kovin kiitollinen vihjeistä, kun ei noita tukia kukaan tyrkytä ja Kelan sivut aika monimutkaiset...
 
Hoitotuki ei vaikuta asiaan millään lailla, siis hoitomaksuihin. Kodinhoitotuen epäilen vaikuttavan, eikö se niin mene ettei sitä saa ikinä jos lapsi hoidossa?

Hoitotukianomus ensimmäisenä kelalle vetämään eli lääkäriltä c-todistus ja täyttämään lomaketta. Sillä mahdollista saada hoitotuki. Kelasta sitten kiinni miten sen saa mutta tarkkaan kun lapun täyttää pitäisi homman olla ok. Terapiakäyntien aikaisesta ansionmenetyksestä ei taida kela eikä kukaan korvailla mitään, ne on vaan hoidettava niinkun lääkärikäynnit tai neuvolakäynnit, jotenkin järjestettävä työn ohella. Jokaisessa sairaalassa pitäisi olla sosiaalityöntekijä joka auttaa alkuun noissa tukijutuissa.

Terapiat päiväkodissa on hyvä käytäntö ja käsittääkseni sen terapeutti on se joka kulkee jos vain mahdollista eikä lapsi. Meillä esim kumpikin terapeutti tulee 80km päästä.

Jos lapsi tarvii vanhemipen työn takia päivähoidon niin sitä ei saa ilmaiseksi vaikka se kuinka olisi kuntouttavaa mutta jos hoitoa ei oikeasti tarvittaisi vaan se on kuntoutuksen vuoksi pitäisi kunnan tarjota se ainakin osittain.
 
Meillä 3-v. erityislapsi on integroidussa pienryhmässä kuntoutuksellisista syistä ja päivähoito on meille täysin maksutonta vaikka me molemmat vanhemmat olemme töissä.
Riippuu varmasti paljon kunnasta mutta näitä asioita kannattaa selvitellä; esim. kehitysvammaisten lasten kohdalla Kehitysvammaisten tukiliiton lakimieheltä saa oikeaa tietoa siitä, miten asioiden pitäisi ainakin lain mukaan sujua.
 
meillä ihmeteltiin yhdessä vaiheessa et mitä maksaa jos maksaa....

mutta sitten kunnasta todettiin et vammainen lapsi saa ilmais paikan ...(esim down )

ei riitä muuten eritys tukea tarvitseva...... tosin tukitoimet päiväkotin järjestettiin sitten avustaja yms :/
 
KIKKIS
KYLLÄ MEILLÄ MENI PÄIVÄKOTI MAKSUA VAIKKA TYTTÖ ON KUNTOUTTAVANA TAVALLISESSA PÄIVÄKODISSA..
JA KELALTA SAIN SAIRAAN LAPSEN HOITOTUKEA JUST SEN TAKIA ETTÄ PÄIVÄKOTI KATSOTTIIN TARPEELLISENA KUNTOUTTAVANA...
MUTTA SIT MEIDÄN SOSSUTÄTI KIRJOTTI LAUSUNNON PERHE TILANTEESTA NIIN TÄLLÄ HETKELLÄ EI MENE PÄIVÄKOTI MAKSUA OLLENKAAN JA LOPPUI MYÖS HOITOTUKI KUN PÄIVÄKOTI MAKSU POISTUI.
 
Elzu
Meillä taannoin esikoinen sai olla päiväkodissa maksutta, sen takia että oli erityislapsi ja itse olin pienemmän sisaruksen kanssa kotona =)

lieneekö tuo sitten paikkakuntakohtaista? :/