Escitalopram Actavis, kokemuksia??!

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja "minä", 17.12.2010.

 1. Littledeath

  Littledeath Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.07.2010
  Viestejä:
  7 122
  Saadut tykkäykset:
  2
  Itse en escitalopraamiin enää koske. Kuten edellisellä kirjoittajalla, minäkin laihduin, uloste ei ollut enää ollenkaan normaalia, pelkkää vettä vaan.. Ruokaa ei saanut alas. Lopetusoireet olivat ihan k a m a l i a. Tuntui välillä että olen ihan sekaisin. Huimasi, oksensin, ripuloin, hikihelmiä oli kasvoilla, ahdisti, välillä tuntui että haluan kuolla just nyt, mistään ei tullut mitään.. Sama homma oli joskus paroksetiinin kanssa. Kaikille ei vaan sovi kaikki lääkkeet.

  Nyt menee venlafaxin ja oireet eivät ole olleet ollenkaan rajuja. Pientä kuvotusta alkuun mutta hävisi muutamassa päivässä :)
   
  #51
 2. käytössä

  käytössä Vieras

  Olen käyttänyt Escitalopram Actavista nyt 8kk ja olen ollut kyllä ihan tyytyväinen. Etova olo kesti melko lyhyen ajan (1vko) verrattuna johonkin toiseen esim. Mirtatsapiini. Masennusoireet palaa kyllä nopeasti jos unohtaa ottaa lääkkeen muutamina päivän. Ja sen huomaa nopeasti. Taidan käyttää tätä ylläpitoannoksella loppuelämän. Mielummin mieli hyvä kuin synkissä meinigeissä.
   
  #52
 3. "minä"

  "minä" Vieras

  Hei. Minulle lääkäri määräsi kyseistä lääkettä noin neljä kuukautta sitten. Päätin noudattaa lääkärin neuvoa avoimin mielin. Sittemmin olo on muuttunut seuraavasti; kotoa on vaikea lähteä edes kauppaan, väsyttää jatkuvasti, jopa enemmän kuin ennen, vaikka olenkin kärsinyt unettomuudesta. Seksuaalinen halukkuus fyysisellä tasolla vähentynyt 99%. Ajattelin, että hyvä, pääsinpähän siitäkin. No sitä ei uskoisi miespolo, kuinka tärkeää seksi on myös naisille. Huonovointisuutta (oksettaa) ja heikottaa, vaikka syön terveellisesti ja säännöllisesti. Hiusten lähtöä. Siis tolkutonta, aivan yht'äkkiä. Olo on kyllä tyynenpi, muttei ole kovin mielekästä elää elävän kuolleen elämää. Aion antaa pitkät koko lääkkeelle. Myrkkyä.
   
  #53
 4. "niin"

  "niin" Vieras

  ^ Ei muuta kuin yhteys lääkäriin ja mietitte yhdessä lääkkeen vaihdon. Useinkaan ei eka kokeiltu lääke sovi, vaan pitää testailla kunnes löytyy sopiva. Ei tule lääkärille mitenkään uutena tietona, eli vaihto hoituu rutiinilla.
   
  #54
 5. mies-mies

  mies-mies Vieras

  [QUOTE="minä";25947520] Seksuaalinen halukkuus fyysisellä tasolla vähentynyt 99%. Ajattelin, että hyvä, pääsinpähän siitäkin. No sitä ei uskoisi miespolo, kuinka tärkeää seksi on myös naisille. [/QUOTE]

  Sama täällä. Aiemmin oikea seksipeto, nyt ei mitään neljään kuukauteen. Ei tee mieli edes omin käsin onneen. Vaimon kanssa on tietysti asiasta puhuttu. Onneksi hän ymmärtää ja tukee kaikin tavoin. Myrkkyä.
   
  #55
 6. tytsi-89

  tytsi-89 Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.04.2007
  Viestejä:
  21 009
  Saadut tykkäykset:
  11
  Mulla tuo on toiminut tähän mennessä hyvin. Kuukausi takana. On aiheuttanut vain väsymystä. Ahdistus ja pakko-oireet on vähentyneet. :)
   
  #56
 7. "vieras"

  "vieras" Vieras

  mä lopetin just tuon, muuten jees vaan ei mahtunu parin viikon jälkeen housut kiinni kun vatsa turpos ja lakkas toimimasta kokonaan josta tuli aivan hirveä närästys! ja tuo antiviagra vaikutus myös. alussa lääkkeet meni päähän ku metrinen halko, mikä oli ssri lääkkeillä ihan uutta mulle ja kun olotila vakiintui tuli vaan semmonen levoton ja tutiseva olo eikä aivot toiminu kunnolla, esim. kaupassa jäin pällistelemään ostoksia ja melkein kävelin ihmisiin pahki..
   
  #57
 8. "vieras"

  "vieras" Vieras

  Onko kellään kokemusta Escitalopram Sandozista? Itse aloittelin tuota kun ei ollut Actavista saatavilla. Hintakin oli todella edullinen 98tabl. 8.50e.
   
  #58
 9. "linnea"

  "linnea" Vieras

  Itse olen syönyt Escitalopram Actavista 5 mg:n annoksina nyt 3,5 kuukautta. Määrättiin paniikkikohtauksiin, erityisesti julkisilla paikoilla saan niitä. Tuntui, että oireet helpottuivat alussa, mutta nyt kohtaukset ja ahdistus ovat palanneet. Mietinkin että oliko tuo alkuajan 'hyvä kausi' vain itsestäni johtuvaa, silloin koin että asiat ovat yleisesti hyvin. Nyt taas on mielessä monenmoista ja stressaa, ja ahdistaa nuo kohtaukset. Masentuneisuuttakin olen aistinut. Koska syön noin pientä annosta, niin mietin että onko lääkitys vasta nyt alkamassa vaikuttaa? Koska alussahan oireet yleensä voimistuvat. Toisaalta tuntuu hullulta että vasta kolmen ja puolen kuukauden syönnin jälkeen lääkitys alkaa purea. Tai en tiedä... Pitäisikö vain nostaa milligramma-annosta? Onko kellään samanlaisia kokemuksia? :)

  Sivuoireista puhuen, en ole hirveästi kokenut niitä omasta mielestäni. Hieman on ollut pahoinvointia, mutta lievää sellaista. Tinnitus on myös yksi johon on tullut huomiota kiinnitettyä mutta en nyt sanoisi varmaksi, että lääkitys aiheuttaisi sen..
   
  #59
 10. "minä vaan"

  "minä vaan" Vieras

  Mulla nostettiin annosta juuri vähän aikaa sitten 10mg:sta viiteentoista ja toivon mukaan rupeais pikku hiljaa toimimaan. Otin tuota pienempää annosta noin 4kk. Käytän siis ahdistukseen ja muiden sekoamiskohtauksien lievittämiseen. Muistan kyllä alkuvaiheissa, että mulla tuli ihmeellisiä keskittymisvaikeuksia/näköhäiriöitä. Esim. jos kokeili pelata koneella jotain pasianssia, niin tuli semmonen ihme olo et mitäs tässä nyt oikeen tapahtuu, mitä mä teen ja mikä tä juttu nyt oikeen on. Niitä ei onneksi tullut esim. koulussa, joten eipä niistä ollut paljoa haittaa, oikeestaan ne olotilat oli aika jänniä. Ne meni kyllä parin viikon käytön jälkeen aika hyvin ohi.

  Mulla on sellanen käsitys, että nää sivuoireet Escitalopramissa on vahvempia, jos käyttäjä on siirtynyt niihin ensin Cipralexista? Itse otin tuon halvemman lääkkeen heti alkukättelyssä, vaikka cipralexiin mulle resepti annettiin, eikä mun kärsimät sivuoireet olleet mitenkään sietämättömiä. Taisi mulla hieman etova olokin siinä alkuvaiheessa tulla, en oikeen enää muista.
   
  #60
 11. "Mie"

  "Mie" Vieras

  Multa lähti taju keskellä väentungosta kolmantena päivänä kun aloitin lääkkeen, ja on sydäntä puristanut siitä lähtien... Olen syönyt Escitalopram Actavisia siis nyt viikon, ja vasta 5 mg. Cipralexia määräsi lääkäri mutta apteekki ehdotti vaihtoa halvempaan. Huomenna aika lääkärille, en tiedä uskallanko jatkaa kun tänäänkin kävi huimaamaan tuolla ihmisten ilmoilla. Sivuoireissa on toki huimaus ja rytmihäiriöt, mut onhan tää vähän liian pelottavaa, etenkin kun 6kk vanhan vauvan kanssa olen päivät.
   
  #61
 12. tarvilho

  tarvilho Vieras

  Kyllä käy vilske unissani.Muuten tyytyväinen ja ulkoilen ilman ihmispelkoa.Loppuuko öiset levottomuudet??3kk 10 mg??
   
  #62
 13. "tiivitaavi"

  "tiivitaavi" Vieras

  Minä olen syönyt kyseistä lääkettä vajaat kolme viikkoa. Pari eka viikkoa 5 mg päivässä ja nyt annos 10 mg.
  Ensimmäisenä päivänä olo oli j ä r k y t t ä v ä! Pää aivan sekaisin eikä silmät tahtoneet pysyä auki ja taju oli lähteä... Vajaan viikon olen nyt isompaa annosta syönyt ja muisti hukassa. Esimerkkinä tällanen tapaus: meillä oli vieraita, kysyin keitänkö kahvit. Saatuani myöntävän vastauksen kävelin keittiöön. Keittiössä ihmettelin, mitä olin sinne mennyt ja palasin takaisin olohuoneeseen. Vartin päästä mies meni kattamaan pöytää huomatakseen vain, että keittimeen en ollut edes koskenut... Ja tää tapahtuma ei ole ainoa laatuaan, päivittäin ongelmia muistin kanssa.
   
  #63
 14. "miimuska"

  "miimuska" Vieras

  Itse aloitin escitalopram sandozin maanantaina ja nyt kolmas päivä menossa. Aloitin todella pienellä annoksella 5mg 1/3 tab., varmasti turhan pieni mutta kokemuksesta tiedän että meen aivan pitkin seiniä ahdistuneena jos en oo varovainen ja siltikin. Huomisesta ajattelin jo kokeilla 5mg 1/2 tabl., katotaan miten käy...nyt jo kun on pään puutumista ja verenpaineen nousua ja kasa muita sivuvaikutuksia. Tiedän että ainakin viikko kannattaa pysyä samassa annoksessa ellei enemmänkin. Miten tää onkin näin vaikeeta alottaa yks lääke, kokemusta näistä kuitenkin on pidemmältäkin ajalta, mm. efexor, sertralin, sepram ja mitä näitä nyt on, tolvon, lyrica, cymbalta, varmasti cipralexiakin joskus aikaisemmin syönyt...cymbaltaa söin vissiin pisimmän aikaa, vähän yli 2 vuotta.
  Vähän tässä jo alkaa olee lääkevastainen asenne mutta pakko nöyrtyä kun muuten ei vaan tunnu tulevan mitään. Syön siis tätä voimakkaaseen ahdistuneisuuteen/tuskaisuuteen, paniikkihäiriöön, stressiin ja varmasti nämä ynnäämällä tulee se masennuskin joltain osin kuvioihin...vaikka en sitä millään halua myöntää. Mulla alkoi juuri psykoterapiakin, katsotaan mitä tästä kombosta tulee jos nyt vaan kelalta tulis myöntävä päätös. Minkälaisia oireita teillä on masennuksessa/ahdistuksessa tai minkä ikinä takia syöttekään nyt tätä lääkettä? Mulla on mennyt jotenkin todella fyysiseksi oireilu, sattuu aivan järjettömästi joka paikkaan, mm. käsiä vihloo, selkää särkee, rintaan sattuu/hankala olo rinnassa, myös tuntuu olevan neurologisia oireita ja huimausta ym. joten todella vaikea pysyä ajatuksessa että päästä nämä kaikki konkreettiset oireet vaan johtuu.
  Olisi kiva vielä kuulla kuinka teidän lääkkeen aloittaneiden olo kehittyy ja tietysti myös pidemmän ajan kokemuksia.
   
  #64
 15. "mapa"

  "mapa" Vieras

  olen käyttänyt escitalopramia vasta kolme viikkoa annoksena 10 mg ja viimeisen viikona 15 mg. Ei minkäänlaisia poikkeavia tuntemuksia. Suorastaan pelottavia kokemuksia monilla käyttäjillä. Täytyypä seurailla oloa tarkasti.
   
  #65
 16. minä,

  minä, Vieras

  syönyt tuotetta 1.5vuotta ja sopii mainiosti. Annos nyt maksimit 20mg. ja mieli on hyvä. Ei ollut muuta kuin pientä pöhnää ekana viikkona.
   
  #66
 17. "Zeppeliini"

  "Zeppeliini" Vieras

  Näinhän sitä markkinoidaan. Rinnakkaisvalmisteille ei kuitenkaan ole niin tarkat laatuvaatimukset imeytymisen ja pitoisuuden osalta, minkä takia niitä voidaan myydä halvemmalla.
  Imeytynyt kokonaismäärä ja korkein pitoisuus saavat poiketa alkuperäislääkkeen arvoista enintään +-20 prosenttia.
  Monissa lääkkeissä noilla ei ole merkitystä, mutta esim. psyykelääkkeissä herkkä potilas voi tuohon jo reagoida.
   
  #67
 18. The MAN

  The MAN Vieras

  eksyin tänne juurikin siistä syystä et hain tietoa.. eilen oli ihan kumma päivä,tai oikeestaan koko viikko on ollu kumma! syön EA:ta 10mg päivä,napin ottoaika vaihtelee koska aamuisin en ole voinut ottaa viimeiseen viikkoon todella pahan olon ja mahan sekaisin menon vuoksi. kuitenkin joka päivä sen napin olen ottanut. koko kuurin ajan ollu ongelmia lähimuistin kanssa tai siis vaikea muistaa mitä eilen tein. nyt tällä EA:lla ollu ihan käsittämättömän huono olo. ei muita havaittavia oireita. vuodesta 1999 ollut lääkitystä vaihtelevasti. lopetukset ollu aina oma päätöksiä. jotnekin vaan tuntuu et tää EA ei oo ihan sitä mitä pitäs. ei koskaa oo ollu tälläsiä fiiliksiä muiden nappien kans,tai siis alottaes on mut tätä oon nyt 2,5kk syöny..
   
  #68
 19. ....

  .... Vieras

  Ei ole muuta kuin pelkkää hyvää sanottavaa lääkkeestä (annos 10mg/vrk). Jopa seksihalut ovat pysyneet/lisääntyneet.
  Ei ole lihottanut, eikä muutakaan kummallista tapahtunut.

  Täydellinen lääke juuri minulle :)
   
  #69
 20. M_32v

  M_32v Vieras

  Kuin myös, masennuin pahasti viime joulukuussa äitini kuolemisen jälkeen ja kaikki meni päin ttua. Nyt 4vkoa syönyt Sandozia 10mg/pvä ja viikon ajan on ruvennut maailma näyttämään taas suht mukavalta paikalta. Kivaa kun kiinostaa taas käydä saunassa ja suihkussa. Keittää mehuja ja kalastaa ja pyöräillä. Ku viime kuukaudet meni hyvinki pitkälti sohvalla tai sängyssä. Mutta antiviagraa totisesti!!!

  Hyvää shittiä, ajattelin syödä 6-12kk kunnes saan elämäni takas hallintaan ja muutenkin elämäntilanteen tasapainotettua.
   
  #70
 21. Harmistunut

  Harmistunut Vieras

  Escitalopram Actavis toimi miulla ihan ok.. Oon syöny 3kk lääkettä, eka 2 viikkoo 5mg ja sitte 10mg. Sain sillä hallittuani stressiä, itku herkyyttä ja ahdistusta, mutta sivuoireita mitä miulle tuli: Olen lihonnut 8kg ja äitini on huomannut, että syön kokoajan jotain ihan huomaamattanikin. Sitten kehoni tuntuu kokoajan hirmu raskaalle ja väsyneelle, kuin olisin kokoajan ruumiillistatyötä tehnyt, jonka takia liikkumisenikin on laiskistunut. Lääke teki miusta suoraan sanottuna laiskan ja piti semmosessa pöhnäsessä/uupuneessa tilassa. Toki jokaiselle lääke on yksilöllinen.. miulle kävi tällei tällä kertaa.

  Huomenna meen lääkäriin ja vaihdatan lääkkeen, katellaa mitä lääkäri suosittelee.
   
  #71
 22. myrkkyä

  myrkkyä Vieras

  O)len syönyt escitalopramia tammikuusta. Ensin 10mg, sitten 20. Auttoi ahdistukseen, ei masennukseen niinkään. Kesällä alkoivat uskomattomat vatsaoireet. Jatkuvaa kuvotusta, vatsa sekaisin yms. Pienensin annosta ja masennus paheni. Lopulta söin vuoropäivinä 10 ja 20 mg, mistä seurauksena oli jatkuva huono olo sekä paheneva masennus. Lopulta sain muutamana yönä niin kauheat vatsakivut lisänä oksentaminen ja lähinnä koleraa muistuttava ripuli, joten jätin lääkkeen kuin seinään. Nyt tuntuu kuin syyhy vaivaisi, jatkuvasti kutisee sieltä sun täältä. Kauhistuttava lääke on tuo escitalopram, ainakin minun kahdallani.
   
  #72
 23. ....

  .... Vieras

  Kävin viime viikolla uusimassa reseptin, ja lääkäri vielä kertoi että nämä cipralex-tyyliset lääkkeet ovat erittäin harmittomia, ei ole mitään haittavaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa (alkoholin kanssa kylläkin, ja se on myös huomattu :D ).
  Sanoi että voin ihan huoletta alkaa vaikka puolittamaan noita 10mg tabuja jos haluan alkaa lopettamaan niiden syönnin.

  Tosin taidan noita vielä ainakin talveen asti pupeltaa, en halua mitään hirveää syys-/talvimasennusta.
   
  #73
 24. "ihminen"

  "ihminen" Vieras

  kaikkia kouluampumistapauksia yhdistää niin suomessa kuin usa:ssa tämä sama kyseenalainen lääkitys.
  Eikö huonovointisuus ja paha olo sivuoireena ole elimistön tapa kertoa myrkyllisestä aineesta elii myrkytyksestä.
  miksi surkea lääketieteemme ei keskity hoitamaan muuta kuin oireita?
  älkää hyvät ihmiset myrkyttäkö itseänne! luonnosta löytyy terveellisiä ja tehokkaampia eli parempia lääkkeitä jos uskaltautuu etsimään löytää kyllä. google:hofmanin taikajuoma dokumentti kandee katsoa..
   
  #74
 25. "Vierailija"

  "Vierailija" Vieras

  Olen syönyt pari viikkoa Escitalopram Actavista, keskivaikeaan masennukseen. Pari ensimmäistä päivää kuvotti ja oksetti, syöminen oli vastenmielistä. Sitten mieli kirkastui ihan yhtäkkiä - olin muutaman päivän aivan liekeissä, todella maaninen ja energinen ja iloinen. En malttanut mennä nukkumaan, nukahtaminen oli todella hankalaa, valvoin aamuyölle asti. Ruokahalu katosi. Nyt toisella viikolla olo on taittunut taas masennukseen. Ahdistus on kyllä vähentynyt merkittävästi, jaksan tehdä asioita paremmin. Odotan nyt kuitenkin miten masennusoireet alkavat hävitä. Toiveikas olo.
   
  #75
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti