f 83

Viestiketju alueella 'Erityislapset' , aloittaja villinpojan äiti, 14.09.2006.

 1. karatin

  karatin Vieras

  Varmasti epätietoisuus diagnoosista on raastavaa. Pienen lapsen kehityksen tutkiminen on kuitenkin hyvin haastavaa ja lapsen kehitys saattaa vuodessa ottaa isonkin harppauksen eteenpäin. Jos pääsee osastojaksolle, ei kyse ole siitä, että tutkimukset tapahtuisivat hitaasti. Tutkimuksia halutaan tehdä useimmiten useamman kerran vuoden välein, jolloin saadaan kuva lapsen kehityksen etenemisestä, siitä miten se etenee suhteessa ikätasoon. Kaikki lapsethan menevät eteenpäin (ellei puhuta jostain taannuttavasta syndroomasta), mutta se, että lapsi kehittyy, ei välttämättä tarkoita, että hän ottaisi ikätasoa kiinni (kun muut menevät vastaavasti vielä isompaa vauhtia). Monimuotoisissa kehityshäiriöissä on kyse siitä, että kyseessä on kokonaiskehityksen häiriö, kyse ei ole pelkästään kielellisestä puolesta. Joskus monimuotoiset keh.h. diagnoosit muuttuvat myöhemmin kv-diagnoosiksi, joskus autismiksi jne.
   
  #26
 2. \
  meillä siis pojalla ikää nyt 5.6 vuotta ja ei ole vielä päässyt toiminta terapiaan,terveyskeskuksen kautta ei päästy.oltiin vuoden jonossa ja nyt vasta saatiin neurologia lääkärin lausunto kelaa varten korotettua hoitotuen hakemista varten jos pääsis kelan kautta kuntoutukseen että nyt sitten saa jännätä millanen päätös kelalta tulee,miten hyvin kela on myöntänyt korotettua tukea tähän?poika saa alinta hoitotukea astman vuoksi.olen yli vuoden ajan itse opettanut joka päivä pojalle toimintaterapian,puheterapian ja fysioterapian ohjeiden mukaan asioita mutta kyllä tarvitsee ammatti ihmisen apua...
   
  #27
 3. teneriffa

  teneriffa Vieras

  \
  ai, tosta hoitotuki hommasta en oo kuullutkaan.meil sama diagnoosi.
   
  #28
 4. äititahtoo

  äititahtoo Vieras

  meillä nyt 7v7kk poika sai 5v F83 diagnoosin.kävi musiikki,toiminta ja puheterapiassa.meillä neuvolan kautta puheterapialle ja sieltä jatkotutkimuksiin.ensin tutkittiin ja "ihmeteltiin"suurehkoa päätä(py 56cm),mikä yli ylimmän käyrän ja pituuteen suhteutettuna epäsuhtainen.pään tietokonetomografiatutkimuksessa ei löydetty poikkeavaa.
  monimuotoiset kehitykselliset vaikeudet,jotka selvimmin painottuvat puheen tuottamisen ja ymmärtämisen puolelle.
  aloitti 11v oppivelvollisuuden päiväkodissa 5v,se helpotti kovasti,nyt on E1.
   
  #29
 5. Hell

  Hell Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  09.08.2006
  Viestejä:
  51
  Saadut tykkäykset:
  0
  Heipä hei kaikille!
  En oo aiemmin tainnut tänne kirjotellakaan, en ainakaan pitkään aikaan.

  Asiani oli se, että meille tuli tänään meidän kohta 4- vuotiaan pojan diagnoosi postissa. Siinä se on F83 ja tarkemmin kehityksen neurologiset laaja-alaiset erityisvaikeudet ja kehitysviivästymä.

  En tiedä mitä se tarkoittaa suomen kielellä, mutta eipä tuossa ollut mitään maata mullistavaa, oonhan aina "tiennyt" että poika on erilainen kuin muut. Samaan syssyyn oli suositus erityispäiväkotiin ja Kelan hoitotukeen.

  Myöhemmin keväällä on 5:n päivän osastojakso, jossa tehdään mm. uni-eeg, mikä mua jännittää jo etukäteen!

  Pienenä poika oli melko flegmaattinen, ei lainkaan touhukas, vaan pikemminkin hiljainen tarkkailija. Kävely ilman tukea onnistui vasta puolitoistavuotiaana, eikä konttausvaihetta ollut käytännössä lainkaan, tämä kiiti pepullaan eteen- ja taaksepäin kuukausitolkulla. Sekin saattaa olla yhteydessä kielellisiin vaikeuksiin, joita pojalla myös on motoriikan lisäksi. Käydään nyt fysiossa kerran viikossa, osastojakson jälkeen päätetään muista terapioista. sekin hirvittää, jos joudumme kaupungin jonoon, siinähän saattaa tovi jos toinenkin vierähtää..

  Kiva huomata, että täällä on muitakin f83- diagnoosin saaneita. Tosin minusta tuntuu, että tää nimenomainen diagnoosi annetaan , kun ei osata nimetä muutakaan. mene ja tiedä.

  Ai niin, viime viikolla poika oppi viimein hyppimään tasajalkaa. Pyöräilyt ja hiihdot sun muut ei onnistu.

  Ajattelin tulla kertomaan meidän stoorin =)
   
  #30
 6. \

  Joo, "kiva" luke olispa kavereitakin tältä suunnlata. (kouvolan)
   
  #31
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti