Gastroskiisi

Viestiketju alueella 'Erityislapset' , aloittaja diarrhea, 04.04.2006.

 1. diarrhea

  diarrhea Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Onko kenenkään muun lapsella ollut gastroskiisiä? Kuinka vakavan laatuinen? Miten on leikkaus / leikkaukset sujunu?
   
  #1
 2. zanna5

  zanna5 Uusi jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.11.2005
  Viestejä:
  2
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi!

  Mun tyttäreltä (nyt 3 v) leikattiin gastroskiisi aikanaan, nyt on varsin vilkas riiviönalku :D Mielelläni kertoisin lisää meidän jutusta, kirjoittelisitko vaikka s-postiosoitteeseeni [email protected] :wave:
   
  #2
 3. Piitu

  Piitu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2004
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Mulla rv 34 ja löydettiin gastroskiisi rv 22.... Elikä vatsan peitteessä oikealla puolella on pieni reikä josta ohutsuolta on ulkona, ei onneksi muuta, ja leikkaus pitäisi olla "helppo nakki"...... Ehkä tyhmästi sanottu.. Oisi kiva kuulla lisää...
   
  #3
 4. tokruusi

  tokruusi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  0
  miun tytöllä oli gastroskiisi. saatiin tietää asiasta vasta sinä aamuna kun hän synty nyt tammikuussa. vielä on sairaalassa, kohta 4 kuukautta ollut. semmosta ylämäkee ja alamäkee ollut, nyt näyttää jo valoisemmalta. hälle tehtiin väliaikainen suoliavanne.
   
  #4
 5. Piitu

  Piitu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2004
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  aijaa... voi että :'( tosi pitkä aika olla sairaalassa, varmaan rankkaa teillekin..
  Millä viikoilla tyttö syntyi? Ja minkä kokoinen... Entä oliko vatsanpeitteen päällä muuta kuin suolta.....
  Meillä olisi torstaina OYSiin meno taas ja siinä samalla pitäisi jonkinlaista suunnitelmaa tehdä, kun tullaan parin tunnin ajomatkan päästä. Silloin viikkoja on 36.

  Tsempppiä! :flower:
   
  #5
 6. enkelityttö

  enkelityttö Vieras

  tyttärelläni oli hyvin pahalaatuinen gastroskiisi kolmannen ja neljännen kylkiluun väliin oli jäänyt aukko josta oli pääsyt sisäelimiä ulos.leikkaus meni hyvin mutta toipuminen ei sujunut niin kuin olisi pitänyt joten sain pitää hänet täällä luonani vain 2kk2pvä.
   
  #6
 7. mepi

  mepi Vieras

  Meillä touhukas poika nyt 8kk. Sairaalassa oloa oli 2,5kk. Meillä oli 3 leikkausta. Suolia paljon ulkona ja myös mahalaukkua ja maksaa. Voin kertoa enemmänkin:) [email protected]
   
  #7
 8. tokruusi

  tokruusi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meiän tyttö syntyi rv 35+3 ja painoi syntyessään 2240g. Vatsanpeitteiden päällä oli osa suolistosta ja mahalaukku. Tyttö tulee tällä viikolla 4 kuukautta vanhaksi ja on oikein terhakka. Viikonloppuna oltiin eka kertaa kotilomalla sairaalasta 250km päässä ja oi kun meillä oli ihanaa.
   
  #8
 9. Piitu

  Piitu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2004
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Eli oli ultra ja synn.suunitelma torstaina viikolla 36, ja tehdään sektio viikolla 38+5 ja 30.5 koska vauva on tosi pieni.,
   
  #9
 10. Jenni

  Jenni Vieras

  Hei!
  Meillä kanssa todettiin gastroskiisi joku kuukausi sitten. Nyt on sektioon tasan viikko aikaa. Jännittää ja pelottaa aika paljon.

  Kerrottiin että kyseessä on tyypillinen löydös, jossa on suolistoa napanuoran oikealta puolelta ulkona.

  Tayssissa pyydettiin varautumaan 7-10 viikkoon sairaalassa. Se kuullostaa todella pitkältä ajalta.

   
  #10
 11. Piitu

  Piitu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2004
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  No tuo kuullostaa kyllä tosi pitkältä ajalta, mutta jospa menis kaikki kuitenkin hyvin. Nimittäin juuri lääkäri kertoi että alkuvuodesta oli ollut tapaus ja lapsi oli päässyt pois viikon sairaalassa olon jälkeen joten ei mikään mahdotonta ole jos ei tule leikkauksen jälkeen mitään infektioita ja ruoka alkaa kulkemaan suolistossa hyvin.
  Mä ainakin uskon että kaikki menisi hyvin mutta olen myös varautunut pitkään sairaalassa oloon.. Mutta aina kannattaa olla positiivinen ja pitää lippu korkealla.
  Tsemppiä.
  :hug:
   
  #11
 12. Auringonkukka

  Auringonkukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei!

  Meillä nyt 3,5 kk vanha tyttö, jolla gastroskiisi. ( Todettiin n. rv 12 ultrassa ). Hän syntyi rv 36+3 ja joutui olemaan alussa kuukauden sairaalassa. Pari viikkoa sitten tehtiin leikkaus, jossa suljettiin vatsanpeitteet. Nyt tyttö on kuin kuka tahansa ikäisensä iloinen vauva. Meillä toipuminen sujui ripeästi, vaikkakin odotettiin paljon pahempaa: lääkärit neuvoivat varautumaan 1-6 kk sairaalajaksoon, mahdollisesti pitempäänkin. Alku on rankka, mutta toipumisen tuloksena on kuitenkin terve lapsi, mikä tärkeintä.
   
  #12
 13. Auringonkukka

  Auringonkukka Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.07.2004
  Viestejä:
  68
  Saadut tykkäykset:
  0
  Moi Hemski!

  Taidetaan olla tuttuja, oletteko Hyksin lastenklinikan osastolla k6? Meidän Tähti oli tuolla samalla osastolla alkuvuodesta. Jos tunnistit, laita sähköpostia osoitteeseen [email protected] Olisi kiva kuulla kuulumisianne.
   
  #13
 14. Jenni

  Jenni Vieras

  Mä tossa taannoin laitinkin tota viestiä mein tilanteesta. Nyt meillä kävi niin että sektio tehtiin 17 päivä aikaistettuna kun pojan kunto oli laskenut.
  Ultrassa näytti että vain ohutsuolta olisi ulkona, olikin sekä ohut- että paksusuoli. Poika leikattiin heti, ja haava on 1,5 cm. Vointi muuten täydellinen mutta kakkaa ei tule. Ja kipuja on paljon.

  Eli sairaalassa menee ainakin kesä.
   
  #14
 15. Jonna

  Jonna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2004
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  0
  No moikka.
  Meillä myös todettu esikoisellamme gastroskiisi n. raskausviikolla 16. vatsanpeitteiden puutos todettiin siinä navan oikealla puolella/navan alla täälläkin ja ohutsuolta on sanottu olevan vatsan ulkopuolella. Tosi varovasti meille silti ovat lääkärit oikeastaan mitään arvioineet ultraäänen perusteella. Sairaalassa olo ajastakaan ei oikeastaan kukaan ole halunnut veikkailla mitään. Maksa kuitenkin on paikoillaan ja La on 15.6 eli nyt ollaan viikolla 37 ja risat. Meillä vauva on myös keskivertoa pienempi (kasvaa silti tasaisesti käyrillään) ja alatiesynnytyksen kannalla ovat kovasti Tyksissä. Meillä on siis sairaalaan matkaa myös n. 200km eli aikalailla. Kaikille teille toivottelen kaikkea hyvää ja oli mukava löytää täältä näinkin monta kohtalotoveria :hug:
   
  #15
 16. kivi

  kivi Vieras

  \
  onko tietoa kotiinpääsystä?
   
  #16
 17. tokruusi

  tokruusi Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.05.2006
  Viestejä:
  532
  Saadut tykkäykset:
  0
  Päästiin kotiin 10.5. mutta pitää käydä nyt viikon välein Helsingissä näyttäytymässä. Tänään olisi pitäny olla leikkaus (avanteet olis suljettu) mutta tyttö oli niin räkänen että pistivät meiät kotii parantelemaan sitä tautia. Ehkä heinäkuussa sitten leikkaus...
   
  #17
 18. Jenni

  Jenni Vieras

  Voi tuska. Meillä ei suoli lähde vetämään millään. Jätkä painaa kohta 3 kiloo ja on maksimi päivänä saanut yht. 12 ml maitoa. Ja nyt on maito tauolla. Huomenna kuullaan onko uuden leikkauksen paikka :'(

  Kannattaa varautua sairaalassa todella pitkään aikaan -suurin osa on sitä että istutaan vieressä (toisen nukkuessa) ja odotetaan että paranis. Nimenomaa että odotetaan, ei tehdä mitään koska kaikki on (ainakin meidän tapauksessa) kiinni siitä että suoli lähtisi vetämään. Tuntuu todella raskaalta. Ja turhauttavalta.

   
  #18
 19. Piitu

  Piitu Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  20.05.2004
  Viestejä:
  111
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä syntyi sektiolla poika 30.5. 2700g ja 48cm. Leikkaus tehtiin kun poika oli kolmen tunnin ikäinen, ohutsuolta oli peitteiden päällä runsaasti mutta kaikki saatiin onnistuneesti kerralla sisään ja poika onkin toipunut leikkauksesta tosi hyvin. Arpi on joku 6cm pitkä. Hava on parantunut myös tosi hyvin. Kipuja ei ole ollenkaan eikä lääkitystä ole kuin tarvittaessa panadolia. tänään tuli sitä "kakkaa" mitä ollaan odoteltu, ja odotellaan milloin päästään maitoa antamaan, kirurgi on ollut sillä kannalla että yhtään ei kiirehditä, ja se on aivan oikein kun tuntuu että jotkut vaan hoppuilee sen maidon antamisen kanssa ja sitten tulee takapakkia. Toivottavasti saadan se suoli ensin kunnolla vetämään. Kaikki on mennyt tähän asti todella hyvin, ja hoito on ollut aivan mainiota. Toivotaan parasta.
   
  #19
 20. Jonna

  Jonna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  12.06.2004
  Viestejä:
  290
  Saadut tykkäykset:
  0
  No moikka taas..
  Meillä pieni poika syntyi myös tossa 2.6 suunnitellusti alakautta, suolta oli reilusti ulkopuolella ja se oli kovin turvoksissa :( Leikkaukseen poika vietiin vielä samana iltana ja suolista saatiin osa sisälle, iso osa jäi kuitenkin vielä vatsan päälle. Toipuminen leikkauksesta nro 1 lähti mukavasti käyntiin, vaikkakin muutama ensimmäinen päivä oli juuri sitä nukkuvan pojan vieressä istuskelua. Alle viikko leikkauksesta poika saatiin pois hengityskoneesta ja jaksoi reippaasti olla hereillä jo aika pitkiäkin aikoja ja saatiin siis tutustua meidän pieneen tomeraan jäppiseen ensikertaa! Pussi masun päällä esti tietenkin syliin ottamisen ja muutenkin suurimman osan koskettelusta. Poika sai pienen määrän maitoa (lähinnä mahan totuttamiseksi äidinmaitoon) ja suoli kaikkien yllätykseksi vetikin! Suolen turvotus vaan ei ottanut laantuakseen ja tuntui pahenevankin ajoittain. Poika tulikin siis kipuisaksi ja tulehdusarvot nousivat :'( Lääkärit päättivät laittaa pojalle vahvemman kipulääkityksen ja siis hengityskoneen takaisin. Suolen toivottiin vielä rauhoittuvan ennen toista leikkausta. Toinen leikkaus tehtiin 14.6 ja leikkauksessa saatiin loppu suoli vatsaan. Vatsa on vielä kovin ahdas ja pinkeä. Poika hengityskoneessa ja saa edelleen kipu- ja rauhoittavaa lääkitystä. Turvotusta on ollut paljon etenkin jaloissa (suoli painaa suuria jalan suonia) ja hengitys on ollut ja tulee olemaan hankalampaa suolen viedessä suuren osan vatsan ja keuhkojen tilasta, leikkaushaavakin on aika suuri...
  Parempaan päin kuitenkin ollaan menossa, veriarvot ovat kohdallaan, tulehdusarvotkin laskeneet rajusti. Turvotus sulanut pikkuhiljaa jaloista ja muualtakin, vatsa on jo pehmeämpi. Päivä kerrallaan ja vähä vähältä tässä mennään ja hienosti pieni sissimme jaksaa porskuttaa eteenpäin. Josko se hengityspuolikin tässä ajan kanssa helpottuisi? Paljon jaksamisia edelleen, kaikille teille! =)
   
  #20
 21. diarrhea

  diarrhea Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Olipas täällä paljon kohtalotovereita. :)

  Meillä tyttö syntyi 3.10.2005 rv 29+2, painoa oli 1000 grammaa ja pituutta 39 senttiä. Laskettu aika oli 17.12. Meillä kans tyttö oli normaalia pienikokoisempi. Hänellä tuli ohut- ja paksusuolta navan oikealta puolelta ulos, ei sisäelimiä. Leikattiin muutaman tunnin ikäisenä ja yhdellä leikkauksella selvittiin. :) Keskolassa oltiin reilu 2 kuukautta, josta ensimmäiset 2 viikkoa keskoskaapissa.. Kakkaa alkoi tulla siinä kuukauden ikäisenä.

  Nykyään tyttö on reilun 9 kuukauden ja erittäin pirteä 6-kiloinen pikkuneiti. Yhtä temperamenttinen ja äkäinen kuin minäkin :D
   
  #21
 22. diarrhea

  diarrhea Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  04.04.2006
  Viestejä:
  30
  Saadut tykkäykset:
  0
  Tuli muuten mieleen että onko täällä TYKSissä viime vuoden lopulla hoidossa olleita? Muistan että meidän Jasminin kanssa siellä oli samaan aikaan kaksoset, joista Mirjamilla taisi olla gastroskiisi? Olis mukava jos sais yhteyden heidän äitiinsä :)
   
  #22
 23. Iines

  Iines Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  16.07.2004
  Viestejä:
  117
  Saadut tykkäykset:
  0
  Hei kaikille!

  Meillä on kotona vilkas 6vuotias tyttö jolla oli todella suuri omfalocele syntyessään. Omfalocele on käsittääkseni samantyyppinen kuin gastroskiisi. Meidän neidillä puuttui vatsapeitteet kokonaan ja koko suolisto, maksoineen päivineen oli kropan ulkopuolella suuressa suolipussissa. tyttö leikattiin 3h ikäisenä ensimmäisen kerran ja venytettiin oma nahka suolipussin päälle. 1,5 vuotiaana tehtiin toinen korjaus ja ensi vuonna viimeinen.

  Toivotan teille kaikille paljon tsemppiä!!! Kuukaudet tuntuvat pitkiltä ajoilta olla sairaalassa, mutta muistakaa, ne on loppujen lopuksi pieniä aikoja, kun jälkeenpäin ajattelee.

  Aurinkoisia kesäpäiviä ja voimia!
   
  #23
 24. Jenni

  Jenni Vieras

  Me päästiin kotiin reilut seitsemän viikkoa Tayssissa oltua. Poika "ährää" edelleen masuaan, joka on ajoittain todella pinkeä. Välillä eittäin ilmatäyteinen.
  Nyt ollut yli viikon vesi ripulilla. Käyty näyttämässä Tayssissakin.
  Onko muilla ollut vastaavaa? Miten olette saaneet lapsenne rauhoittumaan?

  Entä kuinka olette aloittaneet kiinteiden antamisen? Itseä mietityttää että koska sitä uskaltaisi kokeilla.
   
  #24
 25. minna

  minna Jäsen

  Rekisteröitynyt:
  18.03.2004
  Viestejä:
  674
  Saadut tykkäykset:
  0
  \
  Annatko maitohappo bakteereja? suosittelen reloja, kuinkas vanha poikasi on? Me alotettiin kiinteet 6kk iässä,en kyl uskaltanu aikaisemmin.
   
  #25
Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti