gluteeniton täytekakku. miten paras?

  • Viestiketjun aloittaja äitee
  • Ensimmäinen viesti
äitee
Mulla tossa kakkupohjan ohjeessa on 1dl perunajauhoa ja 1,5dl vehnäjauhoa jne.

JOs korvaan vehnäjauhon semperin gluteenittomalla "hieno jauhoseos", onnistuuko?

KEllään kokemusta?
 
Täytekakkupohja pellille

5 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Munat ja sokerit vatkataan todella kovaksi vaahdoksi. Kun luulet, että vaahto on kovaa, jatka vieläkin vatkaamista! Lisää munaseokseen varovasti sekoittaen perunajauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri. Levitä seos pellille öljyllä voidellun leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Puolita levy ja täytä. Jos haluat oikein ison kakun, tee pohjia kaksi. Eräs työkaverini tekee aina tämän pohjan täytekakkuun (vaikkei hänellä ole keliakiaa), koska hän saa joka kerta kakusta paljon kehuja, koska se on niin suussa sulavaa!


http://www.iosonocirneco.com/erja/gluteeniton.htm#kakut

Tuolla on ohjeita. Ite teen aina tuolla yllä mainitulla.
 
alkup.
Alkuperäinen kirjoittaja Cinnamon Lee:
Mä tekisin kakun marenkipohjalla. Muuten en osaa auttaa.

Mulla on jo Ellen Svinhuvudin kakku tulossa, mantelimarenki kerroksilla.

Ongelman tuottaa se että munia jäikin vain 6kpl. joten en voi leipoa kuin yhden kakkupohjan, toivottavasti ei mee pilalle ;) muuten joudun yöllä ku mies tulee kotiin lähteä 24h bensikselle hakee munia ;)
 

Yhteistyössä