Hapenpuute synnytyksessä...

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja kysymys, 26.01.2009.

 1. kysymys

  kysymys Vieras

  minkälainen hapenpuute synnytyksessä aiheuttaa lapselle mahdollisesti myöhemmällä iällä ongelmia? siksi kyselen koska poikani kärsi synnytyksessä jonkinasteiseta hapenpuutteesta, hän oli ihan sininen ja vietiin kiireesti happea saamaan, napanuora oli kerran kaulanympäri ja apgarin pisteet 5-7-8. tiedän että kätilöt olisivat kertoneet jos jotain huolta olisi mutta on vaan jäänyt vaivaamaan asia :/
   
  #1
 2. .

  . Vieras

  Ei sitä oikein pysty sanomaan. Riskit puheen ja kehityksen viivästymiin on, mutta on PALJOn lapsia, joille ei tule mitään.
   
  #2
 3. Eestlanna Savanna

  Eestlanna Savanna Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  01.11.2007
  Viestejä:
  38 773
  Saadut tykkäykset:
  0
  mä tiedän vain sen että jotkut vauvat kestää sen paremmin kuin toiset
   
  #3
 4. ap

  ap Vieras

  no täytyy toivoa et me kuulutaan tuohon joukkoon joille ei tule mitään...voiko jo vauvaiällä huomata lapsesa viitteitä viivästymisistä??
   
  #4
 5. .

  . Vieras

  Meillä tutun pojalla oli todella suurta hapenpuutetta, apgarit paljon teidän lasta huonommat. Vauvaiällä ok, mutta itkuinen, sitten 1-vuotiaasta näki, ettei ottanut kontaktia muihin lapsiin, eikä oppinut puhumaan kuin yli 3-vuotiaana. Aika erikoinen lapsi edelleen, melkein 5v, leikkii yksin paljon ja puhuu tosi vähän "vieraille". Motoriikka on suht kunnossa.
   
  #5
 6. ap

  ap Vieras

  joutuiko lapsi teho-osatolle tai tehtiinkö hänelle jotain tutkimuksia sairaalassa? minun pojaltani otettiin paljon verikokeita mutta sitä en tiedä mitä kokeita...en tajunnut kysyä eikä minulle kerrottu...
   
  #6
 7. vieras äiti

  vieras äiti Vieras

  Meillä oli vielä alhaisemmat pisteet kuin alkuperäisen lapsella. Synnytys pitkä ja vaikea, ja vauva sininen ja veltto. Joutui muutamaksi päiväksi keskolaan, vaikkei keskonen ollutkaan. Poika palautui nopeasti normaaliksi ja on nyt jo 10 kk ja kehittyy hienosti. Lähti 7 kk konttaamaan ja nousi jaloilleen tukea vasten. Puhua pälättää omaa kieltään ja on tosi iloinen ja kiinnostunut toisista lapsista. :) Kaikki mennyt siis erinomaisesti, ja poika on alusti asti ollut ihan tavallisessa neuvolaseurannassa. Vaikea alku on enää kaukainen muisto.
   
  #7
 8. M Y R K K Y

  M Y R K K Y Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  03.12.2006
  Viestejä:
  8 070
  Saadut tykkäykset:
  0
  Musta ei kuulosta ap pahalta.
  MOnet kärsii pahastakin asfyksiasta ja toipuu siitä hyvin.

  Pyydä sairaalasta teidän paperit ja lue ne jos rauhoittaa mieltä.

  Meillä tyttö sai 7-9-9 ja hällä napanuora kahdesti ympäri,toisen kerran kaulan ympäri ja toisen kerran kainalon kautta.
  Kätilöt katkaisi heti napanuoran kun pää oli ulkona.

  Mut tyttö oli tovin happikaapissa,saturaatio oli kokoajan ok.Eli ei tarvittu sen isompia toimia.

  Ja tyttö normaali 3,5 vee nyt.
   
  #8
 9. Voi aiheuttaa raivokohtauksia yms häiriökäytöstä. Siis ei välttämättä. Tulee vaan aina tämä mieleen kun luin aikanaan Nancy kirjan ja siinä äiti kertoo asiasta.
   
  #9
 10. Noita on tosi vaikea ennustaa. Otettiinko ap:n lapsesta napaverinäyte syntyessä. Sen ph-arvo kertoo paremmin hapenpuutteen tasosta ja kestosta kuin apgar-pisteet. Nopeasti korjautuva apgar on hyvä merkki.

  Meillä poika syntyi hätäsektiolla kun sydänäänet laskivat eivätkä korjautuneet ponnistusvaiheessa. Sai syntyessään 6 apgaria, korjasi nopeasti 8:aan ja ph oli 6,94. Hapenpuute oli lyhytaikainen ja sillä on hyvä ennuste mutta eihän sitä koskaan tiedä. Nyt 4 kk vanha eikä mitään epänormaalia ole ilmennyt.
   
  #10
 11. anuuu

  anuuu Aktiivinen jäsen

  Rekisteröitynyt:
  27.09.2005
  Viestejä:
  3 835
  Saadut tykkäykset:
  0
  Meillä ei varsinaisesti hapenpuutteesta ainakaan puhuttu kun esikoinen syntyi, mutta 2 kertaa oli napanuora kaulanympäri ja happea tais kans saada vähän avuksi synnyttyään. Syntyi pistein 6-8 ja lastenlääkäri tarkisti hänet mutta virkosi niin nopeaa ja pisteet nousi ettei aiheuttanut jatkotoimenpiteitä. Meinasivat nimittäin ensin et joutuis lastenosastolle mut pääsi vierihoitoon kuitenkin.
  Nyt tää 6 pisteen poika on pian 3-vuotias ja on ollut tosi hyvin jopa hieman edellä kehitystä, tai siis ei edellä vaan osannut ikäisekseen paljon. Esim 1,5v puhui jo 3 sanaisia lauseita ja motorisesti on myös hyvin kehittynyt.

  Toivotaan että teilläkin pienin pistein syntynyt kehittyy normaalisti! Niin taitaa suurin osa lapsista kasvaa vaikka olisikin elämän alku vähän raskas ollutkin! Ja niinku joku jo sanoi niin pyydä nähdä sairaalan paperit ja puhu neuvolassa niin ei jää sinua turhaan vaivaamaan tuollainen.
   
  #11
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti