Hei wt:t, miten hautajaisissa lasten kuuluu ne omat yhdet ruusunsa laskea arkulle?

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 17.09.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Oletteko olleet hautajaisissa, joissa lapset laskevat ruusun arkun päälle, vaikka vanhemmilla on kukkalaitekin? Törmäsin tilanteeseen, jossa lapsilla on oma ruusu, mutta perheellä on myös kukkalaite, joka asetetaan arkulle.
  En itse olisi tätä ruusuhommaa valinnut, mutta vainajan lesken wt-sukuhaara aikoo näin tehdä, niin tuntuisi luontevalta, että minunkin sukuhaarani lapset sen ruusun siihen laskevat. Mutta en tajua, että missä kohtaa. Minusta naurettavan tyhmää jenkkipelleilyä, mutta en halua saattoväen kokevan awww-hetkeä ei-sukulaislasten kohdalla.
   
  #1
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  ne nakataan kuin keihäät aikuisten selkien takaa

  jos siis kunnon wt-meininki on tavoitteena
   
  #2
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  Minun mielestä tuo on hieno liike, että lapset laskevat omat ruusunsa. Kukkien lasku tapahtuu luontevasti sen jälkeen, kun on ensin iso kukkalaite laskettu arkun viereen, niin ruusut voidaan laittaa nätisti arkun päälle. Ja jos ei kukkalaitetta ole, niin vuorollaan perhekunnittain käydään arkun vierellä jättämässä hyvästit ja siinä jätetään kukat.
   
  #3
 4. vierailija

  vierailija Vieras

  Samalla kun vanhempikin vie kukkansa. Jos on arkkuhautajaiset, niin haudalla tiputtavat arkun päälle ennen suojakannen laittoa.
   
  #4
 5. vierailija

  vierailija Vieras

  Ne heitetään monttuun arkun päälle ennen kuin multa tulee siihen päälle.
  Lasten kuuluu opetella oma lause. Yksi sanoo esim. "RIP lepää rauhassa". Toinen sanoo: "Laif is laiffii". Kolmas lausuu: "Kevyet mullat sulle". Ja kun on sanonut oman lauseensa heittää ruusun sinne monttuun.
   
  #5
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  Arkun päälle, vai kukille varattuun tilaan kukkalaitteen viereen?
  Ap
   
  #6
 7. vierailija

  vierailija Vieras

  Minusta tämmöinen tapa on ihan typerä, ellei nyt sitten tietenkin vainaja ole ollut lapsille tosi läheinen. Tässä tapauksessa siis lesken lapsenlapset eivät ole vainajalle sukua ja heistä kaksi on jo aikuisia. Silti heillä on omat ruusut. Kolmas lesken lapsenlapsi on lapsi. Hän tunti muistisairaan vainajan huonoiten heistä. Mutta minusta sitten sukulaislapsilla pitää olla ruusut, jos nämäkin sinne sellaisten kanssa tulevat. Vaikka omat lapseni eivät myöskään nuoren ikänsä ja muistisairauden takia vainajaa eli isääni oikein kunnolla koskaan päässeet tuntemaan.
  Ap
   
  #7
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  Onneksi pappi kertoi tästä minulle, olisi ollut jotenkin todella ärsyttävää se näiden ruusuilu, jos en olisi itsekin siihen voinut varautua. Eivain ole minusta tapana kuin matalamman koulutustason tai yhteiskuntaluokan porukassa.
  Ap
   
  #8
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Arkun päälle.
   
  #9
 10. vierailija

  vierailija Vieras

  Miksi siihen? Siinä on sinisävyinen kukkalaite valmiiksi. Voisiko laskea arkun vieren? Ällöttäviä nämä wt-tavat.
  Ap
   
  #10
 11. vierailija

  vierailija Vieras

  No hei, miten luontevammalta tuntuu. Moni laskee yhden kukkansa arkun päälle mutta toki sen voi laskea sivuun kukkalaitteensa viereen. Tapoja on monia tuossa tilanteessa.
   
  #11
 12. vierailija

  vierailija Vieras

  Meillä laskettiin perheen kanssa yhdessä kirkossa kukkalaite arkun päälle, ja sitten kun käveltiin haudalle niin lapsille otettiin eteisessä olleet ruusut mukaan ja kun arkku oli laskettu hautaan niin lapset heittivät ruusut hautaan (eivätkä sanoneet mitään). Voit kai kysyä äidiltäsi (vai onko äitipuoli) ja sopia miten lapset toimivat.
   
  #12
 13. vierailija

  vierailija Vieras

  0/5
   
  #13
 14. vierailija

  vierailija Vieras

  Niin, tämä olisi toinen, miellyttävä tapa. Lapsille on ihan kiva saada kantaa jotain kävellessä haudalle (saada ”tehtävä”) :) Sen sijaan jollainlailla kirkossa koen siitä seuraavan lähinnä sähellystä tässä tapauksessa.
  Ap
   
  #14
 15. vierailija

  vierailija Vieras

  Kirjoitustyylistäsi päätellen kuulut itse juuri tuollaiseen porukkaan.

  Sitä paitsi ei katsoa aina koulutustasoa, minkälaiset käytöstavat ihmisillä on.
   
  #15
 16. vierailija

  vierailija Vieras

  Käytöstavoilla ei ole wt:yden kanssa mitään tekemistä. Kysymys on asenteesta, ei käytösTAVOISTA. Wt:yden merkki on nimenomaan se, että käytöstavat hallitsevat ihmisen toimintaa, mutta laadukkuus ja arvokkuus eivät ole sisäsyntyistä vaan puuttuvat toiminnasta. Esim. sähelletään lasten kanssa arkulla eikä tilaisuuden hillittyydellä ole merkitystä.
  Ap
   
  #16
 17. vierailija

  vierailija Vieras

  Se juuri on wt:yden merkki, ettei ihminen toimi hillitysti, eikä sitä arvosta, eikä tilaisuuskaan ole sen mukainen. Mutta siis kuvittelee toimivansa arvokkaasti. Eri asia on, jos vaikkapa vainaja oli jokin motoristi tms. ja on toivonut, että tilaisuuden luonne on rento. Se ei ole wt.
  Ap
   
  #17
 18. vierailija

  vierailija Vieras

  Et voi tietää etukäteen, miten kukin toimii haudan äärellä itse tilaisuudessa missä suru on läsnä. Silloin on sijaa surun ilmentymiselle hyvinkin monin tavoin, joku voi romahtaa totaalisesti arkun äärellä. Etkä sinä eikä kukaan muukaan voi asialle mitään. Vaikka kuinka haluaisit kontrolloida.
   
  #18
 19. vierailija

  vierailija Vieras

  No se on eri asia... joskin täytyy myöntää, että en oikein tajua sitä luonnollisen kuoleman edessä romahtelua. Eri asia jos kuolinsyy on oikeasti traaginen tai vainaja nuori tms.
  Ap
   
  #19
 20. Ellimaar

  Ellimaar Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  23.02.2019
  Viestejä:
  5 182
  Saadut tykkäykset:
  2 653
  Jokseenkin koominen tilanne että sinä morkkaat täällä heitä wt:ihmisiksi, eli ajattelet olevasi selvästi heitä parempi ja sivistyneempi, kuitenkin aiot matkia heitä?
   
  #20
 21. Realismia

  Realismia Vieras

  Olipahan taas typerä ja jopa sairas provo. Vieläkö muuten äitisi haluaisi päästä isäsi hautajaisiin? Saatko sen estettyä?

  Ei tuo tapa muuten mikään uusi ole. Itse olen ollut yksi lapsenlapsista joka heitti isoisän hautaan ruusun. Tästä on aikaa 30 vuotta. Eikä olla mitään wt-porukkaa.

  Sun oma käytös paistaa kauas näistä viesteistä tänne eikä se kyllä anna susta mitään hyvää kuvaa. Et ole mitenkään parempi ihminen vaan vaikutat vain ylimieliseltä itseään täynnä olevalta ja itsestään liikoja luulevalta besserwisseriltä.
   
  #21
 22. vierailija

  vierailija Vieras

  Aloituksessa lukee, miksi. En koe matkivani, vaan en vain halua, että muu saattoväki ajattelee lesken lapsenlapsista, että ovat suloisempia tai hyväsydämisempiä, kuin sukulaislapset. Etteivät ole näiden kohdalla että ”onpa herkkää tai kaunista tai aaaaawwwwwwww”.
  Ap
   
  #22
 23. vierailija

  vierailija Vieras

  Laitoitko ruusun kirkossa myös arkun päälle? Itseasiassa en tiedä, kummin lesken lastenlasten on tarkoitus. Vain haudalla vai molemmissa. Sain sen käsityksen, että kirkossakin, pitääkin tarkistaa.
  Ap
   
  #23
 24. Realismia

  Realismia Vieras

  Taidettiin heittää vain haudalla ne. En ainakaan muista, että oltaisiin kirkossa laitettu arkun päälle.

  Mutta tiedätkö mitä. Pari vuotta sitten kuoli isoäiti ja lastenlasten lisäksi meillä aikuisilla lastenlapsilla oli ruusut. Ensin laitettiin ruusut kirkossa arkun päälle ja sitten haudalla ne ruusut heitettiin arkun päälle.

  Ja vaikka kuolema oli odotettavissa niin kyllä me kaikki surimme todella paljon. Ei nyt mitään romahtamisia ollut, mutta hiljaista itkua. Vaikka kuolema olisi odotettavissa niin kyllä sitä suree rakasta ihmistä. Katsos kun me muut ei olla tunteettomia kuten sä.
   
  #24
 25. Asiankannattaja

  Asiankannattaja Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  33 106
  Saadut tykkäykset:
  6 639
  Jep. Olen sitä mieltä, että vain todellinen wt saa aikaan ongelman kukkien laskemisesta haudalle.
   
  • Tykkään Tykkään x 2
  • List
  #25
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti