Helsingin kaupungin vuokra-asunnot

Viestiketju alueella 'Mitäs nyt? Aihe vapaa' , aloittaja vierailija, 19.09.2019.

 1. vierailija

  vierailija Vieras

  Joo mutta eivät ne olleet hyvätuloisia, vaan tavallista keskitasoa. Palkat taisivat olla 3000 ja 4000 tjms. Sairaanhoitajan ja opettajan palkat.
   
  #26
 2. vierailija

  vierailija Vieras

  Helsinki on asuinpaikkana sen verran kallis että henkilö jolla on varaa maksaa itse koko vuokra kaupungin asunnosta, ei välttämättä silti kykene maksamaan vapaiden markkinoiden hintoja vastaavasta asunnosta ilman tukia. Säästöä yhteiskunnalle viedä kaupungin asunnot niiltä harvoilta jotka kykenevät vuokransa maksamaan ilman tukia?
   
  #27
 3. vierailija

  vierailija Vieras

  nettopalkka on kolme tonnia tienaavalla sairaanhoitajalla sen verran pieni että kun maksaa vuokransa itse, käteen jää asumiskulujen jälkeen rahaa muutaman satasen verran enemmän kuin mitä jäisi jos asuisi samassa asunnossa peukaloita pyöritellen tukien varassa. Kannattaa olla kateellinen siitä että sairaanhoitaja saa asua kaupungin asunnossa (y)
   
  #28
 4. .......

  ....... Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  15.09.2019
  Viestejä:
  823
  Saadut tykkäykset:
  272
  En minä tiedä, mistä sinä olet kateellinen.
  Joku oli siitä, että hyvätuloinen asui kaupungin vuokra-asunnossa. Enkä edes tiedä, oliko kateellinen, vai ihnako vain vitutti, että hänenkin veroeuroista tuetaan sen parempituloisen asumista?
  Kyllä minuakin ehkä vähän vituttaa.
   
  #29
 5. r0s

  r0s Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Viestejä:
  9 399
  Saadut tykkäykset:
  4 988
  Kaupungin asunnot = toimeentulotuki?

  Siis eikö kannattaisi ennemmin vuokrata asuntoja mistä tulisi tuloja ja niillä tuloilla voisi sit tukea heikommin toimeentulevia? o_O

  Ei vissii. Ihmekös, ettei suomi oikein menesty. :confused:
   
  #30
 6. vierailija

  vierailija Vieras

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006244548.html

  Tämä tarina on sitten tätä toista puolta. En halua alkaa "Eevaa" sättimään, mutta ihan oikeasti taas. Pakko vähän näpäyttää. Muutetaan satojen kilometrien päästä Helsinkiin "unelmaduuniin" (palkka bruttona 2500 eli ei todellakaan mikään helsinkispesifi duuni kuten Suomen pankin johtaja) ja sitten ihmetellään kun ei saakaan sitä asuntoa heti kaupungilta.

  Ensinnäkään kukaan ei ole mennyt jonon ohi. Eeva on ollut siinä jonossa jossain sijalla 18000. Jos asuntoja on jaettu esim. 700 kpl, niin Eevan edellä on edelleen 17300 henkeä. Ja siksi toisekseen miksi ihmeessä jonkun satojen kilometrien päästä muuttavan pitäisi saada stadilta asunto kun jonossa on ihan riittämiin helsinkiläisiä veronmaksajiakin? Kuka siinä oli pyrkimässä jonon ohi?

  No joo eihän sitä tietenkään ihan minne tahansa voi muuttaa. Kyllä 2500 euron bruttotuloilla on varaa valita ja tällä kertaa päädyttiin itäiseen kantakaupunkiin. Ja saunalliseen kolmioon, mikä on tietenkin standardi helsinkiläisille yksinhuoltajille. Lähiöissä ei asu kukaan. Ai niin paitsi ne stadin kämpissä asuvat, jotka eivät ole alkaneet nirsoilemaan sen suhteen mitä aluetta suostuvat kunnioittamaan läsnäolollaan.
   
  #31
 7. AivanSama

  AivanSama Tunnettu jäsen

  Rekisteröitynyt:
  06.11.2013
  Viestejä:
  16 061
  Saadut tykkäykset:
  2 899
  Varmasti vähän pienemmältä paikkakunnalta löytyy asuntoja, että tuskin kenenkään tarvitsee roskiksessa asua.
   
  #32
 8. vierailija

  vierailija Vieras

  #33
 9. vierailija

  vierailija Vieras

  Reilu kymmenen vuotta asuntojonossa olin, paskat mitään vaikka olin ensin "kiireellinen" jopa. Nyt ei jaksa enään kiinnostaa, pitäköön. Sossusoppa täyttää vatsan ja eläkkeeni perjantaisin nostan ja tie vie.
   
  #34
Kaikki kentät ovat pakollisia
Luonnos tallennettu Luonnos poistettu

Jaa tämä sivu

Alibi
Anna
Deko
Dome
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti